Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım 3 gün çok erken bence sor adet tarihini yanlış hesaplamasınlar benek zaten ilk 4 günde tutunuyo, benim transfer 10 gün önce oldu adetten
Kız arayıp sordum :) hesabıma göre transferden 4 gün sonra adet olcam; acaba dedim bi taraftan da yaptığım iğneler ve kullandığım ilaçlar adet olmamı engelleyecek mi diye düşündüm .
neyse korkarak aradım , hesaplamadılarsa aaa ozaman günü değiştirecez derler diye :) adet olmayacakmışım estrofem kullandığım için :) kıza diyorum emin misiniz olmayacam dimi :)
Estrofem vücudun kendisini hamile gibi algılamasını sağlıyor , rahmi uygun kalınlığa getiriyor, embriyonun tutunmasını kolaylaştırıyor, kendini hamile olarak algılayınca embriyoyu yabancı madde gibi algılamıyor kabul etmesi daha kolay oluyor sanırım.
Bunu dışında adeti de engelliyormuş doğal olarak bunu öğrenmiş olduk :)

Progesteron da adet olmayı engelliyor

Ben kürtajdan 40 gün sonra regl olamadım, olmam için progesteron verdiler hap şeklinde içtim ve 3 gün sonra regl oldum.

Ben araştırdığımda şöyle bir bilgi bulmuştum. Progesteron rahim içini bebeğe hazırlayan sonra da tutunmasını destekleyen, adet olmayı engelleyen bir hormonmuş. Yani yüksek olması gereken zaman yumurtlama ile başlıyormuş. Vücut bebek olmadığını fark edince de, tekrar düşüyormuş ve adet görüyoruz. Embriyo transferi sonrası bu yüzden progesteron takviyesi alıyormuşuz. Gebelikte de bu değerdüşük çıkarsa, düşük tehlikesi diyorlarmış... Kanaması falan olana, Progestan iğne vermeleri de bu yüzden. Kanama durduruyor.

Muhtemelen sizde progestronu önce yükseltip, bırakınca (değer düşünce) adet olmanızı hatırlatıcı bir uygulama yapmışlar vücudunuza.

Nasıl durabiliyorsun ya :) en güzel şeyler ; çay kahve dondurma kola fanta , ben kahve haftada 1-2 kere içiyom da diğerlerini azaltabilir miyim bilmiyom, transferden itibaren mi bırakmak gerekiyor bunları
Ben ki sigarayı çok severek içen insan sigarayı bile bıraktım sen düşün :)) ben transferden 1 ay önce bıraktım düzenli beslenmeye başladım tek istisna kahveyle dondurmaydı onlarda sayılıdır trasferle onlarıda bıraktım, insan evlat için herşeyi yapıyo kuzum napcan

Dondurmanın ne zararı varmış ki yaa çok seviyorum ben

Selam kızlar beni de az önce doktor aradı genetikten 2 embiryomdan 1 tanesi gelmiş adet, fakat gelen embiryo hakkında yorum yapmadı adet olunca transfer için gideceğim.

Ay bian okurken günü değiştirip öne aldılar sandım, aman yanlışlık olmasında onlar ayarlıyodur herşeyi en azından içimiz rahat etmiş oldu kafamızda şüphe kalmaz :))

Evet olabilir..

Bugün gözüken net 2 kese var haftaya bugün kalp atışı inşallah Normalde tam 5 im, ultrasonda büyük olan 5+5 çıktı, içinde bebiş gözüküyor.
Küçüğü ölçmedi. O haftaya kesinleşsin dedi. DR lar ne kadar temkinli oluyorlar. :)

Üzüldüm gerçekten dondurulmuşlar ne durumda, 5. Gün embriyosu mu?

Yok canım sanırım İlk döllendiğinde dondurdular. Neden öyle yaptılar acaba? benim ilk tedavimdi.

Sonradan aklıma geldi. Biraz işi çözdükçe.
Acaba dedim neden 5. Güne kadar gelmesini beklemediler. Garanti olurdu. Niye öyle yaptılar ki? Hep öyle mi yapılıyo? Ya da böyle yapanlar niye böyle yapıyor?

Canım gözün aydın yaa gerçekten kendim kadar sevindimm allah ikisinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…