Kız arayıp sordum :) hesabıma göre transferden 4 gün sonra adet olcam; acaba dedim bi taraftan da yaptığım iğneler ve kullandığım ilaçlar adet olmamı engelleyecek mi diye düşündüm .Canım 3 gün çok erken bence sor adet tarihini yanlış hesaplamasınlar benek zaten ilk 4 günde tutunuyo, benim transfer 10 gün önce oldu adetten
Kız arayıp sordum :) hesabıma göre transferden 4 gün sonra adet olcam; acaba dedim bi taraftan da yaptığım iğneler ve kullandığım ilaçlar adet olmamı engelleyecek mi diye düşündüm .
neyse korkarak aradım , hesaplamadılarsa aaa ozaman günü değiştirecez derler diye :) adet olmayacakmışım estrofem kullandığım için :) kıza diyorum emin misiniz olmayacam dimi :)
Estrofem vücudun kendisini hamile gibi algılamasını sağlıyor , rahmi uygun kalınlığa getiriyor, embriyonun tutunmasını kolaylaştırıyor, kendini hamile olarak algılayınca embriyoyu yabancı madde gibi algılamıyor kabul etmesi daha kolay oluyor sanırım.
Bunu dışında adeti de engelliyormuş doğal olarak bunu öğrenmiş olduk :)
Ben kürtajdan 40 gün sonra regl olamadım, olmam için progesteron verdiler hap şeklinde içtim ve 3 gün sonra regl oldum.Progesteron da adet olmayı engelliyor
Ben kürtajdan 40 gün sonra regl olamadım, olmam için progesteron verdiler hap şeklinde içtim ve 3 gün sonra regl oldum.
İnşallah canım yarın tekrar kan vercem bakalım inşallah katlanırHiç öyle düşünme. Katlandığı sürece sorun yok demektir.
Amin canım inşallah bekleyen herkese nasip olur inşallahHayırlı olsun cnm benim Rabbim kucağına almayı nasip etsin
Ben ki sigarayı çok severek içen insan sigarayı bile bıraktım sen düşün :)) ben transferden 1 ay önce bıraktım düzenli beslenmeye başladım tek istisna kahveyle dondurmaydı onlarda sayılıdır trasferle onlarıda bıraktım, insan evlat için herşeyi yapıyo kuzum napcanNasıl durabiliyorsun ya :) en güzel şeyler ; çay kahve dondurma kola fanta , ben kahve haftada 1-2 kere içiyom da diğerlerini azaltabilir miyim bilmiyom, transferden itibaren mi bırakmak gerekiyor bunları
Dondurmanın ne zararı varmış ki yaa çok seviyorum benBen ki sigarayı çok severek içen insan sigarayı bile bıraktım sen düşün :)) ben transferden 1 ay önce bıraktım düzenli beslenmeye başladım tek istisna kahveyle dondurmaydı onlarda sayılıdır trasferle onlarıda bıraktım, insan evlat için herşeyi yapıyo kuzum napcan
Amin canım, öyle olursa çok zorlu bir süreç beni bekliyor olacak. Ama Allah büyük, her şeyin hayırlısını yazmıştır inşallah
Kız arayıp sordum :) hesabıma göre transferden 4 gün sonra adet olcam; acaba dedim bi taraftan da yaptığım iğneler ve kullandığım ilaçlar adet olmamı engelleyecek mi diye düşündüm .
neyse korkarak aradım , hesaplamadılarsa aaa ozaman günü değiştirecez derler diye :) adet olmayacakmışım estrofem kullandığım için :) kıza diyorum emin misiniz olmayacam dimi :)
Estrofem vücudun kendisini hamile gibi algılamasını sağlıyor , rahmi uygun kalınlığa getiriyor, embriyonun tutunmasını kolaylaştırıyor, kendini hamile olarak algılayınca embriyoyu yabancı madde gibi algılamıyor kabul etmesi daha kolay oluyor sanırım.
Bunu dışında adeti de engelliyormuş doğal olarak bunu öğrenmiş olduk :)
Cuma günü kontrolüm var, peogesteron hormonuna ve rahim kalınlığına baktırcamProgesteron da adet olmayı engelliyor
Üzüldüm gerçekten dondurulmuşlar ne durumda, 5. Gün embriyosu mu?Sağol canım.. bana çok destek oldun bu süreçte. Bu kadarını bile yaşamak güzeldi gerçekten. Değerim azdı, ama güzel artıyordu. Ne oldu da böyle oldu anlayamadım. Şimdi de buna inanmam zor. İlginç bir durum.
Evet olabilir..Ben araştırdığımda şöyle bir bilgi bulmuştum. Progesteron rahim içini bebeğe hazırlayan sonra da tutunmasını destekleyen, adet olmayı engelleyen bir hormonmuş. Yani yüksek olması gereken zaman yumurtlama ile başlıyormuş. Vücut bebek olmadığını fark edince de, tekrar düşüyormuş ve adet görüyoruz. Embriyo transferi sonrası bu yüzden progesteron takviyesi alıyormuşuz. Gebelikte de bu değerdüşük çıkarsa, düşük tehlikesi diyorlarmış... Kanaması falan olana, Progestan iğne vermeleri de bu yüzden. Kanama durduruyor.
Muhtemelen sizde progestronu önce yükseltip, bırakınca (değer düşünce) adet olmanızı hatırlatıcı bir uygulama yapmışlar vücudunuza.
İnşallahh, haberdar et.İnşallah canım yarın tekrar kan vercem bakalım inşallah katlanır
Üzüldüm gerçekten dondurulmuşlar ne durumda, 5. Gün embriyosu mu?
Doğal yapılan dondurmanın zararı yokturda hazır bütün gıdalar zararlı, çikolata falanda zararlı bebek bizim vücudumuzun attığı gibi atamıyomuşDondurmanın ne zararı varmış ki yaa çok seviyorum ben
Canım gözün aydın yaa gerçekten kendim kadar sevindimm allah ikisinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahBugün gözüken net 2 kese varhaftaya bugün kalp atışı inşallah Normalde tam 5 im, ultrasonda büyük olan 5+5 çıktı, içinde bebiş gözüküyor.
Küçüğü ölçmedi. O haftaya kesinleşsin dedi. DR lar ne kadar temkinli oluyorlar. :)