Oğlumun eğlence merkezi gezisi vardı bugün. Erkenden kaldırdım "kahvaltı yap oğlum" yok yapmam. Biraz hasta ilaç kullanıyor dolayısıyla bağırsakları da bozuluyor. Hiç göndermek istemedim ama gitmek istedi. Göndermek istemedim çünkü kakasını ev dışında hiçbir yerde yapmıyor, kimseye söylemiyor. Evde de kakam geldi deyince bez bağlıyorum ona yapıyor. Asla tuvalete yapmıyor. Pedagog diyeceksiniz, götürdüm aylarca yok çözüm olmadı. O kadar inatçı ki, hiçbir yöntem işe yaramıyor kendisi istemesi gerek. Dün okuldan aldığımda kakasını altına yapmıştı. Söylememiş. Banyoda dezenfekte edene kadar canım çıktı.
Bağırsak düzenleyici ilacı var. Sabah gezide rezillik olmasın diye onu içireyim dedim. Asla içmedi. Bez bağlayayım gezi bitene kadar oğlum diyorum kendini yırtıyor asla bağlatmadı. Öğretmenine söyle kakan gelince diyorum söylemem diyor. Deli gibi yağmur yağıyor oğlum bak direkt servise bineceksin basma su birikintilerine zaten hastasın sırılsıklam olacaksın diyorum inadına zıplıyor suyun içine. Tekrar diyorum geziye gitme evde dinlen istersen diye hayır gidicem diyor.
Artık o kadar tükendim ve gerildim ki çocuğu teslim ederken öğretmen morarmış suratıma bakıp "ne oldu" deyince "hocam yaparsa da yapsın altına öyle dolaşsın. Aksın paçalarından. Yapacağım bir şey yok artık" dedim. "tamam sakin olun bir şey olmaz inşallah" diyerek beni teselli ediyor o da. Rezillik. He sabahın köründen beri beni tüketmiş olan oğlumun arkasından ağlıyorum ben de. Hasta çocuk sinirlendim bir de kötü davrandım diye.
Neden ya neden bu kadar zor olmak zorunda bu çocuk. Hasetlik değil ama aşırı özeniyorum uyumlu, sakin çocuklara. Kakadan yemeğe, ilaçtan uykuya, hastalıktan sağlığa her alanda her durumda sorun çıkarıp inatlaşır mı bir çocuk. Deli gibi öksürüyor ilacını içirmek için sırtımdan ter boşalıyor yahu. İçmem tadı kötü içmem. Sevmem ben ilaç, içmiyorum. Zıkkım iç zıkkımın kökünü iç deyip çemkirmek var ama kötü anne olmayalım değil mi. Aman travma yaşamasın.
Okula gitmesi gerektiği konusunda iki adet pedagog hemfikir iken maddi sıkıntı çekerek okula gönderiyorum. Ancak okula gitmesi bile olay olduğu için sürekli okuldan alsam mı düşüncesi ile boğuşuyorum.
İki gün sürdü tuvalet eğitimi. Sadece iki günde çişini ve kakasını söylemeyi, altına yapmamayı öğrendi. Ancak tuvalet eğitimi oğlum için bununla sınırlı değil. Kakayı tuvalete yapmayı istemiyor, korku oluşturdu ve o kakayı o deliğe yollamıyor inatla. Ödül, ikna, zorlama, oyun Allah ne verdiyse denedim. Yok yani olmuyor. Ya günlerce tutup kusmaya başlıyor. Ya da bazen tutamayıp altına bırakıyor. İlla beze sıçacak.
Konu temizlikti değil mi? Şimdi fark ettim temizlik ve düzen takıntımın olması çok normalmiş yahu. Rahatlıyorsam demek ki.