Tesettüre zorlanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkürler küçük yer bura ondan laf çok döner dolaşır
İçinizden gelmiyorsa yapmayın
böyle bir emir yok. insanlara yanlış bilgi vermeyin rica ediyorum.
konuyla ilgili ayetleri çarpıtarak emir çıkaranlara alet olmayın.
avret yerlerinin örtülmesi tavsiyesi vardır.
insanlara olmayan şeyleri dini emir diye dayatmayın. haddinizi bilin.
İlle emirdir uymak zorundasın demedim Allah rızası için yapmıyorsan elalemin canı cehenneme düşünmeyin demek istedim . Had bildiricek kadar ne bu öfke bu Celal ?

Seneler önce eşimin ailesinin emri vakisi sebebiyle tessettür takmak zorunda kaldım. Eşime uyar istemiyorum desemde işine geldi. Bakımlı biriydim saçlarım çok beğenilirdi diye sustu. Senelerce bu ben değilim dedim. İlk ailenin olduğu şehirde açıl dedi. Şimdide özgürsün arkandayım diyor. Camda, kapıda, balkonda açığım ailemin olduğu şehirde de. Ama işte yaşadığımız şehirde sokağa çıkmadım tesettürsüz. Herkese Ailemin yanında açık olduğumu söyledim. Komşular vs biliyorlar vatsapta da hep paylaştım açık resim. Ama eşimin ailesi va çok dedikoducu tamamen açılma fikri tırsıyorum kınanırmıyım hakkımda kötü düşünürler mi vs diye kızlar fikir verin.
kınanırsan kınan bu küçük şehirlerin yobazlığından da bıktık ya.
sen kimsin de milletin yaşamına laf ediyorsun ayrıca eşin ailesinin seni zorlamasına nasıl razı geldi? seni o şekil beğenip evlenmedi mi?
sizi olduğunuz gibi kabullenmeyenlerle evlenmeyin rica ediyorum.
yarın aç başını. istediğin gibi gez dolaş emin ol sana laf edenlerin ne pislikleri vardır.. o küçük şehirlerde olan bitenleri bilmiyoruz sanki dini sadece örtü içki ve domuz etinden ibaret zanneden cahiller çoğu.

Benim çevremde sizin gibi insanlar var bi açık bi kapalı daha fazla dedikodu dönüyor 31 yaşında kocaman kadınsın
İşte bende eşime dedim baştan aileni uyar takmayacağım uyarmadı bende 17 yaşındaydm. Bişey diyemedim. Şimdi arkandayım bir açıl bir kapan olmasın ne istiyorsan öyle olsun diyor

İçinizden gelmiyorsa yapmayın

İlle emirdir uymak zorundasın demedim Allah rızası için yapmıyorsan elalemin canı cehenneme düşünmeyin demek istedim . Had bildiricek kadar ne bu öfke bu Celal ?
emir olmayan bişeyi illa dayatmak sonra da e uymazsan uyma demek işgüzarlık olur.
konu oruç olsa mesela oruç emirdir yazsanız kimse bunu demezdi.

Bir açıl bir kapan, çok saçma. Komik duruma düşürüyorsunuz kendinizi böyle. İçinizden gelmeyen şeyi elalem için yapmayın. Onlar bir konuşur, iki konuşur. Elbet unuturlar.

Seneler önce eşimin ailesinin emri vakisi sebebiyle tessettür takmak zorunda kaldım. Eşime uyar istemiyorum desemde işine geldi. Bakımlı biriydim saçlarım çok beğenilirdi diye sustu. Senelerce bu ben değilim dedim. İlk ailenin olduğu şehirde açıl dedi. Şimdide özgürsün arkandayım diyor. Camda, kapıda, balkonda açığım ailemin olduğu şehirde de. Ama işte yaşadığımız şehirde sokağa çıkmadım tesettürsüz. Herkese Ailemin yanında açık olduğumu söyledim. Komşular vs biliyorlar vatsapta da hep paylaştım açık resim. Ama eşimin ailesi va çok dedikoducu tamamen açılma fikri tırsıyorum kınanırmıyım hakkımda kötü düşünürler mi vs diye kızlar fikir verin.

Sizin meseleniz tesettur degil ki esinizin ve ailesinin istedigi dogrultuda yasamaya mecbur birakiliyorsunuz. Bir acik bir kapali halinizle kafasi karisik bir profil ciziyorsunuz.

böyle bir emir yok. insanlara yanlış bilgi vermeyin rica ediyorum.
konuyla ilgili ayetleri çarpıtarak emir çıkaranlara alet olmayın.
avret yerlerinin örtülmesi tavsiyesi vardır.
insanlara olmayan şeyleri dini emir diye dayatmayın. haddinizi bilin.
Ben sadece Elmalılı mealine inanıyorum. Ona da bu görevi Atatürk verdiğinden. Ondan gaayet de yaka üstüne kadar diye açıklanır. Nur Suresi 31. Sizin inandığınız meal tefsir neyse atar mısınız bana özelden? Konuyu da çok bulandırmayalım. Zaten meme büyütmeli konudan dolayı birazdan banlanacaksınız sizi şikayet ettim biraz acele edin rica ediyorum.

Bir yerde kapalı bir yerde açık daha çok laf ederler. Ha yine de kime ne ama madem elalemin lafına takılıyorsun bu daha laf edilecek birsey. İçinden ne geliyorsa onu yap. Kime nee. Bunu öğrenmelisin kime nee. Kim ne düşünürse düşünsün. Ne derse desin. Yollu gibi konuşan insanlarla zaten muhattap olma. Selam bile verilmeyecek insanların da lafını önemseme.
Çok haklısın keşke baştan dik durup takmayacağım ben ne zaman istersem takarım deseydim ufak evlendim. Korkaktım baya şimdi dik durup ben buyum demeye çalışıyorum

İşte bende eşime dedim baştan aileni uyar takmayacağım uyarmadı bende 17 yaşındaydm. Bişey diyemedim. Şimdi arkandayım bir açıl bir kapan olmasın ne istiyorsan öyle olsun diyor
Arkanızdan şuan konuşuyorlar zaten. Umursama

Ben sadece Elmalılı mealine inanıyorum. Ona da bu görevi Atatürk verdiğinden. Ondan gaayet de yaka üstüne kadar diye açıklanır. Nur Suresi 31. Sizin inandığınız meal tefsir neyse atar mısınız bana özelden? Konuyu da çok bulandırmayalım. Zaten meme büyütmeli konudan dolayı birazdan banlanacaksınız sizi şikayet ettim biraz acele edin rica ediyorum.
bu tefsire inanmak meselesi değil.
uydurma hadislerden dini emirler çıkaranlar gibi ayetleri bağlamından kopararak emirler çıkaranlar var.
mesela senin sokağa çıkman üniversiteye gitmen hatta şu an burada yazman bile bazı din alimlerine hatta ''tefsir''lere göre haram, emir.
kuran apaçık inmiştir.
evet Elmalılı meali çok önemli bir eserdir çünkü o dönem dinini bilen okuyan zaten azdır. çok istiyorsanız mealleri karşılaştıran sitelerden siz bakın. Elmalılı dahil hiçbir mealden böyle bir emir çıkmaz.

bu tefsire inanmak meselesi değil.
uydurma hadislerden dini emirler çıkaranlar gibi ayetleri bağlamından kopararak emirler çıkaranlar var.
mesela senin sokağa çıkman üniversiteye gitmen hatta şu an burada yazman bile bazı din alimlerine hatta ''tefsir''lere göre haram, emir.
kuran apaçık inmiştir.
evet Elmalılı meali çok önemli bir eserdir çünkü o dönem dinini bilen okuyan zaten azdır. çok istiyorsanız mealleri karşılaştıran sitelerden siz bakın. Elmalılı dahil hiçbir mealden böyle bir emir çıkmaz.

Ben de ciddi ciddi kaynak yazacak sandım

yaka üstünden bugünkü gibi tesettür anlamı çıkarmak da ayrı bir başarı.
ben 4 sene ilahiyatta bulundum bu anlamı çıkaramadım ama size bravo :D

Ben de ciddi ciddi kaynak yazacak sandım
hem dini tartışma olmasın diyorsunuz hem de kaynak istiyorsunuz.
Kuran'dan başka kaynak mı var?
dininizi başka kaynaklardan mı öğreniyorsunuz yoksa?
çelişkili hadislerden de dini emir çıkarıyor musunuz?

O kadar ülkede milyonlarca müslüman yaşıyor büyük oyunu bi sen gördün bravo herkes cahil

Vooo 4 sene ilahiyat okumanız mükemmel bir referans olmuş. Bu bağlamda 4 sene ilahiyat okuyan herkesin baş örtüsünü reddetmesi gerekirdi 😂 ben 5 sene (Ankara, Marmara, İstanbul unilerinde okuyup) + yüksek lisans yaptım reddetmiyorum baştan okuyayim o halde olmamış benimki 😂 neyse dini konu yasak tutamadım kendimi hayırlı geceler 😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X