Türkiyeyi çok özlüyorum :(

insan hakları dıyenler,insanlık diyenler,dünyanın en akıl almaz cinayetleri,en ünlü seri cinayetleri?içki ve uyuşturucu içenlerin oranının yüksekliği ve azılı mahkumları trdemi?benımmmı haberin yok,haa bırde şu tabi,hayattan ne beklediğin ve nasıl yaşadığınla alkalı bır durum,ama kalkıpta burdan ne işin var tr de gelme demeye getirmek lafı bence bıraz ayıp,bir kere yabancı olduğun için gördüğün muameleler,yıtık gençlik,hiç acımadan yabancı öldürmeler,ırkçı zihnıyet,saysam bıtmez,bakın medeyetın beşiği amerıka,pat pat pat öldürüyor anında ama sıyahi olursa,bu liste uzar gıder,
Mehmet Akifi saygıyla anıyorum
kim bu cennet vatanın uğruna olmazki feda
şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda
canı cananı bütün varımı alsında hüda
etmesin tek vatanımdan benı dünyada cüda...

üff. trajikomik bi karikatür gibisin=)

Asgari ücretle Tl mi görür,Euro mu görür,dolar mı görür o konuda hiç emin olmayın bence :KK51:
Yahu ben türkiyede yaşam çok basit mi diyorum? Her ülkede nasıl zorluk çekiliyorsa orda da var. Türk medyası bütün cinayetleri vs. açığa çıkarıyor, zannedersin ki bütün kötü şeyler türkiyede yaşanıyor. Almanyada olmuyor mu sanki bu tür olaylar? Burası da öyle herkesin önüne bakarak yürüdüğü bir yer değil. Taciz de var cinayette.

Asgari ücret demişsiniz,
sanki herkes asgari ücretle mi geçiniyor? Asgari ücret alanda ayağını yorganına göre uzattığında geçinmesini biliyor. Bu Türkiye'ye özgü bir şey değil ki. Eğer benim cebime 300 lira girerken ben her ay 500 liralık harcama yapıp borcun altına girersem tabi ki sıkıntı yaşarım...

Gurbetçilerin euro kazanıp sanki "içinde yüzüyoruz" gibi lanse ettirilmesinin ne gereği var.

Bu arada sizden özür dilerim, size patlamış gibi oldum kusura bakmayın.

Arabayı euroyla alıyosun benzini dolarla. Tatile de gidersen iyice mıçtın :) emin misin?
Ben türkiyede ödemelerimi hep TL üzerinden yapıyorum, belki de istanbul gibi lüks bir şehirde yaşamadığım içindir? :)

Konu sahibi tekrar özür dilerim, bu son yorumumda inşallah.

bi babaannen disinda kimsen yokmus fazla uzulme bence. Sen bulundugun ulkeye alisamamissin bunaliyosun ondan yoksa dag tas ne fark eder sehir sehir iste. Bence biraz hobi edin komsuluk kur gez dolas sehrin keyfini cikar alistikca seversin

Şu ülkemizden nefret edip avrupa diye gözleri parlayan arkadaşların en kısa zamanda dileklerinin yerine gelmesini temenni ediyorum..keşke hemencecik alsalar sizi o refah avrupaya...gidinde Avrupa gorun sonra koşa koşa gelmeyin ama.

Ben türkiyede ödemelerimi hep TL üzerinden yapıyorum, belki de istanbul gibi lüks bir şehirde yaşamadığım içindir? :)

Konu sahibi tekrar özür dilerim, bu son yorumumda inşallah.

Biz de tl ödüyoruz. Ama fiyatlar her gün değişiyor. Malesef sabit değil. Dolar bir yılda 2.12den 2.70e çıktı. Ekonomi 101 :) istanbul lüks de lüksünü mü görüyoruz. :KK43: başka yerde iş olsa durur muyuz?

Yahu ben türkiyede yaşam çok basit mi diyorum? Her ülkede nasıl zorluk çekiliyorsa orda da var. Türk medyası bütün cinayetleri vs. açığa çıkarıyor, zannedersin ki bütün kötü şeyler türkiyede yaşanıyor. Almanyada olmuyor mu sanki bu tür olaylar? Burası da öyle herkesin önüne bakarak yürüdüğü bir yer değil. Taciz de var cinayette.

Asgari ücret demişsiniz,
sanki herkes asgari ücretle mi geçiniyor? Asgari ücret alanda ayağını yorganına göre uzattığında geçinmesini biliyor. Bu Türkiye'ye özgü bir şey değil ki. Eğer benim cebime 300 lira girerken ben her ay 500 liralık harcama yapıp borcun altına girersem tabi ki sıkıntı yaşarım...

Gurbetçilerin euro kazanıp sanki "içinde yüzüyoruz" gibi lanse ettirilmesinin ne gereği var.

Asgari ücrete yakın bir para ile geçiniyoruz o yüzden nasıl bir yaşam koşulundan bahsetmemi bekliyorsunuz ki ? Yaşadığımız yerde kira fiyatları yaklaşık olarak 1000 lira üstelik nüfus az falan da değil.Söylemesi kolay bir yollarını bulurlar demek ama olmuyor işte...
Onun dışında ben zaten böyle bir şey söylediğinizi iddia etmedim.Benim kızdığım nokta ne biliyor musunuz ? Gelişmiş ülkenin neden gelişmiş olduğunu sorgulamadan nasıl battığını ya da batacağını konuşmak.Önce bir kendimize bakalım sonra Almanya'ya,Belçika'ya bakalım değil mi ? Ya da onu geçiyorum bizim ülkede halk arasında bir uçurum var mı,işçinin aldığı para yetiyor mu,bir aile ortalama nelerle besleniyor,et tüketimi nasıl bunları öğrenmek sanki Türk milleti için daha faydalı.Çünkü burada Almanların nasıl battığını okumak benim karnımı doyurmuyor.
Ha ayrıca insan hakları ya da kadın hakları konusunda lütfen bir ayınızı Güneydoğunun herhangi bir ilinde geçirin.Bakalım yalnız bir kadın olarak sokakta kaç saat yürüyebileceksiniz ? Zaten bu bile başlı başına şu ülkeden kaçıp gitmek için bir sebep.

Asgari ücret demişsiniz,

Sevgili arkadaşım, elbette türkiyede akla hayale gelmeyecek iğrençlikte şeyler yaşanıyor. Hem de Allah'ın her günü, günün her saniyesi.
Medyaya yansıyanlarsa o yaşananların sadece çok çok çok çok çok çok küçük, ufacık bir kısmı.
Dünyanın her yerinde boktan, ruh hastası, psikopat, sapık insan olabilir. Her yerinde. En refah, en gelişmiş ülkesinde bile. Fakat 5-10, 1000-5000 hatta 100.000-200.000 bin sapık insanla dolu bir ülkede olmakla, sapıklığın adeta kültür haline geldiği bir ülkede olmak aynı şey değil, bu gerçeğin üstünü örtmeye çalışmaktan vazgeçin artık.
Türkiye dediğin yerde sapıklık adeta bir kültür haline gelmiş durumda. Hat safhada kadın düşmanı ve sapkın bir kültür var ve türkiye topraklarında yaşayan neredeyse herkes bu kültür sebebiyle sapkın ve hastalıklı zihniyetlere sahip. Herkes diyorum bak.
HERKES.
Türkiyede daha altına s.çmayı yeni bırakmış küçücük oğlan çocuklarının bile ilk öğrendiği şey: karşı cinsi taciz etmek, kız çocuklara laf atmak, küfür etmek oluyor.
Türkiyede kadına hakaret içeren küfürlerle dolu tek bir cümlesi olmayan erkeği çok nadir bulursun. Her laflarında noktalama işareti gibi kadına ve kadın cinsiyetine dair her şeye hakaret ediyorlar.
Türkiyede ev içi emeği sömürülmeyen kadın çok nadir bulursun. Türkiyedeki erkeklerin neredeyse tamamının tek bildiği şey k.çlarını devirip televizyon izlerken, evdeki kadınları kendilerine hizmet ettirmektir. Belki kırk yılın başına bir salata yapmaya yardım ederler ama, yalan yok ^^
Türkiye sokaklarında tacize uğramadan yürüyemezsin, gündüz vakti bile. Gece vakti çıktıysan zaten tecavüze uğramayı ve öldürülmeyi hemen hemen garantiledin, bir de üstüne hakettin demektir.
Kanunlar mı? Onlar zaten hak getire. Tacizcilere, katillere, tecavüzcülere, kadına şiddet uygulayanlara bir madalya vermediği kalıyor "yüce" türk adaletinin.

Almanya zaten çok iyi bir yer değil çünkü çok kozmopolit. Dünyanın her yerinden her türlü göçmeni almış. Nerde 3. dünya ülkesinden gelmiş göçmen var, hepsi Almanya'da cirit atıyor, başta türkler olmak üzere. Böyle kozmopolit bir ülkede de elbette çeşitli suçların var olması normal. Ama orası Almanya işte. Adamın ç.künden kan alırlar bir kanunsuzluğa bulaştığı zaman. O yüzden de ne kadar rezalet bir zihniyetten, kültürden gelen 3. dünya vatandaşlarıyla dolu olursa olsun, hiç kimse elini kolunu sallaya sallaya suç işlemeye cesaret edemiyor orada. Ederse de hakettiği cezayı bir güzel alıyor.

Şu ülkemizden nefret edip avrupa diye gözleri parlayan arkadaşların en kısa zamanda dileklerinin yerine gelmesini temenni ediyorum..keşke hemencecik alsalar sizi o refah avrupaya...gidinde Avrupa gorun sonra koşa koşa gelmeyin ama.

Allah söyletmiştir inşallah Park'ım, ama benim için Kuzey Amerika dolayları için et duanı :)

Asgari ücrete yakın bir para ile geçiniyoruz o yüzden nasıl bir yaşam koşulundan bahsetmemi bekliyorsunuz ki ? Yaşadığımız yerde kira fiyatları yaklaşık olarak 1000 lira üstelik nüfus az falan da değil.Söylemesi kolay bir yollarını bulurlar demek ama olmuyor işte...
Onun dışında ben zaten böyle bir şey söylediğinizi iddia etmedim.Benim kızdığım nokta ne biliyor musunuz ? Gelişmiş ülkenin neden gelişmiş olduğunu sorgulamadan nasıl battığını ya da batacağını konuşmak.Önce bir kendimize bakalım sonra Almanya'ya,Belçika'ya bakalım değil mi ? Ya da onu geçiyorum bizim ülkede halk arasında bir uçurum var mı,işçinin aldığı para yetiyor mu,bir aile ortalama nelerle besleniyor,et tüketimi nasıl bunları öğrenmek sanki Türk milleti için daha faydalı.Çünkü burada Almanların nasıl battığını okumak benim karnımı doyurmuyor.
Ha ayrıca insan hakları ya da kadın hakları konusunda lütfen bir ayınızı Güneydoğunun herhangi bir ilinde geçirin.Bakalım yalnız bir kadın olarak sokakta kaç saat yürüyebileceksiniz ? Zaten bu bile başlı başına şu ülkeden kaçıp gitmek için bir sebep.

Bırakın Anadolu'yu, sabah vakti İstanbul'un en gelişmiş semtlerinde bile tacize uğramadan yürümek mümkün değil.
Avrupa'nın (bilhassa merkez ve Kuzey Avrupa'nın) en ücra köşelerinde, otoban kenarlarında, ormanların içinde bilmem nerelerde gecenin 3'lerinde 4'lerinde saatlerce yürüyorsun tek başına, en varoş görünümlü, sarhoş, kafası güzel kişiler bile yanından geçerken günaydın diyip selam vererek geçiyor, tacizin falan t si yok.

Bende çokk özledim:// ve tabi herkesin skıntısı kendine göre ama almanya fln bana istanbul ankara gibi geliyo. 3 saatte turkıyedesiniz. Bilet fiyatları desen zaten çokk ucuz. Ben bi türkiyeye gitmeye kalktıgımda 4bin doları gözden cokarıp 20 saatlik uçak yolculugunu göze almak zorunda kalıyorum. Ayrıca hiç öyle amanda yurtdışı çok kötü televizyonda kandırıyolar olayına girmesin kımse tabiki avrupada amerikada standartın dusuk oldugu yerler var ama şimdi bi miaminin arka sokaklarıylA turkıyenın baskentinimi kıyaslıcaz. Ki bu konuda kıyasa gerek yok. Cennnettede olsan berbat bi yerdede olsan özlüyosan özlüyosundur. Bnde turk yemeklerini özledim. Deli gibi kıymalı pide istıyorum hamıle halımle ama yok nabalım.:/

Ya ne demessiniz burda o sizin cok övdügünüz yurt disinda "medeni" insan dolu..doluu :KK70:

Avrupada dogdugum yasadigim ülkenin dilini sakir sakir bilen ben. Gecenlerde nasil hor görüldüm asagilandim bir bilseniz :21:..kadin durusuyla bakislariyla beni öldürmeye calisti sanki :KK11:..
Birde bana en son okuman varmi diye laf sokmaya calisti stresli bayanimiz. Keske deseydim buranin insanlarindan bile daha cok hakimim sizin dilinize diye. Zamaninda okulda dil dersinde bu ülkenin insanlarindan daha iyi puan alirdim. Kendini dilini bilmez insanlar irkcilik yapiyor bana! Cok acinasi bir durum öyle degil mi? Daha nice böyle yasanmisliklar var. Hatta bu kücük bile kalir.. ama en son bu olay basima geldi iste. Valla gücendim kirildim.

Ayrica Lütfen yurtdisina sadece tatile cikmis insanlar bize buralarin nasil oldugu anlatmasin ! Sizde komik duruma düsüyorsunuz benim gözümde.
Türkiyede yarim sene yasamis biri olarak diyebilirim ki ordaki yasam daha güzeldi benim icin hatta mecbur olmasam dönmiyecektim. Yinede gözümü acmis oldugum bu ülkeden tamamen kopacagimi sanmiyorum. Cunku kültürüne insanina herseyine alismislik var. Baba ocagi gibi bisey bu his. Ama Türkiyede gayet güzel bir hayat gecirebilecegimi görmüs oldum.
Ama tabiki her ülkenin iyi kötü yani vardir elbet. Ne türkiye dörtdörtlük ne baska ülkeler. O yüzden bu konuda tartismaya gerek yok. Senin sekerin daha tatli gibisinden :KK70:

Ve insan haklari dediginiz sey sadece kuru bir laf avrupada.. cogu ülkelerde. Türkiyede de elbet öyle olacak.
Ama böyle konularda daha derine inmeyi ve tartismayi sevmiyorum. Cunku bazi insanlar daha kör ve kapali bazi seyleri kendisi yasamasi ögrenmesi lazim ki anlasin neyin ne oldugunu.

Herneyse.. aslinda önemli olan insanin yaninda sevdikleri olmasi.. gerisi bos :KK51:

Ya ne demessiniz burda o sizin cok övdügünüz yurt disinda "medeni" insan dolu..doluu :KK70:

Avrupada dogdugum yasadigim ülkenin dilini sakir sakir bilen ben. Gecenlerde nasil hor görüldüm asagilandim bir bilseniz :21:..kadin durusuyla bakislariyla beni öldürmeye calisti sanki :KK11:..
Birde bana en son okuman varmi diye laf sokmaya calisti stresli bayanimiz. Keske deseydim buranin insanlarindan bile daha cok hakimim sizin dilinize diye. Zamaninda okulda dil dersinde bu ülkenin insanlarindan daha iyi puan alirdim. Kendini dilini bilmez insanlar irkcilik yapiyor bana! Cok acinasi bir durum öyle degil mi? Daha nice böyle yasanmisliklar var. Hatta bu kücük bile kalir.. ama en son bu olay basima geldi iste. Valla gücendim kirildim.

Ayrica Lütfen yurtdisina sadece tatile cikmis insanlar bize buralarin nasil oldugu anlatmasin ! Sizde komik duruma düsüyorsunuz benim gözümde.
Türkiyede yarim sene yasamis biri olarak diyebilirim ki ordaki yasam daha güzeldi benim icin hatta mecbur olmasam dönmiyecektim. Yinede gözümü acmis oldugum bu ülkeden tamamen kopacagimi sanmiyorum. Cunku kültürüne insanina herseyine alismislik var. Baba ocagi gibi bisey bu his. Ama Türkiyede gayet güzel bir hayat gecirebilecegimi görmüs oldum.
Ama tabiki her ülkenin iyi kötü yani vardir elbet. Ne türkiye dörtdörtlük ne baska ülkeler. O yüzden bu konuda tartismaya gerek yok. Senin sekerin daha tatli gibisinden :KK70:

Ve insan haklari dediginiz sey sadece kuru bir laf avrupada.. cogu ülkelerde. Türkiyede de elbet öyle olacak.
Ama böyle konularda daha derine inmeyi ve tartismayi sevmiyorum. Cunku bazi insanlar daha kör ve kapali bazi seyleri kendisi yasamasi ögrenmesi lazim ki anlasin neyin ne oldugunu.

Herneyse.. aslinda önemli olan insanin yaninda sevdikleri olmasi.. gerisi bos :KK51:

ama bu mantıkla sende sadece 6 ay yaşamışsın Tr'de Doux? bu durumda senin savunmanı da "komik" olarak nitelendirmek mi gerek? nereden biliyorsun ki buradakilerin sadece tatile gittiklerini ve o şekilde bilgi sahibi olduklarını? biz kıyaslamamızı yapıyoruz keşke sende bizlere laf atmak yerine kıyaslamanı yapsaydın.. ha ırkçılık konusunda senin gördüğün o 1 kişi, bizim bir gün içinde uğraşmak zorunda kaldığımız yığının içinde damla bile değil..

Ah amin. Güzel temenniniz için teşekkür ederim.

Kendi adıma konuşayım ben ülkemden nefret etmiyorum. Hem kendimi, hem ülkemi, hem insanlarımı daha iyi bir ülkeye layık görüyorum. İnsan sevdiğinin daha iyi olmasını ister. O refah (müreffeh?) Avrupa'ya bir tek beni değil tüm ülkemi alsalar keşke, hem de hemencecik. Bu güzel ülkenin güzel insanları Avrupa'daki haklara, hukuklara layık çünkü.

En basitinden fabrikalar zehirlerini, şehirler lağımlarını bu kadar kolay dökemese nehirlere, denizlere. Otobüsler egzozlarıyla boğamasa caddeleri. Avrupa Birliği'ne girmeye çaba gösterirken açtıkları ve bizim uymamızı istedikleri her başlıkta bu ülkenin insanına daha sağlıklı, daha rahat bir yaşam sağlayacak maddeler vardı. Almanın, fransızın kendine hak gördüğü şeyler bizim de hakkımız olmalı. Siz çocuklarınızı daha iyilerine layık görmüyor musunuz?

Bir de Avrupa görmediğimizi varsaymayın lütfen.

Bende çokk özledim:// ve tabi herkesin skıntısı kendine göre ama almanya fln bana istanbul ankara gibi geliyo. 3 saatte turkıyedesiniz. Bilet fiyatları desen zaten çokk ucuz. Ben bi türkiyeye gitmeye kalktıgımda 4bin doları gözden cokarıp 20 saatlik uçak yolculugunu göze almak zorunda kalıyorum. Ayrıca hiç öyle amanda yurtdışı çok kötü televizyonda kandırıyolar olayına girmesin kımse tabiki avrupada amerikada standartın dusuk oldugu yerler var ama şimdi bi miaminin arka sokaklarıylA turkıyenın baskentinimi kıyaslıcaz. Ki bu konuda kıyasa gerek yok. Cennnettede olsan berbat bi yerdede olsan özlüyosan özlüyosundur. Bnde turk yemeklerini özledim. Deli gibi kıymalı pide istıyorum hamıle halımle ama yok nabalım.:/
Üzüldüm bak. Benim elimden gelmez ama hiç olmazsa bir pizza veya ekmek hamuru tutup kıymalı harcını kendin yapsan olmaz mı? Eminim türk sitelerinde tarifler vardır.

ama bu mantıkla sende sadece 6 ay yaşamışsın Tr'de Doux? bu durumda senin savunmanı da "komik" olarak nitelendirmek mi gerek? nereden biliyorsun ki buradakilerin sadece tatile gittiklerini ve o şekilde bilgi sahibi olduklarını? biz kıyaslamamızı yapıyoruz keşke sende bizlere laf atmak yerine kıyaslamanı yapsaydın.. ha ırkçılık konusunda senin gördüğün o 1 kişi, bizim bir gün içinde uğraşmak zorunda kaldığımız yığının içinde damla bile değil..

Avrupa'da ırkçılık var bir kere Türkiye'de çok az denildiği zaman tüylerim diken diken oluyor.Benim yaşadığım Türkiye mi farklı diye düşünüyorum ciddi ciddi.Ermeni ve Yahudilere küfredince sevap kazandığını zanneden tipler var bu ülkede.

Avrupa'da ırkçılık var bir kere Türkiye'de çok az denildiği zaman tüylerim diken diken oluyor.Benim yaşadığım Türkiye mi farklı diye düşünüyorum ciddi ciddi.Ermeni ve Yahudilere küfredince sevap kazandığını zanneden tipler var bu ülkede.

daha bir kaç sayfa önce "o öldürülen kadını bir araştırın" diyen de yurdum insanıydı halbuki.. adam tv de "şuradan bir şortlu geçse taciz ederim, cezası neyse ne" dedi yahu.. yok bence de biz abartıyoruz Elric, ne de olsa cennet gibi ülke (!)

X