- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 37
-
- Konu Sahibi Kelebek8989
Oyyy ofis hiç güleceğim yoktu akşam akşam Allah ta seni güldürsün benden müsade Amerika senindirAllah söyletmiştir inşallah Park'ım, ama benim için Kuzey Amerika dolayları için et duanı :)
komiksiniz=) ama her yerde böyle konuşmayın, çok gülerler.
Ülkemiz gulluk gulistanlık değil tabiki..yalnız hep beraber ülkeyi daha iyi yerlere getireceğimize kaçmayı seçmek bana ilginç geliyor...ben fazla toprağımı seviyorda olabilirim...gerçi bursaya bile alışamadım iç anadolum olsun çamurdan olsun kafasındayım..şimdi almanyadaki kız ozluyorsa memleketini bence hakkıdır diye düşünüyorum...ama sizler gidin ben karşı değilim :)))Ah amin. Güzel temenniniz için teşekkür ederim.
Kendi adıma konuşayım ben ülkemden nefret etmiyorum. Hem kendimi, hem ülkemi, hem insanlarımı daha iyi bir ülkeye layık görüyorum. İnsan sevdiğinin daha iyi olmasını ister. O refah (müreffeh?) Avrupa'ya bir tek beni değil tüm ülkemi alsalar keşke, hem de hemencecik. Bu güzel ülkenin güzel insanları Avrupa'daki haklara, hukuklara layık çünkü.
En basitinden fabrikalar zehirlerini, şehirler lağımlarını bu kadar kolay dökemese nehirlere, denizlere. Otobüsler egzozlarıyla boğamasa caddeleri. Avrupa Birliği'ne girmeye çaba gösterirken açtıkları ve bizim uymamızı istedikleri her başlıkta bu ülkenin insanına daha sağlıklı, daha rahat bir yaşam sağlayacak maddeler vardı. Almanın, fransızın kendine hak gördüğü şeyler bizim de hakkımız olmalı. Siz çocuklarınızı daha iyilerine layık görmüyor musunuz?
Bir de Avrupa görmediğimizi varsaymayın lütfen.
O ozendiginiz avrupada yasayan erkekler de sizin komik buldugunuz bu konuyu konusuyor bilin istedim
Falanca kadin bana irkcilik yapsa noolur hic derdim degil valla ben devletin bana sundugu hizmete bakarim hastayken doktora gidebiliyor muyum saglikli beslenebiliyor muyum can guvenligim var mi colugum cocugum guvende mi okuyorlar mi ona bakarim devlete bakarim devlete irkcilik umrumda olmaz her yerde her milletten insan var gittim yasadim gordum avrupa gibisi yoktu imkanlarda sinir yoktu bizzat sahit oldum kimse de bana vay sen turksun demedi uc tane dil biliyorum yiyorsa yapsalardi agizlarinin paylarini vermek o kadar da zor degilYa ne demessiniz burda o sizin cok övdügünüz yurt disinda "medeni" insan dolu..doluu
Avrupada dogdugum yasadigim ülkenin dilini sakir sakir bilen ben. Gecenlerde nasil hor görüldüm asagilandim bir bilseniz..kadin durusuyla bakislariyla beni öldürmeye calisti sanki ..
Birde bana en son okuman varmi diye laf sokmaya calisti stresli bayanimiz. Keske deseydim buranin insanlarindan bile daha cok hakimim sizin dilinize diye. Zamaninda okulda dil dersinde bu ülkenin insanlarindan daha iyi puan alirdim. Kendini dilini bilmez insanlar irkcilik yapiyor bana! Cok acinasi bir durum öyle degil mi? Daha nice böyle yasanmisliklar var. Hatta bu kücük bile kalir.. ama en son bu olay basima geldi iste. Valla gücendim kirildim.
Ayrica Lütfen yurtdisina sadece tatile cikmis insanlar bize buralarin nasil oldugu anlatmasin ! Sizde komik duruma düsüyorsunuz benim gözümde.
Türkiyede yarim sene yasamis biri olarak diyebilirim ki ordaki yasam daha güzeldi benim icin hatta mecbur olmasam dönmiyecektim. Yinede gözümü acmis oldugum bu ülkeden tamamen kopacagimi sanmiyorum. Cunku kültürüne insanina herseyine alismislik var. Baba ocagi gibi bisey bu his. Ama Türkiyede gayet güzel bir hayat gecirebilecegimi görmüs oldum.
Ama tabiki her ülkenin iyi kötü yani vardir elbet. Ne türkiye dörtdörtlük ne baska ülkeler. O yüzden bu konuda tartismaya gerek yok. Senin sekerin daha tatli gibisinden
Ve insan haklari dediginiz sey sadece kuru bir laf avrupada.. cogu ülkelerde. Türkiyede de elbet öyle olacak.
Ama böyle konularda daha derine inmeyi ve tartismayi sevmiyorum. Cunku bazi insanlar daha kör ve kapali bazi seyleri kendisi yasamasi ögrenmesi lazim ki anlasin neyin ne oldugunu.
Herneyse.. aslinda önemli olan insanin yaninda sevdikleri olmasi.. gerisi bos
Biz elimizden gelse basip gidecez de bu ulkeden olmuyor iste sartlar elvermiyor ama tabiiki yurt disinda yasayan kardesler istediklerinde cikip kendi ulkelerine gelebilirler zorla tutan yoktur onlari orada saniyorumaynen ben de onu anlatıyorum, saygı.. siz 6 ay yaşamışsınız ama sanki burada yıllarca yaşamış gibi konuşuyorsunuz.. oysa ben 6 sene yaşadım ve işim orada olduğu için hala gidip geliyorum mecburen.. aradaki farkı çok iyi ayırt edebiliyorum.. kaldı ki ben ülkeyi batırmıyorum, yaşadıklarımızı, karşılaştıklarımızı yazıyorum.. yazdıklarımın içinde yalan- yanlış olan herhangi bir bilgi varsa lütfen yazın.. ama oradan Tr'yi savunmak çok tuhaf oluyor.. hele hele "asgari ücret alan da ayağını yorganına göre uzatsın" mantığı boşuna yazdığımı da gösteriyor zaten..
yurtdışında yaşayan insanlar yaralarına tuz basıldığını düşünüyorlarsa istedikleri an gelebilirler.. en fazla asgari ücret alır, ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar sevgili Doux
Hamile kadinin duasi kabul olur sen hepimize et bacimOyyy ofis hiç güleceğim yoktu akşam akşam Allah ta seni güldürsün benden müsade Amerika senindir
Nasil degistirelim ki tatlim elden gelen birsey yokÜlkemiz gulluk gulistanlık değil tabiki..yalnız hep beraber ülkeyi daha iyi yerlere getireceğimize kaçmayı seçmek bana ilginç geliyor...ben fazla toprağımı seviyorda olabilirim...gerçi bursaya bile alışamadım iç anadolum olsun çamurdan olsun kafasındayım..şimdi almanyadaki kız ozluyorsa memleketini bence hakkıdır diye düşünüyorum...ama sizler gidin ben karşı değilim :)))
Tum mesajlarini okudum seni de ilk kez goruyorum buralardaforum zar diktirme mesajlarıyla dolu, daha hala yok türkiye şöyle güzel yok böyle güzel. dünyanın en ruh hastası ülkelerinden biri. ortadoğu, arap ve afrika ülkeleriyle birlikte sapkınlık, iğrençlik, kadın düşmanlığı ve ruh hastalığında zirveyi zorlar.
hala gelip de bu ülke hakkında "şöyle güzel böyle güzel" diye konuşan kadınların varlığının tek bir açıklaması olabilir: bu kadınlar mazoşist.
Meraba arkadaşlar dertlendim yazmak istedim almanyada yaşıyorum ben 3 haftalığına türkiyeye gittim geçen hafta geldim ama bana hiç yetmedi hiç doymadım hasretim olduğu gibi duruyor burayı hiç sevmiyorum geçen sene doğum yaptımgidemedim bu sene de 3 haftacık zaten eşimle ayrı şehirlerdeniz izin yollarda geçti bu arada türkiyeden gelin geldim buraya annem yok babamla görüşmüyoruz üvey anne sağolsun onun sayesinde bi babannem var o benim canım herşeyim onun evinde bile 5 gün kalabildim büyüdüğüm evde sadece 5 güneşim off pofff diyip durdu çok anlayışsız beni bırakmalıydı orda istediğin kadar kal hasret gider diye tabi kendi tuzu kuru ailesi burda aynı binadayız hergün dip dibe ben geleli 10 gün olmasınz rağmen ben hala alışamadım buraya evime durup durup ağlıyorum hasretim hiç azalmadıbabannem seni çoook seviyorum çooook özlüyorum
Bizim derdimiz 12-13 yildir basta olan insanlarin icraatlari degil.bahsettiginiz isim turkiyede son elli yildir iktidarda degil neticede var olan her kotulugu ona ve getirdiklerine yuklemiyorum asla ve asla kendisini tutmuyorum o ayri siyasi konulara girmeyelim konu kapanabilir surda duzeyli sekilde tartisiyoruz yazik olmasin konuya bahsettigimiz problemler siyasi degil toplumsal kokenlidirTayyip avrupanin sistemini baz aliyor.
Bu "iyi" avrupa sistemini istiyorsan ozaman sikayet etmeyeceksin itaat edeceksin ve ona oyunu vereceksin. Bukadar basit.
Ama tayyip ülkeye insanlara iyilik yapiyor gibi görünüyor ama aslinda kötülük yapiyor diyenlere de .. ee avrupa da öyle diyoruz size ya.. anlayin diyoruz. Hersey göründügü gibi degil diyoruz.
Saglik hizmeti o bu ..öyle yürümüyor isler iste. Iyiligin arkasinda kötülük saklaniyorken.. Insanin özgürlükleri elinden alinirken saglik hizmeti de neymis.. Hasta et sonra iyilestire dur insanlari anca. Oh ne güzel iste bu Avrupa
Cogunuz celisiyorsunuz kendinizle farkinda degilsiniz. Erdogan ve yaptiklarindan hoslanmayan avrupadan nefret etmesi gerek
suriyelilerden önce çok süperdi ama dimi? =DBugün televizyonda Müge anlı nın Programı'nda konuk olan Suriyeli insanların kayıp çocuklarını aramasına denk geldim.
Sonra da Müge anlı Suriyelilerin ülkemizde kendilerini çok kötü hissettiklerini, başka bir ülkede yabancı olarak yaşamanın zorluklarını Anlattı.
Kendi Ülkemde aslında onların yaptığı pek çok barbarlığı sessiz kalmak zorunda kaldığımıza isyan ettim.
Yurtdışına gitmeyi, demokratik ve Hümanist Yasaların etkin olduğu bir ülkede yaşamayı diledim. Burada artık hayat Çok zor... Ve de güvensiz.
Kız ben bursayı hiç sevemedim ha :)))bu arada hangi hastaneye gidiyorsun ben rentıpa.avrupada buluşamasakta bursada denkleriz artık birbirimizi.Nasil degistirelim ki tatlim elden gelen birsey yok
Bak ben de bursadayim gel goruselim arada