sizlere bugünün macerasını anlatayım...
Sabaha karşı saat 05 civari uyandim herzamanki gibi beni sıkışık bir şekilde tuvalete gönderen ağrılarımla birlikte..Bazı geceler tuvaletten dönünce hemen şııp diye uyurken bazı geceler sabah 7-8 e kadar dön sağa dön sola uyku haram oluyor.. O zaman ertesi günü sersem sepet geçiriyorum. bu sabah öyle olmaması için ayetel kürs uyuya uyuya gene uykuya dalmışım :)) Ayetel kürsi ye çok inanırım ne muradım duam varsa yerine gelmiştir.. allah kabul etsin okuduklarımı..
Ama bu sefer de saat 8 de alarm sesine uyayanana kadar görmediğim deli saçması rüya kalmadı. Güya şeker tarama testine gidiyorum ( bugün gidecektim gerçekten de) ama hastanede bana deney faresi gibi davranıp bilmem bin türlü test yapacaklar, kötü niyetliler ve kendimi korumaya çalışıyorum. Bacaklarımdan su çekmeye çalışmalar, karnımı kemerle sıkıp bebeği kontrol etmeler falan, bir uyandım ki su gibi terlemişim sıkıntıdan..Eşime kalk dedim daha fazla yatamıycam mafoldumben
Sonra giyindik Amerikan'ın yolunu tuttuk, en samimi arkadaşım da 36 haftalık hamile ve 2 karnı burnunda sabah sabah gözlerini ovalayan hemşirelerin karşısına dikildik. Doktorumuz da aynı, adamcağız şaşırdı siz bir şeyi ayrı gayrı yapamaz mısınız, muayeneye de mi birlikte geliyorsunuz artık dedi ve dalga geçti bizle , arkadaşımı yaklaşan doğumdan dolayı NST denen cihaza bağladılar, ona veda ettim ve şeker yüklemesi için labratuara yollandım. Ayy bir heyecan bir stres , sanki
tüp bebek testi yaptırıcam o kadar gerildim, tüm dileğim şeker sonucumun normal çıkması, çünkü o anormal durumda 2. bir test daha yapıp, rejimden kendini kontrole, o da tutmazsa fizik hareketlerine , o da olmazsa insülin kullanmaya kadar giden sevimsiz bir süreç bu. Ben önemli değilim ama bebişimin negatif etkilenmesini istemem... Şu an bunları yazarken bile sonuçları henüz almış değilim, 1 saat içinde çıkacakmış, hayırlısı ile temiz çıksın allahım lütfen... 2 kolumu da deldiler, bir tanesinde biraz kan dışarı taşmış, hafif şişti morardı ağrı yaptı... Ama görmüyorum bile, sonuçları bekliyorum ...
Kan ve idrar örneği verdikten sonra doktorumun yanına çıktım, arkadaşımın NST si tamamlanmıştı, çok şükür 3000 kg civarında sağlıklı, afacan bir ooluş bekliyor şu anda. 2 hafta içinde normal doğum bekliyorlar bebiş kafasını doğum kanalına çevirmiş zira , sabredemiycem artık ben diyor zemuszemus
O kalktı ben oturdum muayene koltuğuna, heyecanla bekliyorum , 25 gün önce görmüştüm veledi, çok merak ediyorum acaba hala Halil Ibrahim sofrasında çömelmiş gibi mi oturuyor, yoksa pozisyonu değişmiş mi, kaç gram , eller kollar ne alemde derkeeeeennnn ekran açıldı ....
"ooooo bizim
oğlan büyümüş ve de ters dönmüş dedi doktorumuz.. Ayyyyy beşik kertmesinden feyz almıştır dedim neeeeeee dedi adam . Gülüştük, " boşverin siz onu uzun hikaye " dedi eşim :)) Başı aşağıya gelmiş ayaklar göbek seviyemde duruyor. Amuda kaldırmışsın sen bu oğlanı çok şükür pipisi açığa çıkmış dedi, eee bir zahmet nihayet dedim zemuszemus Oda bakıyorum doktorcuğum son dakka süprizlerine alışkın değilim artık dedim.. Boyu uzamış 35 cm olmuş, gramajı da 870 gr olmuş evladımın..Haftasından 1 hafta -10 gün ilerde gidiyor umarım şeker sonucun normaldir dedi endişelendim biraz.. Eğer test normal çıkarsa iyi beslemissin o zaman gayet güzel derim dedi. ( dua ediyorum inaşllah diyorum içimden ..) Ya olmazsa dedim, doktor dosyama baktı, 7 kilo almışsın 26 hafa için çok iyi , şeker çıkarsa yazık olur daha ne kadar dikkat edebilirsin ki dedi ..Offf böööle diyince içime sıkıntı basıyoo ne biliyim ddaha ne kadar dikkat ederim CADIARZU
Sonra kontrolleri bitirdi, gayet iyiyiz ramazan bayramı öncesi görüşelim sana bir de magnezyum yazayım bebişe giden kan akışı rahatlar, sana da kramp kasılma gelmesini önleriz dedi. Vedalaştık , kiloya dikkat dedi yolladı. Benim doktor biraz idealist galiba 12-13 kilo ile bu işi bitirelim Sena diyor, anam 7 kilo aldım, daha 12-14 haftam var. 3 ayda 5 kilo biraz iyimser gibi geliyo bana ama bakalım, bu kilomu da yapabileceğimi sanmıyordum, şeker çıkmasın ben zorunlu diyete girmeyeyim stres yapıyor o zaman bende, ben razıyım kalan zamanını kendimi sıkmadan denetlerim söz dedim..
Amamaaannnnn şimdi test sonucumu mail atmışlar, değerin 140 birimden az olması şeker sorunu yok demek ama benimki 176 birim gelmiş..Sanırım sorun var doktorumu aramam lazım.. Offf bu kadar yazdım ama işte bakın ne oldu ..Dua edin kritik değişl , çok öenmli deil falan desin.. Evladıma zarar veriyor olma düşüncesi sıkıyor beni ...
Görüşürüz tekrar yazarım...