Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım e2 değerim dün yaptırdığım 575 sen anlıyor musun bu değerden

Canım e2 değerim dün yaptırdığım 575 sen anlıyor musun bu değerden
Olgun yumurta başına 200 ile 300 arasında oluyor bu değer. Yani hcg enjeksiyonu yaptığınız gün e2 değeriniz 2400 diyelim kabaca 8 adet olgun yumurtanız çıkacak anlamına geliyor. Şuan için sizin durumunuzda pek bişey ifade etmiyor. Hcg yapıldığı günkü değer olgun yumurta sayınızı kabaca tahmin ettiriyor. O yüzden sürekli e2 bakılıyor tüp bebek tedavisinde. 5.-6. Günde bakmalarının sebebi de yumurtalar tedaviye cevap veriyormu diye kontrol etmek. Çünkü bu hormon yumurtaların büyümesiyle artıyor. Yani şöyle söyleyeyim. Naturel bir adet döngüsünde bir tane yumurtanız çatladı diyelim veya çatlamak üzere bu dönemde e2 değeriniz ölçülse 200-450 arası birşey çıkıyor. -ama tüp bebek tedavisinde bir çok yumurta aynı anda geliştiği için bu değerin daha da artması gerekiyor. Tabi ultrasonda görüşen folikül sayısıyla uyumlu olmalı bu değer. O yüzden doktorlar hem usg hem de kanda e2 bakıyorlar. Hani bazı kadınlarda opu da 17-18 yumurta toplanıyor ama sadece 10 ü olgun çıkıyor ya, Aslında süpriz değil. Hcg vurulduğu günkü e2 değerinden bu durum zaten opu ya girmeden belli oluyor. Ama ne yazık ki hastaları bilgilendirmekten mümkün mertebe kaçındıkları için hastalar gidişatlarını bilemiyor. Neyse biraz uzun oldu ama birçok kişiye faydalı olacağına inanıyorum.

ikinizede ne kadar teşekkür etsem az beni çok iyi aydınlattınız. Hiç birşey bilmeden başladık tedaviye sizin sayenizde sakinlesiyorum. Bu değer adetin 6. Günü alınan kan örneğinden. Son iğneleri birazdan olacağım. Yarın yine kontrol var ama başka gonal f ve merional iğnem kalmadı.
tedavinizin kaçıncı günü acaba ? yumurta başına 200-250 olması bekleniyormuş e2 değerinin.. benim iğnelerim bitti artık cumartesi opu var..bugünkü e2 değerim 1350 çıkmış..
sizinde iğneleriniz bitmiş ne güzel az kalmış opuya. Igneler çok şişirdi benim vücudumu sizdede oldumu bu

Yalnız cetrotide ve femara da E2 yi bastırabiliyormuş. Bana böyle söylendi.

E2 değeri hızla katlayabiliyor, kısa sürede artış olabilir. Rica ederim yardımcı olabildiysem ben de mutlu oldum

Evet doğru. Çünkü cetrodite prematüre ovulasyonu engellemek için kullanılıyor. Bunu da nasıl yapıyor; yumurta gelişimini yavaşlatarak
Femara da östrojen badkılıyor malesef. Ben baya kullandım ve 368 civarı bi değerle opu oldum mesela. Ha döllenen yumurtam da 3 tane oldu zaten

Femara da östrojen badkılıyor malesef. Ben baya kullandım ve 368 civarı bi değerle opu oldum mesela. Ha döllenen yumurtam da 3 tane oldu zaten
Evet. Yani e2 olgun yumurta sayısını tahmin etmede güçlü bi indikatör. O yüzden ben e2 takibi yapmadan tüp bebek tedavisi uygulayan merkezleri anlayamıyorum. Ben profesyonel değilim ama e2 çok önemli bi parametre. Çok yüksek olduğunda ohss riskini bile e2 takibiyle anlayabiliyorlar.

Sen hangi iğneleri kullandın canım
Lucrin adetin 21.gunu basladim 10 gün boyunca 10 unite
Adetin 3.günü Gonal F 150 ml
Adetin 3.günü Menapur 2 toz 1 su
Adetin 3.günü Lucrin 5 uniteye dustu
Bu 3 igneyi 10 gün vurdum. Bugün 11.gün Menogon vuruldu aksam yine lucrin 5 unite son kez ve gece saat 22:30 da Ovitrelle catlatma ignesi vurucam baska igne yok Cumartesi opu olacak canim

Bize sperm secme yontemi ile ilgili bilgilendirme yapilmadi ama mikroenjeksiyon gibi bisey duydum bu onunla alakali degil sanirim Cumartesi sabahtan soracagim bende
Fark ediyor mu acaba baska hangi yontemler var?

Hmm darısı benim başıma benim iğneler de bitsin bi an önce bebeklerimize kavuşalım

Bize sperm secme yontemi ile ilgili bilgilendirme yapilmadi ama mikroenjeksiyon gibi bisey duydum bu onunla alakali degil sanirim Cumartesi sabahtan soracagim bende
Fark ediyor mu acaba baska hangi yontemler var?

Tüp Bebek merkezleri genel olarak mikroenjeksiyon yöntemini kullanıyormuş ama erkek faktörü varsa imsi ve icsi yöntemleri daha etkiliymis.bunlarda daha yüksek inceleme yöntemiyle sağlıklı spermler analiz edilebiliyormus.
Bizim daha önce erkek faktörü olduğundan eğer gerekli görülürse icsi kullanılacakmis.

Hayırlı sonuçlar nasip olur inşallah hepimize ..

İcsi de spermi 300 kat imsi de 6000 kat büyüterek seçim yapıyorlar. İmsi de en iyi morfolojili sperm daha net tayin edilebiliyor. Bazı araştırmalarda imsi tekniğinin gebelik oranını artırdığı tespit edilmiş, bazı araştırmalara göre ise belirgin bir fark yok imsi ve icsi arasında. Ama ben fark olacağını düşünüyorum minimal de olsa. Çünkü spermi 6000 kat büyütünce sperm başındaki vakuol varsa görülebiliyor imsi de. Vakuol de genellikle DNA hasarında veya morfolojisi bozuk spermde oluyormuş. 300 kat büyütmede bunlar görülemeyebiliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…