Türkiyeyi çok özlüyorum :(

Ülkemiz gulluk gulistanlık değil tabiki..yalnız hep beraber ülkeyi daha iyi yerlere getireceğimize kaçmayı seçmek bana ilginç geliyor...ben fazla toprağımı seviyorda olabilirim...gerçi bursaya bile alışamadım iç anadolum olsun çamurdan olsun kafasındayım..şimdi almanyadaki kız ozluyorsa memleketini bence hakkıdır diye düşünüyorum...ama sizler gidin ben karşı değilim :)))

O ozendiginiz avrupada yasayan erkekler de sizin komik buldugunuz bu konuyu konusuyor bilin istedim

kimsenin bişeye özendiği yok canım ablam/kardeşim. ama sen kendi sözde anarşimsi hallerini "televizyon aptal kutusudur" seviyesinden daha ileriye taşıyamamışsın ve bu komik hatta utanç verici. yani sana öyle gözlerini devirip değişik değişik bakan insanlar sen türk olduğun için yapmıyorlar bunu büyük ihtimalle. benden dost tavsiyesi.

3-5 mesaj önce taze taze türkiyede başıma gelmiş şiddet olaylarından birini yazdım. ama heralde tv yüzünden hayal görmüşüm, aslında olmamış. mesela bu forumda bir derdim var bölümünde açılan konular da türkiyenin iğrençliğine dair hiçbir mesaj vermiyor, sanırım hepsi dizi senaryosu aslında ^^

yani doux hanım, büyük ihtimal yaşadığı yere uyum sağlayamamış ve bunun ceremelerini çeken birisin. olabilir, anlıyorum.
ama sırf bu yüzden, bir ülkede günün her saniyesi olan insanlık dışı olayları yokmuş gibi lanse etmen ve normalize etmeye çalışman kabul edilebilir değil.
senin bu tavrın, türkiyede şiddeti deneyimleyen her bir insanın (ve hayvanın) yaşadıklarına saygısızlık ve hakaret oluyor ve buna hakkın yok. cahil cahil konuşmalarından da hiç utanmıyorsun yok tvymiş bilmem neymiş, iq tek haneli sayılarda kalmış heralde.
ben türkiye'de yıllarca feminist gruplarla, kadın hakları için, hayvan hakları aktivistleriyle, lgbti aktivistleriyle beraber çalıştım. kendi yaşadıklarım bir yana, insanların ne akıl almaz şeyler yaşadğını birinci elden biliyorum ve bunların yüzde 1'ini bile tvlerde göremezsiniz. sen bunlara "öle bişi yok ki bana ne, kabul etmiyom" işte dediğinde de o şeyler bir anda ortadan yok olmuyorlar, katlanarak artmaya devam ediyorlar.

forum zar diktirme mesajlarıyla dolu, daha hala yok türkiye şöyle güzel yok böyle güzel. dünyanın en ruh hastası ülkelerinden biri. ortadoğu, arap ve afrika ülkeleriyle birlikte sapkınlık, iğrençlik, kadın düşmanlığı ve ruh hastalığında zirveyi zorlar.
hala gelip de bu ülke hakkında "şöyle güzel böyle güzel" diye konuşan kadınların varlığının tek bir açıklaması olabilir: bu kadınlar mazoşist.

ya siz yurtdisinda yasayanlari hala uyum saglayamiyorlar gözüyle mi bakiyorsunuz?
burda kacinci kusak cocuklar doguyor. en iyi okullarda okuyor. doktor ögretmen oluyorlar.
ben gayet uyumluyum yasadigim ülkede hic merak etmeyin.
neyse seninle tartismaya girmeyi düsünmüyorum xx_9 ..yasin daha kücük belli oluyor.
ama söylediklerine dikkat et haddini bil.

Falanca kadin bana irkcilik yapsa noolur hic derdim degil valla ben devletin bana sundugu hizmete bakarim hastayken doktora gidebiliyor muyum saglikli beslenebiliyor muyum can guvenligim var mi colugum cocugum guvende mi okuyorlar mi ona bakarim devlete bakarim devlete irkcilik umrumda olmaz her yerde her milletten insan var gittim yasadim gordum avrupa gibisi yoktu imkanlarda sinir yoktu bizzat sahit oldum kimse de bana vay sen turksun demedi uc tane dil biliyorum yiyorsa yapsalardi agizlarinin paylarini vermek o kadar da zor degil

Biz elimizden gelse basip gidecez de bu ulkeden olmuyor iste sartlar elvermiyor ama tabiiki yurt disinda yasayan kardesler istediklerinde cikip kendi ulkelerine gelebilirler zorla tutan yoktur onlari orada saniyorum allahtan kendilerine guzel bir asgari ucretle kisa bir yorgan diliyorum bu durumda

Nasil degistirelim ki tatlim elden gelen birsey yok
Bak ben de bursadayim gel goruselim arada

Tum mesajlarini okudum seni de ilk kez goruyorum buralarda cok takdir ettim seni ve bilgi birikimini tebrik ediyorum canim

Tayyip avrupanin sistemini baz aliyor.
Bu "iyi" avrupa sistemini istiyorsan ozaman sikayet etmeyeceksin itaat edeceksin ve ona oyunu vereceksin. Bukadar basit.
Ama tayyip ülkeye insanlara iyilik yapiyor gibi görünüyor ama aslinda kötülük yapiyor diyenlere de .. ee avrupa da öyle diyoruz size ya.. anlayin diyoruz. Hersey göründügü gibi degil diyoruz.
Saglik hizmeti o bu ..öyle yürümüyor isler iste. Iyiligin arkasinda kötülük saklaniyorken.. Insanin özgürlükleri elinden alinirken saglik hizmeti de neymis.. Hasta et sonra iyilestire dur insanlari anca. Oh ne güzel iste bu Avrupa

Cogunuz celisiyorsunuz kendinizle farkinda degilsiniz. Erdogan ve yaptiklarindan hoslanmayan avrupadan nefret etmesi gerek

Son düzenleme:

Aaaaah Aaahhhh sen bide ban sor ;( Dogudugum günden beri avusturyada yasiyorum ve sadece 6-7 kere gittim giderken MULU OLUYORUM . GELIRKEN ÜZGÜN .. Hic birseye degismem güzel Ülkemi . Ezan Sesini , Insanlarini .. Türkiyeye gelince kendimi gercek TÜRK gibi hissediorum .. Türkiyeyi gidicegim diye mutlulukdan agladigim bile oluyo :) ..Türkiyede yasiyanlar bilse keske degerini ama yok buralarda daha iyimis hersey .. benim türkiyemin nesi varsa 18 yasima girdikten sonra Türkiyeye tasinmak istiorum cünkü simdi okuyorum burda (profilime bakma yanlis seyleri isaretledim hep Liseye gidiorum )

Bizim derdimiz 12-13 yildir basta olan insanlarin icraatlari degil.bahsettiginiz isim turkiyede son elli yildir iktidarda degil neticede var olan her kotulugu ona ve getirdiklerine yuklemiyorum asla ve asla kendisini tutmuyorum o ayri siyasi konulara girmeyelim konu kapanabilir surda duzeyli sekilde tartisiyoruz yazik olmasin konuya bahsettigimiz problemler siyasi degil toplumsal kokenlidir

Bugün televizyonda Müge anlı nın Programı'nda konuk olan Suriyeli insanların kayıp çocuklarını aramasına denk geldim.
Sonra da Müge anlı Suriyelilerin ülkemizde kendilerini çok kötü hissettiklerini, başka bir ülkede yabancı olarak yaşamanın zorluklarını Anlattı.
Kendi Ülkemde aslında onların yaptığı pek çok barbarlığı sessiz kalmak zorunda kaldığımıza isyan ettim.
Yurtdışına gitmeyi, demokratik ve Hümanist Yasaların etkin olduğu bir ülkede yaşamayı diledim. Burada artık hayat Çok zor... Ve de güvensiz.

suriyelilerden önce çok süperdi ama dimi? =D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…