• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tiksiniyorum ikiyüzlü adaletinizden ahlakınızdan toplumunuzdan

İSTER MÜEBBET versinler isterse idam etsinler
o bebeğin açlıktan inleye inleye öldüğü gerçegini değiştiremez
haberi duydugumda rüyalarıma girmişti acaba çok acıktımı acaba çok acı çektimi diye
allahım böle insanlardan korusun yavruları
aynen, bebeğim ne zaman acıkıp ağlasa aklıma o bebek geldi ilk bi kaç gün, içim katıldı aklıma geldikçe de :( onun da böyle ağlaya ağlaya acı içinde öldüğünü düşündükçe kan beynime sıçrıyo, gözüm yaşarıyo yemin ederim.

anne dediğin öleceğini bilse yavrusunu korur, kendi ölür onun ölümüne sebep olmaz, buna hayvanlar da dahil, bunun affı açıklaması, mazereti olamaz, yemişim erkek dünyası bilmemne muhabbetini, beni çocuğum bağlar, gerisi vız gelir tırıs gider, değil ailem bütün dünya karşıma geçse bi kaşık suda boğarım evladım için. erkekler mahkum etmişte tırı vırı muhabbetler bunlar, kimse benim kadar feminist olmasın, ama konunun alakası yok ezilen toplum mağduru kadınla. sadece baba da yargılanmalıydı evet, ama bu kadar konunun özeti.
aynen öyle be arkadaşım.
annelik içgüdüsü öyle bişeydir ki eğer okadın da bu duygularda olsaydı bebeğini ölüme terketmek yerine hiç olmadı bir yuvaya bırakırdı,ne yapar eder hayatta kalmasını sağlardı.eğer tek derdi yavrusunun sağ kalması olsaydı...
geri boş laf.
olan olmuş hamile kalmış doğurmuş bebeği,kaç aylık olmuş.daha ne baskısı.git yuvaya ver.
yuvalar ne için var.doğurabildiyse koruyabilmeliydi öyle veya böyle.

Günaydın olayın bütününe değil sadece bi parçasına odaklanıp lanetler yağdıran ülkemin kadınları.
Kadınlar hamaldır ülkemde yerleri siler,bulaşıkları yıkar,ütü yapar,çocukların okuluyla ilgilenir,yemek yapar,akşama kadar hiiiç oturmaz çünkü kendisi insanüstü bir varlıktır yapmak ZORUNDADIR.
Olur da evlilik dışı ilişki yaşar bekaretini kaybederse namussuzdur (peeeh!) Erkek mi? Ona haktır canıım,elinin kiri :) Olur da bu erkek evliyse ve karısını aldatırsa affedilir "yuvamı yıkamam,olmuş bir hata,tek gecelikmiş zaten" diye kandırır karısı kendini.
Sonra bu erkek müsvettesi olur da evlilik dışı çocuk yapmışsa haberi bile yoktur doğduğundan (yersen!) sahip çıkmak zorunda değildir çünkü bu dünyada zaten bir hamal vardır;kadın!
O sahip çıksındır,çünkü o çocuk onun da için de bulunduğu bir anlık zevklerden meydana gelmemiştir,Meryem Ana çıkmış kadın biraz.

Yani diyorum ki hep ezilmeye mahkumsunuz bu kafayla.O kadın hakkında ne iyi ne kötü bir şey diyemem olay başından beri kopuk kopuk aktarıldı.O polis müsvettesi ceza almadı mesela çünkü hukuk bile kadınları hamal gören kafa yapısında.Ben o kadının da normal olduğunu sanmıyorum şu ülkede devletin çıkardığı bir rapora inancım tam değil artık maalesef.

Erkekler hamile kalsaydı aynı şey onlar için de geçerli olurdu... Hamile kalmamak için 13243412 tane yöntem var, diyelim hamile kaldı doğurmayacaktı, diyelim doğurdu o zaman bakacak.. kimse adama melek demiyor, ama kadın adamın BAKMAYACAĞINI hesaba katmadan doğurduğunu hiiiiç sanmıyorum.... adam sahip çıkmak zorunda tabi ki değil.... meryem uzerli, deniz akkaya hangisi babanın izniyle doğum yaptı? adamlar insanmış ilgilendiler ama ilgilenmek zorunda değillerdi....

Günaydın Olayı 3 taraflı adalet isteyip te kadının suçlu bulunmasına sevinenleri ezilmiş kadın gözüyle gören RaspberrySyrup arkadaş..burda ki yorumların büyük bir kısmı kadına verilen cezanın doğru bulunduğu ama kadının mesnetsiz ailesi ve kişiliksiz sevgilisininde aynı adalete maruz kalması gerektiğini savunanlarla dolu..bilmem 16 sayfanın tamamına göz gezdirebildin mi..olay kadının erkeğin yeri değil..olay bir bebeğin acılar içinde kıvranarak açlıktan ve susuzluktan ölmesine verilen tepki..
Günaydın olayın bütününe değil sadece bi parçasına odaklanıp lanetler yağdıran ülkemin kadınları.
Kadınlar hamaldır ülkemde yerleri siler,bulaşıkları yıkar,ütü yapar,çocukların okuluyla ilgilenir,yemek yapar,akşama kadar hiiiç oturmaz çünkü kendisi insanüstü bir varlıktır yapmak ZORUNDADIR.
Olur da evlilik dışı ilişki yaşar bekaretini kaybederse namussuzdur (peeeh!) Erkek mi? Ona haktır canıım,elinin kiri :) Olur da bu erkek evliyse ve karısını aldatırsa affedilir "yuvamı yıkamam,olmuş bir hata,tek gecelikmiş zaten" diye kandırır karısı kendini.
Sonra bu erkek müsvettesi olur da evlilik dışı çocuk yapmışsa haberi bile yoktur doğduğundan (yersen!) sahip çıkmak zorunda değildir çünkü bu dünyada zaten bir hamal vardır;kadın!
O sahip çıksındır,çünkü o çocuk onun da için de bulunduğu bir anlık zevklerden meydana gelmemiştir,Meryem Ana çıkmış kadın biraz.

Yani diyorum ki hep ezilmeye mahkumsunuz bu kafayla.O kadın hakkında ne iyi ne kötü bir şey diyemem olay başından beri kopuk kopuk aktarıldı.O polis müsvettesi ceza almadı mesela çünkü hukuk bile kadınları hamal gören kafa yapısında.Ben o kadının da normal olduğunu sanmıyorum şu ülkede devletin çıkardığı bir rapora inancım tam değil artık maalesef.

ailesi baskıcı biri başka yerde öğretmenlik yapmasına izin veriyor

tek başına ev tutup kalmasına izin veriyor
tanıştığı birinin evine gitmesine izin veriyor

orada kalmasına izin veriyor

adamla yatıyor
buraya kadara ailesinin mezhebi çok geniş
bundan sonrasına değil has...... diyesin geliyor

toplumun ortak suçu, biz ahlak anlayışımızla bu işi bu hale getiriyoruz demek abesle iştigaldir, anne dediğin yavrusuna kıyamaz, her haltı sosyolojik açıdan inceleyip abuk subuk çıkarımlara gitmek kusura bakmayın ama bu konu için geçerli olamaz, anne bu yahu anne. kadının bebeği 5. kattan düşmüştü giresunda mı bi yerde, kadın bebeğin peşinden ölüme atladı bebeği yalnız düşmesin diye, o anneyse bu ne ?

ailesinden saklasın, saklamasın paşa keyfi bilir, saklamak zorundaysa bile götürüp cami avlusuna bıraksa sonuç böyle olmazdı, bırakın allah aşkına ya. beni onun kimle nasıl bi özel hayat yaşadığı inan ilgilendirmiyo, ahlak anlayışım bu kadar sığ değil, ama vicdan anlayışım el kadar bebeği ölüme terk etme noktasında conta yaktırıyo bende.
Farkında mısın o hepimizin canını yakıyor. Oh iyi yapmış başka çaresi yokmuş demiyoruz. Bizim tartıştığımız bambaşka bir şey.

evet evet adamda ceza alabilirdi. ama o kadının bebeği ölüme terk ettiği gerçeğini değiştirmez....

sizin tezinize göre psikopatlarında ceza alamaması gerekir. seri katiller bir gen taşırlarmış. bu gen nedeniyle de çocuk yaşta sorunlu bir hayat geçirirlerse ileride seri katil olurlarmış. o nedenle seri katiller ceza almamalı... öyle mi?

ben tam anlamıyla inanmıyorum diyemem..psikolojisi zaten bozuk bir kadın,bu kadarını uyduruyor ,bu hikayeyi yazıyor olamaz diye düşünüyorum..anlattıkları doğru olsa da suçludur o ayrı bir konu..tatildeyken arayıp sormalıydı mutlaka..
bence gitmek zorundaydı ailesinin yanına,9 gün gitmezse ciddi sıkıntı olurdu.her aile rahat değil,üstelik hatay dan bahsediyoruz,fakrlı bir kültür..

yurda vercek olsaydı yapardı zaten..o yüzden yazılanlar doğru olabilr diye düşünüyorum..bence bakmak istiyordu bebeğe..

işte onu anlamıyorum. cahil dediğimiz kadınların bile aklına geliyorken onun ......

doğumunu sakladığına göre aylarca aile yanına gitmemiş sorun olmamış da bayramda gitmeyince mi sorun olacak.o bebecik orada yalnızken hangi akla hizmet o kadar kalabilir,hangi vijdanla gezip tozabilir.
ben kadını savunuyor durumuna düşmek istemiyorum ancak,kadın KOcaelinden oturuyor,ailesi hatay da..çok uzak mesafeler.kadın öğretmen olduğu için de h.sonu gidip gelmiyordur.ancak uzun tatillerde falan...
hiçbir gerçek o minicik bebeğin tek başına aç susuz öldüğü gerçeğini değiştirmez..hep düşüdndüm ne hisssetmiştir acaba diye,acı çekti mi diye..Allahım çok acı gerçekten de..

Bence adama ceza verilmemesi erkeklere "istediğin kadinla yat ,çocuk olursa da dert etme annesi olacak kadin düşünsun" mantigini pekiştirdi..

Adam mutlaka ceza almaliydi...

Kadim herşeye rağmen o çocuğu doğurduysa bakmaliydi diyoruz ama bir adam evliyken bir kadinla beraber olduysa sorumluluklarini almak zorunda da demeliyiz..m

Farkında mısın o hepimizin canını yakıyor. Oh iyi yapmış başka çaresi yokmuş demiyoruz. Bizim tartıştığımız bambaşka bir şey.
bambaşka bişey olarak neyi tartışıyosunuz ? babanın ailenin suç alması gerektiğini mi ? baskıcı toplumun bu işi bu hale getirdiğini mi ? bunun dışında bişey diyosanız ben kaçırdım heralde anlatırsan bileyim.

"-Dönünce ne oldu?
-Eve gelince arkadaşım yoktu, şaşırdım, içerden bir ağlama sesi gibi bir şey duydum zannettim hemen mama hazırladım, bebeğime gittim. Hiç kıpırdamıyordu. Gözleri kocaman açıktı. Anlayamadım. Zorladım mama yesin diye... (Ağlıyor)"

bu o pasajdan alıntı. Gözleri kocaman açıktı diyor. Kimbilir o küçücük bedeninde nasıl acılar çekmiştir o yavrucak. Olayın içi dışı toplamda sadece bu kadar işte. Allah soracak.

benim anlamadığım bu çocuk büyümeyecek miydi? yani hep bebek olarak kalmayacaktı sonuçta.. 20 yaşına geldiğinde mi çıkaracaktı ailesinin karşısına? ayrıca babayı ne ile suçlayacaktınız ki? haberim yoktu der çıkar.. kullanma yok, tecavüz yok.. zaten kadın bile "çaresiz" olarak adlandırıldıysa adam melekten hallice..

ben yıllar önce kardeşi ölen minik bir köpeğin kardeşinin mezarının üstünde 3 gün boyunca ağladığını gördüm... abartmıyorum.... 3 gün kaldı... o minik köpek bir çok insandan daha insandı....

artık bu konuda kalmak istemiyorum...

Bakın bütün laf atmaların, tacizlerin, tecavüzlerin temelinde cinselliğe aç bırakılırken bir yandan da bütün medya araçları ile uyarıcı etkenlere maruz bırakılmak olduğu düşünülüyor. Ama bu etmenlere yüzlerce erkek maruz kalırken içlerinden bir kaçı bunu tecevüze kadar götürüyor.

Evet toplum kadının üzerindeki baskı ile suçlu, evet aile çocuklarının yanında olmadıkları için suçlu, evet baba zaten insan değil. Ama bu durumu yaşayan yüzlerce kadın var ama bunu çocuğunu aç susuzu bırakmaya itecek noktaya götürense o kadın.
Nasıl ki bir tecavüzcüyü içinde bulunduğu toplumun yapısı ile hafifletici etmen sayamıyorsak adam tecavüzden yargılanırken ailesini siz bu çocuğu nasıl yetiştirdiniz diye yargılayamıyorsak burda da durum bu.

Siz bu davanın özelliği ne diye sorarsanız ben de size sorarım. Bir çok davada aslında toplum suçlu ve aslında onları yetiştiren ailelerde suçlu. Peki o davalarda ailelerde yargılansın demezken bu davayı özel kılan ne?

"-Dönünce ne oldu?
-Eve gelince arkadaşım yoktu, şaşırdım, içerden bir ağlama sesi gibi bir şey duydum zannettim hemen mama hazırladım, bebeğime gittim. Hiç kıpırdamıyordu. Gözleri kocaman açıktı. Anlayamadım. Zorladım mama yesin diye... (Ağlıyor)"

bu o pasajdan alıntı. Gözleri kocaman açıktı diyor. Kimbilir o küçücük bedeninde nasıl acılar çekmiştir o yavrucak. Olayın içi dışı toplamda sadece bu kadar işte. Allah soracak.
ay allah cezasını versin ya sinirim bozuluyo acaip bu konuyla ilgili ne zaman bişey okusam. seneler önce annesinin yanında bi bebeğe iki tane şerefsiz tecavüz etmişti, daha altı hala bezlenen süt kokan minnacık bi bebekti, onun da hala etkisinden çık mıyorum, o da anne işte, oturup seyretmişti uyuşturucu etkisiyle galiba.

ben kadını savunuyor durumuna düşmek istemiyorum ancak,kadın KOcaelinden oturuyor,ailesi hatay da..çok uzak mesafeler.kadın öğretmen olduğu için de h.sonu gidip gelmiyordur.ancak uzun tatillerde falan...
hiçbir gerçek o minicik bebeğin tek başına aç susuz öldüğü gerçeğini değiştirmez..hep düşüdndüm ne hisssetmiştir acaba diye,acı çekti mi diye..Allahım çok acı gerçekten de..
ama bebek 2 aylıkken öldüğüne göre yazın doğum yapmış.yani yaz tatilinde ailesinin yanına gitmemiş yoksa karnını saklayamazdı değil mi.bayramda da gitmeyebilirdi yani.

kadinin aklinin yerinde olduguna ve/veya bebegi olecegini bilerek ve tamamen oldurmek niyetiyle evde birakip gittigine inananlar, kadinin olmus bebegi hastaneye goturmesini veya bebekten kurtulmak icin akla gelecek bin tane kolay yoldan birini secmemesini nasil acikliyorlar acaba? sadece benim kafamda mi celisiyor bu konu?

Bebeğin cesedini yok etmeye çalışsaydı, bir şekilde ortaya çıkardı.
Katili öldüğü halde Sinem in cesedinin olduğu yer ortaya çıkmadı mı? Cem Garipoğlu Münevver in cesedini İstanbul un bir ucundan diğer ucuna taşıdı ama ortaya çıktı... Her yerde mobese kameraları var...

Aklı dengesi yerinde değilden yırtmaya çalışmak için bebeğin cesedini hastaneye götürdüğünü düşünüyorum...

Ulkenin adalet sistemininden girip, ahlak anlayisindan cikanlar;bu olay baska bir ulkede yasansaydi adam da ceza alir miydi?
Ben bunu cidden merak ettim. Yani adami kulağından tutup 'gel bakalim, senin yüzünden sevgilin cocugu oldurdu, sen de hapse gireceksin.' denir miydi?
Adam baslibasina zaten or.spu cocugu. Biz de farkındayız. Ama bunlarin hicbiri hafifletici sebepler degil.
Adamin ailesine de kufrediyorum cunku cocugun olusune bile sahip cikilmadi.

Arkadaşlar Hukuk öyle yanlızca vicdani kanaatlere dayanılarak insanlara ceza verilecek bir müessese değildir. Yani adamı suçlayacağınız bir madde bir suç olmalı..Adamın babası olduğu hukuken kanıtlanmamış,kadın babalık davası açmamış, babası olduğu ispatlanmamış, babaya hukuken bir sorumluluk yüklenmemiş,Baba benim olduğundan emin bile değilim diyor ise ne yapılabilir. Yani üzgünüm kadın doğurduğu için anne yönünden nesep belli ama baba açısından muğlak..E bebeğide ona emanet etmemişsin.Ne yapsın hakim zorla suç mu uydursun adama..
Hani adamıda savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. ama hemen adalet sistemini suçlamakta yanlış yani..

Back