• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH 0.01 OLANLAR NE KADAR SÜREDE MENOPOZA GİRDİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR Mİ?

Geçen sene haziran ayında 2. Tüp bebek yaptık bende hep 2 gözüküyor. 3.5 yıl oldu bıktım bende artık koşturmaktan ben kendim adet olabiliyorum baya oldu amh baktıralı şimdi ne durumda hiç bilmiyorum allah yardımcımız olsun zor bir süreç gerçekten öncelikle mutlaka takviye kullan en az 3 ay hazırlanmak gerek beslenme olarakta ben bunu bilmeden ilk tedavime atladık paramız çöp oldu 1 yumurta toplandı döllenemedi. Doktor merkez çok önemli laboratuvar kalitesi aynı şekilde ben bahçeciden memnun kalmıştım.amh değeri önemli değil bu arada önemli olan fsh lh bunlar ve yumurta kalitesi birde ultrasonda görülen yumurta sayısı.

Senin durumun 003 olmasına rağmen bana göre daha iyiymiş o zaman cnm. Çünkü ben kasımda en son doğal adetimi oldum bi daha olamadım ilaçla oldum bu ay. Sayıda değişmiyormuş en azından sayıyı koruyabiliyor vücudun bu da güzel bişey. Ben beslenmeme çok dikkat ettim ediyorum da ama olmayınca işte olmuyor. Zaten kritik hastayım yumurta kaliteli çıksın diye elimden geleni yaptım 1 senedir her sabah organik yumurta yemekten için dışıma cıktı artık yumurta avakado görmek dahi istemiyorum o derece. Yine de sabırla bekliyorum bu ay folikül yok dedi doktor fsh sıkıntısı var bende çok yüksek 90 di en son doktor hormonlarım çok yüksek dedi. Her gün yürüyüş yapıyorum çiğ kuruyemişler beslenme hatta diyetisyenden bile yumurta kalitesi artırıcı paket almıştım belki sayı artar kalite artar diye. Vitamin depolarım full dolu hepsi o kadar dolmuş ki referans dışı üstü çıkıyor artık çünkü marttan beri 1 senedir vitamin kullanıyorum. Tüp bebekte de isim hiç rast gitmedi ne yazık ki yumurtalar büyümedi tedavi iptal oldu bazı aylar kist oldu kistleri operasyonla boşalttılar falan derken koca 1 yıl ve elimde kalan 0 yanı hiç yumurta toplama olamadı. Onca yaptığım şeye rağmen ne fsh düştü ne yumurta sayın kalitem bişey değişmedi

Senin durumun 003 olmasına rağmen bana göre daha iyiymiş o zaman cnm. Çünkü ben kasımda en son doğal adetimi oldum bi daha olamadım ilaçla oldum bu ay. Sayıda değişmiyormuş en azından sayıyı koruyabiliyor vücudun bu da güzel bişey. Ben beslenmeme çok dikkat ettim ediyorum da ama olmayınca işte olmuyor. Zaten kritik hastayım yumurta kaliteli çıksın diye elimden geleni yaptım 1 senedir her sabah organik yumurta yemekten için dışıma cıktı artık yumurta avakado görmek dahi istemiyorum o derece. Yine de sabırla bekliyorum bu ay folikül yok dedi doktor fsh sıkıntısı var bende çok yüksek 90 di en son doktor hormonlarım çok yüksek dedi. Her gün yürüyüş yapıyorum çiğ kuruyemişler beslenme hatta diyetisyenden bile yumurta kalitesi artırıcı paket almıştım belki sayı artar kalite artar diye. Vitamin depolarım full dolu hepsi o kadar dolmuş ki referans dışı üstü çıkıyor artık çünkü marttan beri 1 senedir vitamin kullanıyorum. Tüp bebekte de isim hiç rast gitmedi ne yazık ki yumurtalar büyümedi tedavi iptal oldu bazı aylar kist oldu kistleri operasyonla boşalttılar falan derken koca 1 yıl ve elimde kalan 0 yanı hiç yumurta toplama olamadı. Onca yaptığım şeye rağmen ne fsh düştü ne yumurta sayın kalitem bişey değişmedi
Bende aynı durumdayım 😔demekki vitamin avakado filan hikaye bendede yumurta var kalite yok hiçbiri artırmadı bu ay ımpryl ile proxyfemin aldım diğer ay tekrar tüp bebeğe başlayacağız bakalım ne olucak değişeceğini pek sanmıyorum

Bunlar ne yazık ki herkeste faydalı olmuyor mesela bende daha beter etti durumumu. Şimdiye kadar hep 1 senedir diyim 1 tane bile olsa yumurtam görünüyordu ama şimdi artık bu ay o da görünmedi. Ben fsh 34 le gecen sene durumumu ogrendim ardından hayıt macunu aldım fah düşmek surda dursun 50 ye cıktı benin sinirler tavan sok yasiyordum ardindan arı sütü bal polen kullandım bu sefer de 50 den cıktı 74 e. Ağlayarak kendimi tüp bebek doktorunun kapısında buldum 4 yumurta var demişti mart ve nisan ayında yani 1 sene bile olmadı henüz. Ben ekimde 2 yumurta vardı yumurtalar gelişmeyince tüp bebek tedavim iptal edildi ve o ara 2 ay ara vermek istedi o sırada fsh 11 e düşmüştü benim fakat sonrasında ben durmadım menapoza girecem korkusu zamanım kalmadı korkusu son zamanlarım elimden kaçıyor şansım korkusu bir araya gelerek yumurta kalitem artsın diye farklı bi markanın hayıt macununa şans vermek istedim sizin aldığınız sayfa nihal....bahc....isimli sayfada 1 kavanoz macun kullandım en son kasımda doğal adetimi gördüm bir daha yok. Fsh tavan yapmış macunu ne amaçla aldım ne yaptı dedim hayal kırıklığı üstüne hayal kırıklığı hatta whatsap grubuna da katılmıştım hamile kalanları gördükçe çok umutlandım. Hayal üstüne hayal belki dedim doğal bile kalirimcnasil olsa 2 yumurta vardı en son. Bu sefer ovulasyon testi sürekli çift çizgi göstermeye başladı ardından ben sıcak basmasından duramıyorum öyle böyle değil aklımı yitirecek noktaya geldim hayat kalitem düştü resmen. Gece uykudan insan terleyerek uyanır mı ben uyandım 3 defa dedim yok bu macun beni mahvetti onu da bıraktım 10 gün sonra sıcak basmam yok oldu normal eski halime geri döndüm ama hala da adet olamadım ovulasyon testinde sürekli çift çizgi çıkmasından anladım zaten fsh çok yüksekti. Fsh yuksek olunca lh de yuksek oluyor. Doktora gittim adet olamadım diye tek 1 folikül var çok küçük dediler. Adet olmam için ilaç verdiler kullandım gittim bu hafta ve hayatımın şoku yine hiç folikül yok. Hatta sadece ben değil bi kaç arkadaşta daha aynısı olmuş. Evet fayda görenler olabilir ama bu turistler herkese yaramıyor ne yazık ki lütfen benim düştüğüm hatalara kimse düşmesin dikkat etsin diye yazdım bunları başımdan geçenleri
Bu butuncul bir tedavi olduguna inaniyorum gluten i kesmediyseniz kahve tuketiyorsaniz hergun yuruyus spor yapmiyorsaniz seker yiyorsaniz hayit macunu da yeseniz bir ise tabiki yaramaz . Dr Embriyolog idil Bozkurt var mutlaka instagramdan takip etmenizi oneririm. Ayni sekilde mesela spor yapiyorsaniz ama sagliksiz besleniyorsaniz yine olmaz yani hayit macunu zaten isin cok kucuk bir kismi . Hayit i drlar da yaziyor artik benim dr um Agnucaston hap yazmisti ( hayit hapi ) ama
Ben butuncul bir sekilde tedavi ettim kendimi hem dr umun esliginde hem kendi cabamla . Bu kadar dusuk degerlerle bir vitamin bir hayit zaman mumkun degil yetmez hepsinden onemlisi saglikli beslenme ve spor bunlar olmazsa hig biri ise yaramaz

Herkese merhabalar, o kadar çok yazışma var ki ama bu konunun detayları hiç yok... 32 yaşında 4 sene önce rutin bir kontrolde doktorum folikül sayımın yaşıma göre az bulduğunu söyleyerek amh testi bakmak istedi ve sonrasında sonuç tabiki iç açıcı değildi. Test sonucum 0.13 geldi. 1 kez bile denememişlen ertesi gün kendimi tüp bebek merkezine bulmuştum...ve sonrasında herkesin malumu 2 kez yumurta topladık 5 ay gibi bir sürede ve dondurduk. Sonrasında biraz bekleyelim derken doğal yolla bir gebelik yaşadım fakat kese boş çıktı ve düşsün diye ilaç kullandım bu seferde evde kan kaybından bayıldım ve kese tam düşmediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Bu travmayı atlattıktan sonra iki kez transfer oldum ve 2. transferimde şubat 2023 yılında kızımı kucağıma aldım şükürler olsun. Doğumdan 6 ay sonra bir hamilelik daha yaşadım ancak yolk sac olması gerekenden çok büyük olduğu için doktorum sonlandırdı. Kızım 15 aylık iken bir gebelik daha yaşadım. Ancak bu kez hiç hazır olmdığım bir andı, yumurtlama zamanım olmamasına rağmen gebe kaldım..ama sonra 9. haftada onu da kaybettik. Bu sefer tekrar gebe kalmak istedim. Ama işler yolunda gitmedi ve amh 0.01 geldi... Eylülden beri 1 yumurta dahi toplayamadık.. ve son ayda fsh 54 geldi ve yumurta görülmedi. Pazartesi günü maslak acıbadem de prp ve eksozom denedik. Şimdi sonucu bekliyorum...
Şu an 36 yaşındayım. Amh 0.01 olduktan ne kadar süre sonra menopoza girdiniz? Benzer bir süreç yaşayan sürecini paylaşabilir mi?
maşallah 1 amh ile 14 aydır gebelik olmamıştı 14. Ay da gebe kaldım ama sperm sorunu da göz önüne alınınca normaldi bizim için fakat sizinki Allahın mucizesi gibi geliyor keşke kötü sonuçlar başınıza gelmemiş olsaydı yine de gebe kalabilmenizde güzel

Canım biz senle özelden konuşmuştuk şimdi hatırladım. Dediğim gibi herkesin bünyesi farklı insan endişe duymadan olmuyor hiç anne olamamak bana yetersizlik duygusunu hissettiriyor sanki benim suçummuş gibinefsime benim çok ağır geliyor tek sığınamız Allah o ne derse o olacak

erken regl olduğum için gittim ultrasonda az gözüküyor yumurtalar dedi hormonlae ve amh istedi amh 0,92 çıktı fsh tsh vs normal sınırlar içindeydi doktor çok düşük işte kesinlikle olmaz 1 seneyi geçirme hemen tüp bebek vs dedi zaten psikolojik olarak çok kötü bir dönemydim yıkıldım resmen hemen sonra ki ay başka doktora gittim tekrar tahlil orada 0,44 çıktı inanamadım bir ayda nasıl böyle olur diye akşam özel laba gidip tekrar yaptırdım 0,43 çıktı sonra doktora tekrar gittiğimde sonuçlar için o çok iyi konuştu 0,03 ile doğal yolla hamile kalan hastam var benim bu değer evet düşük ama olmaz denilemez kesinlikle dedi ve hiç denmemiştik biz denemeden bilemeyiz dedi bir süre takip edelim dedi. Sonrasında spora yapamasamda yürüyüşe başladım günde en az 7-8 bin adım şeklinde bu yürüyüşler en az 15 dk olacak şekilde yapıyorum. Çölyak var ben de o yüzden glutensiz besleniyorum zaten ama vitamin eksikliği oluyordu hepsini ölçtürüp takviyelere başladım. Abur cuburu azalttım. Ve en önemlisi su bu hücrelerin su dolu olduğunu okudum ve ben çok az su içerdim suyu arttırdım bir de kahve vs vücudu bazik yaptığını okumuştum ama asidik olması gerekiyormuş bunun için suyu limonlu içtim genelde aynı zamanda c vitamini sağlıyor ve gripte olmadım bu sürede bir de bağırsak sağlığı hem stresi azaltmak hem doğrı emilim için çok önemli probiyotik takviyeleri çok sevmediğim için turşu kefir yoğurt vs artırdım ve bir ayda 0,44 den 0,51 e çıktı değerim sonraki ayda hamile olduğumu öğrendim şimdi 6 haftalık. Amh kesinlikle artmaz diyenler olmuştu ama inanmayın artıyor özellikle genç yaşlarda iyi beslenme, su, spor ve bağırsak salığınıza dikkat edin bir de negatif doktorlardan ve insanlardan uzak durun yumurta sayısı kadar kaliteside önemli ve bunlar bizim elimizde
Canımm. Kaç ayda yüksekttin ve ultrason da ki folikul sayısı kaçtı senin. Benim 4 folikul vardı en son

İnanın Nihal’in bahçesine instagram sayfasına girin okuyun inanamayacaksınız 6, 7 sene çocukları olmayanların bile olmuş senelerce adet görmeyenler görmüş bence ilacı bırakın mutlaka hayıt macununa başlayın iki aya kalmaz doğal yoldan adet olursunuz zaten ilaç suni adet gördürüyor yani siz daha oluşmamış yumurtalarla ve olmayan hormonla size zorla adet gördürüyor yani bunun bir faydası yok . Dediklerimi yapın bana dua ediceksiniz iki üç ay sonra :) inanın ki . Ben de aynı yoldan geçtim tüp bebekle bile olmaz zor dediler amh nerdeyse 3 kat yüksekdi fsh komple düştü yumurtalar çoğaldı 4 sene de götürdü o yaptıklarım beni şimdi tekrar yapıyorum hiç üzülmeyin menapozu erteleyebilirsiniz drlara bakmayın onlar çok teknik bilgi verip menapoz bu değerler diyip gönderiyor . Benim dr um 0.01 amh ile doğal yoldan ikiz gebesi olduğunu söylemişti
Kullandığın hayır macununun ismini verir misin canim

Back