Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

günaydın hepinize kızlar... bol güneşli güzel bir hafta olsun... yeni hamile haberleri alalım...kaydirigubbakcemile5
bebeklerimiz sağlıkla devame etsin hayata tutunmaya... :asigim: benim 23. haftam start verdi... :nazar:

senacığım ben de bir forumda okudum mothercare indirimini... bebeklerde sezon olmadığı için mantıklı geldi, sormak lazım..

merhaba arkadaşlar. Biliyorsunuz ben yeni hamileyim oyüzden tecrübelerinize ihtiyacım var. test yaptırıcağım gün kanamam oldu ama sonradan kesildi. şimdi kendimi çok iyi hissediyorum, ağrım yok,sancım yok, yorgun değilim, yalnızca iyi besleniyorum ama genede kilo kaybediyorum. progestana ilk başladığımda sersemletmişti ama artık onada alıştım artık uykuda yapmıyor. normali bu? hani ne biliyim hamile olunca yorgun olursun, uyursun,miden bulanır falanya bende bu belirtilerin hiç biri yok. Normalmi bu acaba???

Canbursa ne güzel,sen Allahın şanslı kullarındansın canım... canım bende de mide bulantısı olmadı, olup olmaması, bünyeden bünyeye fark gösteriyor... bunları kafana takma... daha gebeliğin yeni... ilk muayeneni olacaksın, keseyi göreceksin ve o dünyanın en güzel ritmini yani bebişinin kalp atışlarını duyacaksın... işte o zaman hamile olduğunu anlayacaksın... kaydirigubbakcemile2 kaç gün kaldı ilk muayenene? gebe kalmadan önce kilo durumun nasıldı, kilosu düşük olmayanlarda ilk aylarda kilo kaybıgörülüyor.. ben de ilk aylarda 3-4 kilo verdim sonra da aldım ve dengelendi...

Canbursa ne güzel,sen Allahın şanslı kullarındansın canım... canım bende de mide bulantısı olmadı, olup olmaması, bünyeden bünyeye fark gösteriyor... bunları kafana takma... daha gebeliğin yeni... ilk muayeneni olacaksın, keseyi göreceksin ve o dünyanın en güzel ritmini yani bebişinin kalp atışlarını duyacaksın... işte o zaman hamile olduğunu anlayacaksın... kaydirigubbakcemile2 kaç gün kaldı ilk muayenene? gebe kalmadan önce kilo durumun nasıldı, kilosu düşük olmayanlarda ilk aylarda kilo kaybıgörülüyor.. ben de ilk aylarda 3-4 kilo verdim sonra da aldım ve dengelendi...
ayın 8 inde ilk ultrasona giricem. heyecanla bekliyorum. bende onu sorucaktım ilk kese göründüğü zaman kalp atışıda duyuluyormu diye ama şimdiden cevapladın çok sağol. heyecanla bekliyorum ogünü. günler geçmiyor bir türlü. bazen gene test yaptırsammı değerler yükseliyormu acaba diye düşünüyorum. sizdede böyle olurmuydu. :uhm:

canım kaçıncı haftada olduğuna bağlı kalp atışını duyman.. elbette gebelik tıbben kan testi ile değil sadece aynı zamanda ultrasonda keseyi görme ve kalp atışını duyma ile kesinleşir... ben de o sesi duyana kadar bu tür kaygılar yaşadım ama çok değil... bunlara fazla takılma... kan testinden 3 hafta sonra kalp atışını duyabiliyorsun... Sen normal beslenmeni yapıyorsan, kiloya da fazla takılma ilk aylarda...

Kızlar bir kız haberi de benden...Benim de kızım olacakmış inşallah...O listenizden ben de istiyorum yavaş yavaş başlayayım pembişleri almaya...

kızlar hepinize günaydın,
Can bursa canını hiç sıkma arkadaşım, hayırlısı ile duyacaksın inşallah kalp atışlarını gümbür gümbür ..değer artışı için de artık test yapma, gereksiz stres ve heyecan yaratırsın kendine..ben h. 6.haftanın sonu 7.hft başında gittim hem kese görmeye hem kalp atışı dinlemeye herşey yolundaydı, senin de öyle olacak bak görürsün...

Toprak cım sağlık sıhatle doğsun inşallah kızın, hadi bakalım ciddi ciddi numune oldum aranızada yahu :)))
Listeyi buraya yapıştırıcam birazdan umarım excelden copy paste güzel çıkar..

Sevgiler

eldiven- 3/4 adet tırnakları yüzünü çizmesin diye
bere- kış bebği için yün olanlardan 2-3 adet / 1-2 adet de koton olanlardan
corap- 3-4 cift
yün ya da polar hırka veya yelek ( kış bebekleri için )
hırka merserize - yaz bebekleri için
tulum uzun kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
body kısa kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
( body ve tulumlar cok sık kirlendiği ve alt açıldığı için 10 adete yakın alınsa iyi olur dedi arkadaşlarım )

tulum: yaz bebekleri için kısa kollu tulumlar ayak kısmı açık,( 10 adet yeni doğan, 5-6 adet 0-3 ay arası )
body: tulum içine kolsuz yaz bebekleri için ( 10 adet yenidoğan-5-6 adet 0-3 ay arası)
salya bezi -10 tane/ annenin omuzuna konan tülbent tipi
önlük-6 tane
ağız silme b.-10 tane
sac fırca-tarak
banyoda bebek yıkama bezi / süngeri
banyo havlusu
banyo küveti küçük
alt değiştirme plastiği
yatak kenarlarını koruyucu (bumper)
lastikli çarsaf-3 adet
nevresim-2veya 3 adet
yastık kılıfı-3 adet
merserize pike-yaz beebkleri icin
polar battaniye küçük-kış bebekleri için ( araba içine de konacak boyutta )
polar battaniye büyük
tırnak mak+törpü
hava nemlendirici
yatak koruyucu ( yatak çarşafı altına serilen kusma- çiş geçirmesin diye koruyucu muşamba)
bebek arabası
ana kucağı
araba koltuğu
gece destek minderi(hamileler için yan yatarken karın altına destek vermek için)
dönence -yatak başına asılan müzikli
göğüs pedi -anne sutyen içine konan
banyo kovası
silikon göğüskoruyucu
maşrapa
ateşölçer kulaktan veya koltuk altından
süt sağma pompası(ikizler için 2 li olanından)
banyo termometre
süt saklama poşetleri veya kapları( buzdolabına veya dondurucuya atmak için)
sterilazatör
emzik -1/2 adet
biberon 1/2 adet
kulak temizleme çub
küvet ağı ( portatif küvetin içine konan, bebek kaymıyor ve tek elle yıkayabiliyorsunuz)
bebek dolabı askısı
sallanan beşik
walkie talkie
emzirme sütyeni
loğusa gecelik- (dikkat edin mutlaka önden düğmeli ve açılan olsun)
göğüs kremi
bebek toz sabunu- kıyafetlerini yıkamak için, doktorlar asla deterjan kullanmayın diyor
bebek yumuşatıcısı- sabun yumuşatıcı
alt temizleme mendilleri
bebek şampuanı ve losyonu

arkadaşlar günaydın.. bu sabah şirketteki diğr gebe arkadaşım doğurdu.. bir oğlu oldu... o kadar talı ki maşallah... çok güzel bir bebek... arkadaşım epidural sezeryan oldu, maşallah hiç operasyondan çıkmış gibi değildi.. şek şakrak bir operasyon oldu dedi... darısı başımıza inşallah.. bizim bebişlerimiz de sağlıkla gelir.. ben özellikle görmek istedim, çıkar çıkmaz geçenlerde genel anestezi ile sezeryan olana rkadaş vardı, onun durumu pek iç açıcı değildi.. ama bu arkadaşı görünce karar verdim.. en de epidural sezeryan düşünüyorum.. zaten doktorumun tavsiyesi de bu yönde... ilk emmeye çalışırken fotolar çektim.. nasıl bir duygu anlatamam... darısı başımıza kızlar... kaydirigubbakcemile

Kızlar bir kız haberi de benden...Benim de kızım olacakmış inşallah...O listenizden ben de istiyorum yavaş yavaş başlayayım pembişleri almaya...

Toprak'cım kızların sayısı 7'ye çıktı.. MEryemi de sayarsak erkeklrin sayısı da 2... kızlar açık ara önde.. :lepi: sırada canbursa var... bakalım onun nesi olacak? hihoyyyt

Toprak'cım kızların sayısı 7'ye çıktı.. MEryemi de sayarsak erkeklrin sayısı da 2... kızlar açık ara önde.. :lepi: sırada canbursa var... bakalım onun nesi olacak? hihoyyyt
inşallah benimkide erkek olur. Yoksa kızlarınız koca bulamıcak kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar günaydın.. bu sabah şirketteki diğr gebe arkadaşım doğurdu.. bir oğlu oldu... o kadar talı ki maşallah... çok güzel bir bebek... arkadaşım epidural sezeryan oldu, maşallah hiç operasyondan çıkmış gibi değildi.. şek şakrak bir operasyon oldu dedi... darısı başımıza inşallah.. bizim bebişlerimiz de sağlıkla gelir.. ben özellikle görmek istedim, çıkar çıkmaz geçenlerde genel anestezi ile sezeryan olana rkadaş vardı, onun durumu pek iç açıcı değildi.. ama bu arkadaşı görünce karar verdim.. en de epidural sezeryan düşünüyorum.. zaten doktorumun tavsiyesi de bu yönde... ilk emmeye çalışırken fotolar çektim.. nasıl bir duygu anlatamam... darısı başımıza kızlar... kaydirigubbakcemile

hayırlı olsun nurgül cüm, darısı hepimizin başına..
bana normal ok demezlerse zaten kesin epidürel sezaryen yapıcam, öyle narkozdan ahlaya vahlaya ayılmaya çalışırken düşünemiyorum kendimi....tek isteğim keşke o kesik de olmasa karinda ama ne yapalim, bu kadar mücadelenin sonunda bir eksiklik de o olsun deyivericez galiba...

bana normal ok demezlerse zaten kesin epidürel sezaryen yapıcam, öyle narkozdan ahlaya vahlaya ayılmaya çalışırken düşünemiyorum kendimi....tek isteğim keşke o kesik de olmasa karinda ama ne yapalim, bu kadar mücadelenin sonunda bir eksiklik de o olsun deyivericez galiba...

Kolay olsun cnm inşallah. Sağlıkla bebeğine kavuş inşallah. Bütün bebek bekleyenler için. :1hug:

eselciğim şimdi senden 1 ay haber alamayacak mıyız? kütahyada intertetin var mı? kendine iyi bak oralarda...

canım nromal doğumda da vajeni kesilyorlar... eskisi gibi doğumlar yok artık... vajen mi batın mı kesilecek deseler batın derim... kesilmekten kaçış yok anlayacağın bize... bir arkadaşımla daha konuştum epidural yaptıran, kesin kararımı verdim sayılır... o da çok memnun kalmış... bütün bunlar o an hemen unutulacak, bir bebek sesi çınlayacak sadece kulaklarımızda... :lepi:

X