- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.039
- 748
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
- #361
Muhtemelen küveti katkısız çamaşır suyuyla yıkadı.
Ivet :)))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Muhtemelen küveti katkısız çamaşır suyuyla yıkadı.
Evde (16.5 aylık)bebek olmasina rağmen her gün ev süpürmem.
7 sene önce(kızımdan önce yani)bende bahsettiğin gibiydim. Hatta çalışıyordum ve yatana kadar kendimi paralıyordum. Sonra kızım oldu işten ayrıldım ama ben o eski ben olmadım zira tüm gün kucağımda tepemde vs vs.
Anaokuluna başladı sonra, bende boş vakitlerimde yine temizlige sarmaya başladığımı farkedince, her gün yürüyüşe çıkmaya başladım,öyle atlattım.
Şu an umrumda değil yani ev temizmiş pismiş,haftada 2-3 gün süpürüp silsem yetiyor. Dikey süpürge ile süpürüp gectiğim dahi oluyor. Ütü haftada 1 yapıyorum ve sadece gerekli olanları ütülüyorum,iç çamaşırı vs ütülemiyorum.
Çamaşır çok çıkıyor,sepet asla boş kalmıyor,makinemi büyüttüm bu sayede her gün yıkamıyorum daha az yıkıyorum. Bak balkonda çamaşırlar duruyor şu an,dursunlar diyorum.
Uzun zaman oldu eşyaya hizmet etmeyi bırakalı,sanada tavsiye ederim. Tabi ki kimse pislik,dağınıklık içinde oturmak istemez bu bir gerçek ama denge de şart,arada aman bugünde dağınık kalsın deme özgürlüğü olmalı insanın zira ev işi nankör,yapıyorsun,2 saat sonra(çocuklu evlerde özellikle) eski halini alıyor.
Bipolar ya da OKB misiniz acaba? Sanki böyle bir şeyler hatırlıyorum size dair
Eksik ve yanlış yazmışım. Çocuğu dezenfekte etmedim shsjjs. Onu normal yıkadım. Kıyafetlerden kaka arındırmak çok kolay değil lekeli kalıyor. Kaynar su, leke çıkarıcı ve iki kez makinede yıkayarak temizledim. Banyoyu da çamaşır suyu ile ovdum tabi. Bir bok sabun ile yeterince temizlenmez :)
Diğer konuda da oğlum emin ol rahatsız olmaz, olmuyor. Dün o halde markete gitmek istedi parka gitmek istedi. Eve gidince temizleyelim kakayı diye gayet rahat davrandı. Bir rahatsızlık yok :)
Dediğin gibi yaptım bugün. Mola verdim. Tabi yine iş yaptım da ütü süpürge vs yapmadım. Bugün sinirlerim bozuk epey zaten mola iyi geldi biraz.
Öğretmeni ikna etmiş diyorsunuz bu konuda o daha etkili olabilir arkadaşlarının tuvalete yaptığını söyleyip onu teşvik edebilir, okulda kakasını haber verince sticker gibi küçük ödüller verebilir, çocuklar evde yapmadıkları birçok şeyi okulda daha rahat edinirler.
Bırak kalsın
Toplumsallaşınca öğrenir kakalı gezilmeyeceğini
Dert etme
Bu arada iş yapmadım dediğin gün mesela neden yatak topladın çamaşır katladın
Tamam aç oturmayın yemek yap da diğerleri gereksiz
Yataklarımız en son perşembe toplandı (yardımcım temizliğe gelince topluyor) bir daha da yine perşembe toplanacak
Temiz çamaşırlar koltukta hatta kondisyon bisikletinde de gömlekler asılı
Bu akşam lahmacun yedik yemek yapmadım bulaşık da yok bu akşam
Ama saat 6 ile 8 arasında ofiste gibi aralıksız yazı çizi işi yaptım akşam 10 da da online bir eğitimim var vs
8-10 aradında duş yaptım oturuyorum neden çamaşıra kendimi vakfedeyim
Bırak kalsın
Toplumsallaşınca öğrenir kakalı gezilmeyeceğini
Dert etme
Bu arada iş yapmadım dediğin gün mesela neden yatak topladın çamaşır katladın
Tamam aç oturmayın yemek yap da diğerleri gereksiz
Yataklarımız en son perşembe toplandı (yardımcım temizliğe gelince topluyor) bir daha da yine perşembe toplanacak
Temiz çamaşırlar koltukta hatta kondisyon bisikletinde de gömlekler asılı
Bu akşam lahmacun yedik yemek yapmadım bulaşık da yok bu akşam
Ama saat 6 ile 8 arasında ofiste gibi aralıksız yazı çizi işi yaptım akşam 10 da da online bir eğitimim var vs
8-10 aradında duş yaptım oturuyorum neden çamaşıra kendimi vakfedeyim
her sabah saat 6 da kalkiyorum ders calisiyorum yuksek lisans icin.saat 9 da kahvalti hazirliyorum kizimla yiyoruz.sonra temizlik yemek saat 11 buluyor.kizimla hazirlaniyoruz o okula bende okula.saat 5 te okuldan cikiyorum.eve gelince yemek cay fasli saat 8 de tekrar derse saat 12 ye kadar.tabi bu arada utu camasir bulasik saymiyorum bile.ve cok titizim her gun mutfak banyo lavabolar temizlenir her yer supurulur.zor mu zor persembe 28 yasina giriyorum yapmak istedigim ama yapamadigim cok sey var.zaman bana hic yetmiyor
Dur korkutup kaciracan
Valla ben yurtdisina tasindim da rahatladim.
Bir ben pisim dunya alemde saniyordum. Cevrem idrak gibi temizlik konusunda ust level kisilerle doluydu cunku. Biraz evvel komsuma gectim, mutfak daginikti baya, dun misafirlerim vardi dedi ahaha, oturduk kahve ictik, sohbet ettik. Idraka da bu rahatligin birazindan dilerim. Burada su cok guzel gelsene![]()
Gözüm seğirdi zaten yatakları toplamama kısmında. Göğsüme ayı oturdu.
12 de uyuyorum.keske uyumama gibi bisey olsa butun zaman bize kalirİşte bende de şu erken kalkma mevzusu yok. Çok özeniyorum ve istiyorum ama kendine kıyamıyorum :) sekizde uyanıyorum ben. Akşam kaçta uyuyorsunuz?
Her gün cam silen birine acaba cama bir şey mi yapıyorsunuzda her gün siliyorsun demiştim o meseleMerhaba hatunlar
Epeydir yoktum buralarda, yokluğumda dertlerde boğulmadınız inşallah ahsjsjs. Neyse cıvıtmadan konuya gireyim.
Efenim son zamanlarda kabıma sığamıyorum. Zannediyorum 33. Yaşıma girmeye günler kala "zamanı en iyi şekilde değerlendirme" konusunda paniklemiş durumdayım. Dolayısıyla 24 saat asla yetmiyor ya da ben zamanı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Tam da bu yüzden önceliklerimi, eylemlerimi, zamanı nasıl değerlendirdiğimi sorgular oldum. Bir arkadaşımla konuşurken "idrak sen ne ara böyle oldun" deyince hepten sorgulamaya başladım kendimi. Aslında şimdiye kadar sorun yoktu ama yapmak istediklerime zaman yetmediğinde ve ben buna aşırı sinirlenip adeta bir canavar gibi saldırma eğilimi gösterince bir sorun olduğunu fark ettim.
Konunun bu kısmında Parantez açayım, evet dert bu anacım. Bu dert canım bacım.
Size güne nasıl başladığımı ve neler yaptığımı, neleri yapmak isteyip vakit bulamadığımı yazayım. Siz de Allah rızası için bir el atın. Bunları yapmana gerek yok sen idrak ziyagilsin kendine gel deyin ama ikna edin. Çünkü kendi kendimi ikna edemiyorum ben.
Sabah sekizde uyanıyorum. Oğlumun kahvaltısını hazırlıyorum. Beraber kahvaltı yapıyoruz, biraz gıcık bir oğlum olduğu için hazırlanması uzun sürüyor. 9 buçukta okula götürüyorum onu. Eve dönünce yarım saat kadar sigara içip "aha valla yalnızım evde. Yeminle ev benim ve yalnızım" sefası sürüp, ardından yatakları topluyorum. Bulaşık makinesini boşaltıyorum ya da çalıştırıyorum.
Sonra çamaşır varsa yıkayıp asıyor, her gün mutlaka evi süpürüyorum. Tuvaleti temizleyip ütü yapıyorum. Yemek faslını da halledince saat 13.30 oluyor. Oğlumu almadan önce 2 saatim kalıyor. O iki saatte kitap mı okuyayım, örgü mü öreyim, karakalem mi çalışayım, ikinci üniversite okuyorum uzaktan, onun dersini mi çalışayım, oğlana bir kek mi çırpayım, cilt bakımı mı yapayım şaşırıyorum. Her şeyi yapmak istiyorum ama hiçbir şey yapamıyorum. Haftanın iki günü spora gidiyorum ama ne gitmek. Kan ter içinde koşarak.
Sürekli koşuyorum, sürekli ayaktayım ama elde var sıfır. Yani sıfır deyip haksızlık etmeyeyim kendime de YAPMAK zorunda hissettiklerimi yaparken, yapmak istediklerimi kaçırıyorum.
Şimdi sırasıyla sorayım. Siz her gün ev süpürüyor musunuz? Ben süpürmezsem aklım hep evin kirli olmasında kalıyor ve bir şeye odaklanamıyorum. Yani içimden bir ses "delirme idrak sen bu değilsin" dese de, mutlaka süpürüyorum. Lavabo tuvalet temizliği hadi mecbur yapılıyor. Yemek yapmaktan nefret ediyorum. Allahım ne olur hapla beslenilen çağa atlayalım diye dua ediyorum hani öyle bir nefret. Bunu da Eleyemeyiz, mecbur yapılacak. E ütü desen evet donlardan nevresim takımlarına, hatta pijama ve atletlere kadar ütülemek normal değil biliyorum ama engel olamıyorum kendime.
Anlayacağınız aklım "mühim olan sen, ailen ve çocuğun. Boş işlerle kendini yorup onlara yetersiz ve mutsuz olacağına bırak akışına" diyor ama bedenim beni dinlemeyip iş yapıyor sürekli.
Bir el atın bana yahu. Hayat kısa her şeyi de mükemmel yapma bırak pis kalsın bir gün ev. Sepette ütü kalsın sen otur anime çiz mutlu ol deyin. Ya da benim bu her şey olması gerektiği gibi olacak sonra kişisel isteklere zaman ayrılacak takıntımı nasıl yeneceğimi söyleyin.
Normalde oğlumun zamanından çalmam, o okuldan gelince yemek yeme ve mutfak toplama dışında iş yapmam onunla ilgilenirim. Ancak son günlerde her şeyi yapayım her şeye yetişeyim diye öyle koşuyorum ki, oğlanla oyun oynarken isteksizim, tahammülsüzüm.
Siz nasıl yetişiyorsunuz her şeye. TV izlemiyorum gün içinde açılmıyor bile. Telefon, internet desen çok az kullanıyorum. Hani bunlar da almıyor vaktimi. Çalışırken haftada bir ev temizler, işten gelip pratik bir yemek yapar sonra otururdum. Şimdi çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde yeten zaman şimdi yetmiyor. Tamam çalışırken bu kadar çok şey yapmak istemiyordum nasılsa vaktim yok diye, ancak şimdi vakit var yine yetmiyor.
İçimde coşkulu bir ev kadını varmış da açığa çıkmayı mı beklemiş ne olmuş anlamadım ki. Eltim mesela manyak gibi temizlik yapar ama bundan memnundur sever. Ben yapıyorum ama gün sonunda "çamaşır suyunda boğul inşallah idrak, mok vardı günü ziyan ettin. Al yine istediklerini yapamadın." diye kahroluyorum. Hani memnun da değilim düzen takıntımdan.
Ben nasıl zamanı verimli kullanırım nerede hata yapıyorum bir söyleyin. Yaşayacak mıyım? Böyle ruhumu silikonlu spreye satmışken yaşayamıyorum çünkü.
En dipten not: bir ev hanımının macera dolu gününü okudun anacım. Bdv bölümündeki bilimsel çalışmalara böylesine ucuz bir konu ile engel olduğum için özür diler, laf sokmak için hazırlandığın şu saniyelerde o muhteşem enerjini bana harcamamanı önemle rica ederim. Tişikkirlir.
Bende bunu düşündümevdekileri mi adam etseniz biraz acaba hani dağıtmadıkça toplamak da gerekmez eşiniz savruk mudur çocuğunuz da biraz dikkat edebilir artık yediğini içtiğini yere dökmesin en azından
Merhaba bu konuyu ara ara takip ediyorum. Anlatım tarzınıza, mizah anlayışınıza tabiri caizse hastayımBu konuda bir görüm var müsaadenizle açıklayayım. Çağımızda popüler bir psikolojik rahatsızlık var: Erteleme. Belki de bu yaptığınız temizlik işleri hobilerinizi veya hayallerinizi ertelemek için bir paravandır. Beyniniz size oyun oynuyordur. Örneğin çizim yapmak istiyorsunuz fakat beyniniz erteliyor. Yapı itibarı ile erteleme sırasında boş oturabilen biri değilsiniz, erteleme sürecini ütü ile yaşıyorsunuz. Veya yer süpürme ile. Bu da farklı bir ihtimal. Eğer değerlendirmeye almak isterseniz.
Bende bunu düşündüm
Evde her gün süpürge açılmak zorunda kalınıyorsa döke saça yemek yiyen her yeri birbirine katan biri vardır
Birde kadının her gün oradan oraya iş yetiştireceğiz diye paralanması sıkıntı
3 yaş çocukları bile kendi tabağını sofradan kaldırabilir eşi yatak toplamaya yardımcı olabilir
Eve geldikten sonra bulaşık makinesini o yerleştirebilir
Dökülürken ev halkı var toplanırken yardımcı olan kimseyi okumadım