Türkiyeyi çok özlüyorum :(

Orada bana bir is ayarla da geleyim canim Öyle tasimi taragimi toplayayim, her seyi geride birakip ülkeme gideyim olmuyor iste... Bende bayilmiyorum bu almanlari cekmeye

Yabancı dil biliyosan türkiyede uluslar arası şirketlerde iş bulursun. Ama bu standartlarda yaşamayı ister misin bilmem :)

Burda da is verenler her kösede "X gelse de ise alsam" diye beklemiyor ki... Is bulmak burda da artik eskisi kadar kolay degil maalesef. Okumayana hic bir yerde is yok

Keske ben de orada olsam burayi ozler miyim bilmiyorum kiymetini bilin insanca yasamanin :)
aynen kardeşim,vatan,vatan,vatan,gurbette yaşamaıdm,ama yaşamak gerekmez anlamam için,ezanı göğünü inletmediği,minarelerin kentin siluetini süslemediği bir yer zira banada çok ağır gelir,bır markanın reklemı var,babam evimize gidiyoruz demişti,ee zaten evmizde dğeilmiyizki diye,çok ağlamıştım,şimdi bile duygulandım,çok gezdım,nerdi öle ayol,soğuk nevalae yüzler,ruhsuz kentler,acımasız ınsan topluluğu,kimse kusura bakamsın kurallara yasalr ağır dıye uyuyorlar,yoksa ınsanlıktan değil...soru sorduk avruğanın medenoıyeın beşiğinde(!)kaçtı bizden kadın,ne kötü oldum,altı üstü bır mağazanın yerini sordum,gun ışımaz,renksiz ruhsuzdur gurbet,ve aşı hep ağlamaklı,çorbasında gözyaşı vardır,yastığı hep nemlidir gurbetin,ve hep sislidir kirpikleri gurbetçılerın,vatanlarında alamancı dıye aşağınaldırlar yıllarca,oradada türk dıye aşağılandırlar,yanı hep vatansız,buruk,yarımdır gurbet...ayyy ağlattın kız benı
sakın sen ağlama...

her ne olursa olsun vatan bir başka.tatil için yurt dışında birçok ülkeye gittim.evet gezmek için güzel.özellikle kültür turizmine çok meraklı biri olarak çok keyif aldım.ama temelli yerleşir miyim? sanmıyorum.belki isveç olabilir.o da 1 yıldan fazla değil

Burda da is verenler her kösede "X gelse de ise alsam" diye beklemiyor ki... Is bulmak burda da artik eskisi kadar kolay degil maalesef. Okumayana hic bir yerde is yok

burada okuyana yok, onu anlatmak istiyorum.. artık 2 dil bilen master'lı adamı asgari ücretten işe alma yarışı yapıyor şirketler.. ha tabi torpil varsa eğitimsiz de olur dert değil.. çook arkadaşım var burada asgari ücret teklifi alıp, Hollanda da gül gibi yaşayan.. burayı nasıl bıraktınız bilemiyorum ama burası sizin bildiğiniz bir yer değil artık..

Orada bana bir is ayarla da geleyim canim Öyle tasimi taragimi toplayayim, her seyi geride birakip ülkeme gideyim olmuyor iste... Bende bayilmiyorum bu almanlari cekmeye

vallah benim cevremde var tasi taragi toplayip dönen, bazilari cok memnun bazilari cok pisman
ben ülkemi cok seviyorum, ama dönsem yapamazdim orda yasayamazdim

Yabancı dil biliyosan türkiyede uluslar arası şirketlerde iş bulursun. Ama bu standartlarda yaşamayı ister misin bilmem :)
Yabanci dil biliyorum cok sükür, is bulabilecegimden emin degilim :)

Cok güzel anlatmissin, duygulandirdin beni...

Is konusunda hak veriyorum, beni türkiye ye temelli dönme konusunda durduran tek unsur bu. Türkiye de ki okuyan insanlar is bulamazken adam kalkip bana mi is verecek? Tabi ki hayir...
Asgari ücretle gül gibi gecinip gidenlerin yasam standartlari ne sekilde? Lütfen yanlis anlamayin, asagilamak icin sormuyorum sadece almanya da asgari ücretle gecinmenin imkansiz oldugunu düsünüyorum, daha dogrusu elinde avucunda ki ile gecinip hic bir lükse kacmamanizi gerektiren bir bütce oldugunun kanisindayim.

gittik gördük az çok arkadaşım ve gel deseler koşarım
ah insan hakları ahh.....

Canim biz ahim sahim bir hayat beklemiyoruz ki yazmistim belki okumamissindir yasamak icin temel olacak seylerden bahsediyoruz egitim saglik adaletve guvenlik diyorum ki yok benim canim ulkemde
ozendigimiz ve bekledigimiz seyler bunlar

orada asgari ücret almıyorlar ki.. çocuk Amerikada master yapmış, 2 dili ana dili gibi konuşuyor çok güzel hakkını veriyorlar.. burada da adam "ben bilmem kaç dili bilene asgari ücret veriyorum" diye kendini övüyor :)

gittik gördük az çok arkadaşım ve gel deseler koşarım
ah insan hakları ahh.....
Kosar gelirsin sonrada nasil geri kacsam diye düsünürsün :)
Insan haklari kesinlikle, 'insanin' burada bir degeri var ama bu durum türkiyenin bazi kesimlerinde de mevcut - is konusunda.

ha can güvenliği kısmına girmiyorum bile.. nefs-i müdafaa diye bir olgu yok.. tecavüz edip, katleden adam hakimin karşısına kravat taktığında havada kapıyor iyi hal indirimini.. kocası kadını döverken eli acıdığı için kadın da ceza alıyor mesela burada.. can güvenliğinin olmadığı, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir ülkeyi (sadece burada doğduğum için) övemem.. ha gelmek isteyen tabi gelebilir ama kalır mı hiç sanmıyorum..

Hay agzina saglik imkani olan gidiyor oralarda yasiyor keske benim de olsa ben de bir gun durmam sebebi de belli ulkemdeki sosyal kosullarin bir rezaletten ibaret olmasi
Ben insanca yasamak istiyorum hayatim devletin garantisinde olmali sagligim guvenligim yerinde olmali yoksa elimde viski kadehi brezilya dizilerinden firlamis kadinlar gibi olmak istiyorum gezeyim tozayim param olsun fink atayim yurt disi bu anlama geliyor diyen cahillerden degilim sukur

Kosar gelirsin sonrada nasil geri kacsam diye düsünürsün :)
Insan haklari kesinlikle, 'insanin' burada bir degeri var ama bu durum türkiyenin bazi kesimlerinde de mevcut - is konusunda.

beni tanımıyorsunuz ki geri kaçacağıma nasıl hükmettiniz anlamadım :)
türkiye'yi severim, bana daha uygun yerler de gördüğüm için ille de türkiye demiyorum.

Ben Almanya'da hiç yaşamadım eminim kendine göre zorlukları vardır. Almanya deyince aklıma insanların kendi evlerini inşa ettikleri ingiliz televizyon programında gördüklerim geliyor. Yaşlı bir ingiliz çift alman bir firmadan prefabrik ev sipariş ediyor. Almanlar birkaç ay sonraya sabah 06:30'a randevu veriyor. Prefabrik evi tıra yüklemişler tam saatinde geliyorlar. Evi iki günde şıp diye kuruyorlar. Mutfak duvarındaki seramiklerin arası olması gerekenden 1 mm daha açık olmuş diye başlarındaki amir söktürüp yeniden taktırıyor. İşleri bitince tüm alet kutularını market rafı gibi güzelce yerleştiriyorlar, hatta tırın yerlerini süpürüyorlar ve yola çıkıyorlar.

Türkiye'de yaşayan bizler işte gelişmiş ülkelerdeki bu düzene özeniyoruz. Bir şey ısmarladığımızda, satın aldığımızda, sokağa çıktığımızda, kuyruğa girdiğimizde, mahkemeye gittiğimizde, sosyal medyada kendimizi ifade ettiğimizde, karşılaşacaklarımızdan emin olmak, birinin hakkımıza sahip çıkacağına güvenmek istiyoruz. Evimize çağırdığımız usta işini o alman ustalar gibi özenle yapsın, yapmamak gibi bir seçenek aklına bile gelmesin istiyoruz.

Babadan kalan arsaya paşa gönlüm isterse Almanya'dan prefabrik ev sipariş etmek ve gümrüğe takılmadan, rüşvet vermek zorunda kalmadan teslim almak istiyorum. Yaşamı kolaylaştıracak her detayın, en küçük aletin, yabancı dilde kitapların ve dergilerin, elektronik eşyanın, arabaların üzerine eklenen vergiler yüzünden bu kadar ulaşılmaz olmamasını istiyorum. Daha neler var…

Konu sahibesi senden özür dilerim konunu sulandırdım. Sen de haklısın. İnsan canını özler tabii. Oralarda belki büyük bir şehirde yaşamıyorsun. Belki eşinin ailesiyle birlikte bizim burada başka kadınlara aman yapma dediğimiz bir aile apartmanında tıkılıp kaldın. Kimbilir belki yaşadığın ülkenin dilini çok iyi öğrenmek zorunda kalmadığın için kendi başına bir yerlere çıkıp oyalanamıyorsun. Buralar ne de olsa kendi dilin, kendi yurdun hele kısa süre kalınca gözüne daha hoş görünüyordur. Umarım sen de oralarda yaşamak zorunda olduğun sürece tüm nimetlerinden yararlanabilir ve bizim buradan özendiğimiz her şeyden zevk alabilirsin. Bir de babaanneciğini arada bir yanına alabilsen değil mi?

Canim biz ahim sahim bir hayat beklemiyoruz ki yazmistim belki okumamissindir yasamak icin temel olacak seylerden bahsediyoruz egitim saglik adaletve guvenlik diyorum ki yok benim canim ulkemde
ozendigimiz ve bekledigimiz seyler bunlar
Cok güzel özetlemissin ama bu bahsettiklerinin bazilari yurtdisinda da yok, bende bunu anlatmaya calisiyorum dilim döndügünce. Hani insanoglu nankördür ya, belki de kimse sahip oldugu degerlerin farkinda degildir?

Bilemiyorum office, hollanda farkli olabilir ama almanyada 2 dil bilenler de para icinde yüzmüyorlar.

konu sahibi sen bütün hayatını türkiyede geçirmişsin ve kimsenin olmadığı bir ülkeye gitmişsiniz. bebek bakımı da işin tuzu biberi olmuş.
bence çevre edinmeye çalışın
sonrasında babanneyle sık sık konuşun. keşke onun evinde skype'ı açıp sizi konuşturacak birileri olsa çevresinde.
sen de yüzünü görmüş olursun sık sık
ve mutlaka yaşadığın ülkenin dilini öğren, ehliyetin yoksa al, mesleğin varsa çalışmaya çalış.

Ya iste vatanini sevmek ayri bir konu kim sevmez vatanini ama yurt disinda yasayanlara soyluyoruz memnun degilseniz gelin madem geri diye gelmiyorlar neden gelmediklerini anliyoruz yani adamin orada sagligi devlet garantisi altinda colugu cocugu esi guvende neden geri donsun buraya halimiz ortada sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…