• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH 0.01 OLANLAR NE KADAR SÜREDE MENOPOZA GİRDİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR Mİ?

Çok geçmiş olsun cnm çok haklısın zaten stres beni bence bu hsle getirdi basta cunku annem 46 da menapoza girmis ailede kimsede yok babannem 45 de dogum yapmış son çocuğunu beynimde bi türlü rahat edemiyorum düşünceler bırakmıyor beni sürekli beynim konuşuyor susmuyor çünkü hep olumsuz şeyler yaşadım tedavi sürecinde hiç yolunda giden bişey olmadı bir sürü yumurtam tükendi ve artık 1 tane bile gözükmüyor bu ay. Bilmiyorum bu ay için mı böyle tekrar çıkar mı bilmiyorum ama benimde fsh en son 90 'di. Kasımda eb son doğal adet oldum bi daha yok ilaçla adet oldum bu ayda. Peki senin yumurtalar büyüyor mu toplatabiliyormusun cnm ? Ne zamandır 1-2 tane gözüküyor?
Hiç görünmediği ay oldu mu yumurtanın çok merak ettim

Evet canım çok karmaşık bu durumlar ilaçla büuümeyen yumurtam tüpbebek dışındaki kontröllerimde ilaçsız büyüyen yumurtalarım vardı her ay farklı olur yumurta sayın rezervi az olanlarda bazı aylar oluşmayabiliyor yumurta stres yapma bu durumu sabırla güzel düşünerek evham panik yapmadan tedavini ol yumurtan oluşur tekrardan

Herkese merhabalar, o kadar çok yazışma var ki ama bu konunun detayları hiç yok... 32 yaşında 4 sene önce rutin bir kontrolde doktorum folikül sayımın yaşıma göre az bulduğunu söyleyerek amh testi bakmak istedi ve sonrasında sonuç tabiki iç açıcı değildi. Test sonucum 0.13 geldi. 1 kez bile denememişlen ertesi gün kendimi tüp bebek merkezine bulmuştum...ve sonrasında herkesin malumu 2 kez yumurta topladık 5 ay gibi bir sürede ve dondurduk. Sonrasında biraz bekleyelim derken doğal yolla bir gebelik yaşadım fakat kese boş çıktı ve düşsün diye ilaç kullandım bu seferde evde kan kaybından bayıldım ve kese tam düşmediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Bu travmayı atlattıktan sonra iki kez transfer oldum ve 2. transferimde şubat 2023 yılında kızımı kucağıma aldım şükürler olsun. Doğumdan 6 ay sonra bir hamilelik daha yaşadım ancak yolk sac olması gerekenden çok büyük olduğu için doktorum sonlandırdı. Kızım 15 aylık iken bir gebelik daha yaşadım. Ancak bu kez hiç hazır olmdığım bir andı, yumurtlama zamanım olmamasına rağmen gebe kaldım..ama sonra 9. haftada onu da kaybettik. Bu sefer tekrar gebe kalmak istedim. Ama işler yolunda gitmedi ve amh 0.01 geldi... Eylülden beri 1 yumurta dahi toplayamadık.. ve son ayda fsh 54 geldi ve yumurta görülmedi. Pazartesi günü maslak acıbadem de prp ve eksozom denedik. Şimdi sonucu bekliyorum...
Şu an 36 yaşındayım. Amh 0.01 olduktan ne kadar süre sonra menopoza girdiniz? Benzer bir süreç yaşayan sürecini paylaşabilir mi?
0.13 Ken folukul sayın kaçtı canım

Ben Nihal’in bahcesinden aldim farkli markalarin da var bakabilirsiniz ama onlarda baska otlarda var bunda sadece hayit otu ve tarcin var amh olcturunce yazacagim
Tmm canim impraly başladım bende 004 ve 008 çıktı benimde inşallah biraz olsun yükseltirim.

erken regl olduğum için gittim ultrasonda az gözüküyor yumurtalar dedi hormonlae ve amh istedi amh 0,92 çıktı fsh tsh vs normal sınırlar içindeydi doktor çok düşük işte kesinlikle olmaz 1 seneyi geçirme hemen tüp bebek vs dedi zaten psikolojik olarak çok kötü bir dönemydim yıkıldım resmen hemen sonra ki ay başka doktora gittim tekrar tahlil orada 0,44 çıktı inanamadım bir ayda nasıl böyle olur diye akşam özel laba gidip tekrar yaptırdım 0,43 çıktı sonra doktora tekrar gittiğimde sonuçlar için o çok iyi konuştu 0,03 ile doğal yolla hamile kalan hastam var benim bu değer evet düşük ama olmaz denilemez kesinlikle dedi ve hiç denmemiştik biz denemeden bilemeyiz dedi bir süre takip edelim dedi. Sonrasında spora yapamasamda yürüyüşe başladım günde en az 7-8 bin adım şeklinde bu yürüyüşler en az 15 dk olacak şekilde yapıyorum. Çölyak var ben de o yüzden glutensiz besleniyorum zaten ama vitamin eksikliği oluyordu hepsini ölçtürüp takviyelere başladım. Abur cuburu azalttım. Ve en önemlisi su bu hücrelerin su dolu olduğunu okudum ve ben çok az su içerdim suyu arttırdım bir de kahve vs vücudu bazik yaptığını okumuştum ama asidik olması gerekiyormuş bunun için suyu limonlu içtim genelde aynı zamanda c vitamini sağlıyor ve gripte olmadım bu sürede bir de bağırsak sağlığı hem stresi azaltmak hem doğrı emilim için çok önemli probiyotik takviyeleri çok sevmediğim için turşu kefir yoğurt vs artırdım ve bir ayda 0,44 den 0,51 e çıktı değerim sonraki ayda hamile olduğumu öğrendim şimdi 6 haftalık. Amh kesinlikle artmaz diyenler olmuştu ama inanmayın artıyor özellikle genç yaşlarda iyi beslenme, su, spor ve bağırsak salığınıza dikkat edin bir de negatif doktorlardan ve insanlardan uzak durun yumurta sayısı kadar kaliteside önemli ve bunlar bizim elimizde

Benimde tedavide 8 yumurta gözükmüştü gonalf ile sadece 2 tanesi gelişti yumurta toplma öncesi e2 ye baktı oda düşük çıktığı için iptal oldu ben nasıl artıracağım ya bu yumurta kalitesini çok üzgünüm 😢😢😢😢

erken regl olduğum için gittim ultrasonda az gözüküyor yumurtalar dedi hormonlae ve amh istedi amh 0,92 çıktı fsh tsh vs normal sınırlar içindeydi doktor çok düşük işte kesinlikle olmaz 1 seneyi geçirme hemen tüp bebek vs dedi zaten psikolojik olarak çok kötü bir dönemydim yıkıldım resmen hemen sonra ki ay başka doktora gittim tekrar tahlil orada 0,44 çıktı inanamadım bir ayda nasıl böyle olur diye akşam özel laba gidip tekrar yaptırdım 0,43 çıktı sonra doktora tekrar gittiğimde sonuçlar için o çok iyi konuştu 0,03 ile doğal yolla hamile kalan hastam var benim bu değer evet düşük ama olmaz denilemez kesinlikle dedi ve hiç denmemiştik biz denemeden bilemeyiz dedi bir süre takip edelim dedi. Sonrasında spora yapamasamda yürüyüşe başladım günde en az 7-8 bin adım şeklinde bu yürüyüşler en az 15 dk olacak şekilde yapıyorum. Çölyak var ben de o yüzden glutensiz besleniyorum zaten ama vitamin eksikliği oluyordu hepsini ölçtürüp takviyelere başladım. Abur cuburu azalttım. Ve en önemlisi su bu hücrelerin su dolu olduğunu okudum ve ben çok az su içerdim suyu arttırdım bir de kahve vs vücudu bazik yaptığını okumuştum ama asidik olması gerekiyormuş bunun için suyu limonlu içtim genelde aynı zamanda c vitamini sağlıyor ve gripte olmadım bu sürede bir de bağırsak sağlığı hem stresi azaltmak hem doğrı emilim için çok önemli probiyotik takviyeleri çok sevmediğim için turşu kefir yoğurt vs artırdım ve bir ayda 0,44 den 0,51 e çıktı değerim sonraki ayda hamile olduğumu öğrendim şimdi 6 haftalık. Amh kesinlikle artmaz diyenler olmuştu ama inanmayın artıyor özellikle genç yaşlarda iyi beslenme, su, spor ve bağırsak salığınıza dikkat edin bir de negatif doktorlardan ve insanlardan uzak durun yumurta sayısı kadar kaliteside önemli ve bunlar bizim elimizde
Canım şu yazdığın o kadar umut oldu ki. Çok kötü beslenme ve psikolojik olarak çok kötü günler geçirdiğim dönemde gittiğim kadın dogum doktoru 2 yumurta var deyip istedi. Ve 0.04 çıktı. İnan bu değeri 0.25 lere bile çıkarsam şükür namazı kılacagim inan. Öldüm öldüm dirildim. Çok sevindim senin adına. Peki 0.44 le 0.51 aynı yerde mi ölçüldü

Benimde tedavide 8 yumurta gözükmüştü gonalf ile sadece 2 tanesi gelişti yumurta toplma öncesi e2 ye baktı oda düşük çıktığı için iptal oldu ben nasıl artıracağım ya bu yumurta kalitesini çok üzgünüm 😢😢😢😢
Sağlıklı beslenme denedin mi canım

Sağlıklı beslenme denedin mi canım
Kevser kurnaz ile 2 ay boyunca sağlıklı besleniyorum canım maksijuno omega g10 d3k2 yani bunları kullandım 3 ay boyunca çok daha kötü mü oldu bilmiyorum 2 yumurtam da gelişti çok güzel dedi ama e2 150 geldi boş çıkar diye toplamadı nasıl artıracağım bilmiyorum ne önerirsiniz

Kevser kurnaz ile 2 ay boyunca sağlıklı besleniyorum canım maksijuno omega g10 d3k2 yani bunları kullandım 3 ay boyunca çok daha kötü mü oldu bilmiyorum 2 yumurtam da gelişti çok güzel dedi ama e2 150 geldi boş çıkar diye toplamadı nasıl artıracağım bilmiyorum ne önerirsiniz
E 2 neden yükselmiş canım.kist var mı benim kist var mesela e2 im yüksek geldi bu ay geçen aydan çatlamayan yumurta kalmış benim

E 2 neden yükselmiş canım.kist var mı benim kist var mesela e2 im yüksek geldi bu ay geçen aydan çatlamayan yumurta kalmış benim
Yok cnm e2 adetin 3.günü 50 çıktı güzeldi ama yumurta toplama öncesi yumurta başı 200 olması lazımmış benimki 400 çıkması lazımdı ama 150 çıkmış iptal etti o yüzden

Yani yumurta olsa bile rezerv düştükçe kalitesi azalıyormuş o yüzden yumurtadan çok kalitesi için uğraşmamız lazım
İnşallah hepimiz o altın yumurtayı buluruz Rabbim nasip etsin inşallah. Şundan bir ay önce hiç bilmediğim amh çıktı karşıma Rabbim hepimize yardım etsin inşallah

Yazınız bana umut oldu benimde yaşım 31 amh 0.03 normal yolla gebelik hiç olmadı 3 yıldır tedavi sürecindeyiz yani normal yolla gebelik içinde umut var o zaman bana hep imkansız geliyor ovulasyon testleri denedim onunla takip olmasına rağmen olmadı sanırım vakti saati var bazı şeylerin bu süreçte beslenme vs. Olarak birşey yapmış mıydınız
Canım senin üç yıldır mi.003 ve adet görüyor musun

Bu ay gidip baktırıcam . O dönem 3 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam. Gecen ay Amh 0.04 e düştü fsh 40 a çıktı adetim birden kesildi dr a gittim ben de öyle öğrendim yoksa düzenli ölçtürmüyorum. Menapoz başlangıcı dedi dr ben de hemen yukarıda yazdığım şeyleri tekrar yapmaya başladım ve 20 günde adet gördüm ! İnanın beslenme ve spor herşey! 0.07 amh 0.18 e yükselip beni 4 sene götürdü hamile kaldım şimdi tekrar yapıyorum aynı şeyleri bu ay adet olduktan sonra hem yumurtalıklarıma hem de amh tekrar baktırıcam ki eminim yine yükselmeye başlamıştır burayı güncellerim yazarım yine ölçtürdükten sonra. Hormon değerlerini günlük tüketip etkileyen o kadar çok şey var ki bir bilseniz bunların en kötüsü kahve . Kahveyle yapılan her türlü lab testlerinde fsh ı yükselttiği diğer hormonları düşürdüğü işe ilgili onlarca makale var ingilizce. Kahve / kafein beynin bir merkezine tutunup vücuda bolca kortizol salgılatıyor . Vücut stresteyken sürekli üremeyi düşünemiyor . Kafeini bırakın gluteni azaltın yada kesebiliyorsanız kesin karbonhidratı azaltın şekeri tamamen bırakın yürüyüş yapın hergün ve folik asit d vit b12 omega 3 Q10 bunları 3 aylık kür şeklinde uygulayın bir de hayıt macunu kullanın sonuçlarınıza inanamicaksınız . Bir de bugün yaptıklarınız 3 ay sınrasının yumurtalarına daha çok etki ediyormuş . Tüp bebek için de o yumurtanın kalitali olması lazım değil mi . Siz bunları yapın ben inanıyorum altın yumurtayı bulucaksınız . Drlar zzamanında benim çok moralimi bozmuştu bu değerlerle tüp bebek bile 100 de 1 şans diyerek inanın azim ettim inandım bırakmadım . Siz vücudunza ve beslenmenize gereken özeni gösterince Vücut da size gereken mucizeyi gösteriyor inanın .
Bı yazdıkların öyle ümit oldu ki bana. Çünkü bende düzenli adet gören biriydim. Bir evladım var çok şükür ona hemen hamile kalmıştım. O 5 yaşında artık ikinciyi düşünürken korunmasiZ üç ay anca deneyebildim ve ne ilginç kimyasal gebelik geçirdim degerlerimi bilmiyordum bile doktora söyledim onu gebelikten saymiyoruz dedi. Sonra adetim birden kesildi ve ben kist filan diye düşündüm doktora gittim .004 çıktı ağladım kabullenmek zor geldi. Burda yükseltenleri gördüm ama ilk defa 00 lardan yükselten birini gördüm. Bu bana umut oldu. Birazcık olsun yükseltsem ve beni 40 lara kadar götürse şükredecegim inan ki. Çok yıprandım tam da ikinciyi düşünürdük ve ilki hemen olmuştu. Yaş da 32 hemen olur dedik ama böyle birşey hiç aklımıza gelmedi

Yazınız bana umut oldu benimde yaşım 31 amh 0.03 normal yolla gebelik hiç olmadı 3 yıldır tedavi sürecindeyiz yani normal yolla gebelik içinde umut var o zaman bana hep imkansız geliyor ovulasyon testleri denedim onunla takip olmasına rağmen olmadı sanırım vakti saati var bazı şeylerin bu süreçte beslenme vs. Olarak birşey yapmış mıydınız
Canım senin 0.93 sen bir yılda nasıl 003 oldu birden stres sıkıntı vs yaşadin mi

Aynı amh değerine sahibiz cnm senin ultrasonda folikulun kaç tane gözüküyor? Veya gözüküyor mu ? Birde doğal adet oluyormusun?
Her ay yumurta vardı mart ve nisanda 4 taneydi marttan beri gidiyorum hiç yumurtamı toplayamadılar doktorların düzensiz takibi yüzünden başıma gelmeyen kalmadı ksokoca 1 sene çöp oldu. Şimdi bu ay hiç folikül yok denildi ve ilaçla adet oldum. Korkuyorum diğer aya da olmazsa diye

Aynı amh değerine sahibiz cnm senin ultrasonda folikulun kaç tane gözüküyor? Veya gözüküyor mu ? Birde doğal adet oluyormusun?
Her ay yumurta vardı mart ve nisanda 4 taneydi marttan beri gidiyorum hiç yumurtamı toplayamadılar doktorların düzensiz takibi yüzünden başıma gelmeyen kalmadı ksokoca 1 sene çöp oldu. Şimdi bu ay hiç folikül yok denildi ve ilaçla adet oldum. Korkuyorum diğer aya da olmazsa diye
Geçen sene haziran ayında 2. Tüp bebek yaptık bende hep 2 gözüküyor. 3.5 yıl oldu bıktım bende artık koşturmaktan ben kendim adet olabiliyorum baya oldu amh baktıralı şimdi ne durumda hiç bilmiyorum allah yardımcımız olsun zor bir süreç gerçekten öncelikle mutlaka takviye kullan en az 3 ay hazırlanmak gerek beslenme olarakta ben bunu bilmeden ilk tedavime atladık paramız çöp oldu 1 yumurta toplandı döllenemedi. Doktor merkez çok önemli laboratuvar kalitesi aynı şekilde ben bahçeciden memnun kalmıştım.amh değeri önemli değil bu arada önemli olan fsh lh bunlar ve yumurta kalitesi birde ultrasonda görülen yumurta sayısı.

Back