- 8 Mayıs 2018
- 245
- 237
- 31
Sen hangi iğneleri kullandın canımYok banada günde 3 igne verildi 10 gün boyunca vurdum hepsini
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sen hangi iğneleri kullandın canımYok banada günde 3 igne verildi 10 gün boyunca vurdum hepsini
Canım e2 değerim dün yaptırdığım 575 sen anlıyor musun bu değerdenhayır olmaz.cetrodite ve gonal-f bittikten sonraki gün çatlatma iğnesini vurmanız gerektiği zaman size bildirilir. bi dahaki gittiğinizde aklınızda şüphe kalmaması için ultrasonda doktorun ölçtüğü folikül boyutlarınızı kaç adet folikülünüz olduğunu ve e2 değerinizi öğrenirseniz yumurtalarınızın gelişimi hakkında sizin de fikriniz olur.
Canım e2 değerim dün yaptırdığım 575 sen anlıyor musun bu değerden
Olgun yumurta başına 200 ile 300 arasında oluyor bu değer. Yani hcg enjeksiyonu yaptığınız gün e2 değeriniz 2400 diyelim kabaca 8 adet olgun yumurtanız çıkacak anlamına geliyor. Şuan için sizin durumunuzda pek bişey ifade etmiyor. Hcg yapıldığı günkü değer olgun yumurta sayınızı kabaca tahmin ettiriyor. O yüzden sürekli e2 bakılıyor tüp bebek tedavisinde. 5.-6. Günde bakmalarının sebebi de yumurtalar tedaviye cevap veriyormu diye kontrol etmek. Çünkü bu hormon yumurtaların büyümesiyle artıyor. Yani şöyle söyleyeyim. Naturel bir adet döngüsünde bir tane yumurtanız çatladı diyelim veya çatlamak üzere bu dönemde e2 değeriniz ölçülse 200-450 arası birşey çıkıyor. -ama tüp bebek tedavisinde bir çok yumurta aynı anda geliştiği için bu değerin daha da artması gerekiyor. Tabi ultrasonda görüşen folikül sayısıyla uyumlu olmalı bu değer. O yüzden doktorlar hem usg hem de kanda e2 bakıyorlar. Hani bazı kadınlarda opu da 17-18 yumurta toplanıyor ama sadece 10 ü olgun çıkıyor ya, Aslında süpriz değil. Hcg vurulduğu günkü e2 değerinden bu durum zaten opu ya girmeden belli oluyor. Ama ne yazık ki hastaları bilgilendirmekten mümkün mertebe kaçındıkları için hastalar gidişatlarını bilemiyor. Neyse biraz uzun oldu ama birçok kişiye faydalı olacağına inanıyorum.Canım e2 değerim dün yaptırdığım 575 sen anlıyor musun bu değerden
ikinizede ne kadar teşekkür etsem az beni çok iyi aydınlattınız. Hiç birşey bilmeden başladık tedaviye sizin sayenizde sakinlesiyorum. Bu değer adetin 6. Günü alınan kan örneğinden. Son iğneleri birazdan olacağım. Yarın yine kontrol var ama başka gonal f ve merional iğnem kalmadı.Olgun yumurta başına 200 ile 300 arasında oluyor bu değer. Yani hcg enjeksiyonu yaptığınız gün e2 değeriniz 2400 diyelim kabaca 8 adet olgun yumurtanız çıkacak anlamına geliyor. Şuan için sizin durumunuzda pek bişey ifade etmiyor. Hcg yapıldığı günkü değer olgun yumurta sayınızı kabaca tahmin ettiriyor. O yüzden sürekli e2 bakılıyor tüp bebek tedavisinde. 5.-6. Günde bakmalarının sebebi de yumurtalar tedaviye cevap veriyormu diye kontrol etmek. Çünkü bu hormon yumurtaların büyümesiyle artıyor. Yani şöyle söyleyeyim. Naturel bir adet döngüsünde bir tane yumurtanız çatladı diyelim veya çatlamak üzere bu dönemde e2 değeriniz ölçülse 200-450 arası birşey çıkıyor. -ama tüp bebek tedavisinde bir çok yumurta aynı anda geliştiği için bu değerin daha da artması gerekiyor. Tabi ultrasonda görüşen folikül sayısıyla uyumlu olmalı bu değer. O yüzden doktorlar hem usg hem de kanda e2 bakıyorlar. Hani bazı kadınlarda opu da 17-18 yumurta toplanıyor ama sadece 10 ü olgun çıkıyor ya, Aslında süpriz değil. Hcg vurulduğu günkü e2 değerinden bu durum zaten opu ya girmeden belli oluyor. Ama ne yazık ki hastaları bilgilendirmekten mümkün mertebe kaçındıkları için hastalar gidişatlarını bilemiyor. Neyse biraz uzun oldu ama birçok kişiye faydalı olacağına inanıyorum.
sizinde iğneleriniz bitmiş ne güzel az kalmış opuya. Igneler çok şişirdi benim vücudumu sizdede oldumu butedavinizin kaçıncı günü acaba ? yumurta başına 200-250 olması bekleniyormuş e2 değerinin.. benim iğnelerim bitti artık cumartesi opu var..bugünkü e2 değerim 1350 çıkmış..
Yalnız cetrotide ve femara da E2 yi bastırabiliyormuş. Bana böyle söylendi.Olgun yumurta başına 200 ile 300 arasında oluyor bu değer. Yani hcg enjeksiyonu yaptığınız gün e2 değeriniz 2400 diyelim kabaca 8 adet olgun yumurtanız çıkacak anlamına geliyor. Şuan için sizin durumunuzda pek bişey ifade etmiyor. Hcg yapıldığı günkü değer olgun yumurta sayınızı kabaca tahmin ettiriyor. O yüzden sürekli e2 bakılıyor tüp bebek tedavisinde. 5.-6. Günde bakmalarının sebebi de yumurtalar tedaviye cevap veriyormu diye kontrol etmek. Çünkü bu hormon yumurtaların büyümesiyle artıyor. Yani şöyle söyleyeyim. Naturel bir adet döngüsünde bir tane yumurtanız çatladı diyelim veya çatlamak üzere bu dönemde e2 değeriniz ölçülse 200-450 arası birşey çıkıyor. -ama tüp bebek tedavisinde bir çok yumurta aynı anda geliştiği için bu değerin daha da artması gerekiyor. Tabi ultrasonda görüşen folikül sayısıyla uyumlu olmalı bu değer. O yüzden doktorlar hem usg hem de kanda e2 bakıyorlar. Hani bazı kadınlarda opu da 17-18 yumurta toplanıyor ama sadece 10 ü olgun çıkıyor ya, Aslında süpriz değil. Hcg vurulduğu günkü e2 değerinden bu durum zaten opu ya girmeden belli oluyor. Ama ne yazık ki hastaları bilgilendirmekten mümkün mertebe kaçındıkları için hastalar gidişatlarını bilemiyor. Neyse biraz uzun oldu ama birçok kişiye faydalı olacağına inanıyorum.
E2 değeri hızla katlayabiliyor, kısa sürede artış olabilir. Rica ederim yardımcı olabildiysem ben de mutlu oldumikinizede ne kadar teşekkür etsem az beni çok iyi aydınlattınız. Hiç birşey bilmeden başladık tedaviye sizin sayenizde sakinlesiyorum. Bu değer adetin 6. Günü alınan kan örneğinden. Son iğneleri birazdan olacağım. Yarın yine kontrol var ama başka gonal f ve merional iğnem kalmadı.
sizinde iğneleriniz bitmiş ne güzel az kalmış opuya. Igneler çok şişirdi benim vücudumu sizdede oldumu bu
Evet doğru. Çünkü cetrodite prematüre ovulasyonu engellemek için kullanılıyor. Bunu da nasıl yapıyor; yumurta gelişimini yavaşlatarakYalnız cetrotide ve femara da E2 yi bastırabiliyormuş. Bana böyle söylendi.
Femara da östrojen badkılıyor malesef. Ben baya kullandım ve 368 civarı bi değerle opu oldum mesela. Ha döllenen yumurtam da 3 tane oldu zatenEvet doğru. Çünkü cetrodite prematüre ovulasyonu engellemek için kullanılıyor. Bunu da nasıl yapıyor; yumurta gelişimini yavaşlatarak
Evet. Yani e2 olgun yumurta sayısını tahmin etmede güçlü bi indikatör. O yüzden ben e2 takibi yapmadan tüp bebek tedavisi uygulayan merkezleri anlayamıyorum. Ben profesyonel değilim ama e2 çok önemli bi parametre. Çok yüksek olduğunda ohss riskini bile e2 takibiyle anlayabiliyorlar.Femara da östrojen badkılıyor malesef. Ben baya kullandım ve 368 civarı bi değerle opu oldum mesela. Ha döllenen yumurtam da 3 tane oldu zaten
Lucrin adetin 21.gunu basladim 10 gün boyunca 10 uniteSen hangi iğneleri kullandın canım
Bize sperm secme yontemi ile ilgili bilgilendirme yapilmadi ama mikroenjeksiyon gibi bisey duydum bu onunla alakali degil sanirim Cumartesi sabahtan soracagim bendeMerhaba,
Evet benim de belli oldu,öğlen kontrol vardı..18-20 mm arası 5 yumurtam var..kan verdim yine..e2 ve progesteron için sanirim.. cumartesi 12:30 da opu nasipse..
Sizin sperm seçme yöntemi belli mi ? Biz henüz karar veremedik,Dr gerek görürse microchip kullanmak istiyor..
Cok tesekkurler insallah hepimiz bu gruptan pozitif sonuclar ile devam ederiz@demircemre01 , alisanindunyasi
Hadi hayırlısı kızlar. Güzel yumurtalarınız toplansın inşallah. Sonra bi güzel dinlenirsiniz artık.
Hmm darısı benim başıma benim iğneler de bitsin bi an önce bebeklerimize kavuşalımLucrin adetin 21.gunu basladim 10 gün boyunca 10 unite
Adetin 3.günü Gonal F 150 ml
Adetin 3.günü Menapur 2 toz 1 su
Adetin 3.günü Lucrin 5 uniteye dustu
Bu 3 igneyi 10 gün vurdum. Bugün 11.gün Menogon vuruldu aksam yine lucrin 5 unite son kez ve gece saat 22:30 da Ovitrelle catlatma ignesi vurucam baska igne yok Cumartesi opu olacak canim
Bize sperm secme yontemi ile ilgili bilgilendirme yapilmadi ama mikroenjeksiyon gibi bisey duydum bu onunla alakali degil sanirim Cumartesi sabahtan soracagim bende
Fark ediyor mu acaba baska hangi yontemler var?
İcsi de spermi 300 kat imsi de 6000 kat büyüterek seçim yapıyorlar. İmsi de en iyi morfolojili sperm daha net tayin edilebiliyor. Bazı araştırmalarda imsi tekniğinin gebelik oranını artırdığı tespit edilmiş, bazı araştırmalara göre ise belirgin bir fark yok imsi ve icsi arasında. Ama ben fark olacağını düşünüyorum minimal de olsa. Çünkü spermi 6000 kat büyütünce sperm başındaki vakuol varsa görülebiliyor imsi de. Vakuol de genellikle DNA hasarında veya morfolojisi bozuk spermde oluyormuş. 300 kat büyütmede bunlar görülemeyebiliyormuş.Tüp Bebek merkezleri genel olarak mikroenjeksiyon yöntemini kullanıyormuş ama erkek faktörü varsa imsi ve icsi yöntemleri daha etkiliymis.bunlarda daha yüksek inceleme yöntemiyle sağlıklı spermler analiz edilebiliyormus.
Bizim daha önce erkek faktörü olduğundan eğer gerekli görülürse icsi kullanılacakmis.
Hayırlı sonuçlar nasip olur inşallah hepimize ..