AMH 0.01 OLANLAR NE KADAR SÜREDE MENOPOZA GİRDİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR Mİ?

Adetken karından bakıldığında gayet iyi bir sorun yok demişti bir doktor ama daha sonra başka bir doktora vajinal muayeneye gittiğimde direk tüp bebek denildi yumurta sayısı her adet döneminde falan değişen birsey mi yoksa genelde aynı mı kalır
Gittiğim bütün kadın doğum doktorları gayet iyi her şey yolunda dedi dedi. Çocuk istegimi geciktirdim onların söylemlerine de dayanarak. Sonra Kendimi tüp bebek merkezinde buldum.

Gittiğim bütün kadın doğum doktorları gayet iyi her şey yolunda dedi dedi. Çocuk istegimi geciktirdim onların söylemlerine de dayanarak. Sonra Kendimi tüp bebek merkezinde buldum.
Sizde de sorun ne
Amh çok düşük. Onca doktora gittim. Bir tanesi bana yumurtamin az olduğunu söyleyip rezerv testi yapmadı. Her şey yolunda deyip gönderdiler.
birçoğumuzun geç kalma sebebi aynı sanırım maalesef

Bu doktorlar neden 6 yıl okuyor bilmiyorum. Kör müsünüz demek istiyor yeniden gidip insan. Bana da aynısı oldu. 32 yaşında başıma geldi. Ki adet düzensizliği vs için değil normal olarak iki yıl içinde belki de 6-7 tane doktora gittim ve dedikleri şey çok kolay hamile kalırsın. Yumurtaların var. Bunu diyen doktorlardan sadece 20 gün sonra özel bir doktora gittiğimde doktor ultrasona bakınca dediği tek şey annen kaç yaşında menopoza girdi. Yumurta
goremiyorum oldu. Amh 004 çıktı. Bundan 5 yıl önce çok kolay hamile kalmış ve ikinci çocuk için sadece 3 ay korunmayı bırakmıştım 😔😔😔

En azından iki yıl önce ogrenseydim ona göre önlem alırdım ya da korunmayı bırakırdım. Bu kadar önemli bir konuyu nasıl görmezler bilmiyorum

En azından iki yıl önce ogrenseydim ona göre önlem alırdım ya da korunmayı bırakırdım. Bu kadar önemli bir konuyu nasıl görmezler bilmiyorum
Kesinlikle öyle. Yeni evlenen herkese kadın doğum doktoruna değil tüp bebek doktoruma görünmesini tavsiye ediyorum. Biz yandık siz yanmayın.

Arı sütü bal gece yatmadan aç karınla en güzeli .
Sabah uyandığınızda kahvaltıdan 15 dakika önce hayıt macunu ( ben Nihalin bançesinden aldım)
Kahvaltıdan sonra Omepa q10 ve Follatroyu içiyorum normal günümü yaşıyorum akşam yemekten önce tekrar hayıt macunu 1 tatlı kaşığı ( bunu çoğu zaman unutabiliyorum ) gece yatmadan da arı sütü bal 1 tatlı kaşığı hepsi bu .
Yürüyüş artı sağlıklı beslenme bir de
Merhaba sağlikli beslenmede neler yapıyorsunuz nasıl besleniyorsunuz paylaşır mısınız🌸

Evet hala görüyorum adet menapoz çok uzak değil farkındayım ama 3, 4 sene daha götürse beni hormonlarım ne ala :) yükselir ama inanin çok zor disiplin gerekiyor ilk başlarda çok zorlanıyorsunuz ama bu kadar istediğiniz bir şey için değer değil mi ? İşte iki kurabiye yedim kahvenin yanına da nolucak diye düşünmeye başlarsanız çok zor . Ben kendime iİn günleri veriyorum haftada 1 yada 10 güne bir o günler istediğimi yiyip içiyorum . Bu arada diyete de başladım vermek istediğim 5 kilom var bakalım . Bu ay adet göreyim sonuçlarımı yazıcam burdan 0.04 den yükselmeye başlamış mı diye
Tekrar baktırdınız mı değerlerimize yükselme olmuştur inşlh

Yaa arkadaşlar kafayı yiyeceğim
Aralık ayında abim birden fenalaştı 18 gün yoğun bakımda yatti her gün ağladığım çok zor bir dönemden gectim
Aralık ayı da dahil ben 2.5 ay regl olamadım agrim vardı fakat regl olamiyordum
En sonunda kadın sağlığı merkezinde bir Dr.a gittim vajinal muayenede 2.5 aydır regl olamama rağmen duvarda incelme yok,kist falan yok, hatta yumurtaları görebiliyorum,menopozda yok dedi durumun psikolojik dedi
Tarlusal adında bir ilaç verdi (hayatımda ilk defa hap ictim)
Hap bitiminin 10.gununde regl oldum
14 gün sonra wc ye girdikten sonra peçeteye silince çok açık pembemsi kan gördüm çok şaşırdım 2 3 gün 10 15 damla kan geldi geçti.
15 gün sonra normal regl oldum
12 gün sonra az kanma 2 gün kadar yine oldu
Dayanamadim tekrar ayni dr.a gittim ara kanama oldu ilacla alakali olabilir mi dedim menopoz belirtisi dedi şok oldum nasıl yani dedim gel tekrar muayene edelim dedi etti hiç yumurta yok,kist var dedi hocam 2 ay kontrolde kist yok yumurtaları gözle görüyorum dediniz dedim ben geçmişi hatırlayamam öyle dememisimdir dedi çok sinir oldum evet menopoz başlangıcı dedi menopoz yok demiştiniz dedim hatırlamıyorum çok hastaya bakıyorum dedi
Cikarkende ne dese beğenirsiniz zaten sana önceki gelmende idrar yolu enfeksiyonu tedavisi başlamışız dedi yoo hayır bana öyle bir şey demediniz artı ilaçta vermediniz nasil tedaviye başlanmış dedim adam gulere PC de öyle yazıyor dedi .
Hormon testi istedi
Fsh 26.7
Amh 0.01 cikti
Kan sonucum dün cikti mahvoldum
41 yasindayim bekarim en buyuk istegim anne olmak🥺
Trisequens adında bir ilaç verdi ama ben zaten normal regl oluyorum bu ilacı kullanınca ne olacak ve bu ilaç menopoz ilaciymis en az 6 ay regl olmayanlara veriliyormuş benim öyle bir sıkıntım yok ki
Kullansam mi kullanmasa mi bilemedim

Back
X