Canım gözün aydın yaa gerçekten kendim kadar sevindimm allah ikisinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Allah korusun canım öyle düşünme var dediyse vardır benimkide geç çağırıyo direk kalp atışınaTeşekkür ederim canım, amin. İnşallah sen de en kısa zamanda canım :)
Kontrole geç çağıran dr lar aslında iyi yapıyorlar. Biz her ne kadar sabırsızlansak da, büyüyüp kalbiyle herşeyiyle net gözüktüğü zaman kesin oluyor işte. Cuma 1 kesin 2 ve 3 var ama kesin değildi, bugün, 1 kesin 2 var ama kesinliği haftaya dedi. Daha azalmasa bari töbe yarabbim :)
Canım benim bildiğim kadarıyla 5. Güne gidebilecek seviyrde kaliteli görülen embriyolar 5. Güne kadar büyütülüp blast aşamasında donduruluyor. Blastın hücre sayısı 3. Gün embriyosuna göre daha fazla, yapı olarak daha gelişmiş durumda. Ama 2. Günden itibaren dondurulabiliyor diye biliyorum.Yok canım sanırım İlk döllendiğinde dondurdular. Neden öyle yaptılar acaba? benim ilk tedavimdi.
Sonradan aklıma geldi. Biraz işi çözdükçe.
Acaba dedim neden 5. Güne kadar gelmesini beklemediler. Garanti olurdu. Niye öyle yaptılar ki? Hep öyle mi yapılıyo? Ya da böyle yapanlar niye böyle yapıyor?
Yok 5. gün değil bence. Zaten teansferim 4. Gün yapıldı. Niye 2. Gün falan donduruyolar ki madem şans azalıyor?Canım benim bildiğim kadarıyla 5. Güne gidebilecek seviyrde kaliteli görülen embriyolar 5. Güne kadar büyütülüp blast aşamasında donduruluyor. Blastın hücre sayısı 3. Gün embriyosuna göre daha fazla, yapı olarak daha gelişmiş durumda. Ama 2. Günden itibaren dondurulabiliyor diye biliyorum.
embriyonun 5.güne kadar lab. ortamında yaşayamayacağı düşünlüyorsa o zaman daha erken donduruluyor. yani embriyoların durumuna göre karar veriliyor.Yok 5. gün değil bence. Zaten teansferim 4. Gün yapıldı. Niye 2. Gün falan donduruyolar ki madem şans azalıyor?
Kendine çok dikkat et çanım sıkı sıkı tutunsunlar inşallah sanaBnde dün oldum transfer kizlar dualarinizi bekliom
Amin inşallahRabbim isteyenlerin yardımcısı olsun, hepimizin
embriyonun 5.güne kadar lab. ortamında yaşayamayacağı düşünlüyorsa o zaman daha erken donduruluyor. yani embriyoların durumuna göre karar veriliyor.
ama tabi lab. şartları da çok önemli. mesela x merkezde tedavi olan hastaların hepsine 3. gün transferi yapılıyor çünkü lab. şartları embriyoları 5. güne ulaştırabilecek kalitede değil. yani mesele sadece sizin embriyolarınızdan ibaret olmayabilir. embriyologun başarısı, lab.ın teknolojisi embriyoyu 5.güne taşımaya elverişli olmayadabilir. bu yüzden tüp bebek tedavisine başlarken embriyolog ve lab. da çok iyi araştırılmalı.
belki embriyolarınızın kaçıncı gün dondurulduğunu bir daha sorabilirsiniz. örneğin 1.gün dondurduk derlerse sebebini sorabilirsiniz neden ilk gün donduruldu? neden 2-3-4-5 veya 6.günler dondurulmadı, taze transferim neden 5. gün değil de daha erken yapıldı, emriyolarımın 5.güne kadar lab. şartlarında yaşayamayacağı mı öngörüldü yoksa merkeziniz hep bu şekilde mi transfer yapıyor.... gibi belki size pgt de önerebilirler ama embriyonuz dediğiniz gibi ilk günlerde dondurulduysa, pgt de embriyodan hücre alındığı için ve sizin embriyonuz da daha birkaç hücreli olduğu için embriyoya zara verme ihtimali oluyor pgt nin. bunların hepsini doktorunuzla konuşarak ikinci tedavinize başlarsınız. daha sağlam ilerlemiş olursunuz.
bir kez tüp bebek denemesi (ileri yaş sebebiyle) ve kaybettik tekrar denemek çok korkutucu geliyor
Aynen cnm gayet iyiyim kaynanamda kalıyorum eşim izinde zatn keyif yapiom hersy hazir rahatım yani.ama ağrım çok belim ve sol karnım tarafı agriyoG Gulsah8488 en mutlu sekilde gecir canim günlerini. sıkıca tutunsunlar sana.
Normal Aralık'ta cnm bnceKızlar transfer öncesi progesteronun kaç olması gerekiyor. Normal değer 0-15 arası imiş; benim 0.2 çıkmış. Normal mi sizce ,
Benim halam tam 44 yasinda ikiz bebek dunyaya getirdi hic korkmadi hep denedi sizde pes etmeyin
Mucizeler en beklenmedik anlarda gelir
benimde 0.2 çıktı normal zaten yüklemeye başlicaklar endometrium kaç ölçüldü benim kontrol yarın ama dayanamadım erkenden baktırdım 9 mmKızlar transfer öncesi progesteronun kaç olması gerekiyor. Normal değer 0-15 arası imiş; benim 0.2 çıkmış. Normal mi sizce ,