• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

Eğri oturup doğru konuşalım o zaman .
Evet toplum suçlu maalesef... Ortadoğu kültürüyle yaşadığımız için *batılı* olamadığımız için suçluyuz en başta...
Sonra bekareti tabu yaptığımız için hala aramızda bekaretini koruyanlar olduğu buna önem verenler olduğu için de suçluyuz.
Evlilikler sadece bir baskı aracıdır insanların ve kadınların özgürlüğünü kısıtlar bu kuruma bu kadar değer de verilmemeliydi.
Herkes özgürce cinselliği yaşamalı 18 yaşına gelmeden herkes bir kerede olsa cinselliği tatmalıydı
Hamile kalanlar çocuğunu aldırmalı ama kendine güvenen doğurmalı ailesi sahip çıkıp savunmalıydı...
İsteyen istediği ile birlikte olmalı çok saydı da çocuk doğurmalı hepsinin babası farklı olmalı idi.
Toplumun değer yargısı örf ve adeti ahlakı diye bir şey olmamalı kopuk nesiller yetişmeliydi
Tek hayalim böyle bir ülkede yaşamak
O zaman ne tecavüz olurdu ne taciz olurdu ne çocuklar ölürdü gül gibi geçinip giderdik....

Evet toplum suçlu maalesef... Ortadoğu kültürüyle yaşadığımız için *batılı* olamadığımız için suçluyuz en başta...
Sonra bekareti tabu yaptığımız için hala aramızda bekaretini koruyanlar olduğu buna önem verenler olduğu için de suçluyuz.
Evlilikler sadece bir baskı aracıdır insanların ve kadınların özgürlüğünü kısıtlar bu kuruma bu kadar değer de verilmemeliydi.
Herkes özgürce cinselliği yaşamalı 18 yaşına gelmeden herkes bir kerede olsa cinselliği tatmalıydı
Hamile kalanlar çocuğunu aldırmalı ama kendine güvenen doğurmalı ailesi sahip çıkıp savunmalıydı...
İsteyen istediği ile birlikte olmalı çok saydı da çocuk doğurmalı hepsinin babası farklı olmalı idi.
Toplumun değer yargısı örf ve adeti ahlakı diye bir şey olmamalı kopuk nesiller yetişmeliydi
O zaman ne tecavüz olurdu ne taciz olurdu ne çocuklar ölürdü gül gibi geçinip giderdik....
ne hoş bir tablo değil mi:KK51:

Benim anlamadigim nokta, tecavuz suclularina, katillere bu kadar ceza verilmiyor ; bu kadina gelince vurun kahpeye mi yaptilar nedir ??

Sucu ne olursa olsun erkeklere en fazla 4-5 yil ceza kesen adaletimiz!! bu kadina neden bu kadar ceza verdi acaba?

Kadının normal olmadığı kesinken nasıl sağlılıklıdır raporu vermişler ki. Daha önce akli dengesi yerinde değil demişlerdi üstelik. Ne yaptıkları belli değil. Adalet olmuş saçmalıklar yuvası. Ben artık adalet bakanlığına hiçç güvenmiyorum

o kadın baştan aşağıya kadar hatalı!! her ne olursa olsun yaşadığı ilişki kimseyi bağlamaz belli bir yaşa gelmiş kadın ama bu ilişki sonrası hamile kalıp üstelik dogurmaya kalkıyorsa o cocuga sahip cıkmasınıda bilmeliydi ne günahı vardı o yavrunun ha madem başına böyle bir şey geldi en basında aldıracaktı ki bu bile bana göre canilik olurken dogurduktan sonra bir basına terketmek daha büyük canilik!! ve bence affı yok
adamda en az kadın kadar suclu ve oda cezasını cekmeli!!

Ana suç neyse odur.
O sebep olmuş, bu etkilemiş vs. diye işlemez hukuk.
Kadının suçu bariz ortada.
Çocuğu sosyal sigortaların önüne bıraksa zaten belli bir süre boyunca sahiplenme zorunlulukları dahi var kurumun.

Yani ne hoş kadının bahaneleri
Hiçbir şey bir bebeği yalnız başına ölüme terk etmeyi haklı çıkarmaz.
İnsanın içi cız eder ya yerinde bile oturamaz onun yalnız başına ağlaya ağlaya öldüğünü düşününce :KK61:

vay anasını ne güzel hayalleriniz varmış öyle. aile kavramı olmasın kadınlar orta malı gibi bi onla bi onla olsun çocuklar kime baba diceni bilemesin abuk subuk hayatlar yaşansın tabi bunun içinde din ve inançlar olmasın. ne istediğini bilmez bulduğu her yere saldıran bir nesil yetişsin 18 yaşına gelmeden cinselliği yaşayıp korunmasız hamilie kalan sonra istemeden olduğu için içindeki varlığın canına kıyan bir nesil olsaydı ne güzel olurmuş gerçekten....

vay anasını ne güzel hayalleriniz varmış öyle. aile kavramı olmasın kadınlar orta malı gibi bi onla bi onla olsun çocuklar kime baba diceni bilemesin abuk subuk hayatlar yaşansın tabi bunun içinde din ve inançlar olmasın. ne istediğini bilmez bulduğu her yere saldıran bir nesil yetişsin 18 yaşına gelmeden cinselliği yaşayıp korunmasız hamilie kalan sonra istemeden olduğu için içindeki varlığın canına kıyan bir nesil olsaydı ne güzel olurmuş gerçekten....
Arkadaş sadece ironi yapmış :KK51:

Kadının suçunu hiç bir şey hafifletmez bence
Bebeği kimseye emanet etmeden çekip gitmiş
Bu konuyla ilgili açılan başka bir konuda da yazmıştım, kanunen olmasa da vicdanen baba, aileler, hatta o bebeğin ağlamasını duyupta ilgilenmeyen komşular bile suçlu
Ama en büyük suçlu anne ; akli dengesinin de yerinde olmadığına asla inanmıyorum, bizim memlekette suçu işleyip deli rolü yapmak ezelden beridir var zaten. Aklı yerinde olmayan insan ne çalışmayı becerebilir, ne tatile çıkmayı, ne de başka bir şeyi. Bebeğin sorumluluğu herkesten önce onu doğuran anaya aittir. Bu kadının yaptığı vahşettir vahşet başka bir izahı yok. Diğer dolaylı suçlular da elbet ilahi adaletin terazisini görecekler. Şu aşamada ne toplumu, ne değerleri sorgulamanın bir anlamı yok vicdanla ilgili bu konu ve bence aldığı ceza gayet makul, hakimin ve doktorları da tebrik ederim deli numarasını yemedikleri için

kadının psikolojini bu kadar iyi biliyor olman çok ilginç. dışarıdan bakınca normal olmadı

evlilik dışı ilişki yaşayana kim ne demiş ki toplumda. dense bu kadar yaşanmaz bence. ama evlilik dışı yaşıyorsa günahsız olan çocuğun ileride yaşayacağı şeyleri göğüslemesi lazım. kendi ruhunu ya da bedenini tatmin ederken uygarlık ya da çağdaşlık ya da adı her ne ise başka suçsuz bir hayatı harcayamaz.
annemin üst kat komşusu aynen de dediğin şekilde bir çocuk dünyaya getirdi. benim kızımla aynı yaşta. hatta adam karısından ayrı yaşıyor bu kadınla bir hayat kurmuş ama kağıt üzerinde hala evli.
çocuk doğacağı zaman kendi karısının üstünden hastaneye yatırıyor ve nufüsa da aynen kendi karısının çocuğu olarak kaydettiriyor. şimdi evvlilik dışı yaşadı ve yaşıyor ama kendi çocuğu yasal olarak başkasının görünüyor ama kendini annesi biliyor. ya da adam bunu bile yapmadığı zamanlarda çocuklar okul çağına geliyor okula gidemiuyor, hastaneye gidecek nufus cüzdanları yok. bu mu normal olan?
yaşasın tabi herkes; herkes kendi yaşadığından sorumludur.
bu bahsedilen başka bir durum.
Bizim oralarda mahallede dul bir bayan vardı kızıyla yaşıyordu. Ailesinden kimse yoktu.
Dul yani evlilik dışı hamile kalmış değil bir şey değil.
Mahallenin diline sakızdı, bakkalından, esnafına herkes sarkardı kadına. Dul ve tek ya, beklentisi vardı erkeklerin.
Böyle şeyler yaşayanlar da çok, değil evlilik dışı çocuk dul olup yaşamak bile mesele. Sen ben demeyiz belki ama insanların ağzı pek bir kalabalık.

Suçu olmayan bir insana bedel ödetmek! Üstelik bu insan konuşamıyor, kendi kendine yemek yiyemiyor, hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor... Nede olsa bebek değil mi? Onu öldürmek yetişkin bir insanı öldürmekten daha kolay...

Şimdi buradaki kadın masum yani?

Bakın bir suç diğeri öne sürülerek aklanmaz. Mesleği olan bir kadından bahsediyoruz kim hangi çaresizliği savunuyor ben anlamıyorum. Adamla yatmasaydın kardeşim. Evet adamın en azından bu olayda suçu yok. Adam mı öldürdü bebeği? Yada kadının annesi, babası yada toplum mu? Hayır, o bebeği o evde yalnız bırakan kadın öldürdü.

Para kazanan ayakları üzerinde duran bir kadından bahsediyoruz. Kim sana ne yapabilir? Al bebeğini başka bir şehre tayin iste. Git kendine yeni bir hayat kur.

Efendim duyulursa öldürülürmüş...

Bırakın bu işleri ya, o kadar tutucu ailede yetişmiş bir kadın kırmızı pantolonlar, sarı saçlarla sokaklarda dolaşamaz. Üstüne birde elalemin adamıyla yatıp kalkamaz. Toplumla uğraşacağına insanlar kendilerine baksınlar...

Suçu olmayan bir insana bedel ödetmek! Üstelik bu insan konuşamıyor, kendi kendine yemek yiyemiyor, hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor... Nede olsa bebek değil mi? Onu öldürmek yetişkin bir insanı öldürmekten daha kolay...

Şimdi buradaki kadın masum yani?

Bakın bir suç diğeri öne sürülerek aklanmaz. Mesleği olan bir kadından bahsediyoruz kim hangi çaresizliği savunuyor ben anlamıyorum. Adamla yatmasaydın kardeşim. Evet adamın en azından bu olayda suçu yok. Adam mı öldürdü bebeği? Yada kadının annesi, babası yada toplum mu? Hayır, o bebeği o evde yalnız bırakan kadın öldürdü.

Para kazanan ayakları üzerinde duran bir kadından bahsediyoruz. Kim sana ne yapabilir? Al bebeğini başka bir şehre tayin iste. Git kendine yeni bir hayat kur.

Efendim duyulursa öldürülürmüş...

Bırakın bu işleri ya, o kadar tutucu ailede yetişmiş bir kadın kırmızı pantolonlar, sarı saçlarla sokaklarda dolaşamaz. Üstüne birde elalemin adamıyla yatıp kalkamaz. Toplumla uğraşacağına insanlar kendilerine baksınlar...

yazdıklarına aynen katılıyorum arkadaşım.
yatmasaydın adamla.. yatıyorsan korunsaydın..
bebeğin mi olacak.. aldırsaydın...
evde yalnız bırakıp gidene kadar öncesinde bir çok seçenek var..

doğurdun mu?
o zaman hangi akla hizmet bırakıp gidersin.. aklım almıyor.. savunanları hiç almıyor!!

bahane bulacaksın madem ailen ısrarcı.. hastayım de.. ölüyorum de.. işim var de...
3 gün sonra gelicem de.. oyala.. aklın adamla yatmaya yetiyorsa.. doğum yapmaya yetiyorsa... o çocuğa bakmaya da yetecek...

yazdıklarına aynen katılıyorum arkadaşım.
yatmasaydın adamla.. yatıyorsan korunsaydın..
bebeğin mi olacak.. aldırsaydın...
evde yalnız bırakıp gidene kadar öncesinde bir çok seçenek var..

doğurdun mu?
o zaman hangi akla hizmet bırakıp gidersin.. aklım almıyor.. savunanları hiç almıyor!!

bahane bulacaksın madem ailen ısrarcı.. hastayım de.. ölüyorum de.. işim var de...
3 gün sonra gelicem de.. oyala.. aklın adamla yatmaya yetiyorsa.. doğum yapmaya yetiyorsa... o çocuğa bakmaya da yetecek...
Bence de...
Hayır birde her şeyin sorumlusu toplumumuz, ahlakımız oluyor.
Bizim insanımız kendisini hakir görmeye ne kadar meraklı...

burada sadece bebeği doğuran kadın suçlu değil.
bebeğin babasının da ceza alması gerekir.

burada sadece bebeği doğuran kadın suçlu değil.
bebeğin babasının da ceza alması gerekir.
Canım bebeğin babası da ceza almalı demek başka, bebeğin babası gereken cezayı almadı diye kadını aklamaya çalışmak başka.

Burada yapılmak istenen adamın gereken cezayı almamasından yola çıkarak bir katili aklamaya çalışmak bence...

Ben bu kadının hiç sağlıklı bir psikolojisi olmadığını,hatta ağır bir travma geçirdiğini düşünüyorum ilk günden beri.
Amacı bebekten kurtulmak olsa alır bir cami avlusuna bırakır veya cinayet işleyecek durumda olsa bebeği öldürür biryerlere atardı.
Hiçbir sağlıklı insan bu kadının yaptıklarını yapmaz.
Bebeğin kendini besleyebileceğini düşünüp yanına biberonla mama koyması kendini kandırmak diyelim,bebeği ölü halde bulduğunda alıp hastaneye götürmez.O cesetten kurtulmaya çalışır.
Bence önce ciddi bir psikolojik tedavi görmeli.

Back