Türkiye yoksullukta en kötü üçüncü ülke!

Oecd ülkeleri arasında en fakir ülke zaten bizle bir meksika var , istatistikte meksika ile son sıralarda yer alıyoruz ama hep olumsuz başlıklar nedense dile getirilmiş, o ülkeler içinde de en hızlı büyüme oranını yakalayan bizle çin var, giderek gelişiyoruz amaçta o değil mi ? ayrıca her gencin elinde en az 2 500 TLlik telefon, internet paketleri var , açlıktan yoksulluktan sürünüyoruz cidden vah ki ne vahh..

munecim burada var milyoncu anons yapılıyordu herşey bir tl diye arkadaş gidiyor koşa koşa nereye gidiyorsun dedim bir bakayım bende dedi..ama onların herşeyi çok ucuza maal ettiklerinden kansorojen olabilir değilmi..oyun hamuru,plastikler vs..

Gelişmişlik düzeyimiz en yoksul ülkeler ile kıyaslanarak belirlenmiyor.
Bizler ''gelişmekte olan ülkeler'' kapsamındayız
Gelişme yolundaki ülkelerin toplam GSYH’sı 2002 yılında 6,9 trilyon Dolar iken 4,4 kat artışla 2014 yılında 30,5 trilyon Dolara ulaşmış.
Türkiye’nin 12 yılda GSYH’da sağladığı 3,5 kat artış, bulunduğu grubun toplam artışının gerisinde kalmıştır.

Yükselen piyasa ekonomileri içinde gelişmiş ekonomiler ligine terfi etmeye en yakın ekonomiler arasında Çin, Endonezya ve Tayvan yer alıyor.

sahtesini getiriyorlarmış doğulardan bir yerlerden..telefonları tek harfi eksik falan oluyor..2500 diyelim 300 e falan bulabiliyormuşsun..1000 tl alan 2500 lük telefonu nasıl alsın:)

Bir ayrimini yapamadiniz ve bir idrak edemediniz sebebini su madem fakiriz neden herkesin elinde son model cep telefonu var ornekleminizin.

Büyümenin hangi sektörlerde olduğu da çok önemli. Hizmet veya finansal sektörlerde büyümenin insanlara hiç bir faydası yok. büyüme sanayiyle ve üretimle sağlandığında hem işsizlik hem gelir Dağılımı olumlu etkilenir. yani büyüme rakamları aslında çok bir şey ifade etmiyor pastanın büyük kısmını yine zaten en üst gelir grubu Alınca.
Viki'den ekleme yapayım:
Sektörel GSYİH dağılımı tarım: %8,9; sanayi: %28,1; hizmet: %63 (2012 ort.)[6]

Büyüyoruz büyüyoruz diyoruz ama işte sonuç. Büyümenin %63ü hizmet sektörü. Tarımla sanayi komik rakamlar. hizmet sektörü fakirliğimizi çözecek bir sektör değil. Üretim yok, yeterli istihdam yok, endüstri yok, hiçbir şey yok. Kalkınmayla alakası yok.

Son düzenleme:
canım nasıl büyüdük söylermisin avm yaparakmı..ünüversiteliler iş buluyormu ya burda markette atanamamış öğretmen asgari +ssk ya çalışıyor

oecd kurulduğundan beri biz en fakir ülke konumundayız zaten ben bunu inkar etmiyorum listenin sonlarında olmamız doğal , gelişmekte olan ülkeyiz evet ve gelişme oranlarına bakın birazda isterseniz , eskide ki oranlarla şimdiki bir değil, 2002 de acaba bize hangi ülke borç verir diye ağzına baktığımız günleri unutmayalım, şimdi öyle bir derdimiz yok alan elden veren el konumuna geldik, tüm ülkelerden çinle birlikte daha hızlı büyüme oranını yakaladık çinde 1.8 bizde 1.8, yaşayıp görelim ben eminim Türkiye daha da fazla gelişicek, her ne kadar engellemeye çalışanlar olsada geri püskürtmeyi başarıyoruz. Eski gibi güçsüz türkiye yok.

turgut özal gelene dek istanbul kavacıkta su yoktu tanker gelir su dağıtırdı millet bitliydi:)telefon mahallede 1 ailede vardı çok lüx bir şeydi..yol zaten yoktu..münübüs saat başı geliyordu sanırım..turgut özal iktidarında hepsi oldu allah razı olsun..ama diyorlarki yanlış politikalarıda oldu..insanlar bunu kabul ediyorlar..akp seçmeni kabul etimiyor..geçtiğimiz yıllarda 4 yaşıda eğtim dediler..çok çocuklu olanların canına minnet gönderdiler öğretmenlerin başına..öğretmenlerin elindeki müfredat 6 yaşa göre:)trajı komik halimiz

şu an akp pyları düştü bununsebebide herkesi kavrayamadı..benim sempatim vardı..bak saraylım arkadaşta bir defa oy vermiş..önümdekine bakarım,gerçek neyse ona bakarım..gelir dağılımda eşitlik yok..ötekiler yapmadı diyebilirmiyiz asla..bunlarda abarttı,sınav kazanmadan yakın yerleştirmek ne demek..puanı yüksek insanların hakkı yendi onlardan biri bizim evladımızda olabilirdi..ve enflasyon oranı çok yüksek..

Yanılmıyorsam ayakkabıları kanserojen çıkmıştı, haber yapılmıştı, ucuz olmasından belli değil mi zaten cryptic, hele çocuk ürünleri mutlaka titizlikle alınması gereken Şeyler, bir lokma çocuk o hamurları Ağzına sokuyor, cildine bulaşıyor, keza oyuncaklar öyle, giyim öyle, ciltle temas yetiyor

2012Enflasyonlu Büyüme (% 2,2) + Enflasyon (% 6,2)
2013Enflasyonlu Büyüme (% 4,0) + Enflasyon (% 7,4)
2014Enflasyonlu Büyüme (% 3,0) + Enflasyon (% 8,2)

büyümemiz de azalmış.

2010-2014 çinin büyümesi 8.5 .....Türkiye 5.9

2010-2014 çin dünya payı 15.0 ......Tükiye 1.4

2010-2014 çin enflasyon 3.0..... Türkiye 7.7

buyrun yorum yok rakamlar her şeyi söylüyor çünkü Verilerin tamamı IMF’nin WEO database April 2015 setinden alınmış

Tam tersi tarımda gelişmişlik yüksekse o ülke gelişmekte olan ülkedir eger hizmet sektöründe gelişmişlik yüksekse o ülke gelişmiş ülkedir, yani tarımda geliştiysen fakirsin demek. İktisat böyle der en azından ben üniversitede iktisat dersinde oyle öğrendim.

sigortasız işçi çalıştırma..devlet önüne geçemiyor eksiklikler var inşaatta düşsen yandın gitti..

ülkenin geçirdiği felaketleri göz ardı etmesek diyorum.

haklısın o zaman kim borç verir diye bekliyorduk sonra özelleştirme ve belirli arsaları kiralama yolu ile borca gerek kalmadı :)

akp nin yanlış politikaları sonucu oyları düştü bu gerçek..ülke gelişse bende verirdim oyumu..

ülkenin geçirdiği felaketleri göz ardı etmesek diyorum.
E o zaman kalkıp biz yalan söylüyormuşuz gibi gelip büyüyoruz demeyin yani rakamlar ortada alın işte.
söyleyecek söz kalmayınca ''başımızdan felaketler geçti''.
Her ülke geciriyor felaket.
Bizim başımızdan felaket dışında başka bir şey geçmiyor sorun burada zaten!!

Ben öncelikle Tarımda gelişmemiz lazım demiyorum farkındaysan sanayi Sektöründe gelişmeliyiz diyorum. Ama tarım Sektöründe de dışarı Muhtaç olmayacak kadar iyi olmalıyız. Hizmet Sektöründe gelişmek iyidir tabi ama sanayisi olmayan bir ülke hizmet sektörüyle gelişmiş ülkeler içinde yer alamaz. :) öncelik büyüme değil büyüme ve kalkınma olmalı. Büyümede fakirin cebine bir şey girmiyorsa ben ona iyi bir ekonomik gelişme demem. Çin mesela ürettiği için gelişmiş Ülkelere yaklaşıyor. Balon bir finans piyasasıyla büyüyerek değil.
Ben de böyle öğrendim iktisatta.

heryer özelleşti gençler özel sektörün insafına kaldı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…