Çok mu fesatım?

Biraz rahat olun sonuçta siz buluşalım mutlaka dediniz de o olmaz misafir mi gelecek dedi bir de böyle düşünün

Fesat değil de gariplik diyelim.

Anladığım kadarıyla aile arası bi nişan değil sevgilisiniz kendi kendinize söz vermişsiniz.

Ailesi başka kızla mı görüştürüyor diye endişe etmişsiniz.
Tam ben nisanliligi sorarken sen yazmissin benimde aklima o geldi

Kuzenimde nişanlisinin ailesine her gelen misafir için (bekar kızı olan) böyle kuruntu yapip bozuluyordu. Helede yatiliysa o gece uyku yok. (Hemen yatağa atacakya) Nisanlisi bir süre sonra gelen misafirleri söylememeye başladı .bu seferde olay niye yalan söylüyorsuna döndü. Zavallı çocuk okadar bunalmiski kuzenime ;keske şu erkeklik organim sökülüp takılan birsey olsada çıkarip sana versemde sende rahat etsen bende rahat etsem demiş. :eek:

Zaten 2 aydir ayrimişsınız ,yani yapacak adam siz yokken de rahat rahat yapar.Kıskanabilirsiniz tabii ama cok sorun etmeyin bu kadar.Güvenin ,her eve gelen misafirden bu sonuca cikarsaniz cok üzülür yipranir arti yipratir ve bikkinlik yaratirsiniz karsi tarafa.

Bana da tuhaf geldi ama ailecek görüştüğümüz insanlar deyince bu konuya fazla takılmadım. Beni geri aradığında oturuyoruz balkonda yemek yiyorduk annem çay koyuyor bu kız da masayı topluyor dedi. Bayağı samimiler demek ki evin kızı gibi masa kurup kaldırdığına göre ama ben tanımıyorum hiç
Fesat vb demeyelim de yanlış düşünüyorsunuz, nişanlınızın pek üstünde durduğu ilişkiler değildir belki o yüzden size bu zamana kadar bahsetmemiştir ama anne babasının sevip misafir etmekten hoşlandığı bir ailedir, yıllara dayalı bir dostlukları vardır, kızları 26 yaşında olabilir fakat o da nişanlınızın ailesini seviyorsa fırsattan istifade bende gelip göreyim demiş olabilir, ki 25 yaşında kızım var, bize her gelen misafirde veya her gittiğimiz ziyarette eşlik etmez ama sevdiği saydığı uzun zamandır görmediği insanlar olunca görmek ister bizle gelir, kaldı ki günlük ev ziyareti değil şehirdışından gelmiş olarak algıladım yanlış anlamadıysam.

Sofrayı toplaması da garip değil, ben de olsam gittiğim arkadaşımın evinde kızıma x teyzene yardım et çocuğum derim yapar.

Kaldı ki nişanlınıza yorgunsun dinlen ailenle hasret gider ben de temizliğimi yapayım daha sonraki gün buluşuruz diyen sizsiniz, o sizin söylediklerinize istinaden evde kalıp dinlenirken aile dostlarının ziyarete gelmesi çocuğun suçu değil, sizi aramamış çünkü siz ben de temizliği aradan çıkarırım demişsiniz, erkekler düz mantıktır, temizlik yapacak diğer gün buluşalım dedi o zaman diğer gün buluşuruz diye düşünmüştür.

Kızın ailesi orada, nişanlınızın ailesi orada. Siz eğer kendi aranızda nişanlanmadıysanız ve ailelerin sizden haberi varsa niye korktunuz ki? Bir de hepimiz her yerde karşı cinse denk geliyoruz. Ben tarihçiyim mesela. Sempozyumlarda falan bir sürü erkek tarihçiyle muhatap oluyorum. Akşamları otel lobisinde çay kahve içip muhabbet ediyoruz. Nişanlı olsam ve nişanlım buna bozulsa çok sinirlenirim şahsen. Zira önüme gelen erkeğe iş atan bir yelloz muamelesi görmek beni deliye döndürür. Ayrılık sebebi bile olabilir.

Ne olacak ki? Herkese "bu erkek, şu kadın" diye bakan biriyle nişanlı değilseniz kaygılanmanıza hiç gerek yok. Anne ve babaların bulunduğu ortamda nişanlınızı yatağa atacak hali de yok. Muhatabınıza güvenmiyorsanız niye nişanlandınız? Güveniyorsanız niye aklınıza saçma şeyler getiriyorsunuz? Hem kendinize, hem de sevdiğiniz adama eziyet etmeyin.

O zaman belki daha mantıklı olabilir ama çocuğun geldiği günü bulmuşlar sanki bilemiyorum
Çocuğun geldiği günü bulmalarında da bir anormallik yok ki, çocuk o evin çocuğu yabancı değil, misafir de kıramayacakları aile dostlarıysa falanca gün oğlumuz gelecek siz şu gün gelin denmez, evde başka bir misafir ağırlayacaksınızdır o zaman tamam 2 misafir çakışmasın dersiniz ama kızımın şehirdışından geleceği gün yakın arkadaşımda misafirliğe gelse reddetmem şahsen.

Buradaki sorun, aslında sorun da değil konu sahibesini huzursuz eden durum diyeyim daha doğru olur, bu aile dostlarından konu sahibesinin haberi olmaması lakin çocuk hangi ara hangi laf arasında bizimde aile dostlarımız var şu kişiler desin ki, 26 yıllık evliyim babamla annemin bir sürü aile dostu vardı, eşim hala bile kim aile dostumuz kim uzaktan akrabamız bilmez.

Kuzenimde nişanlisinin ailesine her gelen misafir için (bekar kızı olan) böyle kuruntu yapip bozuluyordu. Helede yatiliysa o gece uyku yok. (Hemen yatağa atacakya) Nisanlisi bir süre sonra gelen misafirleri söylememeye başladı .bu seferde olay niye yalan söylüyorsuna döndü. Zavallı çocuk okadar bunalmiski kuzenime ;keske şu erkeklik organim sökülüp takılan birsey olsada çıkarip sana versemde sende rahat etsen bende rahat etsem demiş. :eek:
Keşke öyle bir şey olabilseydi ya kimse kimseyi kıskanmazdı hayat bayram olurdu :KK70:

Çocuğun geldiği günü bulmalarında da bir anormallik yok ki, çocuk o evin çocuğu yabancı değil, misafir de kıramayacakları aile dostlarıysa falanca gün oğlumuz gelecek siz şu gün gelin denmez, evde başka bir misafir ağırlayacaksınızdır o zaman tamam 2 misafir çakışmasın dersiniz ama kızımın şehirdışından geleceği gün yakın arkadaşımda misafirliğe gelse reddetmem şahsen.

Buradaki sorun, aslında sorun da değil konu sahibesini huzursuz eden durum diyeyim daha doğru olur, bu aile dostlarından konu sahibesinin haberi olmaması lakin çocuk hangi ara hangi laf arasında bizimde aile dostlarımız var şu kişiler desin ki, 26 yıllık evliyim babamla annemin bir sürü aile dostu vardı, eşim hala bile kim aile dostumuz kim uzaktan akrabamız bilmez.
Eskiden kadınlar için erkek ne derse çeker zihniyeti varmış. Biz bunu aşmışız aşmayı da abartmışız. Şimdi kadınların erkeklere amiyane tabirle köpek çekmesi ideal davranış biçimini aldı. Denge kurulamıyor bir türlü. Yazılan yorumlara istinaden diyorum.

Nişanlinizin anne babası evde kız anne babasıyla geliyor nasil rahatsız olabilir insan bundan?

Evde baska bir kadın oturunca demissiniz, duyanda ikisi yalnız kalacak bir evde zanneder.

Suncakık şeyden problem çıkarmanız da ne bileyim.

Son düzenleme:
Ben burada nişanlı ile ilgili değilde ailesi ile ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünenlerdenim. Eğer bu nişan aranızda yapılan bir şeyse istenmeyen gelin olabilirsiniz. Zira en az iki aydır baba evine evladı gelen bir ailenin oğullarının tatile geldiği gün, gelen ailenin makul bir mazereti yoksa nişanlınızla akran kızlarını da getirip yatılı misafir olarak ağırlaması, nişanlınızın ailesininde bu dönemde misafir kabul etmesi bana mantıklı gelmedi. Nişanlınızla o kızın arasını yapmaya çalışıyor olabilirler. Zira erkeğin kabul etmediği durumlarda aile ziyareti altında görüşmeye mecbur bırakmak, türk annelerinin en büyük silahı ama bu durumada sizin yapacak bir şeyiniz yok şu aşamada, top nişanlınızda.
Bana göre 20 yaşını geçmiş kocaman kızın ailesinin peşine takılıp başka bir ailenin evine sırf gezmek için şu dönemde yatılı misafirliğe gelmesi normal değil ; kaldı ki zaten çok samimi bir yakınları olsa siz bu 6 senede duyardınız.
Bence siz nişanlınız sizi arayana kadar aramayın, o aradığında da nedenlerinizle beraber sakin bir şekilde açıklamanızı yapsınız, ondan empati yapmasını isteyin ama suçlamayın. Zira nişanlınızın yapacağı birşey yok, ailesinin misafirine birşey diyemez. Ama dediğim gibi ailenin sizden haberi varsa ve oğullarının geldiği şu kısa tatil gününde kızla oğlanı kaynaştırmak için böyle birşey yaptılarsa siz o aileden çok çekersiniz söyleyeyim.

Son düzenleme:
Fesat değil ama kuruntulusun. Nişanlın ailesinin evinde değil mi? Ailenin programı o şekildedir denk gelmiştir yada o aile bir yere giderken uğramıştır. Neden olmasın?
Zaten bugün görüşmeyelim diyende sizmişsiniz. Evlenince ailen yada ben olayların girmeyin sakın. Burada da görüyoruz, öncelik isteyen prensesler yüzünden ne gereksiz tartışmalar çıkıyor, evlilikler yıpranıyor.

Karşı taraflar nasıl karşılıyor mesela böyle imaları ben çok merak ediyorum.
İması bile çirkin. Böyle birşey bana ima edilse deliririm heralde.

X