Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Amin inşaAllah canım
Kan verdim bugün pazartesi çıkarmış sonuç jelim de bitti alsam 108 lira dediler negatifse para boşa gidecek napsam bilmiyorum

Amin inşaAllah canım
Kan verdim bugün pazartesi çıkarmış sonuç jelim de bitti alsam 108 lira dediler negatifse para boşa gidecek napsam bilmiyorum
Ay ben de aynı durumu yaşamıştım , testten 1 gün önce bitmişti jel. Ama almıştım ters zamana denk geliyor çok geç çıkıyormuş ya sonuç. Özel hastane yok mu

100 TL istedi canım özel aslında testim pozitif çıksaydı verirdim 100 TL ama umudum olmadığı için vermedim
Hımm onlar evet para istiyor 100 de çokmuş. Jel de 108 . 100 den aşağı masraf yok valla. jeli ne yapcan şimdi.
İdrar testine inşallah hcg henüz yansımamıştır. Pazartesi de nikindeki gibi mucize yaşarsın beklemek çok zor ama

Tedavi :6500 tl
İlaçlar : 2500 tl (benim nisanda aldığım dönem)
Dolar yükseldiği için şuan tüp bebek fiyatlarıda uçmuştur.. bu fiyatları özelden söylemiştin biz şimdi ilk gidişimizde muayene ücreti ne kadar ödeyecez onu soruyorum.. 2 yıl öncesinde 300 küsür ödemiştik.. sen ne kadar ödemiştin?

öğrendiğim şeyleri sizinle paylaşayım arkadaşlar, 5.gün transferinin başarı oranı her koşulda yüksek olmuyormuş. embriyonun 5.güne kadar ulaştırılması demek döllenen embriyoların %50 sinden vazgeçmek anlamına geliyormuş. bu durum da embriyo sayısı 10 dan az olan hastalarda dezavantaj yaratıyormuş. ve hiçbir lab.(şartları ne kadar iyi olursa olsun) anne rahminin yerini tutamadığı için embriyo kötü şartlarda mücadele etmek zorunda kalıyor ve buna bağlı olarak 5. güne gelindiğinde yarısı ölüyormuş. peki neden 5. gün transferi yapılmasına karar veriliyor. embriyoları 5. güne taşımanın tek bir nedeni var. en sağlam olanı tespit edip o embriyoyu yerleştirmek. yani embriyologların en iyi seçimi yapabilmeleri için gözlem süresini uzatarak embriyo gelişimini uzun süre takip edebiliyor olmaları. dolayısıyla 5.gün embriyosu transfer etmek ne her durumda doğru ne de her durumda yanlıştır diyemeyiz. bu yüzden bana neden 5. gün embriyosu transfer edilmedi diye endişelenmeyin diye söylüyorum.
2.gün ve 3. gün embriyolarıyla ilgili de şöyle bir araştırma var(bu yazdıklarımın hepsi bilimsel.makalelerden okuduklarımı aktarıyorum) eğer grade leri 1 ve 2 ise en erken bölünen embriyolar en yüksek gebelik oranı elde edilen embriyolar oluyormuş. 2.gün embiroysunda hücre sayısı 4-6, 3.gün embriyosunda 6-8 adet hücresi bulunan embriyolar eğer gradeleri de 1 ve 2 ise bundan daha az sayıda hücresi bulunan embriyolara kıyasla neredeyse iki kat fazla gebelik oluşturduğu tespit edilmiş.
yani bu durumda 2.gün embriyosu da olsa 4-6 hücreli ve grade 1veya2 ise ;
3.gün embriyosu ve 6-8 hücreli ve grade 1veya2 ise durum avantajlı görünüyor.
blast aşamasında daha farklı bir grading uygulanıyormuş.

Peki grade ne demek ? Bana 2 tane 8 hücreli 3.gün embriyosu transfer edildi ama böyle bir şeyden bahsetmediler. 5.güne gidemedik embriyom yok çünkü başka

Peki grade ne demek ? Bana 2 tane 8 hücreli 3.gün embriyosu transfer edildi ama böyle bir şeyden bahsetmediler. 5.güne gidemedik embriyom yok çünkü başka
grading=derecelendirme gibi düşünebilirsin. embriyoları 1den 4e kadar sınıflandırıyorlar. 1. kalite ise hiçbir fragmantasyon yok, grade 2 de minor fragmantasyonlar var anlamına geliyor. 3 ve 4. kalite transfer için pek uygun görülmüyor. çünkü fragmantasyonları yüksek. ama yine de başka embriyo yoksa deniyorlar. fragmantasyonun yüksek olması embriyonunu kalitesinin daha düşük olduğunu gösteriyor. ama en önemli parametre hücre sayısı. sizinki iyi gibi duruyor.

Inşallah pozitif olur hepimizin ki. Ama benim 3. Gün bugün iyice umutsuzluğa düştüm. İlkinde 5. Gün embriyosu tutmadıysa bunda hiç tutmaz gibi geliyor. İçim daralıyor

5.güne gitmemek gerekiyor sizin durumunuzda zaten. bence mantıklı bi karar. kimi klinikler de kendi hatalarını örtbas etmek için bi takım saçmalıklar uyduruyorlar. " benim lab. ımda 5.güne gidemeyen anne rahminde kesinlikle tutunamaz" diye doktor duydum. halbuki 5.güne gitmesi riskli gruplarla beraber hiçbir risk taşımadığı halde 3.gün transfer edilen ve gebelikle sonuçlanan bi srüü transfer var. 3.gün transferiyle gebelik elde edilmiş embriyo, 5. güne taşımak amacıyla rahim dışında kalsa belki de ölecek. o yüzden bu tip kararları verirken bol keseden atmakla olmuyor bence. bazı kadınların 6 tane yumurtası çıkıyor mesela 5.güne gideceğiz diye tüm embriyoları öldürüp transferi iptal ediyorlar. yıkımı düşünebiliyor musunuz? şansını denemee fırsatı bile kalmıyor mevcut embriyolarıyla. o yüzden profesyonel bir ekiple çalışmak çok önemli. herkes tüp bebek doktoru araştırıyor hiç embriyologu ve embriyoloji lab. ını sorgulamıyor. doktor stimulasyonu bitirnce ve opu dan sonra yumurtaları embriyologa emanet ediyor. ve onların elinde gelişiyor embriyolar.
öğrendiğiniz kadar soru sorabilirsiniz arkadaşlar o yüzden kendinizi tamamen tüp bebek merkezlerinin ellerine bırakmak yerine sorularınızla gidin ve sorgulayın arkadaşlar. tabi doktorun kararlarına karşı çıkmak anlamında söylemiyorum. bilinçli hasta olmak adına söylüyorumm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…