ben görüyorum çevremde daha çok karbonhitrat yiyorlar,makarna börek öyle geçiştiriyorlar..bizim verdiğimiz yetmez daha üst durumdakilerin devletin bir şeyler yapması gerekiyor..Ne alıp ne yesin asgari işçi..
2 kg patates 10 tl.
ben görüyorum çevremde daha çok karbonhitrat yiyorlar,makarna börek öyle geçiştiriyorlar..bizim verdiğimiz yetmez daha üst durumdakilerin devletin bir şeyler yapması gerekiyor..
önüne gelende kredi veriyor banka bizde aldık anam ağladı 4 sendir hemde büyük bölümünü peşin verdiğimiz haldeÜlke zengin görünümlü fakir dolu o zaman. .
herkes araba aldı diye haberler çıkıyor. .
önüne gelende kredi veriyor banka bizde aldık anam ağladı 4 sendir hemde büyük bölümünü peşin verdiğimiz haldesen görünene aldanma canım..milletin başı yanmaz inşallah..ama boşanan vs çok var bu tür şeyler yüzünden
ona göre programlı yaşamak gerekiyor canım kiraz 12 lira eşim al dedi almadım zaten hiç almadım hamileyken bile erik almamışımdır 15 tl idi oda kendimi enayi gibi hissetmemek için..ha çocuğun ister az bir şey alırsın aona..benim tanıdığım karı koca var biri merkette diğeri medya markette 130 bine 10 seneye kredi çektiler toplam maaş 2000 bitene dek çocuk yapamayız diyorlardıEvet kredi işi oldukça sıkıntılı bir durum. .
faiz öyle bir şey ki kurtulmak imkansız. .
ona göre programlı yaşamak gerekiyor canım kiraz 12 lira eşim al dedi almadım zaten hiç almadım hamileyken bile erik almamışımdır 15 tl idi oda kendimi enayi gibi hissetmemek için..ha çocuğun ister az bir şey alırsın aona..benim tanıdığım karı koca var biri merkette diğeri medya markette 130 bine 10 seneye kredi çektiler toplam maaş 2000 bitene dek çocuk yapamayız diyorlardı
kredı ödemek için; çift maaş, 2-3 evlerınönüne gelende kredi veriyor banka bizde aldık anam ağladı 4 sendir hemde büyük bölümünü peşin verdiğimiz haldesen görünene aldanma canım..milletin başı yanmaz inşallah..ama boşanan vs çok var bu tür şeyler yüzünden
canım sevdiğim arkadaşlarım var kardeş gibi onların bana kırılmasını istemiyorum..ama halka bu kadar fatura çıkarılmaz sırtımıza bindiriyorlar vergiyi hazineye para girsin diye,hele şu 10 milyonluk dinezor yokmuGeçim zor..
seni seviyorum biliyorsun değilmiBenim ekonomi ile ilgilendigim yok szin kadar . Estağfurullah yalan atiyorsnuz demedim m siz sadece bunla aile doysr mi dediniz bende haftaya tum sebzelerin burdaki fiyatini yazim dedi.. siyasete cektimde yok merak etmeyin
BBiliyorum ablacim bende seni sevdgim icin saygısızlık etmeyip sessiz kalmsyi tercih ettikseni seviyorum biliyorsun değilmi
Ablacım,Aklimda kalanlsr diyorum . Bu hafta gittimde daha iyi bakcam hepsibni size not dusucem . hayir el suremiyoruz diyorsunuznya o bakimdan dedim . Gecen haftaya kadar domatesin kilosu evet 3 4 5 lira arasindaydi . Neden çetin bir kış donemi geçirdik ..
Ablacım,
Konya'nın fiyatlarıyla İstanbul'un fiyatları bir değil, İstanbul'da domates 5 lira, bak herkesi yemin ederek Konuşmak zorunda bıraktın, vallahi de billahi de daha 4-5 gün önce haberlerde canlı canlı İstanbul pazar fiyatları verildi, ben İstanbul'luyum, 3 sene öncesine kadar İstanbul'da yaşıyordum, senin söylediğin fiyatlara İstanbul pazarında 40 yıl boyunca denk gelmedim kuzum, bizde mevsiminde bile meyve sebze pahalıdır çünkü İstanbul'da tarla yok, ürün Antalya, Mersin vs yerlerden hale gelir İstanbul'da, oradan da pazarlara dağılır, nakliye, aracı vb Yüzünden fiyatlar hep kabarıktır.
Sen bir İstanbul'da yaşa sonra fiyatlara nasıl el değmiyor de ne olur.
Hanımlar,
birde lütfen polemiğe girilmesin.
Ablacım,
Konya'nın fiyatlarıyla İstanbul'un fiyatları bir değil, İstanbul'da domates 5 lira, bak herkesi yemin ederek Konuşmak zorunda bıraktın, vallahi de billahi de daha 4-5 gün önce haberlerde canlı canlı İstanbul pazar fiyatları verildi, ben İstanbul'luyum, 3 sene öncesine kadar İstanbul'da yaşıyordum, senin söylediğin fiyatlara İstanbul pazarında 40 yıl boyunca denk gelmedim kuzum, bizde mevsiminde bile meyve sebze pahalıdır çünkü İstanbul'da tarla yok, ürün Antalya, Mersin vs yerlerden hale gelir İstanbul'da, oradan da pazarlara dağılır, nakliye, aracı vb Yüzünden fiyatlar hep kabarıktır.
Sen bir İstanbul'da yaşa sonra fiyatlara nasıl el değmiyor de ne olur.
Hanımlar,
birde lütfen polemiğe girilmesin.
İşte bazı insanlar geçinemiyorum diyorsa hakikaten geçinemediklerinden, İstanbul gibi şehirler gerçekten pahalı çünkü, sen ve ben aynı maaşı alsak, sen maaşınla Gül gibi geçinirken ben geçinemiyorum diyebilirim, oturduğum il, ilçe, sebze meyve fiyatlarının değişkenliği etken buna.Ben onlara yemin verdirmek istemedim ki sadece burdaki fiyatlari soyleyince abla millet onlara inanmadgimi dusunmusler dogrudur bisi diyemem. K.bakmasinlar
İstanbul'da ucuzlamaz, mevsimi olsa da bu seferde nakliye vs denir yine Pahalı olur, biz kirazı mevsiminde 12 liradan yedik ablacım, 12 lira, yedik derken mecazen, yiyemedik, nasıl yenir ki?Anladim dgrudur . Ekim tarim olmadigi icin . Orada demrk istedim bide şöyleydi . Ben gecen haftaya kadar domatesin kilosunu 4, 99 dan aliyordum ama bu hafta kilosunu1 tl ye aldım . Yani yavastan yavastan havalar düzeldikce kış kadar olmasada ucuzlamaz mi hic merakdayim . Konya haricinde bi yerde yasamafim bilememem normal . k.bakmayin .
İşte bazı insanlar geçinemiyorum diyorsa hakikaten geçinemediklerinden, İstanbul gibi şehirler gerçekten pahalı çünkü, sen ve ben aynı maaşı alsak, sen maaşınla Gül gibi geçinirken ben geçinemiyorum diyebilirim, oturduğum il, ilçe, sebze meyve fiyatlarının değişkenliği etken buna.
Mesela sizin Konya'da ev kiraları ortalama kaç lira? İstanbul'da eli yüzü düzgün bir evde oturayım dersen, lüks değil, orta halli bir 2+1 eve 750-800 lira kira ödersin, iş merkezlerine yakın olsun dersen bu bedel 1000 lirayı bulur, gecekondu olsun problem değil dersen 500 lira.