Tüp Bebek Tedavisi Amh’ ı Yükseltir Mi?

23 yaşındayım ve dahiliye doktorumun sekreteri bu testin amh testi olmadığını söyledi yarın doktora gidince kesinleşecek inşallah sekreter doğru biliyodur 🙏🏻 ama şu an amh testi yaptırmaya korkuyorum çünkü öğrendiğimde dünya başılma yıkılmıştı resmen. 3 ay önce adetin son günü fsh 5.3 LH 6.6 çıkmıştı bu ay tekrar vericem adetin 2.günü. Birde insülin direncim 4,99du şu an 1,83 Allaha şükür onu düşürdük
0,38 çıkan değer amh olmayabilir canım yaşın çok çok genç sen doktoruna danış en iyisi. adetin 2. günü muayene de olursun.

Merhaba kizlar benim
fsh15.9
amh 0.18
Yumurtalıklarım da azalma var USG vajinal baktı o zaman Soyledi
hiç bir bilgim yok bu durumda olan var mı sonuç kotu diye söyledi doktorum yarın görüşmeye gidicem Allah'ım herkese şifa versin sağlıkla sıhhatli bebekler nasip etsin

0,38 çıkan değer amh olmayabilir canım yaşın çok çok genç sen doktoruna danış en iyisi. adetin 2. günü muayene de olursun
0,38 çıkan değer amh olmayabilir canım yaşın çok çok genç sen doktoruna danış en iyisi. adetin 2. günü muayene de olursun.
hakş
Bugün adetimin 2. Günü fsh 4,20 lh 4,49 E2 37 hormon sonuçlarım doktor usg görüntüsünde yumurtalıklarında bir iki kistik var ama pcos değilsin dedi şükürler olsun dahiliye doktorumda a1v3 testinin amh testi olmadığını söyledi ama şu an amh baktırmaya korkar oldum sizce 1in altında olma ihtimali varmıdır

Merhaba kizlar benim
fsh15.9
amh 0.18
Yumurtalıklarım da azalma var USG vajinal baktı o zaman Soyledi
hiç bir bilgim yok bu durumda olan var mı sonuç kotu diye söyledi doktorum yarın görüşmeye gidicem Allah'ım herkese şifa versin sağlıkla sıhhatli bebekler nasip etsin
Fsh değeriniz biraz yüksek çıkmış ama amh fsh a göre çok düşük yaşınız kaç bu arada amh doğustan olan bir rezerv yani yükselmiyo ama kullanılan ilaçlar diğer küçük yumurtaları uyarabiliyormuş. Sağlıklı bir yumurtanız bile hamile kalmanız için yeterli her şey allahtan benim testtede bir yanlış anlaşışma olmuştu dünyam başıma yıkılmıştı resmen ama sonra durup düşününce amh 0.1 ile hamile kalanlar var rabbim hepimize şifa ve sağlıklı evlatlar nasip etsin

Fsh değeriniz biraz yüksek çıkmış ama amh fsh a göre çok düşük yaşınız kaç bu arada amh doğustan olan bir rezerv yani yükselmiyo ama kullanılan ilaçlar diğer küçük yumurtaları uyarabiliyormuş. Sağlıklı bir yumurtanız bile hamile kalmanız için yeterli her şey allahtan benim testtede bir yanlış anlaşışma olmuştu dünyam başıma yıkılmıştı resmen ama sonra durup düşününce amh 0.1 ile hamile kalanlar var rabbim hepimize şifa ve sağlıklı evlatlar nasip etsin
Çok tşk ederim cevabınız için
32yasindayin 7yasinda bir oglum var bir yıl oncr dış gebelik geçirdim ve tekrar gebe kalmak istediğimde adetim çok fazla sancılı oldu doktora gittim bu sonuçlar ile karşılaştım artık bundan sonra elimizden geleni tedavisi varsa yapıp gerisi Allah'a dua edicez Rabbim ol derse olmazi oldurur herkese sağlıkla sihhatle evlatlar nasip etsib

Çok tşk ederim cevabınız için
32yasindayin 7yasinda bir oglum var bir yıl oncr dış gebelik geçirdim ve tekrar gebe kalmak istediğimde adetim çok fazla sancılı oldu doktora gittim bu sonuçlar ile karşılaştım artık bundan sonra elimizden geleni tedavisi varsa yapıp gerisi Allah'a dua edicez Rabbim ol derse olmazi oldurur herkese sağlıkla sihhatle evlatlar nasip etsib
Amh yaşınızdan dolayı düşmüştür her adet olduğumuzda bu değer düşüyormuş inşallah en kısa sürede bir evladınız daha olur benim belki de hiç çocuğum olmıcak siz yine şanslısınız bir evladınız var 🙏🏻

Amh yaşınızdan dolayı düşmüştür her adet olduğumuzda bu değer düşüyormuş inşallah en kısa sürede bir evladınız daha olur benim belki de hiç çocuğum olmıcak siz yine şanslısınız bir evladınız var 🙏🏻
Çok şükür rabbim sizlere de yaşatsın vajinal USG ile bakınca doktor bişey daha gördü terim olarak hatırlamıyorum dedim kötü bişey mi o da hocam kötü ama bir evladin olmuş dedi şaşırdı Allah'tan umut kesilmez ben bişey duydum bu hayıt suyu onu arastiyorum çörek otu yağı falan paket şeklinde kullanan ve gebe kalam degerleri düzelen insanlar var

Çok şükür rabbim sizlere de yaşatsın vajinal USG ile bakınca doktor bişey daha gördü terim olarak hatırlamıyorum dedim kötü bişey mi o da hocam kötü ama bir evladin olmuş dedi şaşırdı Allah'tan umut kesilmez ben bişey duydum bu hayıt suyu onu arastiyorum çörek otu yağı falan paket şeklinde kullanan ve gebe kalam degerleri düzelen insanlar var
Pcos mu ? Pcoslu hastalarda gebe kalabiliyo buna şaşırmamıştı farklı bir şeydir belkide bende aslan pençesini duydum onu araştırıcam mesela incir kürünü duydum yapıyodum ama şekerimi çok yükseltti neredeyse şeker hastası olucaktım bıraktım her şeyide denememek lazım sanırım

Bugün adetimin 2. Günü fsh 4,20 lh 4,49 E2 37 hormon sonuçlarım doktor usg görüntüsünde yumurtalıklarında bir iki kistik var ama pcos değilsin dedi şükürler olsun dahiliye doktorumda a1v3 testinin amh testi olmadığını söyledi ama şu an amh baktırmaya korkar oldum sizce 1in altında olma ihtimali varmıdır
canım ben buradan bakıp senin amh ını göremem. doktorda göremez kan testi yapman lazım.

Başlığı görünce yazmak istedim. Ben de 10 yılda 8 tüp bebek tedavisi oldum. İlk başladığımda amh kaçtı hatırlamıyorum. 4.Denemede 0.56 5.Denemede 0.16 7.Denemede 1.2 çıktı. Her denemede 2 3 embriyo oluşuyordu bu arada. Doktorum bu şekilde yükselen hastalarının olabileceğini söyledi. Bu arada amh testlerini aynı yerde bahçecide yaptırdım. 8.denemeden sonra tüp bebeğe ara verdik ve hamile kaldım çok şükür. Doğumdan sonra amh tekrar ölçtürdüm 1,2 çıktı.

Başlığı görünce yazmak istedim. Ben de 10 yılda 8 tüp bebek tedavisi oldum. İlk başladığımda amh kaçtı hatırlamıyorum. 4.Denemede 0.56 5.Denemede 0.16 7.Denemede 1.2 çıktı. Her denemede 2 3 embriyo oluşuyordu bu arada. Doktorum bu şekilde yükselen hastalarının olabileceğini söyledi. Bu arada amh testlerini aynı yerde bahçecide yaptırdım. 8.denemeden sonra tüp bebeğe ara verdik ve hamile kaldım çok şükür. Doğumdan sonra amh tekrar ölçtürdüm 1,2 çıktı.
Konuya tam uygun bir örnek yaşamışsınız. Sağlıkla büyüsün inşallah. Benimde;
Haziran 2021 0,75 X hastane
Temmuz 2021 0,87 Z hastane
Kasım 2021 0,71 X hastane
Kasım 2021 0,34 Y hastane
Mart 2023 1,15 Y hastane
1 adet opu oldum şu zamana kadar, muayenelerde 3-5 arası oluyordu yumurta sayısı. 2022 Aralık 2 embriyo oluştu.
Amh değerinin normal şartlarda artmaması gerekiyor. Zaten klinik olarak ispatlanmamış bir değer.
1 yumurta ile bebek elde edilebiliyorsa amh değerinin kaç olduğu ne fark eder ki 5 te olsa 0,1 de olsa gereken sadece 1 yumurta.
Sizin bu 8 tüp deneme ve gebe kaldığınız zamana kadar toplam kaç sene oldu acaba?

Tüp bebek denemesine 2013 yılında başladım bu dönemde 8 deneme yaptım. 2022 de hamile kaldım

Kızlar merhaba üç aydır insülin direnciyle başım beladaydı bugün kurtuldum diye sevinirken daha kötü bir durumla karşılaştım amh değerim 0,38 çıktı çok düşük tüp bebek yapmadıkça çocuğum olmazmı gerçekten tahlili adetliyken versem bir fark olurmu
Amh için regl dönemi öncesi sonrası farketmiyor diye biliyorum. 0.38 amh a gelince lütfen moralini bozma 0.07 amh ile hamilelikten tamamen umudu kesmiş kabullenmişken 40 yaşimda 4 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken o kadar emindim ki hamile olmadiğıma menepoz belirtilerim tavan yaptı gecikme yaşıyorum gene diyordum. Eşim inat etmese test bile yapmiyacaktim. 2 çizgiyi görünce şok geçirdim.. olmaz diye birşey yok yani.

Fazla stress yüklüyorsunuz kendinize. Doktor değiliz tabi ama bence bu fsh değerlerinde amh düşük çıkmaz. Ki ayrica bu kadar kafaya takarsanız daha test bile olmamışken değerleriniz mükemmel olsada stress olumsuz etkiler.

Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle ...

Kızlar merhaba üç aydır insülin direnciyle başım beladaydı bugün kurtuldum diye sevinirken daha kötü bir durumla karşılaştım amh değerim 0,38 çıktı çok düşük tüp bebek yapmadıkça çocuğum olmazmı gerçekten tahlili adetliyken versem bir fark olurmu
İnsülin direnci ilaçları yumurtaların daha kaliteli olmasına yol açıyor, hatta pcos için de kullanılıyor diye biliyorum. Ben glucophage kullanıyorum doktor vermişti insülin direnci için.

Aynen öyle cidden var mı var😂
Amh değeri sadece pcos tespiti için kullanılmalı, düşük çıkana infertilite teşhisi konulmamalı çünkü gereken sadece 1 adet yumurta😎
O kadar çok okudum ki tez yazabilirim amh hakkında 😂😂
Ay benim amh 1.63 çıktı geçen sene de 1.66 çıkmıştı. Biz yeni bebek düşünmeye başladık. Fsh 8 lh 5 çıktı hormonlarıma normal dedi doktor ama amh yaşına göre az dedi yaş 27. Ondan önce gittiğim doktorlar amh için normal demişti kime inansam napsam şaşırdım . Bebek isteyeli 4. Ayım klomen verdi

Ay benim amh 1.63 çıktı geçen sene de 1.66 çıkmıştı. Biz yeni bebek düşünmeye başladık. Fsh 8 lh 5 çıktı hormonlarıma normal dedi doktor ama amh yaşına göre az dedi yaş 27. Ondan önce gittiğim doktorlar amh için normal demişti kime inansam napsam şaşırdım . Bebek isteyeli 4. Ayım klomen verdi
canım senin 4.ay çok çok erken daha okuyup düşünüp stres yapma amh değerin de yaşına göre gayet normal.

X