Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Merhabalar opu oncesi progesteron degeri kac olmali .yuksekligi sıkınti yaratir mi?
Ben bugün baktırdım 0.2 çıktı progesteron, sınır kaç bilmiyorum yani kaç tan yüksek olursa sıkıntı oluyor bilmiyorum ama sayfada 2 arkadaş vardı yüksek olduğu için transferi ertelenenler; nesmertoglu ve N nbbn
Onlara sorabilirsin

Selam kızlar beni de az önce doktor aradı genetikten 2 embiryomdan 1 tanesi gelmiş adet, fakat gelen embiryo hakkında yorum yapmadı adet olunca transfer için gideceğim.
1 tanesi dönmüş 1 tanesi daha dönmemiş mi yani, olumsuz bişey olsa söylerdi heralde. Transfer olunca gideceksen dmeekki sağlam gelmiş genetikten :) inşallah diğeri de sağlam gelir. Adet olmana ne kadar var yaklaşık? Bu arada opu ne zaman yapılmıştı

Canım merhaba. Mesela aklıma gelen embriyoskop diye birşey var. Embriyo gelişimini kamerayla takip ediyor cihaz, bu sayede embriyoyu çıkartıp bakmak yerine kamerayla gözlemliyebiliyorlar, embriyonun strese girmesini engelliyormuş. Ama her Lab. Da olmuyor, olmazsa olmaz birşey mi diye sorarsan tabi ki değil ama işte insan bu aşamalara gelince bütün şartlar mükemmel olsun istiyor. Başka bi konu dölleme tekniği. İmsi yönteminde spermi 6000 kat büyüterek seçim yapıyorlar böylece yapısal olarak en iyi görünüme sahip olan sperm seçilebiliyor. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama tr de isen buradaki merkezler hakkında sayfalarca yorum var ama yurtdışındaysan oraları bilemiyorum ama yurtdışında Belçika tüp bebek teknolojisinde çok ilerde. Aklında bulunsun diye söylüyorum. Embriyoloğu da ismini öğrendikten sonra tüp bebek merkezindeki tecrübesini mezun olduğu üniversiteyi yaptığı bilimsel araştırmaları inceleyebilirsin. Çok detaycı gibi göründüğümü hissediyorum bazıları hiçbirşeyi irdelemez ve işleri yolunda gider ama malesef bende öyle olmuyor, bu da beni fazla detaylara inmeye zorluyor, sen belki de hiçbirşey düşünmeden ikinci denemende pozitif sonuç alacaksın:)

Embryoyu çözüp hemen kullanıyorlar diye biliyorum canım.
Almanya'da yaşıyorum canım. Bugün doktora sordum. Almanya'da embriyoya genetik test yapmak etik olmadığı gerekçesi ile yasakmış. Yasal değilmiş. Benim yumurtaları da 1. gün dondurmuşlar. Sebebini kendi doktoruma sorarak öğrenebilirmişim, o yoktu bugün. Çözdükten sonra bekleyeceklermiş 5 güne gelmesini. E ya gelmezse?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…