Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

respiciğim çok şükür iyiyim bende.2-3 haftaya kadar memleketime annemin yanına gidiyorum.Doğumu orada yapacağım.Dr ayarladım erken gel dedi.30 lu haftalarda burada ol dedi.ben eşimi daha fazla tek bırakmamak için olabildiğince erteliyorum gidiş tarihini bakalım hayırlısı.

Sitede sorun vardi sanirim,kac kere yazdim ama gitmedi...

Sena.... Canim tavsiyelerin icin cok sagol Allah razi olsun,. ogun supurgeyi calistirinca sustu bebegim en azindan bizi bi kac saat idare etti... Ama bebegim cok huzursuz ya,hani birgun iyiyse diger gun mutlaka agliyo,aaa herhalde duzeliyor derken yine hayal kirikligi yine hayal kirikligi...

Bu arada bizim gobegimiz 5.gun dustu,iyi oldu cunki b en altini degistirirken cok korkuyordum acitacam diye.

HA birde, sanki sutum bi kac gundur azaldi gibi dogumdan sonraki 3-4 gun co iyiydi ama sankki azaldi ve bebegim sanki doymadigi icin huzursuzluk yapiyor gibi Onun icin dun mama takviyesi yaptik ogluma,ama genede huzursuzdu gibi.... bilemiyorumki,gazmi ? doymuyormu her ikisimi. Ahh ne zormus annelik ya.. Ne gecesi var ne gunduzu surekli agliyor,dun anami aglatti benim. Dusunun kahvaltimi saat oglen 2 gibi filan yapabildim ancak,e buda tabi sutumu etkiliyor dogru duzgun yiyip icemiyorumki..

Bu arada mesela benim sutum,80-10 cc arasiymis,bugun ebe oyle soyledi.. Sizin sutunuz ne kadar geliyor??

mihriban cığım,
çok zor ilk dünyaya alışma evresinde o bebiş, anne karnından çıktığı için mutsuz.. senin sütün ilk ayın içinde 80-100 cc gayet iyi maşallah aman nazar değmesin. ilk ay sonu 60 cc, 2. ay sonu 100 cc, 3. ay sonu 120-130 cc, 4. ay sonu 150 cc civarı beklenen.. ama ooluşun çok iştahlıysa ve yetmiyosa bilemem :))))

1. ay sonu onun kontrolü yapılacak, 750-1000 gr arası aldıysa soru yok sütün besliyor demektir. HEmen mamaya dönme sütün azalmasın, biraz dişini sık, biz 2 ay çok ağlaştık mahvolduk gaz sancılarından ve kolik ( düğnayay alışamama huzursuzluğundan) fön makinesi ile arkadaş olacaksın başka çare yok ama sakın moralini bozma hepsi geçecek. onun bağırsakları şimdi bizim gibi değil kıvranıyor henüz gelişimi tamamlanmadı. anne sütünü hemen hazmetmek istiyor yenisine yer açılsın diye ama işi kolay değil.. üstüne dünyaya alışma zorluğu da binecek, ne senden dolayı ne sen ona çare olamadığıundan dolayı ağlamıyor bu haftalarda doğası bu.. geçecek merak etme.. sık sık emzirme sonrası gaz çıkarmayı ihmal etme buna ihtiyacı var. sağlıkla kal.

arkadaşlar
bu linke girip oylar mısınız yeni tüp bebek yasasını Danıştay a götürmek için uğraşıyor arkadaşlar..

------------------
Anket

Tüp Bebek Genelgesi ile ilgili www.cocukistiyorum.com internet sitemizde bir anket hazırladık. Genelgeye itiraz etmek ve ilk ve ikinci tüp bebek tedavilerinde bir embiryo ikincide 2 embiryo verilmesi konusunu Danıştay'a verelimmi diye üyelerimize sorduk.
Lütfen bu anketimize katılın,eğer verilmesini istiyorsanız isminizi yazın, sorunlarımıza sahip çıkalım.
Bu anketi en az 10.000 üyenin katılımı ile sonuçlanmalı.Sonuçları siteden takip edebilirsiniz.Tek başına bu çalışmayı başlatmayacağız.
Birlikte birşeyleri değiştirmek istiyorsak bunu şimdi yapabiliriz.

Senacığım ben zaten oraya üye idim.Oyladım.İnşallah olumlu sonuçlanır bu çabalar.Her ne kadar benim bebeğim normal yollardan gelsede,bu yola başlamak için merkeze gittiğimde orada her yaştan insanı umutsuzca gördüğümde içim yandı.Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın.İsteyen herkesi anne ve baba yapsın.Zaten insanların çoğu bunları kendi imkanları ile yapıyor.İkiz olsa ne olur.

serenanes canim benim yaa ne harika bi sey oglusun ALLAH mutlulunuzu daim eder insallah degmesin insallah canim

Sagol verdigin bilgiler icin masallah,ne kadar bilgilisin sen yaa.. Ben hicbirsey bilmiyorum,verdigin bilgiler benim cok isime yariyor gercekten,onun icin sana tekrar tesekkur ederim.

Ya sut konusuna gelince,kaynanamda moralimi cok bozdu. Kizim bu ac onun icin boyle agliyor baksana surekli araniyor diye basimin etini yedi,inan artik bagirasim geliyordu. Bende ee ozaman soyle ogluna mama alsin dedim, o sekilde aldirdim. Artik ben kendimde inanmaya basladim sutumun olmadigina onun icin dun ebeyi aradik geldi,ona anlattik boyle boyle galiba benim sutum yetmiyor cunki,bebek surekli agliyor araniyor. Oda yanimda bi emzir bakalim dedi,emzirdim sutun iyi gibi yutkunuyor bak surekli dedi. Hakikaten lik lik ses geliyor icerken.
Neyse sutu bi olcelim dedi,80 ml- 100ml arasi dedi... BUda bi bebegin 3 saatlik uykusuna yeterli dedi.
Birde ben yanlis emziriyormusum.. ben mesela sag gogsumu verdimya ilk,sonra sol. Birdahaki sefer hangi gogusle bitirdiysen ordan baslaniliyormus,ben tam tersini yaptim. Tekrar digerinden basladim dun ogrendimki yanlismis.. :)
Dun tam yapmam gerektigi gibi yapmaya basladim simdi,sutum dahada iyi sanki. Bi yattimi 4 saate yakin uyuyor... Tabi gaz olmazsa :))

Birsey daha soracagim,cok uzun oldu ama ...

Mesela emzirdikten sonra uyuyorya,kac saatten sonra uyandirmaliyim emmesi icin geri??? Burda 3 saat diyorlaer ama oda az gibi geliyor bana yaa..??

Lohusalik pkolojisimi bilemiyorum ama......

Ben kendimden korkuyorum,cunki cok tuhaf dusuncelerim var.(( Kendimi eve hapis olmus gibi hissediyorum. Hayatim bitmis gibi. Bebekle ilgilenmekten haz almiyorum ( Oysaki ne kadar istemistim. O dogum sancilarini cekerken bile, olsun bebegim geliyorya diyordum.Ama simdi boyle dusuncelere girmek beni cok uzuyor,elimde degil cok bunalimda hissediyorum kendimi...... Insallah cabucak atlatirim bu donemi, gelecek hafta annemler gelecekler yanimda bi hafta kalacaklar. Insallah ozaman biraz havam degisir.

Bu sekilde olan varmi??

Bunu buraya yazarken cok utaniyorum aslinda,cunki insanlar bebek hasretiyle yanarken (ki bende onlardan biriydim ) Bu dusunceler nankorluk,asilik gibi geliyor. Ama inanin elimde degil Ben bu degilim aslinda

mihribancığım ilk günlerde oluyor böyledüşünceler. insan hazır olamıyor anneliğe özellikle fiziksel olarak. bir kaç haftaya düzelirsin. yanında sevdiğin insanlar olsun. bol bol dua oku. annenin gelmesi sana iyi gelecektir. bende olmadı dersem yalan olur. lohusalık ayrı bir şey gerçekten. psikolojisi bambaşka. allah kolaylık versin. çok uzun sürmüyor canım geçecek.

mihriban cığım
ben biraz süründüm yırtıktı dikişti lohusalık depresyonuydu kayınvalide dominantlığı derken epey ağladım yıprandım başlarda.. sonra baktım ki annem de heregün yanımda olamıyor iş başa düştü.. sık sık hala da yapıyorum gün be gün inetrnetten takip ettim hergün bebk kitapları elimde benim gibi anne olmuşlarla telefonda bayağı birşeyler öğrendim harmanladım.. kendi bebeğime uyguladım baktım bazı tepkiler alıyorum soruların cevapları anlaşılıyor kendimce bir tota çizdim. bir de benim çocuk doktorum maşallah çok tatlı bir adam yaa gece 3 te ara bana mısın demiyor biraz pahalı ama berni çok rahatlattı hemen hemen tüm sorularımın cvplarını verdi. ben de rotamın doğruluğuna iyice inandım.

Oğluna gelince 2,5-3 saatte bir 2 aylık oılana dek emzir, ama eğer bebeğin 3 saat yerine 4 saat uyuyorsa ben uyuyan bebeği 1 aylıktan sonra uyandırmadım inan. zaten acıktığüı için kendi uyanacak ortalığı yırtar, ama bebeğinde sartılık olmayanlar için söylüyorum bunu. eğer sağlığı iyi ise o zaman 3 satte bir uygundur, sen erken kaldırma onu hem göğüslerin bırak dolsun hem acıksın ki iyice emsin sütü de boşaltsın.3 satte bir alsın sakın düzeni bozma.. 1. ayın sonunda 800-900 gr almış olur illa ki sendeki bu süt değeri ile maşallah !!

sakın stres yapma senin durumunda hiçbir sorun yok... mamayı da aman haa bırak yazık olur bu süt üretimine kesilir mazallah :)))

Dünürüm söylenecekleri söylemiş zaten.. ben sadece Ayetel kürsi diyorum da başka bişi demiyorum.. ne zaman aralsam iç aydınlığı verir bana okumak.. hepsi geçecek, 40 gün çıkınca anne de alışıyor bewbek de normale dönüyor.. hepşmiz yaşadık bunları.. ben bazen ayy DOruk fırlatıcam şimdi seni koltuğaaaaaa diyee bağırıyorum bana bakıp gülüyor ben de gülüyorum pardon bebeğim yaaa diyorum :)))))))

hiç sorun değil sen de garip bişi yok...

evet yaa ne istiyolar insanlardan bıraksınlar yakalarını be !!

Gözde, Toprak, Nayi , Suur, Cnsn nasılsınız hanımlar ?

Meryem, Esel, El muallim ortalarda yoklar, hele ki muallim ciğime hiç bişi diyemiyorum 3 tane yaaaaaa :))))))) Hafza cım naaptın nasıl oldu kızçen ?
hepinize şimdiden iyi bir haftasonu diliyorum. biz ooluşumla 2 arkadaşını ziyaret edicez, Cmst akşamı da babaannede yemek davetine bekleniyoruz gezicez anlayacağınız, darısı yeni doğmuşların başınaaa

Bu arada 1 saate kadar doktor kontrolümüz var, bazı kafama takılan şeyler var, kaka durumu, sık süt emmesi, geceleri 4-5 kere uyan ması, diş çıkarması vs vs bunları bir öğreneyim sizlerle de paylaşacağım. Bana en yakın Nurgül var sırada umarım gelinim Cemrem bu sıkıntıları yaşamaz ama şimdiden paylaşayım sizlerin de bilgisi olsun

Operizzz görüşürüzzzz

selam kızlarrr...

işe güce daldım kaç gündür ne yazılanları okuyabildim nede tek kelime yazabildim...

az önce vaktimin yettiği kadar okudum yazıları... bebişlerimizin ufak tefek sıkıntıları dışında herşey yolunda maşallaahhh diyelim... yeni doğum yapan mihriban arkadaşım lohusalık sendromuna girmiş sanırım... yazdıkların çok normal canım kuzenim çok problemli bir hamilelik geçirmişti bebeğine kavuşabilmek için okadar çok dua etti ki anlatamam, ama kızı dünya ya geldiğinde kucağına almak istemediği günler oldu.... çok uzun sürmedi ve geçti gitti çok şükür inşallah seninkide geçicek...

bende salı akşamı lucrın e başladım kızlar... merkez e gittim embriyolog ve diğer çalışanlar la tanıştım... yavaş yavaş heyecan basmaya başladı beni :))) kızlar şimdilik vaktim doldu... hepinizi öpüyorummm kendinize dikkat edin...

Sena...babytwin...
Bugun ebe geldi,onunlada konustum bu durumu,depresyon yasiyor olabilirsin hormonlardan oluyor dedi,ama eger bebege bakamayacak duruma gelirsen tedavi altina alacagiz dedi.

Bende nerdeyse o raddeye geldi dedim,bebegi ne emzirmek istiyorum,nede altini degistirmek herseyi zorla yapiyorum dedim.. Sonucta yapiyosan sorun yok henuz,ama haftada iki gun yardimci gelecek,bebek ile anne iliskisi icin,bizi daha dogrusu beni takip edecek ilerleme olursa depresif halimde ozaman,bi cozum arayacagiz.

Bu arada,emzirmek istemedigimi soyledim,mama versem olmazmi dedim.. Okadar cok kontakt istemiyorum bebegimle dedim,su anda iyi gidiyorsun devam et diye beni ikna etti. Ama bebegim cok kilo almiyor kizlar sutum yaramiyor bence,cunki pazartesinden bu yana sadece 60 gram almis. Daha dogali 10 gun oldu,ilk 3 gun icinde 200 gram vermisti. Daha kendi kilosunun ustune cikamadi.... (( Ebe 60 gr iyi diyor,ama ben hala iyi olmadigina okadar eminimki.... !! Bilemiyorum kafam cok karisik,cok utaniyorum boyle sacma dusunceleirm oldugu icin....
Bu arada,dikislerim hamd olsun duzeldi benim. Artik disari cikabilirsin dedi,hem biraz nefes almak iyi gelir.. Bende yarin esimle cikacagim. Oglusla birlikte arabasina atip bi 25-30 dakika gezdirecegim. Insan evde haps oluncadsa hic iyi olmuyor ..

Bu arada hicbirsey hamileyken dusundugumuz gibi toz pembe degilmis gercekten.. Annelik hakikaten zor bir gorevmis bunu gordum. Bosuna denmiyormus .. CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR .. diye..

Sena insallah guzel haberlerle gelirsin... Bilgilerinden simdiden faydalanalim..

Umarim herkes icin bu zor gunler cabucak gecer... Rabbim kimseyi darda koymasin..

mihriban cım bunların hepsi hormonlarının alt üst olması yüzünden
bu dönemde hiçbirimiz normal değiliz, öyle de kabul edilmemeliyiz
neler düşündüğüne neler yaptığına 4 ay sonra şaşıracaksın , belki üzüleceksin ama utanma, vücut bir nevi travma döneminden geçiyor uykusuzluk yorgunluk endişe analık sorumluluğu herşeyi düşündürtür bunlar insana... sen gerekiyorsa bir destek al elbette ben de 1 haftaevde hemşire desteği almıştım ama sütüne yazık etme ne olursa olsun, maşallahın var bunu bulamayan çok arkadaşımız var sen kendi elile yok etmw bu kıymetli hazineyi ... sağlıcakla kal ..

hadi bakalım allah yolunu açık etsin, gelişmelerden bizi nasılsa haberdar edersin :)))

Senacım , Nurgülcüm Respicim ve diğer arkadaşlar sizler nasılsınız?Sena dr. randevunuz nasıl geçti?Benim kız tüm gün uyumadı o yüzden çok yorgunum, birazda eşime kızdım başım ağrıyor.Hepinizi çok öptüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…