-
- Konu Sahibi Kelebek8989
insan hakları dıyenler,insanlık diyenler,dünyanın en akıl almaz cinayetleri,en ünlü seri cinayetleri?içki ve uyuşturucu içenlerin oranının yüksekliği ve azılı mahkumları trdemi?benımmmı haberin yok,haa bırde şu tabi,hayattan ne beklediğin ve nasıl yaşadığınla alkalı bır durum,ama kalkıpta burdan ne işin var tr de gelme demeye getirmek lafı bence bıraz ayıp,bir kere yabancı olduğun için gördüğün muameleler,yıtık gençlik,hiç acımadan yabancı öldürmeler,ırkçı zihnıyet,saysam bıtmez,bakın medeyetın beşiği amerıka,pat pat pat öldürüyor anında ama sıyahi olursa,bu liste uzar gıder,
Mehmet Akifi saygıyla anıyorum
kim bu cennet vatanın uğruna olmazki feda
şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda
canı cananı bütün varımı alsında hüda
etmesin tek vatanımdan benı dünyada cüda...
Avrupada hicbir ulkede gormedim ailesine siddetuygulayan kocanin elini kolunu sallayarak serbest kaldiginiinsan hakları dıyenler,insanlık diyenler,dünyanın en akıl almaz cinayetleri,en ünlü seri cinayetleri?içki ve uyuşturucu içenlerin oranının yüksekliği ve azılı mahkumları trdemi?benımmmı haberin yok,haa bırde şu tabi,hayattan ne beklediğin ve nasıl yaşadığınla alkalı bır durum,ama kalkıpta burdan ne işin var tr de gelme demeye getirmek lafı bence bıraz ayıp,bir kere yabancı olduğun için gördüğün muameleler,yıtık gençlik,hiç acımadan yabancı öldürmeler,ırkçı zihnıyet,saysam bıtmez,bakın medeyetın beşiği amerıka,pat pat pat öldürüyor anında ama sıyahi olursa,bu liste uzar gıder,
Mehmet Akifi saygıyla anıyorum
kim bu cennet vatanın uğruna olmazki feda
şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda
canı cananı bütün varımı alsında hüda
etmesin tek vatanımdan benı dünyada cüda...
Neden peki? Seni almanya ya bu kadar baglayan nedir?
Meraba arkadaşlar dertlendim yazmak istedim almanyada yaşıyorum ben 3 haftalığına türkiyeye gittim geçen hafta geldim ama bana hiç yetmedi hiç doymadım hasretim olduğu gibi duruyor burayı hiç sevmiyorum geçen sene doğum yaptımgidemedim bu sene de 3 haftacık zaten eşimle ayrı şehirlerdeniz izin yollarda geçti bu arada türkiyeden gelin geldim buraya annem yok babamla görüşmüyoruz üvey anne sağolsun onun sayesinde bi babannem var o benim canım herşeyim onun evinde bile 5 gün kalabildim büyüdüğüm evde sadece 5 güneşim off pofff diyip durdu çok anlayışsız beni bırakmalıydı orda istediğin kadar kal hasret gider diye tabi kendi tuzu kuru ailesi burda aynı binadayız hergün dip dibe ben geleli 10 gün olmasınz rağmen ben hala alışamadım buraya evime durup durup ağlıyorum hasretim hiç azalmadıbabannem seni çoook seviyorum çooook özlüyorum
Dikkat ederseniz Türkiye hakkındaki şikayetlerin pek azı maddiyata dayanıyor. Kimse para içinde yüzmek hayalinde değil. Ama hakkını almak önemli. Birçok Avrupa ülkesinde işsizlik var doğru, bu belki rekabet ortamını etkiliyordur ve ücretleri düşürmüştür.Cok güzel özetlemissin ama bu bahsettiklerinin bazilari yurtdisinda da yok, bende bunu anlatmaya calisiyorum dilim döndügünce. Hani insanoglu nankördür ya, belki de kimse sahip oldugu degerlerin farkinda degildir?
Bilemiyorum office, hollanda farkli olabilir ama almanyada 2 dil bilenler de para icinde yüzmüyorlar.
Dikkat ederseniz Türkiye hakkındaki şikayetlerin pek azı maddiyata dayanıyor. Kimse para içinde yüzmek hayalinde değil. Ama hakkını almak önemli. Birçok Avrupa ülkesinde işsizlik var doğru, bu belki rekabet ortamını etkiliyordur ve ücretleri düşürmüştür.
Bir insanın sağlık ve mutluluğunda alım gücü çok önemli bir faktör. Siz maaşınızla (hak ettiğinizden daha az bile olsa) kaç roman, kaç gazete, kaç oyuncak, kaç tatil, kaç uçak bileti, kaç sinema bileti, kaç tiyatro bileti, kaç müze ziyareti, kaç CD alabiliyorsunuz? Türkiye'de asgari ücretten her bahsedildiğinde bir aylık maaşla kaç simit alınabildiği hesaplanır ve iş orada bırakılır. Sanki bizim simitten başka almak isteyebileceğimiz hiçbir şey yok. İşte bakış açısındaki bu korkunç fark beni bıktırıyor. Yoksa boğaz güzel, vapurlar filan.
neden biliyomusun,ayrı türkiyede yaşıyoruz sız ve sızın gıb düşünenlerle,tek sorun buAvrupada hicbir ulkede gormedim ailesine siddetuygulayan kocanin elini kolunu sallayarak serbest kaldigini
Avrupayi bastan basa yuruyerek gezen kadin geldi geldi de benim ulkemde olduruldu
Devletin hastanesine annemi goturdum acil ameliyat olmasi gerekiyordu iki yil sonraya gun verdiler geri ozele goturdum ve tam 20bin lira ameliyat parasini cebimden odedim bundan bes yil once (annem 35yil bu devlete hizmet etmis bir memur emeklisi)
Cocugum olacak odum patliyor devlet okuluna veremiyorum cocugumun can guvenligi nolacak okul kapisinda beklemek zorunda kalirim kacirilir mi basina is mi gelir diye onun geleceginden endiseliyim
Ben orta gelir duzeyinde bir insanim da karnim doyuyor en azindan
Ya doyuramayanlar nolacak? O insanlar nasil yasiyor alt gelir grubuna nolacak
Can guvenligimizyok diyorum siz kalkmis yitik genclik diyorsunuz
Genclik nasil yiter?devlet devlet olmazsa yiter
Konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum
Konu sahibi bacim babaannecigini daha fazla gormek icin arada yanina aldirabilirsin insallah hasret zor sey ama bu soylediklerimi de dusun
Kursa git ehliyet al dil ogren ve insanca yasa
bu arada sızın ülkenızde öldürüulen o hanımla ilgili daha detaylı araştırma yapın benceAvrupada hicbir ulkede gormedim ailesine siddetuygulayan kocanin elini kolunu sallayarak serbest kaldigini
Avrupayi bastan basa yuruyerek gezen kadin geldi geldi de benim ulkemde olduruldu
Devletin hastanesine annemi goturdum acil ameliyat olmasi gerekiyordu iki yil sonraya gun verdiler geri ozele goturdum ve tam 20bin lira ameliyat parasini cebimden odedim bundan bes yil once (annem 35yil bu devlete hizmet etmis bir memur emeklisi)
Cocugum olacak odum patliyor devlet okuluna veremiyorum cocugumun can guvenligi nolacak okul kapisinda beklemek zorunda kalirim kacirilir mi basina is mi gelir diye onun geleceginden endiseliyim
Ben orta gelir duzeyinde bir insanim da karnim doyuyor en azindan
Ya doyuramayanlar nolacak? O insanlar nasil yasiyor alt gelir grubuna nolacak
Can guvenligimizyok diyorum siz kalkmis yitik genclik diyorsunuz
Genclik nasil yiter?devlet devlet olmazsa yiter
Konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum
Konu sahibi bacim babaannecigini daha fazla gormek icin arada yanina aldirabilirsin insallah hasret zor sey ama bu soylediklerimi de dusun
Kursa git ehliyet al dil ogren ve insanca yasa
Estagfurullah :) Hakkinizda hayirlisi olsun, insallah oraya uyum saglayip memnun kalirsiniz.Önümüzdeki ay aksilik çıkmazsa bende ispanyaya yerleşiyorum. Ailemden baska hiç bir seyi de özlemeyeceğim. Çok mutluyum bir an önce geçsin zaman diye kuduruyorum.
Yurtdısında yasayıp orayı gömenlere de hiç anlam veremiyorum amaç siz gelmeyin burayı da mahvetmeyin demek olabilir belki
Icgüdüsel bir seydi sanirim, kusura bakmayin :)beni tanımıyorsunuz ki geri kaçacağıma nasıl hükmettiniz anlamadım :)
türkiye'yi severim, bana daha uygun yerler de gördüğüm için ille de türkiye demiyorum.
Herkesi ayni kefeye koymak ne derece dogru bilemiyorum, türkiyede de isini hakkiyla yapan hic mi kimse yok?Ben Almanya'da hiç yaşamadım eminim kendine göre zorlukları vardır. Almanya deyince aklıma insanların kendi evlerini inşa ettikleri ingiliz televizyon programında gördüklerim geliyor. Yaşlı bir ingiliz çift alman bir firmadan prefabrik ev sipariş ediyor. Almanlar birkaç ay sonraya sabah 06:30'a randevu veriyor. Prefabrik evi tıra yüklemişler tam saatinde geliyorlar. Evi iki günde şıp diye kuruyorlar. Mutfak duvarındaki seramiklerin arası olması gerekenden 1 mm daha açık olmuş diye başlarındaki amir söktürüp yeniden taktırıyor. İşleri bitince tüm alet kutularını market rafı gibi güzelce yerleştiriyorlar, hatta tırın yerlerini süpürüyorlar ve yola çıkıyorlar.
Türkiye'de yaşayan bizler işte gelişmiş ülkelerdeki bu düzene özeniyoruz. Bir şey ısmarladığımızda, satın aldığımızda, sokağa çıktığımızda, kuyruğa girdiğimizde, mahkemeye gittiğimizde, sosyal medyada kendimizi ifade ettiğimizde, karşılaşacaklarımızdan emin olmak, birinin hakkımıza sahip çıkacağına güvenmek istiyoruz. Evimize çağırdığımız usta işini o alman ustalar gibi özenle yapsın, yapmamak gibi bir seçenek aklına bile gelmesin istiyoruz.
Babadan kalan arsaya paşa gönlüm isterse Almanya'dan prefabrik ev sipariş etmek ve gümrüğe takılmadan, rüşvet vermek zorunda kalmadan teslim almak istiyorum. Yaşamı kolaylaştıracak her detayın, en küçük aletin, yabancı dilde kitapların ve dergilerin, elektronik eşyanın, arabaların üzerine eklenen vergiler yüzünden bu kadar ulaşılmaz olmamasını istiyorum. Daha neler var…
Konu sahibesi senden özür dilerim konunu sulandırdım. Sen de haklısın. İnsan canını özler tabii. Oralarda belki büyük bir şehirde yaşamıyorsun. Belki eşinin ailesiyle birlikte bizim burada başka kadınlara aman yapma dediğimiz bir aile apartmanında tıkılıp kaldın. Kimbilir belki yaşadığın ülkenin dilini çok iyi öğrenmek zorunda kalmadığın için kendi başına bir yerlere çıkıp oyalanamıyorsun. Buralar ne de olsa kendi dilin, kendi yurdun hele kısa süre kalınca gözüne daha hoş görünüyordur. Umarım sen de oralarda yaşamak zorunda olduğun sürece tüm nimetlerinden yararlanabilir ve bizim buradan özendiğimiz her şeyden zevk alabilirsin. Bir de babaanneciğini arada bir yanına alabilsen değil mi?
Benim bir cevremde türkiye ye temelli dönüs yapanlar hayatlarindan gayet memnun. E endulus34 arkadasimizin dedigi gibi hayatta ki beklentilerin büyük bir rol aliyor - ona göre de insan memnuniyetini belirliyor. Hani saglik? Türkiyede ki bir cok doktor buraya kiyasla isini daha iyi yapiyor... Güven: burada hic mi vukuatlar olmuyor? Davulun sesi uzaktan hos gelir hesabi :) Belki bende türkiye ye ayni bu sekilde bakiyorum...Ya iste vatanini sevmek ayri bir konu kim sevmez vatanini ama yurt disinda yasayanlara soyluyoruz memnun degilseniz gelin madem geri diye gelmiyorlar neden gelmediklerini anliyoruz yani adamin orada sagligi devlet garantisi altinda colugu cocugu esi guvende neden geri donsun buraya halimiz ortada sonucta
Tabi ki burada ac kalmazsin canim, devlete sirtini dayadin mi ekmek elden su gölden (ki bana göre hak yemekten baska bir sey degil). Is begenmemezlik konusuna gelince - belki türkiye de yasayanlar cok secicidir? Bilemiyorum...s sorunu türkiyedeki gibi vahim degil, calismak istedigin zaman calisirsin, is begenmezsin o baska tabi
neden biliyomusun,ayrı türkiyede yaşıyoruz sız ve sızın gıb düşünenlerle,tek sorun bu
İki ayri turkiye yok malesef olsa emin ol ben digerine giderdimneden biliyomusun,ayrı türkiyede yaşıyoruz sız ve sızın gıb düşünenlerle,tek sorun bu
Ben de hic alisamadim buraya. Yani cogu yonden iyi burasi ama. Anilarim arkadaslarim ailem burda degil. Gecen markette yol istedim adamin biri tuhag tuhaf bakti vermedi yol. Elimde bebek arabasi biraz cekildi sigmadi araba. Iki adim atip yol verdi. Sorry dedim rahtsizlik verdigim ,icin. Adam oflayip pofladi. Yabanciyim ya on yargili. Gunluk hayatimda buna benzer cok sey yasiyorum. Geldim geleli sadece 1 kere esimin ailesiyle carsiya gittik. Naparsam kendim cabaliyorum. Benim de esim anlamiyor. Gurbeti aileden uzakta yasamayi sadece yasayan anlar
Yapmamiza gerek yok gelinlikle avrupayi gezen barisa dikkat cekmek isteyen insani allahin bir manyagi geldi oldurdu neyini arastirayim?size gore ölmeyi hak etmistir belkibu arada sızın ülkenızde öldürüulen o hanımla ilgili daha detaylı araştırma yapın bence
Yapmamiza gerek yok gelinlikle avrupayi gezen barisa dikkat cekmek isteyen insani allahin bir manyagi geldi oldurdu neyini arastirayim?size gore ölmeyi hak etmistir belki
Ben sadece gozumle gorduklerime ve yasadiklarima yorum yapiyorum hicbir hayat kolay degildir mutlaka ama sosyal sartlarin avrupada iyiligini de bence tartismamaliyiz goz goruyor yahu bu aradaki farki anlamiyor olamaz kimse benceEstagfurullah :) Hakkinizda hayirlisi olsun, insallah oraya uyum saglayip memnun kalirsiniz.
Icgüdüsel bir seydi sanirim, kusura bakmayin :)
Herkesi ayni kefeye koymak ne derece dogru bilemiyorum, türkiyede de isini hakkiyla yapan hic mi kimse yok?
Benim bir cevremde türkiye ye temelli dönüs yapanlar hayatlarindan gayet memnun. E endulus34 arkadasimizin dedigi gibi hayatta ki beklentilerin büyük bir rol aliyor - ona göre de insan memnuniyetini belirliyor. Hani saglik? Türkiyede ki bir cok doktor buraya kiyasla isini daha iyi yapiyor... Güven: burada hic mi vukuatlar olmuyor? Davulun sesi uzaktan hos gelir hesabi :) Belki bende türkiye ye ayni bu sekilde bakiyorum...
Tabi ki burada ac kalmazsin canim, devlete sirtini dayadin mi ekmek elden su gölden (ki bana göre hak yemekten baska bir sey degil). Is begenmemezlik konusuna gelince - belki türkiye de yasayanlar cok secicidir? Bilemiyorum...
Konu sahibi kusura bakma, konunu daha fazla dagitmak istemiyorum. Arkadaslar sizde kusura bakmayin, sizlerin görüsüne saygi duyuyorum, sadece yurtdisinda yasamanin o kadar kolay olmadigini dile getirmek istedim. Her sey göründügü gibi olmayabiliyor - yasayan bilir.
He yaaslında yanlış yapıyoruz biz.. "o kadını araştır" diyen birine ülkeyi anlatıyoruz, gerek yok.. kadın bilmem kaç ülkeyi hasarsız atlatıp gelip bizim ülkede öldürülmüş hem de vahşice, abla hala kadını araştırın diyor :)
Çok merak ettim şimdi, yapacağım bu araştırma sonucunda o kadın hakkında öğrenebileceğim hangi nokta öldürülmesini haklı çıkaracak? Polemik olsun diye değil, gerçekten bilmek istiyorum. Neymiş turist bir kadının ölümle cezalandırdığımız kabahati?bu arada sızın ülkenızde öldürüulen o hanımla ilgili daha detaylı araştırma yapın bence