Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

Kızlar
Bugün 26 mart 4. ay sonu kontrolümüz vardı. aslında 2 gün sonra 28 martta doluyor ama h.sonu diye doktorumuzla bugün görüştük..

vallahi hiiiiçççç de tevazu gösteremiycem ben bunu hak ettim.. popom sızlaya sızxlaya ağlaya zırlaya uykusuz muykusuz gecelerimden sonra doktor bey amcamız beni tebrik etti. ilk ay yanıltıcıdır asıl 3. ay sonu bakarım ben duruma dedi, ona göre ben 4. ayı da gayet iyi kotarmışım. sizin acemi bir yanınız kalmamış maşallah diyorum dedi nedense bu lafı pek hoşuma gitti... kayınvalidemde yarın akşam yemeğe davetliyiz bu lafı altını çize çize 5 kere en az söölemezsem ne oliyim :)))))))))))))))))))))))))))))))

ooluşum 6750 gr, 66 cm. ailede herşeyi ile fiziken baba taradfına çeken oğlum sadece boy açısından benimm babama çekecek gibi görünüyor , zira babam 1.85 boyunda ben ve eşim daha kısa boylaqrdayız.. Ama huy huy huy kim kim :)))) ben ben :))) en azından bişeyi bana çekmiş yahuuu görseniz resmern taşıyıcı anne gibiyim yani o derece alakasız fiziken benle :))) neyse olsun varsın canı sağolsun , o iyi huzurlu mutlu gerisi boş..

Dişlerimize baktı, boyumuza posumuza baktı , bebişkonun kafa yapısına konuşma çabalarına, göz el ayak koordinasyonuna baktyı ve gayet iyi hatta cingöz bişi bu çocuk yırtık birşey olacağa benziyor dedi, amanın ne koltuklarım kabardı ne hoşuma gitti bu laflar bir görseniz.. hakikaten samimiyetle söylüyorum bütün yorgunluklarım gitti sanki.. beni motive ediyor doktorum en çok bu yanını seviyorum. laf olsun diye konuşmadığını biliyorum zira her söylediğini defterine not da alıyor aynı zamanda...

Oğlumun soruları vardı araştırmacı psikopat annesi tarafından, işte onların da cevapları :
1- Gecede 2-3 saatte bir uyanıyor , diş dönemi ile başladı bu. eskiden 5-6 saat uyurdu ben de rahat ederdim şimdi çok yorgunum.

Malesef cvp bebeğin aç kalması, beslenememesi veya gaz sancısı değil..Huzursuzluktan dolayı , diş kaşımayı kendi yapamayacak kadar küçük olduğundan dolayı emziği almadığı için mememi kullanıyor. Sık süt emmesi de sık kaka yapması ve bağırsaklarının çok çalışmasını getiriyor.

2- Kaka rengimiz günde 1 kere gibi mutlaka yeşil renkte, sonra normal altın sarısı neden ?

Bağırsak hareketleri çok arttığı zamanlarda kakayı dengeleyemez. eğer ishal değilse sorun yok dedi doktorumuz. hayır ishal değil, elma püresi gibi partüküllü, taneli. sorun yok yani ( oysa annem ve kayınvalidem bu çocuk üşütüyor karnı nı üşütmüş, soğukta çok gezmişşindir veya üstü açık kalmıştır ayaklarını üşütmğüşsündür diye başımın etini yiyolardı , yarın akşam bir tencere kapak yapayım onlara da unutmadan..)

3- Diş çıarma döneminde 2 diş ile başladık, sonrası nasıl olur ?
Çok erken bir dönem 3,5 ay genelde 6-7 aylarda yükselir dişler. bu aylarda kaşınma ve salya normal olabilir ama diş çıkması aceleye gelmiş biraz. Muhtemeln 1 ay içinde yukarıdaki ilk 4 diş de gelecek dedi doktorumuz, bazen teker teker bazen çoklu grup gelebilirmiş..Normalde her ay 1-2 deiş şekjlinde gidermiş bundan sonra. Diş ağrısına Dentidox jel sürüyoruz, çok fazla olur kulağına vurursa Calpol şurup günde 3 sefer kadar verilebilir.

4-4. ay sonunda vitaminleri ne alemde ?

1-multitabs vitamin günde 1 sefer 1 ml devam
2-Demir ilacına başlayacağız günde 1 sefer 5 damla..tüm arkadaşlarımın bebekleri kabız oldu, ben de çekimserim , eğer kabızlık olursa 2 damlaya düşürüüz veya keseriz dedi doktor. bir tek bunu anlamadım ama sormayı unuttum niye 2 damla başlayıp gerekirse arttırmıyolar da baştan 5 damla ??? Sorayım bunu yahuuu ??!!?
3-Dişleri gelenler macun kullanmadan bebek diş fırçası alıp damaklar ve dişler üzerinde her akşam beslenmeden sonra diş fırçalayabilirler, çok komik bebişkom benim parmağımı bile ağzına girer girmez vantuz gibi emiyoo fırçayı ne yapsın aaa ?? bişi demedim tabe kide doktora canım peki dedim :)))
4-Bizim atopik dematit cildimiz var. yani egzemaya yatkın bir tür, bunun için özel bir krem verdi.bunu yazmıyorum detyalı ...

Sonuçta elimizi sıktı, evimize geldiği iin 2 katı para aldı, beni tebrik etti, bebişkomu sevdi sossiissss sossisss diye :))) seviyorum yahu ben bu Musevi amcayı , kendi aramızda ona isim taktık PEder JAk diyoruz :)) aman duymasın ayıp olur rezil olruuz ama çook şeker bir doktor.. Siz bildiğiniz uygulayın bu evlat gayet iyi durumda etrafı da boşverin dedi gittiii

MAceranın devamı öbür aya kızlar, nazar değmesin ooluşuma dua edin lütfen.Ben 2 saatte bir kalkıyorum geceleri , anne sütüne devam eğer 5. ayda çok zorlanırsanız belki ek gıdalara 6. ay içinde geçebiliriz konuşalım dedi.. yok yok dedim istemem böyle hem kolay hem pratik yani aç gçğsünü 15 dakkada tamam. bir de çorba yap püre yap sık hazırla haşla pişir soğut kaşık kaşık ver, deli miyim varsa süt niye devam etmeyeyim en fazla 1 ay da mama alır eğer süt biterse ..yani ben bööle düşünüyorum bakalım gelecek günler ve paşam bana neyi layık görecek ...

Hepinizi öpüyoruz sevgiler..

Cok özür diliyorum ama yazilarinizi büyük , cok büyük saskinlikla okudum ...

Hani yasamadin bu duygulari nerden bileceksin diyebilirsiniz ama bari duygularinizi Tüp Bebek Bölümünde yazmayin ..

Yeni dogum yapmislar bölümünde yazarsaniz sizi anlayan kisiler cikabilir .. Burada yazilariniz cok fazla tepki de cekebilir ..

Ben cok yadirgadim ..

Evladini emzirmek istememek . Cocuk esirgeme kurumuna , cami avlusuna terk etmeyi düsünmek ...

Yillarca anne olmayi bekleyen bir kadin olarak bana korkunc birsey olarak geldi bunlar ...

Afedersinizz .. Nacizhane fikrim ..

Silam canım,
ben bunları anne olmuş biri olarak okduum, inan çok başka şeyler bunlar. benim 3-4 kere kürtaj olan tanıdıklarım vardı sinirden onlarla görüşmeyi kesmiştim allah bana 1 tane bile vermiyor bunlara bak diye.. ama o başka bir şey lohusalıkta yaşanan hormon başka bir şey.. kimisi çok feci heba oluyor mesela ben, oğlum koli,k bebek oldu sabahlara kadar ağlıyordu bir yandan ben eşim hemşire arkadaşlarım annem etrafında dönüyoruz.. ben o kadar acım ve yırtığım yüzünden oturamıyorum bile sancıyla emziriyorum, tabii çok ciddi stres altındayım bebeğim bende ciyak ciyak ağlıyordu.. başkası alıp sakinleştirmek istediğinde susuyordu.. inan sinir oluyordum benim evladım tüm acıma çileme rağmen beni istemiyor bak gitti sattı beni 2 dakkada başkasında suuyor diye .. olacak şey mi sence bu düündüklerim.. ama insan aklı şaşıyor hormonlar buldozer gibi eziyor geçiyor seni, bazen insanlıktan bazen kadınlıktan çıkıyorsun.. ne dediğini ne hissettiğini bilmiyorsun..

Bunları tüp bebek bölümünde kimse hava atmak veya geçtiği yolu unutup başka bir moda bürünmek için yazmıyor inan...bu 2 arkadaşım da çok zor hamileikler endişeli günler atlattılar..hangi topikte yazdıkları önemli değil, burda zor olan hissettiklerinin normal olmadığı ve bunlar ruhsal çalkantı ile yaşamış olmaları.. tepki duyma inan çaresiz hatta delirmiş gibi bile hissedebilen insanlar var.. bunların hiçbiri de isteyerek veya bilinçli değil..

Kulun kula duası en mühimi imiş, senin de gönlündekine biran evvel kavuşmanı diliyorum, o zaman inşallah bu çalkantıların hiç olmadığı bir hamileik ve lohusalık geçirir evladını kucağına alırısn..
sevgiyle sağlıkla kal...

Lohusalik pkolojisimi bilemiyorum ama......

Ben kendimden korkuyorum,cunki cok tuhaf dusuncelerim var.:KK43:(( Kendimi eve hapis olmus gibi hissediyorum. Hayatim bitmis gibi. Bebekle ilgilenmekten haz almiyorum :KK43:( Oysaki ne kadar istemistim. O dogum sancilarini cekerken bile, olsun bebegim geliyorya diyordum.Ama simdi boyle dusuncelere girmek beni cok uzuyor,elimde degil cok bunalimda hissediyorum kendimi...... Insallah cabucak atlatirim bu donemi, gelecek hafta annemler gelecekler yanimda bi hafta kalacaklar. Insallah ozaman biraz havam degisir.

Bu sekilde olan varmi??

Bunu buraya yazarken cok utaniyorum aslinda,cunki insanlar bebek hasretiyle yanarken (ki bende onlardan biriydim ) Bu dusunceler nankorluk,asilik gibi geliyor. Ama inanin elimde degil :KK43: Ben bu degilim aslinda :KK43:

Mihriban canım benim 2-3 gün geçte olsa yazdıklarını okudum ve inan ki çok üzüldüm :KK43:( ben mecburi olarak yatmak zorundayım çünki kanamam var 9. haftaya girdik ancak ve 1 ay kadar daha yatacağım onun için pek topike giremedim :KK43:(

Ne kadar şanslı olduğunu düşün lütfen bak bizler bu bebeklere sahip olabilmek için maddi manevi ne çabalar sarf ediyoruz maddiyat belki bir çoğumuz için önemli değil ama ( parası olmadığı için anne olamayanda bir dünya bayan var ) manevi olarak çok hırpalanıyoruz benim ilk bebeklerimi kaybettiğime 9 ay 3 hafta oldu ve ben saçlarımı dahi boyatmadım ve bembeyaz saçlarım şuanda :KK43:( bebeğine sıkı sıkı sarıl lütfen sütünü esirgeme o seni hissetsin sen artık annesin bunu yavaş yavaş kabullenmeye çalış boşver dışarıyı hava almayı senin baharın yazın zaten yanında :KK43:(

Lütfen beni yanlış anlama evet lohusalık sendromu yaşıyor olabilirsin ama lütfeeen en az hasarla çık bu sendromdan :KK43:( bak Sena poposunun üstüne dahi oturamıyor ama kendisiyle savaşıyor bebeği için :KK43:( lütfen evde çok yanlızsan yanına seni oyalıyacak birilerini bul 1-2 aylığına .....

Seni ve bebeğini çok öpüyorum kendine ve bebeğine çoook iyibak....

Senacığım maşallah sanada oğluşunada,

Ne güzel herşey yolunda her zamanda böyle devam eder inşallah :KK66:) yahudi dr.unuza neden siz gitmediniz Doruk u dışarıyamı çıkmak istemediniz onu merak ettim :))

Haftasonu için size iyi gezmeler tatlım, bebişi büyüttün gün senin günün artık darısı tüm yeni annelerin başına :))

Ben fena değilim tatlım yatmaya devam evde çok yanlızım sıkılıyorum ama ne yapalım bebişim için gerekirse 7 ay dahi yatacağım :KK43:( p.tesi dr.kontrolüm var inşallah bebişim iyidir :KK66:) normalde regl günüm bu aralar ve aynı regl ağrılarını yaşıyorum ve beni nasıl kasıyor bu ağrılar anlatamam :KK43:(

Seni ve Doruk u çok öpüyorum benim için bol bol dua edin olur mu görüşmek üzere........

selam kızlarrr...

işe güce daldım kaç gündür ne yazılanları okuyabildim nede tek kelime yazabildim...

az önce vaktimin yettiği kadar okudum yazıları... bebişlerimizin ufak tefek sıkıntıları dışında herşey yolunda maşallaahhh diyelim... yeni doğum yapan mihriban arkadaşım lohusalık sendromuna girmiş sanırım... yazdıkların çok normal canım kuzenim çok problemli bir hamilelik geçirmişti bebeğine kavuşabilmek için okadar çok dua etti ki anlatamam, ama kızı dünya ya geldiğinde kucağına almak istemediği günler oldu.... çok uzun sürmedi ve geçti gitti çok şükür inşallah seninkide geçicek...

bende salı akşamı lucrın e başladım kızlar... merkez e gittim embriyolog ve diğer çalışanlar la tanıştım... yavaş yavaş heyecan basmaya başladı beni :))) kızlar şimdilik vaktim doldu... hepinizi öpüyorummm kendinize dikkat edin...

Arminas canım tedavin hayırlı olsun inşallah güzel sonuçlar alacaksın ve emeklerin karşılıksız kalmayacak ....

Görüşmek üzere kendine çok iyibak....

Silam....... Ben burdaki arkadaslari,sanal alemde olsa kendime yakin buldugum icin yada,ne biliyim beni rahatlatacagini umdugum icin bu bolume yada bu topige yazmayi uygun buldum, insan darda olduug zaman medet ariyor.. Birilerinin tesellisine yada yardimina ihtiyac duyuyor.
Burdaki arkadaslardan iyi anliyacak yoktur beni..

Zaten bu bahsettigim konuda herkese acilabilecek bi konu degil aslinda,ama cok bunaldim kendimden korkuyorumm cunki bu ben degilim aslinda. Bu bebegi ne kadar istedigimi ne kadar dualar ettigimi bir ben birde Rabbim bilir,belkide okadar israrli dualarimiz sayesinde Rabbim 3 bucuk sene sonra kendiliginden bi mucizeyle gonderdi bana oglumu. Zaman zaman,calkantilar yasiyorum kafami beynimi toplayamiyorum. Yoksa bi insan evladi icin bunlari dusunebilirmi?!!! Helede okadar cok istemisken.. ama insan kontrol edemiyor, herzaman duygularini dusuncelerini..

Ben burda kimseyi iyi yada kotu etkilemek istemiyorum.. kimse yanlis anlamasin beni... Sadece bu ruh halinden ne zaman kurtulurum yada,ne yapabilirim bi arayis icindeyim. Cunki bende bu sekilde dusunmekten utaniyorum,uzuntu duyuyorum..

Neyse,iste oyle yani......

Senacığım maşallah sanada oğluşunada,

Ne güzel herşey yolunda her zamanda böyle devam eder inşallah :KK66:) yahudi dr.unuza neden siz gitmediniz Doruk u dışarıyamı çıkmak istemediniz onu merak ettim :))

Haftasonu için size iyi gezmeler tatlım, bebişi büyüttün gün senin günün artık darısı tüm yeni annelerin başına :))

Ben fena değilim tatlım yatmaya devam evde çok yanlızım sıkılıyorum ama ne yapalım bebişim için gerekirse 7 ay dahi yatacağım :KK43:( p.tesi dr.kontrolüm var inşallah bebişim iyidir :KK66:) normalde regl günüm bu aralar ve aynı regl ağrılarını yaşıyorum ve beni nasıl kasıyor bu ağrılar anlatamam :KK43:(

Seni ve Doruk u çok öpüyorum benim için bol bol dua edin olur mu görüşmek üzere........

saol canım,
hem gezerim hem gezip gördüklerimi anlatırım Pzt size :)))
Doktor eve geldi zira ben ilk 2 ay yırtık yüzünden çok dışarı bile çıkamıyor araba kullanamıyordum üstelik domuz gribi mevzusu da vardı. muayenehanesinde belki 20-30 bebek bekliyor anne babalar da cabası. oraya gitmek için evden 1,5 saat git 1,5 saat dön.. gözümüz yemedi eşim dedi ki bahara kadar verelim neyse ücreti fazlada bize gelsin sen de rahat edersin. Allah bin kere razı olsun eşimden o kadar rahat ettim ki sadece 30 dakika ayırdık doktor kontrolüne düşün... Şimdi havalar güzel oğlumla biz gidebiriiz atarım arabanın arka koltuğuna paşayı ooohhh ver elini Nişantaşı :)))

Sen Ayşe aydı ın anne anne oluyorum kitabını okumuş muydun ??? Okumadıysan eşin alsın getirsin sana , vallahi faydalı olur ben yatarken okumuştum onu :))
Senin regl ağrı dönemin bitti gitti artık sen hamilesin , ağrı çekiyorsun diye regl olmayacaksın ki ..bu ağrıların için Minoset almayı denedin mi günde 3 defaya kadar hakkın var belki gevşersen daha az stresli olursun doktoruna danış bence ..

Mihriban ın ise dışarı çıkması lazım, hem oksijen alsın stresi gevşer hem de bebişkonun da temiz havaya ihtiyacı var.. Ben Kasım sonu doğurdum evddeki kaos ortamı domuz gribi kar kış derken ilk 1,5 ay neredeyse hiç çıkmadı olum ne üzülmüştüm yaa temiz hava nedir bilmeyecek bu çocuk diye.. OcaK sonu temiz ve güneşli havalarda 15 dakika ile başladık balkona falan çıkıyorduk önce.. SOnra Mart başından beri ipini koparmış gibi hergün sokaktayız vallahi, Bagdat caddesi sahil yolunda 1 saat -,1,5 saat yrüyüşteyz ben Kovaburcuyum yükselenim yay, ooluş Yay bırcu yükseleni Kova :))))

HEr daim gezer bu ikili kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Silam....... Ben burdaki arkadaslari,sanal alemde olsa kendime yakin buldugum icin yada,ne biliyim beni rahatlatacagini umdugum icin bu bolume yada bu topige yazmayi uygun buldum, insan darda olduug zaman medet ariyor.. Birilerinin tesellisine yada yardimina ihtiyac duyuyor.
Burdaki arkadaslardan iyi anliyacak yoktur beni..

Zaten bu bahsettigim konuda herkese acilabilecek bi konu degil aslinda,ama cok bunaldim kendimden korkuyorumm cunki bu ben degilim aslinda. Bu bebegi ne kadar istedigimi ne kadar dualar ettigimi bir ben birde Rabbim bilir,belkide okadar israrli dualarimiz sayesinde Rabbim 3 bucuk sene sonra kendiliginden bi mucizeyle gonderdi bana oglumu. Zaman zaman,calkantilar yasiyorum kafami beynimi toplayamiyorum. Yoksa bi insan evladi icin bunlari dusunebilirmi?!!! Helede okadar cok istemisken.. ama insan kontrol edemiyor, herzaman duygularini dusuncelerini..

Ben burda kimseyi iyi yada kotu etkilemek istemiyorum.. kimse yanlis anlamasin beni... Sadece bu ruh halinden ne zaman kurtulurum yada,ne yapabilirim bi arayis icindeyim. Cunki bende bu sekilde dusunmekten utaniyorum,uzuntu duyuyorum..

Neyse,iste oyle yani......

mihriban cığım
evde bebeğe klasik müzik veya hoş ninnilerin olduğu müzik dinletebilirsin bir süre sonra yumuşak melodiler onu sakinleştricektir. fön makinası da çalıştır arada odasından çık..
senin de hava alman bu düşüncelerinden kurtulman için gevşemen lazım, hergün 1 saat de olsa bebişi karnı tok altı temiz iken kayınvalidene bırak ya da evde destek al profesyonelce..o 1 saatte parka git, alışverişini yap, balkonda otur ne biliyim ama mutlaka dışarı çık. güvendiğin biri varsa bebeğin yanında o 1 saat senin olsun. mutlaka bebişkoyu bırakıp stresini onun hissetmemesini sağla.. ahh ahh ben yaptım bunu ama biraz geç yapabilmiştim zira benim bebeğime annem domuz grbi idi gelemedi kayıınvalidem minik bebek kucaklayamadığı için kucağına alamıyor diye bırakamadım. ancak eşim eve gelince akşam oluyordu o da geç oluyordu yani parka gidip temiz hava almaya :))) sonraları farkettim ki yorgun ve harap iken onu bir şekilde bırakınca tekrar kucakladığımda bebeğim belli belirsiz gülümsüyordu. demek ki ilk zamanlarda yavru sürekli bıktım bu kadının stresinden die ağlıyor bile olabilirdi..

Bunları bir dene, biz de her zaman burdayız konuşur paylaşırız bir şeklde geçecekkkkkkkkkkkk bir bakacaksın ki 2-3 aylık olmuş anaaa ne çabuk diyeceksin kaydirigubbakcemile3

Herkese ıyi Hafta Sonları, Günaydın,
Aslında burdaki herkesi mayısdan beri takip ediyorum. Cemre için yazılan yazıları,Doruk'u beklerken yaşanan heyecanlar. Hatta şehir dışındaydım bayramda çok merak etmiştim Sena doğurdumu diye...
Ben burdaki arkadaşların yazılarını okudum ama benim çektiğim zorlukları ve yaşadığım olayları kimse yaşamamış,rabbimde yaşatmasın kimseye...
Bunları anlatıp hafta sonu kimsenin canını sıkmak istemem.
Ama burda Mihriban arkadaşımıza destek olmamız gerektiğini anladım...Bu psikoloji farklı bir psikolojii..Ben hayatta böyle yapmam diyen insanlarında karşılaşabileceği bir durum.
Silam arkadaşımızın tepkisini anlıyorum ama bence kınamasın... Benim başıma böyle bir durum gelmedi..Ama yaşanabilirde....Hayatta büyük konuşmamak lazım..
Burda bakıyorum insanlar ilk denemede negatifi alınca hayata küsüyorlar.... Anlamıyorum bunu çünkü zaten %100 demiyorlar ... Hayata biraz olumlu bakmak lazım.Ben tam 6 kez denedeim... ıkizlerimi kaybettim, dış gebelik geçirdim,, yada tutma olmadı.. Eşim bir yandan kterapi tedavisi alıyordu...
Ama bunkar niye başıma geldi diye isyan etmedim...Her şerin sonunda hayır vardır dedim...
Çok şükür rabbime 13 haftalık hamileyim.. Ama yinede havalara uçmuyorum ...Ayaklarım yerde hep temkinliyim...Şu an eşimin sağlığı her şeyden önce geliyor. Hergün Rabbime dua ediyorum, bir adaha bu kötü hastalık bizi bulmasın diye..
Mihrimancım lütfen sağın solun ne dediği önemli değil, duanı bol bol yap ve destek al.. Ben ikizlere hamileyken arkadaşlar bak eşin hasta ne olacağı belli değil niye tüp bebek yaptın diyorlardı. Bunlarla ilişkimi kestim. Beni depresyona sokmasınlar diye. Hep iyileşecek diye dua ettim. Sende bu günleri atlatacaksın. Lütfen güçlü ol...Bu bir hastalık ve tedavisi var çok şükür.. Rabbime dua et sen sağlıklısın eşin sağlıklı ve nihayet çocuğuna kavuşmuşsun. Senanın dediği gibi biz şehirli anneler gezmeyi seviyoruz.. Çık dışarı ...Ama olumsuz şeyler konuşanlarla bir süre konuşma lütfden...

Herkese Sevgiler...

Sena ..... dun dedigin gibi yaptim, bebegin karnini doyurdum,altinida temizledim,esime emanet edip ciktim aksam ustuydu ama olsun arkadasima gittim,ordan burdan sohbet derken havam degisti valla,eve geldigimde bambaska biriydim ogluma karsida daha sakin ve sabirliydim,emzirirken haz duydum...

Bugunde,hava fena degil,14 derece filan giydirip birlikte cikaracam,15-20 dk gezdirecem. biraz gazimiz var insallah sakinlesince hemen atacam kendimi disari.. Allahtan iyi zamana denk geldi dogumum,havalat isinmaya basladi.. hiiic evde durmaya niyetim yok benimde,aynen senin gibi gezmeyi cok seven biriyim. Hele oglum biraz daha kendine gelsinde anasini aglatacam bende :)

Sena senin oglun ilk ay kac kilo almisti??

Bu arada bugun cok iyi hissediyorum kendimi,ins aksama gene afakanlar basmaz ustume...

Su... Allah razi olsun,ya zaten bunlar normal saglikli dusunceler degil,insan evladini hic istemezmi ,heledebu ugurda mucadele veermis bi insan olarak...!! Arkadasimi bende anliyorum,ama paylasmak istiyorum rahatlatiyor beni bu. Burdaki dogum yapmis arkadaslarimi tecrubelerinden faydalanmak istedim..
Zaten esimde bende dualarimizi eksik etmiyoruz,dun o cok bunaldigim anda yine Rabbime sigindim,affet beni diye yalvardim allahim aklima mukayet ol diye tevbe istigfar getirdim surekli.. Sonra aldim oglumu kucagima,bilgisayardan kurani kerim actim dinledik oglumla. Sakinlestim birazcik..

Ben bana zamaninda erken menopoza girmissin cocugun olmamaya bilir denildiginde bile,isyan etmemis ve surekli vardir bundada bir hayr deyip teslim olmus bi insanim.. Ama bu hormonlar benim anami aglatti kendimde degilim diyorumya..

saol canım,
hem gezerim hem gezip gördüklerimi anlatırım Pzt size :)))
Doktor eve geldi zira ben ilk 2 ay yırtık yüzünden çok dışarı bile çıkamıyor araba kullanamıyordum üstelik domuz gribi mevzusu da vardı. muayenehanesinde belki 20-30 bebek bekliyor anne babalar da cabası. oraya gitmek için evden 1,5 saat git 1,5 saat dön.. gözümüz yemedi eşim dedi ki bahara kadar verelim neyse ücreti fazlada bize gelsin sen de rahat edersin. Allah bin kere razı olsun eşimden o kadar rahat ettim ki sadece 30 dakika ayırdık doktor kontrolüne düşün... Şimdi havalar güzel oğlumla biz gidebiriiz atarım arabanın arka koltuğuna paşayı ooohhh ver elini Nişantaşı :)))

Sen Ayşe aydı ın anne anne oluyorum kitabını okumuş muydun ??? Okumadıysan eşin alsın getirsin sana , vallahi faydalı olur ben yatarken okumuştum onu :))
Senin regl ağrı dönemin bitti gitti artık sen hamilesin , ağrı çekiyorsun diye regl olmayacaksın ki ..bu ağrıların için Minoset almayı denedin mi günde 3 defaya kadar hakkın var belki gevşersen daha az stresli olursun doktoruna danış bence ..

Mihriban ın ise dışarı çıkması lazım, hem oksijen alsın stresi gevşer hem de bebişkonun da temiz havaya ihtiyacı var.. Ben Kasım sonu doğurdum evddeki kaos ortamı domuz gribi kar kış derken ilk 1,5 ay neredeyse hiç çıkmadı olum ne üzülmüştüm yaa temiz hava nedir bilmeyecek bu çocuk diye.. OcaK sonu temiz ve güneşli havalarda 15 dakika ile başladık balkona falan çıkıyorduk önce.. SOnra Mart başından beri ipini koparmış gibi hergün sokaktayız vallahi, Bagdat caddesi sahil yolunda 1 saat -,1,5 saat yrüyüşteyz ben Kovaburcuyum yükselenim yay, ooluş Yay bırcu yükseleni Kova :))))

HEr daim gezer bu ikili kaydirigubbakcemile3

Şimdi gezme zamanı tabi ohhh mis gibi baharda geldi analı oğullu keyif sizin keyfiniz diyelim :)) en iyisi Senacığım gezin bende yay burcuyum bende çoook seviyorum gezmeyi ama şimdilik yatmaya devam :KK43:(

Benimde regl sendromum var sanırım :)) normal regl dönemlerimde de ben hastanelik oluyorum iğneler serumlar falan ben 2 günde ancak kendime gelirim ama bu dönemde bu ağrılar biliyorsun rahim kasılmaları beni üzen geren o :KK43:(

Minoseti günde 1 tane alıyorum ama ağrılarım çok olursa yoksa içmemeye özen gösteriyorum :KK66:)

Çok kitap okuyorum ben Sena ama bu kitabı okumadım eşime söylerim yarın alır teşekkürler .....

Sizi çok öpüyorum gezi yazılarınızı bekliyorum.....

Herkese İyi Hafta Sonları, Günaydın,
Aslında burdaki herkesi mayısdan beri takip ediyorum. Cemre için yazılan yazıları,Doruk'u beklerken yaşanan heyecanlar. Hatta şehir dışındaydım bayramda çok merak etmiştim Sena doğurdumu diye...
Ben burdaki arkadaşların yazılarını okudum ama benim çektiğim zorlukları ve yaşadığım olayları kimse yaşamamış,rabbimde yaşatmasın kimseye...
Bunları anlatıp hafta sonu kimsenin canını sıkmak istemem.
Ama burda Mihriban arkadaşımıza destek olmamız gerektiğini anladım...Bu psikoloji farklı bir psikolojii..Ben hayatta böyle yapmam diyen insanlarında karşılaşabileceği bir durum.
Silam arkadaşımızın tepkisini anlıyorum ama bence kınamasın... Benim başıma böyle bir durum gelmedi..Ama yaşanabilirde....Hayatta büyük konuşmamak lazım..
Burda bakıyorum insanlar ilk denemede negatifi alınca hayata küsüyorlar.... Anlamıyorum bunu çünkü zaten %100 demiyorlar ... Hayata biraz olumlu bakmak lazım.Ben tam 6 kez denedeim... İkizlerimi kaybettim, dış gebelik geçirdim,, yada tutma olmadı.. Eşim bir yandan kterapi tedavisi alıyordu...
Ama bunkar niye başıma geldi diye isyan etmedim...Her şerin sonunda hayır vardır dedim...
Çok şükür rabbime 13 haftalık hamileyim.. Ama yinede havalara uçmuyorum ...Ayaklarım yerde hep temkinliyim...Şu an eşimin sağlığı her şeyden önce geliyor. Hergün Rabbime dua ediyorum, bir adaha bu kötü hastalık bizi bulmasın diye..
Mihrimancım lütfen sağın solun ne dediği önemli değil, duanı bol bol yap ve destek al.. Ben ikizlere hamileyken arkadaşlar bak eşin hasta ne olacağı belli değil niye tüp bebek yaptın diyorlardı. Bunlarla ilişkimi kestim. Beni depresyona sokmasınlar diye. Hep iyileşecek diye dua ettim. Sende bu günleri atlatacaksın. Lütfen güçlü ol...Bu bir hastalık ve tedavisi var çok şükür.. Rabbime dua et sen sağlıklısın eşin sağlıklı ve nihayet çocuğuna kavuşmuşsun. Senanın dediği gibi biz şehirli anneler gezmeyi seviyoruz.. Çık dışarı ...Ama olumsuz şeyler konuşanlarla bir süre konuşma lütfden...

Herkese Sevgiler...

işte budur benim de demek istedim .
teşekkürler ve de hoşgeldin :)))
doğurmuştum anacım doğurdum da o da benim anamı ağlattı malesef :KK43:(
eşine çok geçmişler olsun

Şimdi gezme zamanı tabi ohhh mis gibi baharda geldi analı oğullu keyif sizin keyfiniz diyelim :)) en iyisi Senacığım gezin bende yay burcuyum bende çoook seviyorum gezmeyi ama şimdilik yatmaya devam :KK43:(

Benimde regl sendromum var sanırım :)) normal regl dönemlerimde de ben hastanelik oluyorum iğneler serumlar falan ben 2 günde ancak kendime gelirim ama bu dönemde bu ağrılar biliyorsun rahim kasılmaları beni üzen geren o :KK43:(

Minoseti günde 1 tane alıyorum ama ağrılarım çok olursa yoksa içmemeye özen gösteriyorum :KK66:)

Çok kitap okuyorum ben Sena ama bu kitabı okumadım eşime söylerim yarın alır teşekkürler .....

Sizi çok öpüyorum gezi yazılarınızı bekliyorum.....

güzelim işte tipik anaç ruhlu insan
dişini sıkıp son raddeye kadar o ilacı içmeden atlatmaya çabalıyorsun ama belki ağrı seni daha fazla kasıyor belki daha çok gerginleştiriyor bence iç, benim komşumun migreni vardı vallahi günde 2-3 adet neredeyse düzenli alırdı bir ara ama kendi de kızı da turp gibi maşallah. hep al demiyorum ama ağrın varsa 1 adeti dişini sıkarak halletmeye çabalama ..sen bilirsin tabii kendin için en doğrusunu..

Sena ..... dun dedigin gibi yaptim, bebegin karnini doyurdum,altinida temizledim,esime emanet edip ciktim aksam ustuydu ama olsun arkadasima gittim,ordan burdan sohbet derken havam degisti valla,eve geldigimde bambaska biriydim ogluma karsida daha sakin ve sabirliydim,emzirirken haz duydum...

Bugunde,hava fena degil,14 derece filan giydirip birlikte cikaracam,15-20 dk gezdirecem. biraz gazimiz var insallah sakinlesince hemen atacam kendimi disari.. Allahtan iyi zamana denk geldi dogumum,havalat isinmaya basladi.. hiiic evde durmaya niyetim yok benimde,aynen senin gibi gezmeyi cok seven biriyim. Hele oglum biraz daha kendine gelsinde anasini aglatacam bende :)

Sena senin oglun ilk ay kac kilo almisti??

Bu arada bugun cok iyi hissediyorum kendimi,ins aksama gene afakanlar basmaz ustume...

Su... Allah razi olsun,ya zaten bunlar normal saglikli dusunceler degil,insan evladini hic istemezmi ,heledebu ugurda mucadele veermis bi insan olarak...!! Arkadasimi bende anliyorum,ama paylasmak istiyorum rahatlatiyor beni bu. Burdaki dogum yapmis arkadaslarimi tecrubelerinden faydalanmak istedim..
Zaten esimde bende dualarimizi eksik etmiyoruz,dun o cok bunaldigim anda yine Rabbime sigindim,affet beni diye yalvardim allahim aklima mukayet ol diye tevbe istigfar getirdim surekli.. Sonra aldim oglumu kucagima,bilgisayardan kurani kerim actim dinledik oglumla. Sakinlestim birazcik..

Ben bana zamaninda erken menopoza girmissin cocugun olmamaya bilir denildiginde bile,isyan etmemis ve surekli vardir bundada bir hayr deyip teslim olmus bi insanim.. Ama bu hormonlar benim anami aglatti kendimde degilim diyorumya..

ooohhhhh süper haber işte budur Mihriban cım, gezdikçe temiz hava oksijen sinirlerine iyi gelecek, vücut pozitif salgılara yönelecek bak görürsün hiç bişi yapamasan bile günde 30 dakika bebek bezi yok mama yok ilaçları yok ev alışverişi bir bahane ile at kendini.. dönünce de oğlumu özledim ben de gir yanına bak nasıl yii gelecek göreceksin..sen iyi oldukça o gaz ve huzursuzluk ağlamalarını azaltacak hele de kli sabahları seni uykudan kalkıp gördüğünde yaptığı bilinçli gülümsemeler zamanı 1,5-2 ay gibi geldikçe daha da motive olacaksın. hoş zaten o zamana bu hisler normale dönecektir merak etme.

Bu arada Doruk 3290 gr doğdu. HAstaneden 3060 ile çıktık. 1 hafta boyunca ben lohusa depresyonundayken garibim 3010 a düştü neyse çok da dert değildi, 1. ay sonunda 3900 gr idi. Anlayacağın 900 gr almıştı yaklaşık..750-1000 arası normal ama bazı doktorlar 500-600 gr a eğer sağlığı yerinde ise ses çıkarmıyor 2. ay sonunu bekliyor, o değer de düşük çıkarsa mama takviyesi diyorlar. ama senin sütün var belli bunlara gerek kalmayacak.

1. ay sonu kontrolünden çıkınca güzel şeyler yazacaksın bize yazarken de yaşarken de motive olacaksın, daha bir hoşuna gidecek bebeğine emek vermiş olmak, bak demşti dersin...

Hahaaa kızlar son haber sonra gidip yatıcam oğlum 30 dak evvel yattı bana da nöbete dayanabilmem için uyku lazım...

Bu akşam eşimin aile evinde benim alem de olmak üzere yemekteydik. Oğlanın doktor kontrolünü anlatıyordum, bir ara doktor beni tebrik etti vallahi ben de mütevazi olamıycam ben iyi bir anneyim sanırım dedim, eşim döndü haa karım şunu demek istiyor bir daha bana karışmaya kalkmayın haaaa dedi :))))

malum annesinin yüzünü hiç anlatmıyorum :))))

selam........herkese iyi pazarlar............herkesler iyi maşallh..........MİHRİBAN arkadaşım geçecek bu günler.........sadece sabiraz daha sabır.........bunlar normal duygular...........öyle böyle derken bebişin kocaman olcak sen bile geçen vakte şaşırcaksın...........benim kızçemin üç ayı bitti..........daha dün gibi.........bizde sütten emzirmeden çok çekenlerdeniz ama epsi düzene girdi şimdi çok şükür .............seninkide gircek merak etme...........kızçem şimdi uyuyor.............uyanınca babasıyla banyo ettircez..........şimdilik şükür herşey yolunda...............BABY SENA RESPİ ve diğer arkadaşlar hepinizi öpüyorum sağlıkla kalın..............kaydirigubbakcemile3

Sena :)))))) Iyi ettin duyurduguna,bozulmustur kaynanan herhalde :)))) Bazen sinri ediyorlar insani yaa.. Ayyy,benimkide cok muhalefet ediyor bana,zaten heyheylerim ustumde birde o ustume gelince,iyice sinir oluyorum...

Ben azar azar siyrilmaya basliyorum lohusalik pskolojisinden,helede yanliz olmadigim zaman zaten kotu hissetmiyorum kendimi.. Bebegimi benimsemeye basladim.
Masallah oglun cok guzel kilo almis demekki sutun yariyor,bende simdi cok merak ediyorum acaba kilo aldimi diye benim oglan 3720 gr dogdu,ilk 3 gun 220 gr filan verdi,zaten sutumde ancak gelmisti.Ondan sonra ilk gun 60 gr aldi,2 gun 20 gr 3. gun ayni kiloda kalmisti o biraz kafami karistirmisti,ebeye sormustum ama ebe kramplarindan dolayi ve uymadigindan dolayi enerjisini oraya harcadigi icin almiyor,kilo vermedigi surece sutunden hemen suphe etme dedi... Bi ay sonra kesin net ogrenirsin dedi.

Aslinda ben duramiyorum eve birtane tarti almak istiyorumda,iyi pskopat olurum diye cesaret edemiyorum :)) .. Oglumun sanki eli yuzu toparlandi gibi ama dur bakalim merakla bekliyorum iki hafta bir gecsin.

Bu haftada kulak testi var oglusumun.Ama bence duymasinda bi problem yok,cunki fon makinesine ve supurgeye cok net tepki veriyor :) Cunki hemen susuyor. Sena ayni senin gibi bizimde yakin dostumuz oldu fon makinesi :)))

Hafza.... Ne guzel sende zor donemleri atlatmissin hamd olsun. ALlah dahada iyi etsin insallah. Gule gule buyut melegini... bende cok sukur her gecen gun yeni hayatima dahada adapte olmaya basliyorum,ogluma karsi daha bi sevgiyle merhametle yaklasiyorum. Allah hepimizin iyiligini versin insallah..

güzelim işte tipik anaç ruhlu insan
dişini sıkıp son raddeye kadar o ilacı içmeden atlatmaya çabalıyorsun ama belki ağrı seni daha fazla kasıyor belki daha çok gerginleştiriyor bence iç, benim komşumun migreni vardı vallahi günde 2-3 adet neredeyse düzenli alırdı bir ara ama kendi de kızı da turp gibi maşallah. hep al demiyorum ama ağrın varsa 1 adeti dişini sıkarak halletmeye çabalama ..sen bilirsin tabii kendin için en doğrusunu..

Senacığım selam,

İlaç konusunda haklısın ama tüp bebek dr.larının daha rahat olduklarını sana hep söylüyorum ya, bu dr.umuza ben Minoset kullanabilirmiyim ağrılarım olduğunda diye kendim sordum dr.da gayet sakin evet kullanbilirsin ama bu ağrılarına asla faydası olmaz dedi :KK43:( bende çok inandım bana iyi gelmeyeceğine ve hadi boşuna ilaç içmeyim dedim :KK43:( sonra kendi dr.umla görüştüm ve kendi dr.um evet günde 3 hatta 4 tane Minoset içebileceğimi ve beni birazda olsa rahatlatacağını söyledi ve biz hamilelik sürecinde Mİnosetle öyle tanıştık :KK66:)

Bugün akşam yemek yemek için ben eşimle ve kardeşimle dışarıya çıktım :)) ama hiç yürümedim desem yeri bize çok yakın alışveriş merkezlerinden birine gittik tabii arabayla :KK66:) bana çok iyi geldi birazda olsa hava almak ve yemek yedim midem daha sakindi :)) ama eve girdim ve mide bulantım yine zirve yaptı :KK43:(

Söylediğin kitabı aldım uzun zamandır kitap evlerinede gitmemiştim yeni kitaplar çıkmış hemmen saldırıya geçtim :)) kitabı okumaya başladım çok akıcı gidiyor sabah 5 e kadar biter diye düşünüyorum :))

Yarın öğlen haftalık dr. kontrolüm var bakalım bebişim ne durumda çoook merak ediyorum :KK66:)

Senacığım seni ve Doruku çook öpüyorum .......

iyi yaptin senacim azicikta olsa onlara dur demek gerekiyor yoksa yanariz vallhi:))benimkide dogma gelcek bende yandim düsündükce delli olcam ama ne yapalim mecbur...
ALLAH hepimizin bu konudada yardimcisi olsun,benimkide cok ileri gideceyinden eminim , bende sumam bak o dönem bizim evde kopacak kiyamtlere:)

herkese selam kızlar opuyorumnanaktan
okuduguma göre herkes iyi büyük bi sorun yok ,maşallah

ben de artık iyice agırlastım bir de canım sürekli yatmak istiyor
belki de bebek büyüdüğü için gunde 3 tane aldıgım demir surubu yetmemeye basladı
bakalım cumaya kontrolum var sorayım doktoruma

respicim gözünü açsan kapatsan diyeöylepeşin peşin kolay eğil bu işler... yorulacaksın uykusuz kalacaksın... ağlayacaksın ama n çok güleceksin ve şükredeksin hergün... kaydirigubbakcemile2sempatiksalakcinni

ne guzel söylemissim babycim,bugunlerde hem aglayıp aynı zamanda şükredebiliyorum bunu yapabilirim ama dogumdan sonra uykusuz kalıp gülebilecek gucumun olacagına pek ihtimal vermiyorum ya hadi hayırlısı :bbo:

Respi cim
Bebişkonun göbeği 2 hafta gibi bir sürede düşüyor, Doruk 10 -12 günde düşürdü..
Bebişin göbeğini alkollü pamukla sildim ben günde 3-4 defa onun haricinde özel hiçbişeye gerek yok, boyun çevresi kol altları bacak araları başta olmak üzere de hergün Unibaby ıslak pamuklu bezle nbirer defa silmiştim yıkanana dek hepsi bu canımcım...

anneme de okudum yazdıklarını aynen bunu uyguluycaz biz de,tesekkur ederim canım,harikasın a.s.

respiciğim çok şükür iyiyim bende.2-3 haftaya kadar memleketime annemin yanına gidiyorum.Doğumu orada yapacağım.Dr ayarladım erken gel dedi.30 lu haftalarda burada ol dedi.ben eşimi daha fazla tek bırakmamak için olabildiğince erteliyorum gidiş tarihini bakalım hayırlısı.

hakkında hayırlısı olsun canım, iyi olmana sevindim.ne guzel kocalarınızı düşünüyorsunuz, benimki duymasın valla daha dune kadar gelmek isteyen adama gelme diyordum ben kaydirigubbakcemile3

Sagol verdigin bilgiler icin masallah,ne kadar bilgilisin sen yaa.. Ben hicbirsey bilmiyorum,verdigin bilgiler benim cok isime yariyor gercekten,onun icin sana tekrar tesekkur ederim.
yaaa ben demiştim kızlar serenanesten her topiğe lazım diye :lepi:

klonlayıp klonlayıp serpiştirmek lazım forumun bilumum yerlerıne
o bizim ayaklı ansiklopedimiz ,sakın üzmeyin onu valla,bizden sonrakilere de bilgi kaynagı

aynı sey babytwin için de gecerli o da bizim pozitif enerji kaynagımız.
kaynaklarımızı koruyalım turkbayragi

Lohusalik pkolojisimi bilemiyorum ama......
Ben kendimden korkuyorum,cunki cok tuhaf dusuncelerim var.:KK43:(( Kendimi eve hapis olmus gibi hissediyorum. Hayatim bitmis gibi. ....:KK43:

canım benım zor bi dönemden geciyorsun belliki.bakalım bu lohusalık denen sey ne menem bişeymiş ,ınsallah ben de en az hasarla atlatırım bunu
yalnız muhtemelen senın bulundugun duygu durumu hormonlarındakı değişimler yuzunden.hormon deyip gecmemek gerek vucudumuzun tetikleyicisi bunlar.
ben de bişi itiraf ediyim.tedavi için lucrin iğnelerıne baslamamın 10.gunuydu sanırım gecenin bi yarısı kan ter içinde ve nefes alamıyor durumda uyandım.menapozlu gibi içim öyle bi daralıyordu ki tarifi yok,hemen eşimi uyandırdım.açık olan pencerenın onune gectim. nefes almaya calıstım.hayatımda ilk defa o pencereden atlamayı istedim. ki benı tanısanız boyle bişeyi düşünebilecek birisi değilimdir.bunyeye gore değişiyo demek ki çoğu bayan hiç yaşamamıs benım yasadıklarımı.ohss olduguma göre belki de bana verilen hormona karsı tepkim çok oldu bilmiyorum artık.neyse hepsi gecti çok şükür
yani diyecegım o ki vucudumuzun hormon dengesi çok önemli gerekirse ilaç tedavisine baslanır.inşallah ben bunları yazarken sen coktan atlatmıssındır a.s.

selam kızlarrr...
bende salı akşamı lucrın e başladım kızlar... merkez e gittim embriyolog ve diğer çalışanlar la tanıştım... yavaş yavaş heyecan basmaya başladı beni :))) kızlar şimdilik vaktim doldu... hepinizi öpüyorummm kendinize dikkat edin...

hadi hayırlısı olsun canım.inşallah Rabbim gönlüne göre kucagını doldurur.dualarımız senınle :Saruboceq:

Senacım , Nurgülcüm Respicim ve diğer arkadaşlar sizler nasılsınız?Sena dr. randevunuz nasıl geçti?Benim kız tüm gün uyumadı o yüzden çok yorgunum, birazda eşime kızdım başım ağrıyor.Hepinizi çok öptüm.

canım bız yuvarlanıp gidiyoruz işte boshayallersmile
esine kızman doğum sonrası stess yuzunden olabilir canım
sen gene iyisin ben bu gidişle sülaleyi karsıma alıcak gibiyim guclubacismile

Ben fena değilim tatlım yatmaya devam evde çok yanlızım sıkılıyorum ama ne yapalım bebişim için gerekirse 7 ay dahi yatacağım :KK43:( p.tesi dr.kontrolüm var inşallah bebişim iyidir :KK66:) normalde regl günüm bu aralar ve aynı regl ağrılarını yaşıyorum ve beni nasıl kasıyor bu ağrılar anlatamam :KK43:(...

canım gecmiş olsun.doktor kontrolun varmıs güzel haberlerle gel inşallah boshayallersmile

X