Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Bunu ben de merak ediyorum. Normal şartlarda 15 i adet günüm benim de

İstirahat öneriliyor da ben yürüdümde yüzdüm de tutacağı varsa tutuyo

Merhaba benimde 9.günümdü bugün kontrolde 14 mm civarında 6 yumurta görünüyormuş doktorum istediğim boyutta değil 1 gün daha iğnelere devam dedi yarın yine kontrolüm var benimde büyük ihtimal bu cmts yada pazar opu olacak aynı günlerde olacağız pozitif sonuç alırız inşallah

Benim de 12-13 ünde olmam lazım 3-4 gün kaldı sol kasigima batmalar Allah korusun adet oncesi hazirlik mi bilmiyorum btcgh salgilanmamis oluyor adet zamanıma

Bende bu tutunmayı işaret eden adet sancısı gibi dediğiniz sancılar dün ve önceki gün vardı
Dün özellikle belirgindi ama bugün hiçbirşey yok gibi
Bu belirti işi kişiden kişiye değişiyor sanırım
Aşılama olduğumda bir sürü belirtim vardı ama olmadı
Bunda pek te belirti arayıp kendimi strese sokmak istemiyorum
İnşallah hepimizin gönlüne göre olur kızlar hayırlısıyla

merhaba ;

evet aynı zamanda opu olacağız büyük ihtimal.. inşallah beraber pozitifi alıp beraber sevinirz :)

Ay bende şimdi hastaneden geldim Yasmin ve lucrin kullanıcam 5 gün sonra tek lucrin 10 cc adet olduktan 3gün sonra gonal f ve merional kulancakmışım sizinde öyle mi bana çok geldi günde 3 iğne.

Hanımlar merhaba. Dün 6. Günümdü dr kontrol ettim iyi cvp vermişsin dedi sadece adet söylemedi. Devam ığne yazmadı gonal f ve merional için elindekini bitir 2 gün daha kullan dedi. Ve cetroit diye bi ığne ekledi catlatma onleyiciymis buda. Cuma yine gel dedi. Ben telaştan heyecandan kaç yumurta olmuş opu ne zaman olur sormayı unuttum gitti. Şimdi eşimin perhizi için opu zamanı önemli sizin bir fikriniz varmi yumurta geliştirici ığne yazmayıp cetroit geçildiğine göre yarın opu olmaz dimi

hayır olmaz.cetrodite ve gonal-f bittikten sonraki gün çatlatma iğnesini vurmanız gerektiği zaman size bildirilir. bi dahaki gittiğinizde aklınızda şüphe kalmaması için ultrasonda doktorun ölçtüğü folikül boyutlarınızı kaç adet folikülünüz olduğunu ve e2 değerinizi öğrenirseniz yumurtalarınızın gelişimi hakkında sizin de fikriniz olur.

yok canım yarın olmaz. Muhtemelen 3 gün de böyle geçer, sonra çatlatma iğnesi ve 35 saat sonra opu.

Bu arada konu dışı bir tavsiyede bulunucam. Tüp bebek Dr larınızı 24 saat aramaktan çekinmeyin, hem dünyanın en hassas ve duygusal tedavisini yaşıyoruz, hem de tonla para ödüyoruz. Dünyanın en saçma sorusu olsa bile cevap vermek zorundalar. Bn de Prof diye çekiniyordum aramaya, arayınca çoğu zaman açmıyordu, geç dönüyordu, kısa kısa cvp veriyordu... ben normali bu zannediyordum. Hamile kalınca dr u değiştirdim. 0 da prof ve gece bile arasam efendim Burcucum diye açıyo, dün kadına sarıldım siz ne kadar ilgilisiniz böyle diye.... Dr zorla veya kendiliğinden böyle olmalı.... Psikoloji ve güven her aşamada çok önemli.

her doktorun yaklaşımı böyle olmuyor. her merkezin hastaya her an cevap verebilmesi lazım. kendileri durumu kanıksıyorlar o yüzden empati kuramıyorlar malesef. halbuki kısırlık tedavisi gören bi insanın ruh hali karmakarışık olabiliyor. tedirgin olabiliyor. hayatında hiç kendine iğne yapmamış bi insana onlarca iğne veriliyor. tabi ki insan emin olamıyor doğru mu yaptım yanlış mı yaptım bilemiyor kimi zaman. ayrıca herkesin algılama kapasitesi de aynı değil. göstersen de anlamayan insan çıkıyor. fakat doktoru akşam arayıp soru sorduğunda bile garip bi tepkiyle karşılaşşabiliyorsun ne yazık ki.

Merhaba,

Evet benim de belli oldu,öğlen kontrol vardı..18-20 mm arası 5 yumurtam var..kan verdim yine..e2 ve progesteron için sanirim.. cumartesi 12:30 da opu nasipse..

Sizin sperm seçme yöntemi belli mi ? Biz henüz karar veremedik,Dr gerek görürse microchip kullanmak istiyor..
Benim bu sabahki kontrolde kesinlesti :) Yumurtalarin hepsi 18 mm ye ulasmis Cumartesi opu olacak. Senin gün belli oldu mu?

Selam, naturel transfer ile sürecteyim donmuş embriyo transferim olcak, şöyle oldu şimdi benim salı 15mm yumurtam bugün catlamıs. Bu normal zaten ben normalde ovu testiyle de hep bugün yumurtlardım. Doktor yumurtan catlamıs catlatma iğnesine gerek yok. Kan sonucuna bakalım hormonlar da uygunsa 5 gün sonra transferin olur dedi. Hic naturel transferde yumurtası kendiliğinden catlayan var mı? Bir sıkıntı olmaz dmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…