Türkiyeyi çok özlüyorum :(

Türkiye'de yaşamaktan şikayet eden arkadaşlar kulaklarınızı kesecem. Siz bari ülkenin Batı'sındasınız,ya bizler nereye kaçalım anasını satayım
Siz batıya doğru bir yola çıkın belki hızınızı alamayıp kendinizi İsviçre'de filan bulursunuz.

Ben de Türkiye tatillerini iple çekerdim.. Yaz gelse de Turkiyeye gitsek derdim. Kafaya koydum üniversitenin bir bölümünü Türkiye de okudum, hem o çok sevdiğim ülkede yaşam nasıl oluyormuş bakiyim dedim, hiç hayal ettiğim gibi olmadı. Emeklerimin karşılığını alamadım, mutsuz oldum. Döndüm Avrupa'ya.

Ama bana ders olmadı bu :) Evlendim Türkiye'ye geldim, 2 sene olacak.. hala bazen derdim neydi de orayı bırakıp buraya geldim ki diyorum, eşimi çok seviyorum tabi ama keske o gelseymis benim yanıma diyorum bazen.
Yazın başlamasıyla gece yarilarina kadar devam eden sokak düğünleri, suratına uzun uzun bakıp selam vermeyen komşular, otobüste, sokakta bir kibarlik yaptığında bir teşekkür duyamama..
Devlet daireleri, hastaneler.. belki ben çok abartıyorum bilmiyorum ama huzurlu, insan gibi yaşamak zor gibi geliyor bana bazen bu ülkede.
Eşimle en son bir kaç haftaligina annemlere ziyarete gittik, inan o kadar rahattık ki.. saygı, sakinlik, huzur..

Tek diyebileceğim alışmaya çalış oralara, çevre yap kendine, zevk al orda olmaktan

Evet, dilini de bilmiyorsanız yurtdışında yaşamışsınız ücra bir yerde yaşamışsınız farketmez.
Londra gezip eğlenene ne kadar da hoş gelir, halbuki evinden çıkamayan bir kadın için bir hapishane ile eşdeğer...

Hele hele yurtdışına sonradan gelen bir insan kesinlikle dilini öğrenmeli, kendisine yetebilmeli. Ben de sonradan geldim, ilk yıllarımda dönmek isteyip durdum, şimdi burdan ayrılmayı hiç düşünmüyorum.

iyide benım yurtdışında gidden vatandaşlarıma acaba onlar acıyormu?hapishanelerde öldürülen,çocukları zorla elindne alınıp asimile edılen,yıtıp gıden hayatlar,asıl acımasız onlar,
Ülkemize gelen turistleri geldikleri ülkelerin Türklere karşı yaptıkları kabahatlerin intikamını almak için öldürmeye mi karar verdik?

Yurtdışında yaşamıyorsunuz diyen yurtdışındaki arkadaşlar yalnız siz de Türkiye'de yaşamıyorsunuz.Ha konu sahibi aileyi ayrı tutuyorum ama önümde Almanya gibi bir seçenek olsa bir daha dönmem bu ülkeye...Ekonomik anlamda da sosyal anlamda da Almanya gibi ülkelerin bizden gelişmiş olduklarını kabul edin isterseniz. Irkçı mı? Türkiye'de tonla var...

Ben 32 yıldır buralardayım. Ve maalesef yazamıyorum bazı şeyleri.
Ama evet o arkadaşınız çok haklı. Bazı şeylere hazırlıklı olun.
Haklisin canim
Hazirlikli olsak da olmasak da tehlikenin yaklastigini goruyorum ben de benim gibiler de goruyor ama engel olamiyoruz elden gelen birsey yok kacmaya kalksak nereye gidicez hic bilmiyorum guvende degiliz resmen

Yolum bi süreliğine Fransa'ya düşmüştü
Seneye tayin dolayısıyla Ankara'ya gidiyoruz. Kendimi bir Avrupa ülkesine gidiyormuşum gibi hissediyorum
Allah insanı açlıkla terbiye etmesin diye bir laf vardır ya. Sizinki de o misal olmuş. Umarım yolunuz Ankara'dan bile iyilerine düşer.

Güzel ülkem tüm dünyaya bin basar güzelliğiyle, nimetleriyle bana göre ama şartlar zor.
İnsanlar çirkinleştiriyor burayı.

Çok sevmeme rağmen bu ülkede yaşamak bana da tat vermemeye başladı.
Bir fırsat çıksa önüme gitmeyi çok isterim.

Belki benim de ciddi anlamda özlemeye ihtiyacım var.

Oraların eksilerini de yaşayıp görelim de vatanımızın kıymetini bilelim hiç değilse.
Hevesle, severek yaşayalım diyorum.

valla ülkelerinde bizi istemiyor olabilirler
ne yalan söyleyeyim ben de bizim burdaki suriyelilere falan ön yargılıyım
markette, otobüste falan ben de onlara oflayıp pofluyorum
yaptığım yanlış ama

Cok nazik olan da var maalesef ön yargili olan da.
Istemiyor olabilirler evet. Ama 2. Dunya savasindan sonra cok calistilar. Turkler de italyanlar da calisti onlarla beraber. Vallah artik dunya degisti. Her ulkede her irktan insan yasiyor kabul etmek lazim. Sizin oflayip pofladiginiz suriyeliler vergi oduyor mu calisiyor mu bilemezsiniz duzene ayak uyduruyor mu bilemezsiniz. Gozunun onunde ailesinden birisi ölduruldu mu, evine bomba mi düstu yoksa terorist miydi bilemezsiniz.
Bana oflayip poflayanlar yardim aliyorum calismadan yasiyorum saniyor. Bilmiyor ki esim almanya vatandasi ve 30 senedir burda. 16 yasindan beri vergi oduyor. Burda askerlik yapti. Dillerini kulturlerini tam ogreneyim diye ne kadar cabaliyorum bilmiyorlar.

Turkiye suriyelileri kamplarda yasamalari sartiyla alsa daha iyi olur. Vok kontrolsuz oldu göcleri

Son düzenleme:

Emin ol türkiyede mesele iş bulmak değil. İlla bulursun. Ama 300 500 eurodan fazla alamazsın. her ay aldığın maaşın euro karşısında azaldığını seyredersin.

Konu sahibi ben degilim.
Kocamin ailesi tek tanidigim insanlardi geldigimde. Yani alismam icin bi destekleri olmadi. Cevreyi gosterip bak su magaza surda vs olmadi. Ilk hafta kursa basladim hemen zorunlu integrasyon sinavini tam puan ile verdim. Uni deyken burda staj yaptim.carsi bir ornekti sadece.

Konu sahibi ben degilim. Carsi sadece bir ornekti. Cabalarim var. Universite okudum. Turkiyede olsam hemen ise baslardim burda bi iki sene aksadi. Ama hayallerime yaklastim. Sevil mesajini cok aradim cevap yazmak icinayrica burdaki turkler biraz garip. Kultur catismasi vs yuzunden. Onun icin on yargilari var. Insani bilmeden hemen kucuk goruyorlar. Ama hepsi degil tabi

Son düzenleme:
Neden özlüyorsun, o önemli.
Oldukça medeni, saygılı, eğitimli insanlarla dolu,
kanunları tıkır tıkır çalışan, düzenli, insanın değerli olduğu, dünyanın en iyi üniversitelerine sahip,
doğası muhteşem, tüm Avrupa ülkelerinin göbeğinde, istediğin an istediğin yere anında seyahat edebileceğin bir ülkede yaşıyorsun.
Türkiye dediğin yer, sokağında tacize uğramadan yürüyemediğin, her gün tonlarca kadın cinayeti ve tecavüz olayının meydana geldiği, insanların medeniyetten, saygıdan bihaber olduğu, bilimden, kültürden uzak, üniversiteleri çay ocağına benzeyen, otobüslerinde 200 kişinin balık konservesi gibi sürüne sürüne yolculuk ettiği, kadın düşmanlığının hat safhada olduğu kanunsuz ülkenin teki. Nasıl özlenir böyle bir yer, bilemiyorum =)

Emin ol türkiyede mesele iş bulmak değil. İlla bulursun. Ama 300 500 eurodan fazla alamazsın. her ay aldığın maaşın euro karşısında azaldığını seyredersin.
Benim türkiyede yaşadıktan sonra euro'ya ihtiyacım yok ki, TL işimi görür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…