• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

Bebeğin cesedini yok etmeye çalışsaydı, bir şekilde ortaya çıkardı.
Katili öldüğü halde Sinem in cesedinin olduğu yer ortaya çıkmadı mı? Cem Garipoğlu Münevver in cesedini İstanbul un bir ucundan diğer ucuna taşıdı ama ortaya çıktı... Her yerde mobese kameraları var...

Aklı dengesi yerinde değilden yırtmaya çalışmak için bebeğin cesedini hastaneye götürdüğünü düşünüyorum...

daha kimligi bile cikmamis ufacik bebek, pesine kim dusecekti ki? sinem, munevver olaylari cok farkli, medyaya konu oldu, cok buyudu hersey cesetler ortaya cikana kadar. kimbilir kac cinayet oyle faili mechul kaliyor hatta cinayet oldugunu bile bilmeden seneler geciyor. bebekten hic hastaneye gitmeden kurtulabilirdi. akli yerinde olsa bebekten oldurmeden dahi kurtulabilirdi.

daha kimligi bile cikmamis ufacik bebek, pesine kim dusecekti ki? sinem, munevver olaylari cok farkli, medyaya konu oldu, cok buyudu hersey cesetler ortaya cikana kadar. kimbilir kac cinayet oyle faili mechul kaliyor hatta cinayet oldugunu bile bilmeden seneler geciyor. bebekten hic hastaneye gitmeden kurtulabilirdi. akli yerinde olsa bebekten oldurmeden dahi kurtulabilirdi.
hastanede doğum yapmış,arkası aranır bebeğin.ana sağlıktan aylık kontrollere geliyorlar:KK66:

Erkekler hamile kalsaydı aynı şey onlar için de geçerli olurdu... Hamile kalmamak için 13243412 tane yöntem var, diyelim hamile kaldı doğurmayacaktı, diyelim doğurdu o zaman bakacak.. kimse adama melek demiyor, ama kadın adamın BAKMAYACAĞINI hesaba katmadan doğurduğunu hiiiiç sanmıyorum.... adam sahip çıkmak zorunda tabi ki değil.... meryem uzerli, deniz akkaya hangisi babanın izniyle doğum yaptı? adamlar insanmış ilgilendiler ama ilgilenmek zorunda değillerdi....
Gayette zorundalardı ne demek değildi? Tek başına mı yapıldı o çocuk bu ihtimali bile bile girildi o yatağa.O kadının da ekonomik durumu yerinde aldırabilirdi.Belki kandırıldı vaatler verildi ben kadın suçsuz demiyorum ama normal değil o kesin.Şu ülkede devletin verdiği rapora da inancım kalmadı açıkçası ve olayda bize tam yansıtılmıyor.Ve sadece anne üzerine döndürüldü olay kimse bebeğine sahip çıkmayan baba diye haber yapmadı.Bu tam bir iki yüzlülüktür.O da ceza almalıydı.Lütfen sadece kadın üstünden düşünmeyin.

Günaydın Olayı 3 taraflı adalet isteyip te kadının suçlu bulunmasına sevinenleri ezilmiş kadın gözüyle gören RaspberrySyrup arkadaş..burda ki yorumların büyük bir kısmı kadına verilen cezanın doğru bulunduğu ama kadının mesnetsiz ailesi ve kişiliksiz sevgilisininde aynı adalete maruz kalması gerektiğini savunanlarla dolu..bilmem 16 sayfanın tamamına göz gezdirebildin mi..olay kadının erkeğin yeri değil..olay bir bebeğin acılar içinde kıvranarak açlıktan ve susuzluktan ölmesine verilen tepki..
kesinlikle yani.
olay bir ölüme sebebiyet.
olay kadın erkek ilişkileri,toplum baskısı filan değil ki.
fiile dökülmüş bir suç var,kasıtlı olarak ölüme terk var.
bunu es geçip te uzunnn uzunn tumturaklı toplumsal mesajlar verme çabasını da bu konu çerçevesinde yersiz görüyorum çoğu kaygıya hak verdiğim halde ve katıldığım halde.
toplumsal çarpıklığımızı bu konu özelinden ayrı olarak tartışmalıyız.
burada bu olay çok yanlış bir hareket noktası.

Günaydın Olayı 3 taraflı adalet isteyip te kadının suçlu bulunmasına sevinenleri ezilmiş kadın gözüyle gören RaspberrySyrup arkadaş..burda ki yorumların büyük bir kısmı kadına verilen cezanın doğru bulunduğu ama kadının mesnetsiz ailesi ve kişiliksiz sevgilisininde aynı adalete maruz kalması gerektiğini savunanlarla dolu..bilmem 16 sayfanın tamamına göz gezdirebildin mi..olay kadının erkeğin yeri değil..olay bir bebeğin acılar içinde kıvranarak açlıktan ve susuzluktan ölmesine verilen tepki..
İlk cümlene üzüldüm çünkü okuduğunu anlamamışsın,anlatmak istediğimi taraflı düşünerek algılamışsın.Hepsini okudum ve çoğu kadını suçluyor buna istinaden yazdım değil mi? Bak bir arkadaş erkek bakmak zorunda değil diyor mesela genel kanıda bu yönde.Neden zorunda değil acaba,neden erkek yapar kaçar kadın bakmak zorunda kalır? Neden bu ezilmişlik duygusunu hazmedip kendini savunmuyor kadınlar? Ben bu işe olsa olsa üzülürüm sevinmem.Ve buna karşı çıkıyorum umarım anlatabilmişimdir.

Bebeğin cesedini yok etmeye çalışsaydı, bir şekilde ortaya çıkardı.
Katili öldüğü halde Sinem in cesedinin olduğu yer ortaya çıkmadı mı? Cem Garipoğlu Münevver in cesedini İstanbul un bir ucundan diğer ucuna taşıdı ama ortaya çıktı... Her yerde mobese kameraları var...

Aklı dengesi yerinde değilden yırtmaya çalışmak için bebeğin cesedini hastaneye götürdüğünü düşünüyorum...
ama bu sona hazırlıklı olması lazımdı.9 günden sonra yaşıyor olma durumu olamazdı zaten.
öyle olsa bile ihmalden yine suçlu bulunurdu. akli dengesinin bozuk olma süsü vermesi de amatörce planlanmış bir kurgu gibi. yani bu insan okumuş öğretmen olmuş. 9 gün bebeği bırakıp da canlı olduğunu düşünecek kadar akli dengesi bozuksa zaten tatilde annesinin evinin yolunu bulamaz, geri dönüşte bir evi olduğunu bilemez.

artık bu kadar akli dengesi yoksa o bebeğin oyuncak olduğunu hatta kendi bebeği olmadığını dahi düşünmesi lazım.

evet evet adamda ceza alabilirdi. ama o kadının bebeği ölüme terk ettiği gerçeğini değiştirmez....

sizin tezinize göre psikopatlarında ceza alamaması gerekir. seri katiller bir gen taşırlarmış. bu gen nedeniyle de çocuk yaşta sorunlu bir hayat geçirirlerse ileride seri katil olurlarmış. o nedenle seri katiller ceza almamalı... öyle mi?

işte onu anlamıyorum. cahil dediğimiz kadınların bile aklına geliyorken onun ......
Ama adam cani değil,değil mi? Böyle düşünüyorsun çünkü o bebeği bırakan adam değil ve otomatik olarak cani olmuyor,bence şeytanın teki.Verdiğin örnekle bunun uzaktan yakından alakası yok.

Gayette zorundalardı ne demek değildi? Tek başına mı yapıldı o çocuk bu ihtimali bile bile girildi o yatağa.O kadının da ekonomik durumu yerinde aldırabilirdi.Belki kandırıldı vaatler verildi ben kadın suçsuz demiyorum ama normal değil o kesin.Şu ülkede devletin verdiği rapora da inancım kalmadı açıkçası ve olayda bize tam yansıtılmıyor.Ve sadece anne üzerine döndürüldü olay kimse bebeğine sahip çıkmayan baba diye haber yapmadı.Bu tam bir iki yüzlülüktür.O da ceza almalıydı.Lütfen sadece kadın üstünden düşünmeyin.
baba elbette ki suçlu. sonuna kadar paylaşılması lazım bu cezanın. ancak annelik öyle bir duygu ki canı onun canından önce gelir, kendi canını düşünmeden onun canı için bir çok şeyi feda eder bir anne.
hangimiz çocuğumuza gelecek bir kazayı önlemek için ya da hastalık için kendimizi feda etmeyiz?
baba hata etmiş zaten ama çocuk anneyle başbaşa kalmış. Artık kadının bu hayatı tek başına göğüslemesi gerekirken onu ölüme terk etmiş olması suçlu olması açısından bir kaç tık öne geçiriyor. O zaman şu forumda terk edilen tüm kadınlar çocuklarını bırakıp gitsin. haklı bir gerekçe olur mu babasının terk etmesine karşı annenin de gitmesi?

hastanede doğum yapmış,arkası aranır bebeğin.ana sağlıktan aylık kontrollere geliyorlar:KK66:
Turkiye'de yasamadigim icin bilmiyorum, nasil evelere mi geliyorlar kontrollere? e oyle bile olsa yine bahane bulabilirdi, annemde baska sehirde vs gibi? en kotu evlatlik verebilirdi. akli yerinde olan biri ben 9 gun gittim geldim mama verdim uyanmiyor diye hastaneye giderse basinin belaya girecegini dusunmez mi?

Turkiye'de yasamadigim icin bilmiyorum, nasil evelere mi geliyorlar kontrollere? e oyle bile olsa yine bahane bulabilirdi, annemde baska sehirde vs gibi? en kotu evlatlik verebilirdi. akli yerinde olan biri ben 9 gun gittim geldim mama verdim uyanmiyor diye hastaneye giderse basinin belaya girecegini dusunmez mi?
zaten işte illegal yollara başvurulmasın diye yapılıyor bazı şeyler.yani evletlık falan verme olayları.anneannesinde dediği zaman kanıtlaması gerekir.

evlere kontrole geliyorlar götürmezsen çocuğu. ama bunu bildiğini sanmıyorum kadının ya da düşünecek kadar mantılı değil..o çocuğu evde tek başına bırıkıp okula gidecek zihniyet ne kadar umursamazsa tatile gidecek zihniyet de buna yakındır. O zaman kimse bakıcı tutmasın herkes işine gitsin gelsin el kadar bebekler evde kalsın..
Kim bırakabilir 5 dk evde tek başına?

bu durumda hepimiz hem fikiriz kadının aldığı ceza yerinde olmuş:KK57:

ama adamda ceza almalı baba müsvettesi tabi ortada babalık yapacağı biride kalmamış sayelerinde:KK43:

ama emanet ettiği insana gelince vicdanı rahat olmamalı ama ceza alamaz kimsenn çocuğuna bakmak zorunda değildi anne de ona güvenmemeliydi biz kendi annemize bırakırken gözümüz arkada kalıyor :KK43:

baba elbette ki suçlu. sonuna kadar paylaşılması lazım bu cezanın. ancak annelik öyle bir duygu ki canı onun canından önce gelir, kendi canını düşünmeden onun canı için bir çok şeyi feda eder bir anne.
hangimiz çocuğumuza gelecek bir kazayı önlemek için ya da hastalık için kendimizi feda etmeyiz?
baba hata etmiş zaten ama çocuk anneyle başbaşa kalmış. Artık kadının bu hayatı tek başına göğüslemesi gerekirken onu ölüme terk etmiş olması suçlu olması açısından bir kaç tık öne geçiriyor. O zaman şu forumda terk edilen tüm kadınlar çocuklarını bırakıp gitsin. haklı bir gerekçe olur mu babasının terk etmesine karşı annenin de gitmesi?
Ben anlatamıyorum bunu diyorum ki haklı değil bu bir gerekçe değil ama neden sadece anne üzerinden döndürülüyor olay? Baba hakkında da yazılıp çizilmeliydi.Bu yapılmayınca toplumda algı yanlış oluşturuluyor.Hiç bir bebeğin suçsuz yere ölmesini anlayışla karşılamam hak vermem.Benim demek istediğim erkeklerin tuzu hep kuru bu olmamalı ki bu adam evli ve çocuğu var bu normal mi? Bu olayların olmasında erkek egemen olayların rolü büyüktür.Sonuçta 13 yaşında bir kız için 'rızası var' diyen bir hukuka sahibiz.Benim eleştirdiğim nokta bu.

Cocugu guya baskasina birskmis o sucluymus. Peki tatildeyken cocugunun sesini duymayi hic istememis mi? Burnunda tutmemis mi o bebek? Kadinin niyeti ortada bebekten kurtulmak istemis ve bayram tatilini firsat olarak gormus.

baba DNA testi ile kesinleşti mi? bir rapor var mı?

Arkadaşlar Hukuk öyle yanlızca vicdani kanaatlere dayanılarak insanlara ceza verilecek bir müessese değildir. Yani adamı suçlayacağınız bir madde bir suç olmalı..Adamın babası olduğu hukuken kanıtlanmamış,kadın babalık davası açmamış, babası olduğu ispatlanmamış, babaya hukuken bir sorumluluk yüklenmemiş,Baba benim olduğundan emin bile değilim diyor ise ne yapılabilir. Yani üzgünüm kadın doğurduğu için anne yönünden nesep belli ama baba açısından muğlak..E bebeğide ona emanet etmemişsin.Ne yapsın hakim zorla suç mu uydursun adama..
Hani adamıda savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. ama hemen adalet sistemini suçlamakta yanlış yani..

güzel bir noktaya değinmişsin.hukukcusun sanırım.
ben de benzer noktaya değinmek istemiştim ama toparlayamadım.
bu yazdıkların bazıları için aydınlatıcı olacaktır.
toplumsal ve kişisel yargılarımızın hukuk çerçevesinde yeri nedir bilmeden yazıyoruz da yazıyoruz.
adam yargılanmalı.
tamam yargılansın ama neye göre.
bu aşamaya gelmeden önce annenin hukuki girişimleri olacaktı ki yargılanacaktı.
adam vicdanlarımıza göre suçlu ever baba olarak bebeğine sahip çıkmadığı için.
ama sabit suç fiilinin yargılanması aşamasında adamın rolü ne ona bakarlar değil mi nihayetinde.
dediğin gibi hakim zorla suç isnat edecek değil.
ayrıca ben de adamı savunmam kesinlikle.
toplumda yaşanan hertürlü çarpık ilişkileye, terklere,kadınların hertürlü istismarına da son derece karşıyım bu arada.
ama burada sapla samanı ayırmak gerekiyor sanırım.

İlk cümlene üzüldüm çünkü okuduğunu anlamamışsın,anlatmak istediğimi taraflı düşünerek algılamışsın.Hepsini okudum ve çoğu kadını suçluyor buna istinaden yazdım değil mi? Bak bir arkadaş erkek bakmak zorunda değil diyor mesela genel kanıda bu yönde.Neden zorunda değil acaba,neden erkek yapar kaçar kadın bakmak zorunda kalır? Neden bu ezilmişlik duygusunu hazmedip kendini savunmuyor kadınlar? Ben bu işe olsa olsa üzülürüm sevinmem.Ve buna karşı çıkıyorum umarım anlatabilmişimdir.
yanlış anlaşılma olmuş gerçekten kırıldıysan affola..:KK60:

Ben anlatamıyorum bunu diyorum ki haklı değil bu bir gerekçe değil ama neden sadece anne üzerinden döndürülüyor olay? Baba hakkında da yazılıp çizilmeliydi.Bu yapılmayınca toplumda algı yanlış oluşturuluyor.Hiç bir bebeğin suçsuz yere ölmesini anlayışla karşılamam hak vermem.Benim demek istediğim erkeklerin tuzu hep kuru bu olmamalı ki bu adam evli ve çocuğu var bu normal mi? Bu olayların olmasında erkek egemen olayların rolü büyüktür.Sonuçta 13 yaşında bir kız için 'rızası var' diyen bir hukuka sahibiz.Benim eleştirdiğim nokta bu.
Hukuk yasalara göre hareket eder, toplum normlarını en son çare olarak vicdani kanaatte kullanabilir. Böyle bir ilişki yaşanmış ve adamın haberi var kesinlikle çocuktan ama kendinden olmadığını düşünüyor. Bunu kasıtlı ya da kasıtsız olarak söyledi. Kasıtsız söylemesindeki durum da kadının rahat yaşamasından dolayı kendiyle olan herkesle olur mantığından yola çıkan maganda fikridir. Öyle dahi olsa çocuğa DNA testi yaptırabilirdi. Onunki de kaçış tamamen, geçeklerle yüzleşmek kaçış. Sonra da “haberim yoktu” der ve çıkar aynen olduğu gibi.

Ama kadın hamileyken muhtemelen bunun tartışması olmuştur, pat diye tombaladan çıkmadı ya çocuk. Madem adam kabul etmiyor dünyaya getirmesi ne kadar doğru. Yanlış yanlışı çekiyor işte. Kimse evlenmeden sevişmesin demiyoruz ama yapacakları yaptıklarının teminatı olsun lütfen de bu sahneleri görmeyelim.

Back