• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

Uc arti birler napsin pekı dıyorum bugun bısmıllah dıp kose yapayım heryerı evı supuruyorum sılıyorum ben fınısh. Sonra dınlenıyorum kahve ıcıyorum sonra bebısım uyanıyor
Alt komsum gelıyor yıne mı kaldırdın heryerı dıyor her yer zaten hep kalkık hergun temızlık yapıyor profılım:temizlik:

çalışıyomuşsun keşke kadın tutsan demeye geldiydim
70 metrekare küçük diyolar haklılar ama eşya olunca oraya çekip burasını rahat rahat silemiyosun
eşya olduğu sürece ev küçük farketmiyor, ben de 60 küsür metrekarede yaşarken öğrendim

konu süpermiş, takibe alıyorum. süper ipuçları olmuş :halay::KK68:
geri dönüp tek tek okuycam şimdi
fikrini paylaşan tüm hanımların ellerinden öpüyorum (saygı baabında) :KK54:

ha bu arada zeytinağacı, beceriksizim demişsin anlatmışsın açık açık ya hani
sanmıyorum o kadar beceriksiz olduğunu hiç ama
bir kere dürüstsün, valla bence asıl bu çok büyük meziyet :KK64:
hiçbi halt yapmayıp çok titizim diye geçinen binlerin yanında :KK53::KK53:
varsın beceriksiz ol bacım :KK50:
kolay gele, elin iş dötün taş olsun (anamın lafı) :KK53::KK53::KK53:

Konu super olmuş bende de senden huybvar valla evi dip bucak temizlemeyi düşünüyorum ama sadece düşünüyorum gerisi yok yani :) simdi burayı okuyunca bi iştah geldi aksam aksam başlayım bari bi ucundan becerikli hanımlara da bi soru yonelteyim halılarımin her yeri leke oldu bulaşık deterjanı ile ve arap sabunu ile uç kez sildim çıkmadı aksine iyice dağıldı ve çok kötü gözükuyor yıkamaya veresim var ama yeni aldım daha dört ay oldu kesimde izin vermiyor yeni diye bide koydeyiz anlayacağınız bana şöyle kuvvetli bi hali temizleyici lazim ne alabilirim vanish cosla olmaz İsrail mallarını almiyorum?

Ay bir de bir tencerem ve iki cezvem unutkanligim yuzunden kapkara oldu nasıl çıkar yeniden pırıl pırıl olsun istiyorum karbonat ve sirke is görür mu?:110:

An itibari ile yarim saat te bitti şu anda bende. Evi supurdum, yerleri sildim ,
Çamaşır koydum simdide mutfağı toplayacağım. Ha isim bu kadar di.
Yoksa net bir saate istesem evi temizlerim.
Elim çok hızlıdır ve istersem çok titiz olurum. Şu an daha yeni evli olduğum için ev pek kirli olmuyor. Cam perde koltuk hali falan.

Mutfağıma arab sabunu ( sari jel sabun) kullanıyorum. Yerlere azıcık çamaşır suyu ve oda kokusu koyuyorum sildikce ev güzel kokuyor. Cam aynalara da camsil yetiyor. Banyo tuvallette çamaşır suyu dokuyorum bu kadar.

Konu super olmuş bende de senden huybvar valla evi dip bucak temizlemeyi düşünüyorum ama sadece düşünüyorum gerisi yok yani :) simdi burayı okuyunca bi iştah geldi aksam aksam başlayım bari bi ucundan becerikli hanımlara da bi soru yonelteyim halılarımin her yeri leke oldu bulaşık deterjanı ile ve arap sabunu ile uç kez sildim çıkmadı aksine iyice dağıldı ve çok kötü gözükuyor yıkamaya veresim var ama yeni aldım daha dört ay oldu kesimde izin vermiyor yeni diye bide koydeyiz anlayacağınız bana şöyle kuvvetli bi hali temizleyici lazim ne alabilirim vanish cosla olmaz İsrail mallarını almiyorum?
Canim biz halidaki lekelere oda spreyi var ya. Ama mavi okyanus ferahlığı olacak ondan sıkıp siliyoruz z. Yada bulaşır makinesi parlaticisi var ya ondan dok sil çikiyor

Bulaşık makine parlatıcısı deneyin

Z zeytinagaci duygularıma bir insan ancak bu kadar tercüman olabilirdi , ben de yıllarca anamın evinde okuyom ben ya deyip kocamın evinde çalışıyom ben ya diyerek beceriksizliğimi kamufle ettim ama yok gerçekten eli yatkın olmayınca olmuyor mu ne? Şimdi bir de hamileyim yapamıyorum diye süper bir bahanem oldu çok şükür. Sonrasında çocuk var yetişemiyorum demeyi de Allah nasip etsin inşallah diyerek çekiliyorum konundan.

Ama yorumları gözlerimi 4 açarak okuyacağım umarım işime yarar bişeyler çıkar :)

Canim biz halidaki lekelere oda spreyi var ya. Ama mavi okyanus ferahlığı olacak ondan sıkıp siliyoruz z. Yada bulaşır makinesi parlaticisi var ya ondan dok sil çikiyor
Teşekkür ederim lekeler bayadir var ama geçer mi yine de sildim sildim çıkmadı biraz azaldı sade ce

Koltuklarım krem rengı ne dokulse çıkarıyor ama leke beklemıcek oyle aylarcca halı da aynı sekılde

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 67
Z zeytinagaci duygularıma bir insan ancak bu kadar tercüman olabilirdi , ben de yıllarca anamın evinde okuyom ben ya deyip kocamın evinde çalışıyom ben ya diyerek beceriksizliğimi kamufle ettim ama yok gerçekten eli yatkın olmayınca olmuyor mu ne? Şimdi bir de hamileyim yapamıyorum diye süper bir bahanem oldu çok şükür. Sonrasında çocuk var yetişemiyorum demeyi de Allah nasip etsin inşallah diyerek çekiliyorum konundan.

Ama yorumları gözlerimi 4 açarak okuyacağım umarım işime yarar bişeyler çıkar :)
Sen de benı ozetlemıssın bı farkımız cocuk var yetısemıyorum demeye basladım :halay:

1+1 evin temizliği ve yerleşmesi daha zor. Fazladan odası olanların evine bi bak, o odaya atmış süpürgeyi, koliyi. Sen nereye koyacaksın, sadece baza var oda tıklım tıkıştır eminim.
1+1 re yaşamayanlar hemen "neee aaaa 1+1 mi yaaa aaa", bu zamanda hala salonun kapısını açmayıp yada sadece tv izlemek için kullanıp çocuğu oturma odasında oynatıp fazla eşyayı da çocuk odasına koyanlar var 3+1 evim çook temizim diye :63:

1+1 evin temizliği ve yerleşmesi daha zor. Fazladan odası olanların evine bi bak, o odaya atmış süpürgeyi, koliyi. Sen nereye koyacaksın, sadece baza var oda tıklım tıkıştır eminim.
1+1 re yaşamayanlar hemen "neee aaaa 1+1 mi yaaa aaa", bu zamanda hala salonun kapısını açmayıp yada sadece tv izlemek için kullanıp çocuğu oturma odasında oynatıp fazla eşyayı da çocuk odasına koyanlar var 3+1 evim çook temizim diye :63:
Ah keske oyle dıyebılsem her odamın kapısı acık her odam pazar yerı gıbı..bazen herseyı atasım gelıyor dusen olması ıcın

Arkadaşlar ben hiç becerikli elinden iş gelen bi kadın değilim. bu gerçekten benim için sorun olmaya başladı
Yaş oldu 27
Evlilik oldu 5 yıldan fazla
ama hala öğrenemedim

ama ben ne evimi tam bi derleyip toplayabiliyorum
ne ütü vs yapabiliyorum
ne de pür-i pak temizlik ve çeşit çeşit yemekler...
eşim yazık işten gelip yemek yapıyo çoğu zaman
sabah adamı işe yoğurt ekmek yedirerek gönderdim
onları da dolaptan kendi bulmuş yemiş
ayıp bana ya :/

hep "çalışıyom ben yaaa" bahanesi ardına saklanıyorum ama aslında alakası yok. sadece beceriksizim.
bu hafta evdeyim ve bu defa ilk kez aynı anda evimin her yeri temiz olsun
çayımı alıp "ohhh be" diyerek oturayım balkonda keyif yapayım istiyorum

akşama da eşim işten geldiğinde önüne bi kaç çeşit bişey yapmış olmak istiyorum

genel süpürme toz alma silme vs yaparım da
benim asıl sorunlarım

1- Nereden başlamalıyım bana bir temizlik planı çıkartır mısınız? (bahar ya da bayram temizliği gibi detaylı temizlik yapıcam) ben bi orayı bi burayı yaparken her yer yarım yamalak oluyor sonra da pes edip bırakıyorum temizlik hiç görünmüyor

2- Klozetin plastik yerleri sararmış domestos döküyorum her defasında ama çıkmıyor onu nasıl yapcaz? pis duruyo böyle

3- Fırın ve fırın tepsilerim berbat olmuşlar, nasıl pırıl pırıl yaparım?

4-hangi temizlik malzemelerini kullanayım, tavsiyelerinize göre gidip alışveriş yapıcam

5- perşembe misafir gelicek o zamana kadar 1+1 balkon da var bu evi adam etmem lazım, yardımlarınızı bekliyorum.
Öhöm öhöm. Öncelikle balkonu bir güzel temizleyin ama ondan önce camını silin eğer fayans çok kirliyse porçöz ve omoyla yıkamanızı öneririm pırıl pırıl olur ya da onun yerine sihirli su kullanabilirsiniz. Cam silerken ben içine domestos bulaşık deterjanı ve sirke koyuyorum öyle yapabilirsiniz çerçeveler için tabiiki çamaşır sulu cif :))) Bu arada cam silerken tüllerinizi de makinaya atın çok az omo 2 kaşık toz şeker orta göze vernel ve perdeyi koydugunuzda perdenin üzerine bulaşık makinası deterjanı koyun ben fairy kullanıyorum(tülleriniz bembeyaz çıkacak:) )Avizeleri sade sirkeli suyla silin kurulayın. Halıyı süpürüp kaldırın. Çekmecelerinizi boşaltın içinin tozunu alın düzenleyin. (Dip köşe temizlendi mi geri kalanı fasa fiso :) ) koltuğunuzu silerken yine sade suya arap sabunu kullanabilirsiniz ben hep öyle silerim koltuğum turkuaz renk. Tavanın köşelerini süpürün(bazen örümcek olabiliyor ) silinecekse duvarları silebilirsiniz ben yeni tasındıgım için henüz silmedim neyle silinir bilmiyorum ama domestos katabilirsiniz sanırım :) sonra dip köşe silip süpürdünüz mü tamamdıııırr :) en son toz alın ki geç tozlansın. Halıyı da yine arap sabunu ve çamaşır sodasıyla silebilirsiniz. Ben sıvı arap sabunundan kullanıyorum. Klozete de porçöz dökebilirsiniz o sararma sorununu bende yaşıyorum hep porçöz kullanıyorum. Banyo duvarları fırçayla sabunlu su yapıp fırçalayıp durulayabilirsiniz. Fırın tepsisi içinde arap sabunu çok iyi iş çıkarıyor. Fırın içinde ben kullanmadım ama çoğu kişi memnun domol diye yağ çözücü var onu deneyebilirsiniz. İlla orjinali olması gerekmiyo deterjan satan dükkanlarda bulabilirsiniz sanırım ya da bimde köpük bazı var yağ çözücü ondan memnunum. Ev silerken de bingo mutlu yuvam yüzey temizleyiciyi öneririm harika :) yumuşatıcı olarakta yine bingo bebeğimin dünyası ve yumoş lilyum ve lotus çiçeği. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Hoş siz belki de temizliği bitirdiniz :KK70: :KK70:

Son düzenleme:
:) Herkesin meziyetleri farklıdır ev işinde iyi değilim diye üzülme öncelikle

İlk iş evi toplamak ortadan tüm eşyaları kaldırmak yerlerine düzgün koymak aldığın şeyin işi bittiğinde hemen yerine koymak

Sıra mutfağı toplamak ciflemek de... Ocak fırın tezgah lavabo... Ortada hiç bulaşık kalmasın tezgah üstü çok dolu olmasın benim açtığım bı konu var evime hoşgeldiniz diye orda tezgah duzenimi görebilirsin evimizin düzenli halı diye bı konu var orda da paylaşımlar var

Sonra yerleri süpürmek heryeri dipli bucaklı süpürmek

Sonra tozları almak biblo falan varsa musluk altında yıkıyorum kurumaya bırakıyorum ben

Sonra balkonlar yıkanacak

Sonra varsa çamaşır yıkanıp serilecek ben gömlekleri makinadan çıkar çıkmaz utuluyorum kolalı gibi oluyor askısında kurutuyorum direk... hiç utum birikmiyor

Sonra yerleri siliyoruz ben kışın 2 günde bir yazın hergun siliyorum ev hep temiz olunca yer silmem 10 dkmı bile almıyor çoğu zaman elimle siliyorum vileda daha zor geliyor yer silmeye kullandığım kucuk havlum var ev hergun silindiğinden hep temiz 1 havluyla bı oda siliniyor hemen

En son banyo WC cifleyip dusumu alıp çıkıyorum...

Ben tüm ev temizliğinde sirke kullanırım
Klozet ve lavabolar çamaşır suyu
Başka hiç deterjan kullanmam

Lavabo ve klozetler için kullan at süngerlerim var en ucuzundan 1 koli alıyorum mesela 30 sünger 10 TL falan lavaboya cifledimmi atıyorum süngeri elim hep eldivenli klozeti cifledimmi mi atıyorum
O temizlik fırçaları süngerleri kullanıp kaldırmak çok sağlıksız bakteri sonuçta

Klozete dokuyorum domestos biraz bekliyorum kapağı kapalı çekiyorum sifonu sonra dokuyorum sirkeyi ovuyorum süngeri atıp duruluyorum

Ben bütün bu genel temizliği 2 günde bı yapıyorum komple bütün evimin işi yer süpür sil balkon yıka banyo yıka ütü yap mutfak cifledimmi komple yarim saatimi alıyor evim 180 Mt2

Haftada bı gün börek mozaik pasta dolma falan yapıp buzluga atıyorum

Ayda bı perde yıkanır duvar silinir temiz olduğundan perdeler 15 dk durulama da yıkıyorum yıkanırken duvar siliyorum 10 dk sürüyor çünkü temiz

Camlar yazın haftada bı kışın her ay

Temiz olursa tüm ev yarım saatte biter herşeyiyle
İyi de bı benim bu ev mi 1gun silip supurmeyince aylardır temizlik yapılmamış gibi oluyo ya yarım saatte dediğiniz isleri nasıl bitiriyosunuz ben mi çok yavasim bilmiyorum sabah saat 10 da başlıyorum öğlen 3 te bitiyo ama çocuk da var arada onunla zaMan kaybim oluyo... valla şöyle tertemiz evleri gördükçe öyle ozeniyorum en fazla 2gune bi evim silinip süpürulur ama habersiz misafir gelecek diye aklım cikar o kadar nankör şu temizlik işi 1gun de her yer berbat oluyo benim... bu arada alf buharlı yer silme makinesini hepinize tavsiye ederim arkadaşlar 70 liraya aldım ben yeniler de çok güzel siliyo

Aslinda haftada bir gün belirleyin kendinize mesela ben cuma uygun oluyorum hem haftasonu misafir gelirse ev temiz olmuş oluyor. Cuma gunleri bir kova deterjanli suyumu viledami aliyorum. Evim 2+1 mutfagimda buyuk. Odalari tek tek once elektrikli supurgeyle supurup sonra yerlerini siliyorum. Toz alinacak yer varsa alip en son bir kova su ile de balkonu yikiyorum. Oldu bitti :) coluk cocuk yoksa benim gibi yetiyor bu. Tabi arada camasir suyu cif vs. detayli temizlik yapiyorum o ayri

Amaninn ya bu ev 120 mkare olsa ne olucak
Aniden twmuzlik olmaz tdmizlik rutin bir istir
Bir eve misafir gelse daginik hoooppp toplanirda hopp diye temizlik olmaz
Bundan sonra bir saglik sorununuz yomsa zamninda kir tutmadan temizlik yapin bence
Ilk kiraci sizseniz klozet sarardiysa sorun ve beyazlamaz
Davlumbazin telleri coom muhim bugun bi evde gozume girdi resmen
Hemen bolca karbonat ve sirkeye konmali saatlerce bekletip mumkunse geceden koyup sabah ovulmali parlar
Beyaz esyalari cifle misss
Dis fircasiyla karbonat sirkesi karistir fayans aralarini sil
Banyodaki kagit ne alaka yapilmis direk sokulmeli hic hijyenik degil bence
Tum tencereleri cifi bir posete dokup ov parlar miss
Camlari parke silme suyuyla sil kurula mukemmel sonuc alirsin ugrastirmaz tabi beyaz yerler ciflenmeli aralari iyice temizlenmeli
Ayyy yoruldum bosver ya bj arkadas tut yardim etsin yada gunlere yay havada sicak

Hic bir mutfak esyasinin yagini asla kimyasal kullanarak cikartmayin
Aktardan kuruyemisciden acik olarak satin alacaginiz karbonati booolca serpip uzerine sirke dokun birkac saate canini okur yagin

Back
X