Peki su konudada fikir alisverisi yapmak istyorum.
Çalışmak istyen ama gerçekten çalışmak isteyen insan heryerde çalışır hekeki ulkemizin su anki durumunda . Dedniz ya onceden sanayi yoktu fabrika yoktuu okul yoktu su anda ulkemizde okul bulunmayan yer eski yıllara bakaraktan saha az . Ama bizim milletimizde bira hazir yiyyici hersey onumuze gelsin derdinde
Mesela surekli isci aranıyor
Eleman alincaktir
Vs vs ilanlarla karsilasiyorum m haberlerdede millet iscizim is yok diyor . Hangi taraf yalan söylüyor is veren mi yalan soyluyir isci mi ?
bir soz okumustum gecenlerde kk da
Devlet mali denizdir yemeyen d.. dur die . Millet devlete sirtini dayamak icin mi bu kadarr iscisizm die bagrio . yani benm kanaatimce bizim miletmizin calismaya nieyti olmadgi icin calismiyor ve bu durumdan yararlanarak issizlik maasi alıyor . Hanimi evde iste orgu ör , yular yap, bboncuk isle elbiselere oh bir aylık pasa pasa evimin tum ihtiyaci cikio die is aramayi bi tarafları yemiyor. ??
Peki su konudada fikir alisverisi yapmak istyorum.
Çalışmak istyen ama gerçekten çalışmak isteyen insan heryerde çalışır hekeki ulkemizin su anki durumunda . Dedniz ya onceden sanayi yoktu fabrika yoktuu okul yoktu su anda ulkemizde okul bulunmayan yer eski yıllara bakaraktan saha az . Ama bizim milletimizde bira hazir yiyyici hersey onumuze gelsin derdinde
Mesela surekli isci aranıyor
Eleman alincaktir
Vs vs ilanlarla karsilasiyorum m haberlerdede millet iscizim is yok diyor . Hangi taraf yalan söylüyor is veren mi yalan soyluyir isci mi ?
bir soz okumustum gecenlerde kk da
Devlet mali denizdir yemeyen d.. dur die . Millet devlete sirtini dayamak icin mi bu kadarr iscisizm die bagrio . yani benm kanaatimce bizim miletmizin calismaya nieyti olmadgi icin calismiyor ve bu durumdan yararlanarak issizlik maasi alıyor . Hanimi evde iste orgu ör , yular yap, bboncuk isle elbiselere oh bir aylık pasa pasa evimin tum ihtiyaci cikio die is aramayi bi tarafları yemiyor. ??
Gelip Fatih'te yasamayi denesene. Her seyden once salgin hastaliklar getirdiler. Biz hala cocuk felci asisi vurduruyoruz cocuklara mesela. Menenjit salgini duydun mu? Peki artan hirsizliklari?Suriyeliler nerde zarar vermis millete? Tv de önünüze sunulan herseye inanmayin.
Benim simdiye dek karsilastigim suriyeliler gayet iyi insanlar..zararli kötü olduklarina sahit olmadim hic.
Bizim millet korkuluk görmüs gibi davraniyor resmen bu insanlara.
Zamaninda siyahi insanlar nasil görülmüsse simdi bizim millet öyle bakiyor resmen bu suriyelilere..
Ortada sinir oldugunuz bir durum varsa tepede oturan sahislara kusun nefretinizi.
Nerden geldim bu siyaset konusuna ki simdi bensinir basiyor valla..
Ben sana Istanbul Fatih'te carsamba pazarindaki fiyatlari soyleyeyim bi de boyle düşünBu hafta paz Ar da
Domates 1tl
Salatalık 75krs
Marul 1
Yarun kilo limon 2 tl
5kg patates 5 lira
El surulmuyor mu su anda bunlara ? aklimda kalanlar bunlar.
Olan hep bu değilmiydi zaten.Geçmişden günümüze.Yahu dans ediyor millet geçinmek için.1000 lira alan biri 1500 lira alsam kooperatife girerim diyor birde.Yaptığı hesapda 250 lira kira,350 faturalar,400 lira kalıyor markete.Gül gibi gecinip gidiyoruz.
Bence fakir degiliz kandiriyorlar bizi.
Bir değil bir çok babayiğit var bunu iddia eden daha gelmediler mi buraya, ben henüz 2.sayfadayim da :)bir babaiğit varmış bizim forumda asgari ücretle çok iyi geçindiğini söylüyormuş onu dinlemek lazım
Her sey bir yana da orn. Araba almak ivin kredi cekiyorsun renault bi araba alcaksin. Ortalam bir araba. Banka turk degil, araba turk mali degil. Aslinda sen elin gevuruna(!) iki kere araba parasi oduyorsun bir araba alcam diye. Hem kredi taksidin hem araba tutarin. :)Sadece o değil ki office'm, insanlar tüketime resmen teşvik ediliyor, daha çok Borçlanma daha çok tüketim demek ve maalesef düzen öyle bir düzen ki, siz tüketiyorsanız ülkenizi de gelişmiş sayıyorlar, sonra deniyor kiii bakınn ıphone alabiliyorsunuz, araba alabiliyorsunuz vs vs
Iyi de bu memlekette kaçınız peşin para alıyor bunları?
Sanki cepteki parayla alabiliyorlarmış gibi konuşuluyor, peşin alın o zaman rahatça konuşursunuz
Kredi kartımın asgari tutarını her ay düzenli ödeyebiliyorsan, kartınla ilgili banka senle hiç zora düşmediyse en azından yılda birkaç kere de kartın toplam borcunu Çat diye ödeyip kapatıyorsan, banka senin kart limitini yükseltiyor, ne kadar Şirin değil mi? Hahahhaaha bunu Şirin bulanlara şöyle anlatalım o zaman, limitin arttıkça harcama kapasitende artar, Nasılsa limit bol dersin harca harcayabildiğin kadar, insan psikolojisi böyle işler çünkü, yoksa bilmem kaç ürünü aynı anda kredi kartına bilmem kaç taksitle alabilecek kadar çılgın olur muydu insanlar?
Bu da mı kafii bir açıklama değil, o zaman ev araba alırken peşin alamadığınız içinnnn bir Banka'nın kapısını çalıyorsunuz çoğunuz, banka kredi faizleri düştü, neden? Sen umurlarında mısın?
Hiiiç heveslenme senin kaşın gözüne düşmedi kredi faizi, ne kadar çok kredi çeken müşteri olursa o kadar iyi, sen gidersin 10 yıl ödemeli ev kredisi çekersin, banka baştan ipotekler evini, krediyi ödeyemezsen evin satılır, evin satılması borcunu karşılamaz kalan borcu banka avukatıyla al takke ver Külah anlaşıp takside bağlarsın, ohhh banka senden süper Kazandı mı, bitmediiii banka senden alacağını yıl sonu zarar gösterir, devletten Zararın tazminini ister, satan her zaman karlıdır, borçlanan Ömür boyu Borçlu kalmaya devam eder, zira herşeyi ya kredi Kartı ya banka kredisiyle almak zorundasınızdır.
O zaten ayrı bir ağlanacak mı diyeyim, ağlanacak halimize Gülme durumu mu diyeyim, yerli diye birşey yok kiHer sey bir yana da orn. Araba almak ivin kredi cekiyorsun renault bi araba alcaksin. Ortalam bir araba. Banka turk degil, araba turk mali degil. Aslinda sen elin gevuruna(!) iki kere araba parasi oduyorsun bir araba alcam diye. Hem kredi taksidin hem araba tutarin. :)
canım şu drumda mecbur göç var kimse yerini yurdunu bırakmak istemez büyük şehre gidip millet şehirlimi oluyor sanıyorsun..rahmetli annemlerin memleketinin 100 de 90 ı göç etmiş..çifçilik desteklenmiyorki..çifçiden 50 kuruştan alıyorlar büyük şehre gelene dek 5 lira oluyor ürünün fiyatı..50 kuruşa kilsu açlıktan ölmeyecek kadar kazanıyorlar..O sadece bahceyi suladmzdan gelmisti gecen yaz
ben esim bide kucuk oglum aylik 10 15 lira arasi su parasi oderiz . Hergun dus alan biriyimdir
Bahçeyi suladimizda 45 40 arasi gelir. bbahçeyi sulamasak 10 15 arasi . Evimde bulasik mak yok elimde yikarim
- Bi ustede yazdım ya abla bu duruma getiren istanbula bizim oldumuzu dusunuyorum
ne kadar dgrudur bilemem ama su sohbetimizden bunu cikardim. Ragbet cok olunca ist millet uçuruyor ne fiyati bulduysa. Herkez tekrar anadoluyaa göç etse kararince belki ucuzlar
cimcimim cidden şu an enflasyon 100 de otuz ama insanların dar gelirlinin kazancı bu seviyede artmadı..100 de 3 arttı ..100 de 3 artınca herşeye 100 de 30 zam geldiği için geride kalıyor standart dışında..ben şu an büyük şehirde yaşayamam kazancımla standartımı bundan aşağı çekmemk istemem..mecbur kalan gidiyor ama şehir içinde dolaşmıyorlar bunu çok iyi biliyorum..çünki herşey pahalı,ev iş ,pazar öyle bir hayat sürüyorlar..Elektrik bu yil kombil oldugu ici 80 90 civari falan geldi bu ay 47 gelmis . Ucuz yani konya kalabalık olmadgi için.
munecim çin malından kurtulmamızın imkanı yokmu,herçey çinden geliyor halbuki tekstilde Türkiye iyi aslında değilmiO zaten ayrı bir ağlanacak mı diyeyim, ağlanacak halimize Gülme durumu mu diyeyim, yerli diye birşey yok ki
Amerika, Avrupa şöyle batsın, biz onların esiri değiliz, aman efendim ne kadar güzel kafa tuttuk vb söylemler oluyor da herşeyimiz Avrupa'lı olunca bir komik oluyoruz yahu
Amerika'ya kafa tutuyoruz sözüm ona, kafa tutarken ellerde ıphone
Araba ABD'de zırhlanmış
Almanya ağır ve pis işlerde çalıştıracak kadar nüfusu olmadığı için işçi aldı. bizde yeterince işsiz var.Hmm
Türkiye yoksullukta en kötü ücüncü ülke olamaz. 3. dünya ülkelerinden biri bile degil zaten.
Ama gercekten cok pahali hersey.. benim pazardan meyve almaya korktugum vakitler olmustu
Herneyse benim suan ki gözlemlerime göre Türkiyede ki durum ileride "düzelecek".
Bu tayyip alttan hazirliklara basladi bile.
Almanyada saat 10 dan sonra icki satisi yasak ..Türkiyede de yasaklandi.
Almanya ya zamaninda türkleri yabancilari getirdiler calistirmak icin..tayyip suriyelileri getirdi.
Almanyada cocuk parasi var.. türkiyede de uygulandi hatta inaniyorum birkerelik degil her ay olacak.
Almanyada da iskur gibi is bulmaya yardimci olan ..issiz kaldiginda maas veren kurum var.
Almanyada veya avrupada olan seyleri sizce niye uyguluyor türkiyeye?
Takip etsem daha nice benzerlikler bulabilirim...
Adam avrupaya girmeye niyetli. Ama avrupa sandiginiz kadar iyi degil. Cok olaylar dönüyor ama türkiye suan bilincsiz.
Hatta o yobaz kesim dediginiz insanlarin o anlattigi dis gücler konusu gercekten var.
Ama onlarin bilmedikleri sey tayyip bu oyunun icinde. Kendisi bir dogru söyleyip arkasindan yüz yalan atiyor.
Neyseeee sinirlerimi germek istemiyorum hic. Hakkimizda hayirlisi olsun ne diyelim...
çinde ucuz işçi var adamlar aylık20 ile 60 dolar arası kazanıyor. Türkiyede 250-300 dolar vermezler :)munecim çin malından kurtulmamızın imkanı yokmu,herçey çinden geliyor halbuki tekstilde Türkiye iyi aslında değilmi
Mümkünatı yok, Çin 1990'lı Yılların sonuna doğru yoğun olarak girdi bizim pazara, elektronik eşyaları çoğunluktaydı o dönem, ucuz işçilik, kıytırık malzemelerle ucuz mal, baştan cazip gelip ilgi artınca, ayakkabıdan, giyime herşeyleri yayıldı ülkeye.munecim çin malından kurtulmamızın imkanı yokmu,herçey çinden geliyor halbuki tekstilde Türkiye iyi aslında değilmi