Türkiye yoksullukta en kötü üçüncü ülke!

Bizdede ekim oldumu oyle . Mesela ben evimin bahcesine gecen yil ektim domates biberimi salataligmi kabagimi vs vs mi pazardan nadir alisveris yaptim . 30 lira ben su parasi odedim30 lira asadaki komsum toplam aylik 60 lira su parasi odedik bizdr. Yani bu pahaliligin sebebi istanbul icin tarim alaninin olmamasi ve nakliye fiyatları diyebiliriz?

Oturduğun ev var ya, İstanbul'da olsa, Doğalgazlı müstakil diye 1000 lira kira isterler, hele bahçeliyse, denizi de ucundan kıyısından görüyorsa 1.500 lira banko diyeyim sana.

Bak mesela cryptic Kavacık Demiş, Kavacık eskiden bildiğin Tarlaydı, ev falan yoktu, ne zaman Fatih Sultan Mehmet köprü bağlantısı oradan geçti, yapılaşma oldu, şu an orda orta hallice bir daire kirala, 800-900 liradan Aşağı istesinler bende Mune Değilim, birde en az 1 aylık peşin 1 aylık bedel kadar da depozito isterler.

İstanbul bildiğiniz gibi değil, millet misal ben kaçıyor artık, hem Pahalı, hem kalabalık, hem trafik dert, anlayacağın İstanbul'da 1000-1.500 lira maaşla geçinmek mümkün değil, ya 2-3 kişi çalışacaksın ya da iyi maaşla Çalışıyor olman Lazım, kiracıysan, bir tane bile olsa çocuğun varsa 1.500 lirayla Ölmez ama sürünürsün, İstanbul öyle bir yer çünkü.

Anam 2 aile 60 lira mı
Biz 3 Kişilik aileyiz olabildiğince de dikkat ederiz ama aylık 50 liranın altına düşmüyor su paramız, elektrikte 100 liradan aşağı olmaz.
İstanbul'da sebze meyve evet bu sebeplerden sürekli pahalıdır, mevsim diye birşey tanımıyor İstanbul, yazın sıcağında git, tam karpuz zamanı olsun, karpuzun kilosunun 3-4 liradan aşağı bulamazsın, belki bu sene daha bile Pahalı olur.
Bu fiyatlar öyle market fiyatı da değil, bildiğin pazar fiyatı, marketlerde daha Pahalı, market arada indirim günleri yaparsa ne mutlu, İstanbul'da insanlar şekeri, Çayı bile indirim günlerini bekleyip alır, birde tek marketten almazlar, mesela şeker x markette ucuzlamıştır oradan alınır, Çay başka markette ucuzlamıştır oradan alınır, kadınların elinde her marketin indirim broşürü, market market gezerler mecburen

Sizinle konusurken cok tirsiyorum kizdircam diye
Anlayabiliyorum sizi ama bu duruma istanbulu getiren genede biz degilmiyiz? Aaa istanbul mu koşun koşun bizde gidelim sehirli olalim megakent sonucta die solugu herkez istanbulda aldi ee para avcılarda bakti herkez istanbula geliyor deniz var köprüsü var diye konyada 250 lira olan evi orada 500 800 900 e kiraya veriyor haksizmiyim . Talep sartınca fiyatlarda artiyor . Herkezin ekim yapca yere bos ver ya bir avuc yere ekim yapcanda ne kazancan ev dikelim suraya merkez zaten diyip bi ton paraya kiraliyorlar . Boyle insanlar ist a rabet etmeseler ekim tarım yapilcak yere ev dikmezler.

Korkudan karman corman anlatiyorum ama sizin beni anladiniza eminim

O sadece bahceyi suladmzdan gelmisti gecen yaz
ben esim bide kucuk oglum aylik 10 15 lira arasi su parasi oderiz . Hergun dus alan biriyimdir
Bahçeyi suladimizda 45 40 arasi gelir. bbahçeyi sulamasak 10 15 arasi . Evimde bulasik mak yok elimde yikarim

1. Bi ustede yazdım ya abla bu duruma getiren istanbula bizim oldumuzu dusunuyorum ne kadar dgrudur bilemem ama su sohbetimizden bunu cikardim. Ragbet cok olunca ist millet uçuruyor ne fiyati bulduysa. Herkez tekrar anadoluyaa göç etse kararince belki ucuzlar

Ben Gaziantep'teyim benim su faturam 70'den aşağı gelmiyor
Elektrik 90-100Sadece İstanbul'a özgü değil bizim burasıda çok pahalı
Ev kirası,doğalgaz,elektrik,su 1500 L
Eşim dün patates almış,fiyatını sordum 2 L dedi.Çok ucuzmuş dedim
Bunu söylediğime sonra ben bile şaşırdım.Herşey çok pahalı burda..

Elektrik bu yil kombil oldugu ici 80 90 civari falan geldi bu ay 47 gelmis . Ucuz yani konya kalabalık olmadgi için.

Son düzenleme:
Korkmanıza gerek yok ki, fikir alışverişi yapıyoruz burda, şimdi söylediklerinizde bir yere kadar haklısınız, para Avcıları Dediğiniz kesim oluştu evet ama 1940'lardan itibaren göç alan İstanbul'a, insanların evlerini, ana babalarını bırakarak göç etmelerinin sebebi koşalım bizde şeherli olalım sevdası değildi, işsizlik sorunundan dolayı göç ettiler, Türkiye'nin birçok yerinde fabrika yoktu, hala da yok, insanların tarlası varsa ne ala, yoksa birinin tarlasında maraba olarak çalışıp yevmiye alıyorlardı, tarla işçiliğinden gelen Kazanç yetersiz, birde garanti iş ihtiyacı duyuyorlardı, tarla dediğinizde marabalık kaç ay? 3-4 ayı Geçmez, İstanbul'a fabrikalar yapıldı, Sümerbank, Tekel, Şişecam, insanlar bunu duyunca maaşlı ve sürekli bir işim olsun diye geldi, bu arada o yıllar köylerde, küçük Şehirlerde okullarda pek yok, okul nerde var İstanbul'da, eh haliyle öğretmenlerde İstanbul'a geldi, banka nerde var? İstanbul'da, apartmana kapıcı olmak istiyorsun, apartman nerede? İstanbul'da.
Ilk köprü insanlar GÖÇ edip şehir ihtiyacı olduğu için 1973'te yapıldı, 1940'lı yıllarda köprü yoktu, iş kaygısı, geçim derdi sürükledi insanları bu Şehre.

O para Avcıları var ya, heh işte onlar baktılar ki şehir kalabalıklaşıyor ve GÖÇ arttıkça ev arsa talebi de artıyor, devlet arazilerini parselleyip parselleyip millete sattılar, insanlar o zamanlar nerden bilsin devlet arazisi olduğunu, X kişinin arsası sanıp aldılar, bir gecede gecekondular dikilmeye başlandı, zaten adı o Yüzden gecekondudur bu evlerin
Bu parsel parsel satanlar mafya Dediğimiz tiplerdi, eh göç edenlerin çocukları oldu, çocukların çocukları oldu, şehir nüfusu kalabalıklaştı, talepler ihtiyaçlar büyüdü ve şehrin üstünden para kazanmak isteyen fırsatçılar hep daha pahalıya hizmet vermeye başladı, bir deprem olur Şehirde ne kadar Güvenli bölge diye anılan yer varsa orda ev fiyatları artar, bir köprü geçer fiyat artar, buna devletin dur demesi lazım, Şehirde yaşayanların yapabileceği birşey değil bu, takip edin 3. Havalimanı ve 3. köprünün olacağı yerlerde fiyatlar Mars'a ulaşır.

O göçün yeniden Anadolu'ya yapılabilmesi için iş garantisi olması gerekir, insanlara fabrika, aş, iş sağlayacak yerler lazım, zira artık çiftçilikte ölmeye başladı insanlar dönsün ama hani iş?

Elektrik bu yil kombil oldugu ici 80 90 civari falan geldi bu ay 47 gelmis . Ucuz yani konya kalabalık olmadgi için.
Fiyatlara bak şaka gibi 47 lira mı? Doğalgaz kaç lira geliyordu sorması ayıp? Biz İstanbul'da 350-400 liranın altında ödemiyordukta, hatta yan komşum ÖĞRETMEN emeklisiydi, yaşlı karı-kocaydılar, çok gelmesin diye kombiyi kısar battaniye altına girerlerdi

Anliyorum abla devletede burda cok sey dusuo ama yapabildikleri kadar

Bilmedegim bir cok konuda aydinlattniz icin tsk ederim

Anliyorum abla devletede burda cok sey dusuo ama yapabildikleri kadar

Bilmedegim bir cok konuda aydinlattniz icin tsk ederim
Rica ederim ne demek, şaka maka ihtiyarlamışım
İstanbul'un tarihçesini anlatıyorum resmen yahu
Devlete çok iş Düşüyor, yapabildiği kadar değil yapmalılar, bu ta göç Başladığından itibaren olmalıydı aslında ama oy kaygısı yüzünden gık demedi hiçbiri, gecekonduların çoğu hala bile tapusuz ama oy için o evlere su, elektrik, yol hizmeti verdiler, ev fiyatları köprüdür, odur budur sebebiyle arttı, rantçılara dur demediler, bu devran böyle dönüp gitti bugüne kadar ve maalesef bu hükümette sırf oy kaygısına eski hükümetler gibi yapıyor, rantçılara dur demiyor.

Neyse bu gece başka topiklerde de yazıp durdum, çenem düştü resmen, hepinize hayırlı geceler dilerim, Allah'a emanet olun

Peki su konudada fikir alisverisi yapmak istyorum.
Çalışmak istyen ama gerçekten çalışmak isteyen insan heryerde çalışır hekeki ulkemizin su anki durumunda . Dedniz ya onceden sanayi yoktu fabrika yoktuu okul yoktu su anda ulkemizde okul bulunmayan yer eski yıllara bakaraktan saha az . Ama bizim milletimizde bira hazir yiyyici hersey onumuze gelsin derdinde
Mesela surekli isci aranıyor
Eleman alincaktir
Vs vs ilanlarla karsilasiyorum m haberlerdede millet iscizim is yok diyor . Hangi taraf yalan söylüyor is veren mi yalan soyluyir isci mi ?
bir soz okumustum gecenlerde kk da
Devlet mali denizdir yemeyen d.. dur die . Millet devlete sirtini dayamak icin mi bu kadarr iscisizm die bagrio . yani benm kanaatimce bizim miletmizin calismaya nieyti olmadgi icin calismiyor ve bu durumdan yararlanarak issizlik maasi alıyor . Hanimi evde iste orgu ör , yular yap, bboncuk isle elbiselere oh bir aylık pasa pasa evimin tum ihtiyaci cikio die is aramayi bi tarafları yemiyor. ??

Evde isi yalitimi olmadigi icin 550 gelmişti bana

Ama kayinvalidem ve eltim ortak onlarinki altli ustlu onlara 500 gekmistu . Yani daire basi 250

Bu yorumunuza da Kısmen katılacağım ama tamamı böyle değil, bir Kısım insan evet iş beğenmezlik yapıyor lakin azınlıktalar, diğer işsiz kesimde gerçekten iş bulamıyor, birde eleman arayan kişi maaşı düzenli veriyor mu? Örnek vereyim bir tanıdık tekstil atölyesinde Çalışmaya başladı çünkü evde yaşlı bakıma Muhtaç kayınvalide, çocuklar, hasta bir Kocası vardı, kadını sabahtan Akşama çalıştırdılar ay başı gelince maaşın üstüne yattılar, kadın belki önümüzdeki ay toplu alırım umuduyla 1 yıl çalıştı orda, insanlar ciddi ciddi iş bulamıyor, işçi arıyorlar ama o işçiden birde Tecrübe istiyorlar, hem tecrübeli kalifiye olsun hemde maaşı alamayınca sesi çıkmasın istiyorlar, maaşları tam yatırmıyorlar, SGK yapmıyorlar, kaç kişi kaçak çalıştırılıyor biliyor musunuz? Üstelik işçi şikayette edemiyor işten çıkarılır korkusuna, hele birde şimdi Suriye'liler geldi, işçiye maaşım diye tutturma, senden çok daha ucuza Çalışacak Göçmenler var burda deyip susturuyorlar, boncuk işlemekle paşa paşa geçinilmez ki, İstanbul'da bluz başına 25 Kuruş veriyorlar ablacım, bir kadın evini geçindirmek için 25 kuruştan kaç bluz işlemek zorunda?
Toka yapma tane başı 10 Kuruş, o da sana işi getiren paranı tam verirse ne mutlu sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…