Tesettüre zorlanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu tefsire inanmak meselesi değil.
uydurma hadislerden dini emirler çıkaranlar gibi ayetleri bağlamından kopararak emirler çıkaranlar var.
mesela senin sokağa çıkman üniversiteye gitmen hatta şu an burada yazman bile bazı din alimlerine hatta ''tefsir''lere göre haram, emir.
kuran apaçık inmiştir.
evet Elmalılı meali çok önemli bir eserdir çünkü o dönem dinini bilen okuyan zaten azdır. çok istiyorsanız mealleri karşılaştıran sitelerden siz bakın. Elmalılı dahil hiçbir mealden böyle bir emir çıkmaz.
s0215.gif

O kadar ülkede milyonlarca müslüman yaşıyor büyük oyunu bi sen gördün bravo herkes cahil
evet çoğu cahil maalesef.
çünkü indirilen dine değil uydurulan dine inanıyorlar.
o sebeple de hep gavur ülkelere kaçıyorlar ;)

Benim çevremde sizin gibi insanlar var bi açık bi kapalı daha fazla dedikodu dönüyor 31 yaşında kocaman kadınsın
Kocaman kadınlıkla ne alakası var sizin gibi yobaz eşimin aileside işte insanları kısıtlayan. Saç benim sizene fikir sunmuyorsan yazma beni yargılamak sana düşmedi

İşte şimdiki toplumun baskıcı hali burdada yansıyor boşver
Kimse kimsenin umurunda değil sizde cesaret yok iki konuşur susar herkes zaten arkanızdan nele3 neler diyorlar kimse umrumda değil ama böyle yapan biri görünce tuhaf karşılayıp annemle dedikodusunu yapıyorum

kınanırsan kınan bu küçük şehirlerin yobazlığından da bıktık ya.
sen kimsin de milletin yaşamına laf ediyorsun ayrıca eşin ailesinin seni zorlamasına nasıl razı geldi? seni o şekil beğenip evlenmedi mi?
sizi olduğunuz gibi kabullenmeyenlerle evlenmeyin rica ediyorum.
yarın aç başını. istediğin gibi gez dolaş emin ol sana laf edenlerin ne pislikleri vardır.. o küçük şehirlerde olan bitenleri bilmiyoruz sanki dini sadece örtü içki ve domuz etinden ibaret zanneden cahiller çoğu.
Haklısın yaşım ufaktı. Bizde kocana dersin o ailesini uyarır. Hep dedim uyar diye ama pasif biriydi . Kukla gibi ne derlerse yaptım saftım artık ben bu değilim demeye çalışıyorum bende

Vooo 4 sene ilahiyat okumanız mükemmel bir referans olmuş. Bu bağlamda 4 sene ilahiyat okuyan herkesin baş örtüsünü reddetmesi gerekirdi 😂 ben 5 sene (Ankara, Marmara, İstanbul unilerinde okuyup) + yüksek lisans yaptım reddetmiyorum baştan okuyayim o halde olmamış benimki 😂 neyse dini konu yasak tutamadım kendimi hayırlı geceler 😅
3 Türk devlet kurar 3 ilahiyatçı reddiye yapar sözünü hiç duymadınız herhalde ;)
herkes dinden aynı şeyi anlasa mezhep savaşları çıkmazdı.
biz dayatmalara karşıyız.

Kocaman kadınlıkla ne alakası var sizin gibi yobaz eşimin aileside işte insanları kısıtlayan. Saç benim sizene fikir sunmuyorsan yazma beni yargılamak sana düşmedi
Çok alakası var. Ben yobaz değilim bana ne yahu. Bizi niye kimse kısıtlayamıyor 14 15 yaşındaki çocuklar bile karşı çıkıyor. Madem bana ne ne diye konu açıyorsun ablam

Uye size kotu bir sey dememis ki dogrusunu yazmis. Neden boyle yukseldiniz? Su cevabi esinizin ailesine veremediginiz icin mi yukseldiniz? Burada kimse kimsenin acik ya da kapali olmasi ile ilgilenmiyor.

Kimse kimsenin umurunda değil sizde cesaret yok iki konuşur susar herkes zaten arkanızdan nele3 neler diyorlar kimse umrumda değil ama böyle yapan biri görünce tuhaf karşılayıp annemle dedikodusunu yapıyorum
İşte bu sebeple eşime Mersin'de açılıp kapanmak saçma ben bu değilim dedim ve sonunda oda ailem kendine baksın sende istediğin gibi takıl dedi. Bir çizgim olsun istedim tamamen kapalı yada açık kapanmak istemiyorum açılacağım. Çekindiğimi burda belli ediyorum normal hayatta kimse beni yargılayamaz dışa yansıtmam sanane dotumu de açarım derim

dayatır derken dinde zorlama yoktur ayetini nereye koyacağız?
benim kim olduğumun bir önemi var mı?
Biz biz diye konusuyorsaniz tabiki var 😂 dinde dayatma olmasa farzlar olmaz. Oruç bir dayatmadir mesela çünkü farz? Her din dogmatiktir. Şartları vardır. O yüzden günah sevap kavramları var zaten yoksa ne gerek var? Evet yapıp yapmamak herkesin kendi seçimi, sonuçlarını da kendi üstleniyor. Neyse ben banlanmak istemiyorum size 4 yıllık birikiminizle başarılar diliyorum umarım yanınıza iki kişi daha bulup bir devlet kurar orda doya doya reddiye yaparsınız hayırlı geceler 😅

tesettür Allah ın emri .

Eşten dosttan kınanırım die neden korkuyorsunuz elalemin canı cehenneme
Şu yorumu beğenmeyenler, cidden neyin kafasını yaşıyor ? Neresi yanlış ?

Evet tesettür allahın emri, ama elalem için kapalı durulur mu ? Kadının içinde yoksa kimene ? Herkesin canı cehenneme ?

Tek kelimeli yanlış yok. Cidden birilerinin beğenmeme butonu basılı kalmış net. Başka açıklaması yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X