- 4 Mayıs 2015
- 133
- 56
-
- Konu Sahibi Kelebek8989
Meraba arkadaşlar dertlendim yazmak istedim almanyada yaşıyorum ben 3 haftalığına türkiyeye gittim geçen hafta geldim ama bana hiç yetmedi hiç doymadım hasretim olduğu gibi duruyor burayı hiç sevmiyorum geçen sene doğum yaptımgidemedim bu sene de 3 haftacık zaten eşimle ayrı şehirlerdeniz izin yollarda geçti bu arada türkiyeden gelin geldim buraya annem yok babamla görüşmüyoruz üvey anne sağolsun onun sayesinde bi babannem var o benim canım herşeyim onun evinde bile 5 gün kalabildim büyüdüğüm evde sadece 5 güneşim off pofff diyip durdu çok anlayışsız beni bırakmalıydı orda istediğin kadar kal hasret gider diye tabi kendi tuzu kuru ailesi burda aynı binadayız hergün dip dibe ben geleli 10 gün olmasınz rağmen ben hala alışamadım buraya evime durup durup ağlıyorum hasretim hiç azalmadıbabannem seni çoook seviyorum çooook özlüyorum
Polemik yaratmaya calismiyorum... Hani bazi insanlar illa yurtdisina cikma sevdasina kapilip, gece yattiklarinda bile yabanci ülkenin hayalini kuruyorlar ya, kastim onlar idi. Bizleri pamuk yerine para dolu yastiklarda yatiyor sananlar cok ama yurtdisi = para demek degil. Yurtdisi istedigince gezip tozmak, rahat bir hayat yasamak da degil. Elbette ki bazi kurallar acisindan yasanilmasi daha kolay olan yönleri vardir ama bunlarin hic biri insanin kendi ülkesini baska bir ülkeye degisecek kadar cezbetmemeli :)Artık Tr'ye yurtdışından nasıl görünüyorsa "Tv'de gördüklerinize kanmayın" diyor insanlar.. he evet Türkiyede yaşayan kimse daha önce yurtdışına çıkıp bilinçli isteyemez zaten orada yaşamayı.. bize tv de ne gösteriyorlarsa o, haklısınız
Polemik yaratmaya calismiyorum... Hani bazi insanlar illa yurtdisina cikma sevdasina kapilip, gece yattiklarinda bile yabanci ülkenin hayalini kuruyorlar ya, kastim onlar idi. Bizleri pamuk yerine para dolu yastiklarda yatiyor sananlar cok ama yurtdisi = para demek degil. Yurtdisi istedigince gezip tozmak, rahat bir hayat yasamak da degil. Elbette ki bazi kurallar acisindan yasanilmasi daha kolay olan yönleri vardir ama bunlarin hic biri insanin kendi ülkesini baska bir ülkeye degisecek kadar cezbetmemeli :)
Ben yurtdışında yaşadım, aynen de televizyonlardaki gibiydi. Hatta çok daha iyiydi (ben hep polisiye diziler izlerim de). Döndüğüme köpekler gibi pişmanım.Artık Tr'ye yurtdışından nasıl görünüyorsa "Tv'de gördüklerinize kanmayın" diyor insanlar.. he evet Türkiyede yaşayan kimse daha önce yurtdışına çıkıp bilinçli isteyemez zaten orada yaşamayı.. bize tv de ne gösteriyorlarsa o, haklısınız
Orada bana bir is ayarla da geleyim canimyoo polemik olsun diye yazmadım zaten.. ben sizin durumunuzda olup, ülkesini başka ülkeye tercih etmenin acısını yaşayanlara dönmelerini tavsiye ediyorum naçizane.. bu kadar sıkıntısını çekip, ah ülkem - vah ülkem diyenler neden kendilerine eziyet ederler hiç anlamam :)
Orada bana bir is ayarla da geleyim canimÖyle tasimi taragimi toplayayim, her seyi geride birakip ülkeme gideyim olmuyor iste... Bende bayilmiyorum bu almanlari cekmeye
Ben yurtdışında yaşadım, aynen de televizyonlardaki gibiydi. Hatta çok daha iyiydi (ben hep polisiye diziler izlerim de). Döndüğüme köpekler gibi pişmanım.