- 20 Haziran 2015
- 1.282
- 3.140
-
- Konu Sahibi Kelebek8989
Siz batıya doğru bir yola çıkın belki hızınızı alamayıp kendinizi İsviçre'de filan bulursunuz.Türkiye'de yaşamaktan şikayet eden arkadaşlar kulaklarınızı kesecem. Siz bari ülkenin Batı'sındasınız,ya bizler nereye kaçalım anasını satayım
Evet, dilini de bilmiyorsanız yurtdışında yaşamışsınız ücra bir yerde yaşamışsınız farketmez.hakikaten ya SADECE 1 kere çarşıya çıkmış
dil bilmek gerçekten lazım
tabi sıkılır
ben bunaldım burdan :/
geçenlerde de ingilterede yaşayıp (sanırım londraydı) kocası gezdirmediği için bebeğiyle evde hapis hayatı yaşayan bi kadın vardı ki sinirden saçımı başımı yolmuştum pc başında. nimetlerden yararlanın ya. off kızdım yine.
Ülkemize gelen turistleri geldikleri ülkelerin Türklere karşı yaptıkları kabahatlerin intikamını almak için öldürmeye mi karar verdik?iyide benım yurtdışında gidden vatandaşlarıma acaba onlar acıyormu?hapishanelerde öldürülen,çocukları zorla elindne alınıp asimile edılen,yıtıp gıden hayatlar,asıl acımasız onlar,
Ben 32 yıldır buralardayım. Ve maalesef yazamıyorum bazı şeyleri.Allah yardimcin olsun canim
Hakkaride gorev yapan memur bir arkadasim var artik burasi Turkiye degil diyor o kadar uzuluyorum ki
Ben 32 yıldır buralardayım. Ve maalesef yazamıyorum bazı şeyleri.
Ama evet o arkadaşınız çok haklı. Bazı şeylere hazırlıklı olun.
Haklisin canimBen 32 yıldır buralardayım. Ve maalesef yazamıyorum bazı şeyleri.
Ama evet o arkadaşınız çok haklı. Bazı şeylere hazırlıklı olun.
Yolum bi süreliğine Fransa'ya düşmüştüSiz batıya doğru bir yola çıkın belki hızınızı alamayıp kendinizi İsviçre'de filan bulursunuz.
Allah insanı açlıkla terbiye etmesin diye bir laf vardır ya. Sizinki de o misal olmuş. Umarım yolunuz Ankara'dan bile iyilerine düşer.Yolum bi süreliğine Fransa'ya düşmüştü
Seneye tayin dolayısıyla Ankara'ya gidiyoruz. Kendimi bir Avrupa ülkesine gidiyormuşum gibi hissediyorum
valla ülkelerinde bizi istemiyor olabilirler
ne yalan söyleyeyim ben de bizim burdaki suriyelilere falan ön yargılıyım
markette, otobüste falan ben de onlara oflayıp pofluyorum
yaptığım yanlış ama
Yabanci dil biliyorum cok sükür, is bulabilecegimden emin degilim :)
Cok güzel anlatmissin, duygulandirdin beni...
Is konusunda hak veriyorum, beni türkiye ye temelli dönme konusunda durduran tek unsur bu. Türkiye de ki okuyan insanlar is bulamazken adam kalkip bana mi is verecek? Tabi ki hayir...
Asgari ücretle gül gibi gecinip gidenlerin yasam standartlari ne sekilde? Lütfen yanlis anlamayin, asagilamak icin sormuyorum sadece almanya da asgari ücretle gecinmenin imkansiz oldugunu düsünüyorum, daha dogrusu elinde avucunda ki ile gecinip hic bir lükse kacmamanizi gerektiren bir bütce oldugunun kanisindayim.
hakikaten ya SADECE 1 kere çarşıya çıkmış
dil bilmek gerçekten lazım
tabi sıkılır
ben bunaldım burdan :/
geçenlerde de ingilterede yaşayıp (sanırım londraydı) kocası gezdirmediği için bebeğiyle evde hapis hayatı yaşayan bi kadın vardı ki sinirden saçımı başımı yolmuştum pc başında. nimetlerden yararlanın ya. off kızdım yine.
Konu sahibi ben degilim. Carsi sadece bir ornekti. Cabalarim var. Universite okudum. Turkiyede olsam hemen ise baslardim burda bi iki sene aksadi. Ama hayallerime yaklastim. Sevil mesajini cok aradim cevap yazmak icinKonu sahibesi yurtdışındaki hayatından şikayet etmekte haklı...
Niyesine gelince,
Yurtdışında eşinin ailesi ile 1 kere çarşıya çıkmış, Türkiye'de daha fazla gezmeye imkanı vardı büyük ihtimalle. Yani yabancı ülkede olduğundan daha özgürdü. Bir ev, kocası, kocasının ailesi ve onların tanıdıkları ile örülü bir kafes gibi... Türkiye'de ise arkadaşları, ailesi çevresi ile daha sosyaldi sanırım. , dilini de daha öğrenmediğini düşünüyorum, doktora gitmesi gerekse kendisini anlatamamak bile onu rahatsız ediyordur( dili biliyorsanız bu dediklerim geçersiz tabiki)
Şimdi bu açıdan bakarsanız yabancı ülkenin öyle bir çekici yanı kalmaz, Türkiye gözünüze cennet gelir...
Kısacası yabancı ülkede nasıl yaşadığınızla bağlantılı bir durum, Türkiye'nin cennet gibi gelmesi...,
Toparlayamamış olabilirim ama umarım anlatabilmişimdir.
( konu sahibesi yanılmışsam düzeltin beni ve kusuruma bakmayın)
Benim türkiyede yaşadıktan sonra euro'ya ihtiyacım yok ki, TL işimi görürEmin ol türkiyede mesele iş bulmak değil. İlla bulursun. Ama 300 500 eurodan fazla alamazsın. her ay aldığın maaşın euro karşısında azaldığını seyredersin.
Benim türkiyede yaşadıktan sonra euro'ya ihtiyacım yok ki, TL işimi görür