Terzi kendi söküğünü dikemez misali..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
neden bu flörtü evliliğe bağlamakta bu denli acele ediyorsunuz? yaşayın yaşayabildiğiniz kadar. size karışan mı var?
Aslında hemen evlenmek gibi bir düşüncem yok. Ancak ben gerçekten değer görmeyeceksem bu ilişkide zaman kaybetmek de istemiyorum. Hani seni seviyorumlar aşığımlar havada uçuşuyor, ama kendisinin ve ailesinin söylediği şey değer görmediğimi sevilmediğimi hissettiriyor bana. Eğer böyleyse sadece sevilmek yetmiyor ben değerin gösterilmesini istiyorum. Çünkü ben değer verdiğim insanlara her şeyi yaparım.

değer görmediğinizi hissediyorsanız bir saniye bile durmayın çünkü bu değersizlik sizin gözünüze sokula sokula her yapıldığında yutkunmak zorunda kalıyorsunuz. sonra zamanla durumu kurtarmak ya da anı idare etmek için bir şeyleri sindirirken buluyorsunuz kendinizi. bu sindirme hali sizin normaliniz haline gelir zamanla ve o değersizlik bünyenize yerleşir ve kalır. artık siz de değersiz olduğunuzu düşünürsünüz. artık normaliniz budur.
bu sürece girmeden kaçın gidin.

Bence haklısınız. Bana da flörtüm eski eşiyle nişan düğün süreçlerini ballandırarak anlatırsa ve nikah konusu yokuşa sürerse tuhaf hissederdim. Görüştüğünüz kişinin kafa yapısı çok enteresan. Bir kere evlilik yapınca ikinci evlilik niye yapılamasın ki?
Büyük ihtimal flörtünüz evlenince sorumluluk alacağını düşünüyor. Şunu biliyorum ki evlilik isteyen insan sizin dillendirmenize de izin vermezdi. Yol yakından bitirmeniz daha doğru gibi.

2. Evlilik dahi olsa bu sizin 2. Baharınız kusura bakmayın ama siz kendinize değer vermiyorsunuz ki baskasi da versin , bana bu şekilde yaklaşan bir adam ve ailesini hayatıma almazdım ben , onların herseye gerek yok demeleri aşırı itici ve bence doğru bir eş adayı değil partneriniz, yol yakınken dönün size kendinizi prenses gibi hissettiren biri ile olun , evlenseniz bile değeriniz olmayacak bu çok belli , yatırım yapmayan erkek ve ailesi asla değer vermiyor, bizim ülkemizde evlenirken ne kadar çabaladığına ve yaptığı masrafa göre değer veriyor erkekler ve aileleri, ben evlenirken bunu bildiğim için hiçbirseyi gözümde bırakmadım, dış çekim, gelinlik, altınlar, setim, düğün salonuna kadar kendim seçtim, mobilyalarımı iyi bir markadan tam takır aldım, pişman değilim asla ...

Değer görmediğin yerde durmayacaksin. Bence haklısınız. Size hissettirilen şey direk belli. Mesele müthiş düğünler, kilolarca altınlar degil. Insan sevdigi,aşık oldugu kadına aman ikinci zaten diye bakamaz normalde. Durum müsaitse hersey gönlünce olsun, mutlu olsun ister. Sanki konu evlilik, yuva kurmak değil de gereksiz bir yatırım gibi konuşulmuş.
Yol yakınken görün derim ben.

Hisleriniz oldukça normal. Maddi imkan ya da imkansızlık da iş evlilik olunca çok önemli olmuyor bence. Benim eşimin ailesi varlıklı insanlar değiller ama gönlü inanılmaz zengin insanlar. Onların dişinden tırnağı dan arttırıp yaptıklarına aklım ermiyor bazen. Sizin de istediğiniz değer görmek olmuş belli ki. Ama unutmayın değeriniz size gösterilen göre değil. Zaten sahip olduğunuz özelliklere göre var. Eş adayınız eğer size kıymet veriyorsa ,düğün işleri dışında, bunu on planda tutun. Keyfinize göre bir eğlence yaparsınız.

Bunun dışında da eski esin önüne dünyaları sermiş bile olsalar bitmiş bir evlilik. Kıymetli olan düğünü vs şaşalı yapmak değil evliliği muhabbetli kılmak olmalı. Buna göre düşünün derim. Mutluluklar.

Çok ciddi söylüyorum bu aile ve görüştüğün adam sorunlu , kaç diyorum hem de arkana bakmadan , kendilerini gayet açık belli etmişler ayrıca bu adam seni sevmiyor konforu için evleniyor buna kalıbımı basarım, evde temizlik , yemek yapılsın, düzen olsun, toplumda bi saygınlığı olsun diye evleniyor, aşk evliliği değil bu ...

Benim bu konudan aldığım hissiyat, bu sefer fazla masraf olmasın, anlaşamazlarsa sessiz sedasız boşanırlar uğraşmayız diye düşünüyor karşı taraf sanırım..
Evet boşanırken eski eşine baya para vermişler. Ama işte ben en başta söyledim böyle böyle diye, o da ailesine anlatmış ama inanmıyorlar galiba, bir kadının para, nafaka, hiçbir şey istemeden boşanabileceğine. Hatta üstüne para vereceğine.

Dediğine değil yaptığına bak , aşk sözcüklerine takılma...

İyi güzel de bunu “ elimizden geldiğince bir şeyler yaparız ama şu an durum müsait değil diye önceden açıklayıp sizin de kuruntu yapmamanızı sağlayacak şekilde ifade etmek var, bir de
İkinci evlilik diye diye erteleyip siz sorunca yalandan cevap vermek var
İçinize sinmiyorsa ve daha yolun başında değersizlik hissi başladıysa çok üzgünüm

Bu aklıma geliyor zaten. Yatırım yapmak derken, her şeyi eşit şekilde yapmak, tüm yük erkeklere yüklememek gibi düşüncelerim oldu hep. Ancak gerek yok diyerek, düğün olmaz vs demeleri çok ilginç. Ya ben belki düğün isteyeceğim diğer arkadaşların dediği gibi. Cidden yani onlar mı evlenecek, ben mi. Kendime değer vermeme kısmına katılıyorum. Çok fedakarım. Annem hep der anneme çektin, sonu iyi olmadı diye.

Lütfen iyiliğiniz için bu kadar verici ve fedakar olmayın gerekirse psikoloğa gidin bunun için, bu zamanda fedakar adamı dolandırıyor herkes...

ben sana hak verdim konu sahibi, ve diğer arkadaşlara katılıyorum muhtemelen yine boşanma olursa kendilerinden fazla gitmesin diye bu şekilde düşünüyorlar.

artık tecrübeli bi kadınsın, değer görmediğin yerde durmaman gerektiğini biliyorsun, hiç kimse vazgeçilmez değildir, zaten aşkta bir yere kadar.

bu tavır devam ederse ayrıl yoluna bak, aslolan sensin.

Daha sade, daha gösterişsiz bir evlilik süreci yapalım demekle gerek yok demek çok farklı şeyler. Kaldı ki ikinci evliliğiniz de olsa yine ilk evlilik heyecanıyla aynı şekilde nişan, kına vs de istiyor olabilirsiniz.

Söyleme tarzı kaba ve kırıcı, haklısınız.

Lütfen iyiliğiniz için bu kadar verici ve fedakar olmayın gerekirse psikoloğa gidin bunun için, bu zamanda fedakar adamı dolandırıyor herkes...
Benden para istendiğini hissetsem, ya da öyle yaklaşıldığını hissetsem panter emel gibi oluyorum. Direkt para istemiyorlar ama bilinçaltına işliyorlar mesela, fark ediyorum. Zaten en büyük kazancım çok ama çok az kişiye değer vermek. Herkesle konuşurum ama değeri verdiğim yani çekirdeğime aldığım insan sayısı 4, kök ailem dışında. Yine de sanki sevilmek için insanlara iyilik yapıyor olabilir miyim düşüncesi yok değil. Psikoloğa gitmekte fayda var, teşekürler.

Kadınlar neden kendilerini suçlamaya bu kadar yatkın ya...
Sizde suç göremiyorum. Size bunların anlatılması çok yanlış bu bir, "ikinci evliliğiniz olduğu için yapılmasına gerek olmaması" çok çok yanlış bir ifade edişi biçimi bu da iki.
Size şu sorulurdu: Hayatım her türlü imkanımız var, sen nasıl istiyorsun?
Siz de derdiniz ki ben düğün kına sevmiyorum sadece nikah olsun, ya da düğün kına sevmiyorum ama bu ara özendim, düğün yapalım hayatım.
Sonrasında imkanlara bakılır, imkan müsade ediliyorsa gelin ne isterse o yapılır.

Ben karşınızdaki insanın olgun bir karakter olduğunu düşünmüyorum.
Ben şuan nişanlıyım, hayatımdaki insan önceden kaç ilişkim olmuş, ,isimleri meslekleri, ne kadar görüştük hiçbir şeyi sormadı / bilmiyor.
Aynı şekilde ben de sormadım, ilgilenmiyorum.. Yok yere gözünüze sokar gibi anlatmış.
Ha anlatırsın, sonra dersin ki, sen benim için çok daha kıymetlisin, sana da en az bunları yapacağım, istemesen de yapılacak, o kadar! dese yine anlarım.
"Ona bunları bunları bunları yaptık, sana hiçbir şey yapmayacağız zaten gerek yok" , bir insan aşık olduğu birine bunu ne amaçla söyler?

Aslında ailesi beni istememiş, boşa zaman kaybetme demiş ilk anlattığında. Mesleki titri, anlattığın gibiyse ailesi, bu kadın seni bırakır demişler. Ben ilk tanıştığımda, mesleği tamamen bıraktım, evde oturacağım artık demiştim. Aylardır evdeyim zaten. Pek sanmıyorum saygınlık için olduğunu.

Adam baştan söylüyor, 2. Evlilik istemem bıdı bıdı. Sizinle bir ilgisi yok ki, adamın ne halt olduğu belli. Kendinizi o kadar övmüşsünüz, bu adama mı layık buluyorsunuz kendinizi. Adam takılacak birilerini arıyor belli ki. Açık açık istemiyorum demiş, şükredip kaçın. Adam mı yok bu hanzoları koca diye istiyorsunuz

Sizin şuan takilacaginiz nokta eski eş değil sevgiliniz ve ailesi olmalı.eski eşe parayı dokmusler ama eminim burnundan getirmişlerdir.hele bir de dediğiniz gibi maddi durumu kötüyse daha çok yüzüne vurmuslardir.yerinizde olsam uzak dururdum bunlardan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…