Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım gözün aydın yaa gerçekten kendim kadar sevindimm allah ikisinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

Teşekkür ederim canım, amin. İnşallah sen de en kısa zamanda canım :)

Kontrole geç çağıran dr lar aslında iyi yapıyorlar. Biz her ne kadar sabırsızlansak da, büyüyüp kalbiyle herşeyiyle net gözüktüğü zaman kesin oluyor işte. Cuma 1 kesin 2 ve 3 var ama kesin değildi, bugün, 1 kesin 2 var ama kesinliği haftaya dedi. Daha azalmasa bari töbe yarabbim :)

Teşekkür ederim canım, amin. İnşallah sen de en kısa zamanda canım :)

Kontrole geç çağıran dr lar aslında iyi yapıyorlar. Biz her ne kadar sabırsızlansak da, büyüyüp kalbiyle herşeyiyle net gözüktüğü zaman kesin oluyor işte. Cuma 1 kesin 2 ve 3 var ama kesin değildi, bugün, 1 kesin 2 var ama kesinliği haftaya dedi. Daha azalmasa bari töbe yarabbim :)
Allah korusun canım öyle düşünme var dediyse vardır benimkide geç çağırıyo direk kalp atışına

Yok canım sanırım İlk döllendiğinde dondurdular. Neden öyle yaptılar acaba? benim ilk tedavimdi.

Sonradan aklıma geldi. Biraz işi çözdükçe.
Acaba dedim neden 5. Güne kadar gelmesini beklemediler. Garanti olurdu. Niye öyle yaptılar ki? Hep öyle mi yapılıyo? Ya da böyle yapanlar niye böyle yapıyor?
Canım benim bildiğim kadarıyla 5. Güne gidebilecek seviyrde kaliteli görülen embriyolar 5. Güne kadar büyütülüp blast aşamasında donduruluyor. Blastın hücre sayısı 3. Gün embriyosuna göre daha fazla, yapı olarak daha gelişmiş durumda. Ama 2. Günden itibaren dondurulabiliyor diye biliyorum.

Canım benim bildiğim kadarıyla 5. Güne gidebilecek seviyrde kaliteli görülen embriyolar 5. Güne kadar büyütülüp blast aşamasında donduruluyor. Blastın hücre sayısı 3. Gün embriyosuna göre daha fazla, yapı olarak daha gelişmiş durumda. Ama 2. Günden itibaren dondurulabiliyor diye biliyorum.
Yok 5. gün değil bence. Zaten teansferim 4. Gün yapıldı. Niye 2. Gün falan donduruyolar ki madem şans azalıyor?

Yok 5. gün değil bence. Zaten teansferim 4. Gün yapıldı. Niye 2. Gün falan donduruyolar ki madem şans azalıyor?
embriyonun 5.güne kadar lab. ortamında yaşayamayacağı düşünlüyorsa o zaman daha erken donduruluyor. yani embriyoların durumuna göre karar veriliyor.
ama tabi lab. şartları da çok önemli. mesela x merkezde tedavi olan hastaların hepsine 3. gün transferi yapılıyor çünkü lab. şartları embriyoları 5. güne ulaştırabilecek kalitede değil. yani mesele sadece sizin embriyolarınızdan ibaret olmayabilir. embriyologun başarısı, lab.ın teknolojisi embriyoyu 5.güne taşımaya elverişli olmayadabilir. bu yüzden tüp bebek tedavisine başlarken embriyolog ve lab. da çok iyi araştırılmalı.
belki embriyolarınızın kaçıncı gün dondurulduğunu bir daha sorabilirsiniz. örneğin 1.gün dondurduk derlerse sebebini sorabilirsiniz neden ilk gün donduruldu? neden 2-3-4-5 veya 6.günler dondurulmadı, taze transferim neden 5. gün değil de daha erken yapıldı, emriyolarımın 5.güne kadar lab. şartlarında yaşayamayacağı mı öngörüldü yoksa merkeziniz hep bu şekilde mi transfer yapıyor.... gibi belki size pgt de önerebilirler ama embriyonuz dediğiniz gibi ilk günlerde dondurulduysa, pgt de embriyodan hücre alındığı için ve sizin embriyonuz da daha birkaç hücreli olduğu için embriyoya zara verme ihtimali oluyor pgt nin. bunların hepsini doktorunuzla konuşarak ikinci tedavinize başlarsınız. daha sağlam ilerlemiş olursunuz.

embriyonun 5.güne kadar lab. ortamında yaşayamayacağı düşünlüyorsa o zaman daha erken donduruluyor. yani embriyoların durumuna göre karar veriliyor.
ama tabi lab. şartları da çok önemli. mesela x merkezde tedavi olan hastaların hepsine 3. gün transferi yapılıyor çünkü lab. şartları embriyoları 5. güne ulaştırabilecek kalitede değil. yani mesele sadece sizin embriyolarınızdan ibaret olmayabilir. embriyologun başarısı, lab.ın teknolojisi embriyoyu 5.güne taşımaya elverişli olmayadabilir. bu yüzden tüp bebek tedavisine başlarken embriyolog ve lab. da çok iyi araştırılmalı.
belki embriyolarınızın kaçıncı gün dondurulduğunu bir daha sorabilirsiniz. örneğin 1.gün dondurduk derlerse sebebini sorabilirsiniz neden ilk gün donduruldu? neden 2-3-4-5 veya 6.günler dondurulmadı, taze transferim neden 5. gün değil de daha erken yapıldı, emriyolarımın 5.güne kadar lab. şartlarında yaşayamayacağı mı öngörüldü yoksa merkeziniz hep bu şekilde mi transfer yapıyor.... gibi belki size pgt de önerebilirler ama embriyonuz dediğiniz gibi ilk günlerde dondurulduysa, pgt de embriyodan hücre alındığı için ve sizin embriyonuz da daha birkaç hücreli olduğu için embriyoya zara verme ihtimali oluyor pgt nin. bunların hepsini doktorunuzla konuşarak ikinci tedavinize başlarsınız. daha sağlam ilerlemiş olursunuz.

Canım, 5. gün transferi yapmamalarının sebebi tatil günlerine denk gelmesiydi. Yarın doktor randevumuz var. Bu yazdıkların çok faydalı, çok iyi sorular. Sadece bana değil, bu tedaviye yeni başlayacak herkese faydalı olacak. Çok güzel yazmışsın.

Ama nereden bilebilirim ki laboratuvar ortamının iyi olup olmadığını? Bunun kıstası nedir? Nereden anlaşılır? Nasıl bilebilirim. İpucu nereden bulabilirim.

Haftaya transfer planlanıyor ama bende geçmeyen bi öksürük var son bahar kış ilk bahar da hasta olmadım yazın ortasında hastalanacağım tuttu :hasta::hasta:

Kızlar transfer öncesi progesteronun kaç olması gerekiyor. Normal değer 0-15 arası imiş; benim 0.2 çıkmış. Normal mi sizce ,

Şuan çalıştığım serviste 44 yaşında
Kızlar transfer öncesi progesteronun kaç olması gerekiyor. Normal değer 0-15 arası imiş; benim 0.2 çıkmış. Normal mi sizce ,
benimde 0.2 çıktı normal zaten yüklemeye başlicaklar endometrium kaç ölçüldü benim kontrol yarın ama dayanamadım erkenden baktırdım 9 mm

X