Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

sayfaları okuyun ya sonra yazın

Onun cevabini senden beklemedim zaten denilmis diye bahsettim.
Ben yapmam, ben etmem demekse amaciniz siz de kendi rutininizi yazsaydiniz? Gayette kiniyordun kadini 2 kasik yapmayip disarlarda geziyor diye sen sunu yapiyorsun, ben bunu yapmam etmem sordu sanki. Is bu noktaya varinca herkes yorum yapmaya basliyor haliyle.

ah canımmm keşke yapsar cok zor bi çamaşır asar cok yogun bi işin altındaysam temizlik sırasında asla yapmaz yalvarırım bazen yok anam yok yapmıyo helee bıde hıç durmayan bı bebegim var

arkadaşım konu çok saptı. benim anlatmak istediğim şey çoooook farklı senin anladığın (anlayamamakta ısrar ettiğin) şey çok farklı. nasıl istiyorsan öyle anla. Allah herkese kendi hayatında mutluluk versin. biraz da vicdan...

Böyle şeyleri okuyunca üzülüyorum. Çünkü lisans mezunuyum
Öğretmenim daha doğrusu.
Atama yok zaten o konuya girmiyorum da.

Yaşadığım yer küçük .özel kurumları kapı kapı gezdim. Iş yok. Bir işverenin karşısında red cevabı alınca artık tutamadım. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Adam şok oldu. Aslında o ana kadar çok ugrasip her kapidan kovulmus ve dolmustum.
. Marketlere kasiyer olarak başvuru yaptım yok. Is filan da seçmiyorum hani. Bulaşık yıkayayim restoranlarda dedim
Eşim kıyameti kopardı abartma diye.

Bazen olmayınca olmuyor
Biz üretmek istiyoruz da.

Bizim üretmemizi isteyen çıkmıyor.

O yüzden çalışan kadın çalışmayan kadın ifadeleri bile tek başına kalbimi kırmaya yetiyor...

Evde bol bol kitap okuyorum
Işleme yapıyorum
Ama aklımda daima büyük emek harcadığım 4 senemin hazin sonu geliyor .

Ev arkadaşlarım o kadar pis ki evinize özendim resmen beni sahiplenir misiniz tüy dökmem, havlama alışkanlığım yok ama arada miyavlarım, tuvalet eğitimim de var

Kadın çalışsın ya da çalışmasın gülüyorsa mutluysa bi çok şey değişir ben buna inanıyorum. Kadın her şekilde kendini geliştirir. Kadın mutlu oldukça mutlu bireyler yetiştirir:)

durmayan uyumayan bi bebek sabah 2satt kahvaltı mucadelesi sonra bacagım yapısık zor şer azıcık mutfak topla onunla oyna uyutmaya calıs arada ondan kacıp parca parca makınaları bosal o uyudumu iş imkansız anında gözlri acıyo sessiz işleri yap vakit oldumu saat 3 sonra yemek faslı öyle iş yapma nerdeee temizlik yapmayı severim ama yetişemiyorum ev bu aralar göçüyoböyle kefıfler kızım büyüyünce

bence şu an hassassınız ve hassas olmanızı da anlıyorum ama arkadaşın kastettiği üretmeyen kişi kategorisine girebilecek en son kişilerden birisinizdir. sizin çabanız, düşünmeniz bile üretmektir. kii bunun dışında fiiliyatta da işleme yaparak üretiyormuşsunuz zaten. Allah emeklerinizin karşılığını en tez zamanda karşınıza çıkarsın inşallah.

6 sene önce bitti bizim evde o derli toplu haller. 6 sene önce kızım dogduğunda ben mükemmelliyetçi kafadan epey uzaklaştım. Huysuz bir bebekti sagolsun,temizlik eve yardımcı gelince yapiliyordu. Büyüdü şimdi kızim ama 3.5 aylik oğlum var. Bugün sildim süpürdüm bir daha ne zaman yaparım bilemem,hala yardımcı gelince ev eve benziyor diyebilirim zira her halükarda kolayca dağılıyor evim.
Ben artık yaşayan ev diyorum evimize. Müze gibi olmasına gerek yok,eşyaya hizmet etmeyi bırakalı çok oldu. Belirli araliklarla temizlik yapılsın yeter.

Ben de oyle sayılırım. Normal zaten bu. Ama sadece gezmek komsuculuk oynamak içinse bu iş yanlış. Kendine yatırım yapmalı insan böyle durumlarda. Diğer türlüsü de hoş değil. İşte su işin ortasını bulamıyoruz bı:). Zaten çocuk büyütmek en büyük yatırım orası ayri.

Bu adam mı lanet sen lanet görmemişsin.

Görüyorum ki konumuz günlük temizlik rutininden ne yediğimize, hangi marketten aldığımza, kocaları nasıl kırbaçladığımıza kadar gelmiş Neyse ben yine de kısaca rutinimi yazayım :

(Genel olarak eşim de ben de çok düzenli insanlarız çocuğumuz yok, kedimiz var, bi arkadaşın da bahsettiği gibi dolaplar çekmeceler içleri organizer larla düzenli kalabiliyo ekstra iş çıkmıyo.)

Sabah kalkar işime giderim, her gün akşam döndüğümde geceden çalıştırdığım bulaşık makinemi kaldırırım, çamaşır atarım, tuvaletleri ve lavaboları kısaca temizlerim, mutfak tezgahımı silerim, tamamı yarım saatimi alır.

2 günde bir çorbamı ve tek çeşit yemeğimi yaparım, bazen yanlarına makarna pilav eklerim. Çamaşırları genellikle eşim serer.

Haftada 1 kere ben 1 kere eşim evi sadece süpürürüz,1 akşam da beraber süpürür siler toz alırız.(2 saatten uzun sürmez)

Ayda 1 kere de temizlikçi gelir cam kapı dolap ne gerekiyosa halleder.

Haftasonuna iş bırakmam çünkü gezmeyi çok severim.Misafir ağırlamayı da severim..En sevmediğim şey iki ayağımın bi papuca girmesidir. O yüzden hep düzenli tertipliyimdir ama bunu sağlamak için de kendimi harap etmem açıkçası kendiliğinden oluşan bi durum evim pek dağılmaz,her an misafire hazırımdır.

Ama tabi çocuk olsa işler bu kadar tıkırında yürür mü orası kafamda koca bir soru işareti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…