Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar transferden sonra çok yürüyüş yapmak tutmasını engeller mi ? Bugün elimde olmayan sebeplerden dolayı bir saate yakın yürümek zorunda kaldım Transferin ikinci yada üçüncü günü cok hareket etmek tutunmasını engeller mi ? Benim gibi olan var mı ?

Valla ben de pazar günü sınava filan girdim hep yürümek durumunda kaldım. İnşallah zararı olmuyordur

Benim doktor ağır kaldırma,sağlıklı beslen, stresten uzak dur; onun dışında herşey serbedt demişti. Bugün bile denize girebilirsin demişti. Denize girmenin zararı yoksa yürümenin de olmayabilir ama içimiz rahat etsin diye biz yapmıyoz böyle şeyler :)
Bide senin tutunma bugün başladı, 3 gün daha devam etcek. Bu süreçte biraz dikkat edersin

Canim ben tam zamanını bilmiyorum. Nolur aydınlat beni.
Pazartesi saat 2 gibi transfer oldum. 5 gün embriyosu. Ne zaman tam başlamış olur yada kaçıncı gün başlıyor tam ?

Canim ben tam zamanını bilmiyorum. Nolur aydınlat beni.
Pazartesi saat 2 gibi transfer oldum. 5 gün embriyosu. Ne zaman tam başlamış olur yada kaçıncı gün başlıyor tam ?
Senin 5.gün embriyosu. 5.gün embriyonun transferden sonra gelişim aşaması resmini atıyom. Transferden sonra 2. Gün bitmiş 3. Güne girmişsin yani tutunmaya başlamış bu aralar kasık ağrıların olabilir

Eklentiler

• image.jpeg
    73,2 KB · Görüntüleme: 54
Senin 5.gün embriyosu. 5.gün embriyonun transferden sonra gelişim aşaması resmini atıyom. Transferden sonra 2. Gün bitmiş 3. Güne girmişsin yani tutunmaya başlamış bu aralar kasık ağrıların olabilir

Peki hala tutunmamissa bu süre zarfında tutunma ihtimali var mı cnm çok soru soruyorum kusura bakma

Peki hala tutunmamissa bu süre zarfında tutunma ihtimali var mı cnm çok soru soruyorum kusura bakma
Sor sor :) bildiğim kadar açıklarım. Senin tutunmaya başlamış daha devam edecek bu tutunma , cumaya cumartesiye kadar. Ordaki tabloya göre söylüyorum cumartesi tutunmuş olur. Pazar günü kanında hcg salgılanmaya başlar, öyle devam ediyor. Benim o tutunma aşamasında kasıklarım ağrımıştı adet olacakmışım gibi. Sonra 5.-6. Gün pat kesildi ağrı, meğerse tutunma tamamlanmış.
Bugünden itibaren dikkat et sen gene imkanın varsa. Az yürümenin zararı olmaz da gene de ne bileyim imkanın varsa dinlen rahat rahat tutunsun inşallah :)

Kizlar ben 27 haziranda son reglim
20 sinde 5.gun embiryosu transfe edildi cok sukur gebelik olustu ben simdi gebelik haftasini nasil sayicm

Kizlar ben 27 haziranda son reglim
20 sinde 5.gun embiryosu transfe edildi cok sukur gebelik olustu ben simdi gebelik haftasini nasil sayicm
Hayırlı olsun doktorlar iki hafta öncesini baz alıyor bazı doktorlar adet tarihini alıyor ben ikisini de yapınca arada 2 3 gün oynuyor. İnternette hesaplaması var transfer tarihine göre ordan kolaylıkla hesaplayabilirsiniz

Peki bişey merak ettim . Allah korusun tutmadı diyelim , adet düzenli şekilde mi oluyor ? Yani bu ayın 1 de okduysan diğer ayın da 1 de mi oluyorsun her zamanki gibi ? Çünkü normalde 15 i gibi adet olmam gerek 1 hafta evvelden belirtiler baslamıs olmalı olmadıysa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…