Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Arkadaşlar doktor bana adetin 2.günü gel başlıyoruz dedi,öncesinde muayene etti ve birkaç test istemişti onları götürdük tmm dedi bi ilaç falan vermedi ikinci günü gelin başlarız sonrada yumurta toplama vs anlattı, oldu bittiyse geldi bi anda:) şaşkınım:)inşallah bi sorunla karşılaşmam, karşılaşmayız

Ignenin dozunu felan verirler vajinal usg den sonra
Bi bakmissin ki toplama günü gelmiş
Hayırlı olsun tedavin canim

Demekki sorun yok başlamanız için :) ben de 2. Gün başlamıştım, başlamadn önce ön görüşmeye gitmiştim ve testler istemişti , ilk sayfada yazdım testleri acaba senle aynı testler mi ,
Yaklaşık kaç gün var başlamanıza , hayırlı olsun inşallah

Nasıl durabiliyorsun ya :) en güzel şeyler ; çay kahve dondurma kola fanta , ben kahve haftada 1-2 kere içiyom da diğerlerini azaltabilir miyim bilmiyom, transferden itibaren mi bırakmak gerekiyor bunları

Avalon80 , selam canım. En son 512 çıkmıştı dimi sonra test yaptın mı? Bide bugün kese görmeye mi gidecektin sanki durumlar nasıl

Selam :) 14. gün 1123, 20. gün (bugün) 9601 çıktı. Yarın akşam 7 de randevum. Cuma 3 kese varmış gibi görmüştük hayal meyal bakalım yarın belli olur artık sanırım. Sevinç, heyecan, korku bir arada, Allah hepimize hayırlısını versin :)

Ay masallah üçüz
Kucagina almakta nasip olsun ins

Ayyyy çok sevindim süper :) maşallah tütütü , ilk çocuk mu olacak

Çok küçük parça alıyorlar. Dondurulmuşlara nasıl uygulanıyor onu bilmiyorum canım.
Dondurulmuslara tavsiye edilmiyor. Embriyo beşinci güne gelince biyopsi alınıyor ve istediğin sayıda cgh ye gonderebiliyorsn. Yani bir tane gonderdin saglıksız geldi ikinciyi baska bir zaman gondereblyrsn
Her merkezde aynı mı bilmiyorum ama bahceci de boyle..

Sağol canım.
En azından daha hafif bir süreç beni bekliyor değil mi? Daha da uygun olur fiyatı heralde.
Olumlu tarafından bakalım, hamile kalabiliyorsun en azından onu biliyorsun, düşüğün sebebi araşrırılıp önlemi alınınca sorun ortadan kalkacak. Hamile kalamasaydın daha umutsuz olabilirdin , sen enerjik ve umutlu bir insansın :) başaracağız inşallah

Umarım canım... umarım... Sabahları içimde bir acı ile uyanıyorum. Bir boşluk var içimde. Cuma günü doktora gidicez. Sonucu konuşmaya.

Acaba embriyolarımızda sorun mu var ki? Benim embriyoları ilk günden dondurdular. Bu normal mi? 5 günü bekleselerdi gelişenleri dondursalardı daha iyi değil miydi?

Evet canım evet başaracağız... ben de buna inanıyorum. Bu günler de geçecek, geride kalacak... daha güzel günlere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…