• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

Buldum kimin dedigini. Burada denmiş.

Valla bunun adi dümdüz çekememektir. Ben hirslanmiyorum. Kadin dert konusu acmamis, size soru sormamis. Konu acsa bisey demeyecegim. Rutin paylasmis sadece ve hepiniz birden "Yok yemek yapsaydin 2 kasik, yorgunsan disari cikma" filan :KK70: oteki ne ise yaradigini sorar. Kiss kanccc lik. :)

sayfaları okuyun ya sonra yazın :KK36:

başkasının ne dediğinin yada ne demek istediğinin karşılığını benden niye bekliyorsun. ben demedim bana cvp olarak yazman değişik.

başkasının ne dediğinin yada ne demek istediğinin karşılığını benden niye bekliyorsun. ben demedim bana cvp olarak yazman değişik. yorgunsan dışarı "çıkma" değil "çıkmam" yani benim yapacağım şey.kimseye yap yada yapma demiyorum. biraz daha doğru okusan ya da sırf cevap vermiş olmak için yazmasan. ayrıca ben onun sosyal yaşantısına karışmıyorum sadece eşi için kullandığı tabirler, anlatımı hoş değil ve bu benim görüşüm ben beğenmiyorum diye değiş demiyorum,demem de. ister güne gider ister spordan çıkmaz. hırslanmıyosun da bana niye laf etme gereği duyuyorsun. senin ki hırs değil se benimkine de hırs diyemezsin. ben de sana soru sormadım yorum yap demedim. madem soru sormayınca yorum yapılmıyorsa sen de bana yapmayacaksın.

Onun cevabini senden beklemedim zaten denilmis diye bahsettim.
Ben yapmam, ben etmem demekse amaciniz siz de kendi rutininizi yazsaydiniz? Gayette kiniyordun kadini 2 kasik yapmayip disarlarda geziyor diye sen sunu yapiyorsun, ben bunu yapmam etmem sordu sanki. Is bu noktaya varinca herkes yorum yapmaya basliyor haliyle.

bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))

sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
camlar esime ailttir silemem cok soguk yazın cok sıcak :))
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin

aylık tum buyuk temizlilkleri esimle yaparım yok öyle yarım ekmek 3 köfte
aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo

valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem

ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin

haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma
ah canımmm keşke yapsar cok zor bi çamaşır asar cok yogun bi işin altındaysam temizlik sırasında asla yapmaz yalvarırım bazen yok anam yok yapmıyo helee bıde hıç durmayan bı bebegim var

Onun cevabini senden beklemedim zaten denilmis diye bahsettim.
Ben yapmam, ben etmem demekse amaciniz siz de kendi rutininizi yazsaydiniz? Gayette kiniyordun kadini 2 kasik yapmayip disarlarda geziyor diye sen sunu yapiyorsun, ben bunu yapmam etmem sordu sanki. Is bu noktaya varinca herkes yorum yapmaya basliyor haliyle.

arkadaşım konu çok saptı. benim anlatmak istediğim şey çoooook farklı senin anladığın (anlayamamakta ısrar ettiğin) şey çok farklı. nasıl istiyorsan öyle anla. Allah herkese kendi hayatında mutluluk versin. biraz da vicdan...

sizi konularinizdan biliyorum cok guclu birisiniz ama lutfen bu konuda bu uyemizin tarafini tutmayin.evet calisanlar atomu parcalamiyor ama evde oturan koca parasi yiyen uretime hic bir katkisi olan bi hemcinsimin olmasina katlanamiyorum.kadin degisirse dunya degisir ve en cok kadinlarin calisip uretmesi lazim.ev hanimlarina saygim sonsuz fakat firsat varken kendi ayaklarinin uzerinde durmak varken neden butun yasamini bi adamin eline birakirlar onu anlamiyorum.kim ne derse desin butun kadinlarimiz degerli ama maddi ozgurlugunu saglamis bir kadin gozumde her zaman daha degerlidir
Böyle şeyleri okuyunca üzülüyorum. Çünkü lisans mezunuyum
Öğretmenim daha doğrusu.
Atama yok zaten o konuya girmiyorum da.

Yaşadığım yer küçük .özel kurumları kapı kapı gezdim. Iş yok. Bir işverenin karşısında red cevabı alınca artık tutamadım. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Adam şok oldu. Aslında o ana kadar çok ugrasip her kapidan kovulmus ve dolmustum.
. Marketlere kasiyer olarak başvuru yaptım yok. Is filan da seçmiyorum hani. Bulaşık yıkayayim restoranlarda dedim
Eşim kıyameti kopardı abartma diye.

Bazen olmayınca olmuyor
Biz üretmek istiyoruz da.

Bizim üretmemizi isteyen çıkmıyor.

O yüzden çalışan kadın çalışmayan kadın ifadeleri bile tek başına kalbimi kırmaya yetiyor...

Evde bol bol kitap okuyorum
Işleme yapıyorum
Ama aklımda daima büyük emek harcadığım 4 senemin hazin sonu geliyor .

bızde ev hep bırlıkte temızlenır rutınımde gunluktur
hergun yer supurulur toz alınır sılınır banyo wc mutfak cıflenır
her hafta cam sılınır
her ay perde yukanır duvarlar sılınır

dolap ıclerı habıre elım degdıkce cıkarılır evımde kullanmadıgım 1 tane fazla esyam yok ve herseyım dolap ıcı duzenleyıcı kutularda oldugu ıcın tum evı cıkarsam mutfak ve tum dolapları 2 saatımı alır maksımum

evde az esya kutulu duzen oldugu ıcın ve gunluk temızlık oldugu ıcın evden tasındıgımda evı yerlestırmem bıle 4 saatımı almıstı oyle dıyeyım anla...

baza altında yorgan yastıklar vagumlu hurclaarda pek katlı kıyafetım yok pıjamalarım bıle askıda asılı bırtek ıc gıyım katlı 1 cekmece de cunku cok kıyafetde yıgmam 2 kapaklı gardılop bende 2 kapaklı esımde gardılobun gerı kalanı bos :KK70:

3 yasında kızım var onun oyuncakları bıle kutularda hepsını bırden cıkarmam yarısı odasındaysa yarısı kılıtlı kutuda donusumlu oynatırım kı usanmasın oyuncaklarıyla dıye bu odasını tertıplı tutmasına da sebep olur bırde benden gordugu ıcın heralde aldıgını hemen ısı bıtınce yerıne koyar ... bızde herseyın yerı var herkes bılır yerınden baska bır yere konmaz en bastan sagladık duzenı

cam silme esıme aıt perde asma esıme aıt bazen yerlerı o supurur
az esya cok huzur ...
Ev arkadaşlarım o kadar pis ki evinize özendim resmen :D beni sahiplenir misiniz tüy dökmem, havlama alışkanlığım yok ama arada miyavlarım, tuvalet eğitimim de var:KK53:

Öğretmenim daha doğrusu.

Yaşadığım yer küçük .özel kurumları kapı kapı gezdim. Iş yok. Bir işverenin karşısında red cevabı alınca artık tutamadım. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Adam şok oldu. Aslında o ana kadar çok ugrasip her kapidan kovulmus ve dolmustum.
. Marketlere kasiyer olarak başvuru yaptım yok. Is filan da seçmiyorum hani. Bulaşık yıkayayim restoranlarda dedim

Bazen olmayınca olmuyor

O yüzden çalışan kadın çalışmayan kadın ifadeleri bile tek başına kalbimi kırmaya yetiyor...

Işleme yapıyorum
Kadın çalışsın ya da çalışmasın gülüyorsa mutluysa bi çok şey değişir ben buna inanıyorum. Kadın her şekilde kendini geliştirir. Kadın mutlu oldukça mutlu bireyler yetiştirir:)

durmayan uyumayan bi bebek sabah 2satt kahvaltı mucadelesi sonra bacagım yapısık zor şer azıcık mutfak topla onunla oyna uyutmaya calıs arada ondan kacıp parca parca makınaları bosal o uyudumu iş imkansız anında gözlri acıyo sessiz işleri yap vakit oldumu saat 3 sonra yemek faslı öyle iş yapma nerdeee temizlik yapmayı severim ama yetişemiyorum ev bu aralar göçüyo:KK50::hamarat:böyle kefıfler kızım büyüyünce

Öğretmenim daha doğrusu.

Bazen olmayınca olmuyor

Işleme yapıyorum

bence şu an hassassınız ve hassas olmanızı da anlıyorum ama arkadaşın kastettiği üretmeyen kişi kategorisine girebilecek en son kişilerden birisinizdir. sizin çabanız, düşünmeniz bile üretmektir. kii bunun dışında fiiliyatta da işleme yaparak üretiyormuşsunuz zaten. Allah emeklerinizin karşılığını en tez zamanda karşınıza çıkarsın inşallah.

6 sene önce bitti bizim evde o derli toplu haller. 6 sene önce kızım dogduğunda ben mükemmelliyetçi kafadan epey uzaklaştım. Huysuz bir bebekti sagolsun,temizlik eve yardımcı gelince yapiliyordu. Büyüdü şimdi kızim ama 3.5 aylik oğlum var. Bugün sildim süpürdüm bir daha ne zaman yaparım bilemem,hala yardımcı gelince ev eve benziyor diyebilirim zira her halükarda kolayca dağılıyor evim.
Ben artık yaşayan ev diyorum evimize. Müze gibi olmasına gerek yok,eşyaya hizmet etmeyi bırakalı çok oldu. Belirli araliklarla temizlik yapılsın yeter.

Anormal değil tabi ki ama saçma sapan tepkiler veriliyor .
Yapmak zorunda mıyım ya temizlik . Sevmiyorum . Ev süpürmek, yer paspaslamak dünyanın en berbat işi gibi geliyor bana . Ben pazarlıkla evlendim bu konuda . Ben ev işi yapmam , ya sabit yardımcı tutarsın ya kendin yaparsın dedim . Ayrıca iki çocuğum var ve kendime vakit ayırmak benim hakkım
Hangi ara yürüyüş yapacağım , dışarı çıkacağım ?
Zaten ev aşırı büyük 6+2 bir de teras var sürekli toz olan . Yok benlik değil vallahi uğraşamam
Ben de oyle sayılırım. Normal zaten bu. Ama sadece gezmek komsuculuk oynamak içinse bu iş yanlış. Kendine yatırım yapmalı insan böyle durumlarda. Diğer türlüsü de hoş değil. İşte su işin ortasını bulamıyoruz bı:). Zaten çocuk büyütmek en büyük yatırım orası ayri.

bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))

sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
camlar esime ailttir silemem cok soguk yazın cok sıcak :))
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin

aylık tum buyuk temizlilkleri esimle yaparım yok öyle yarım ekmek 3 köfte
aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo

valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem

ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin

haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma
Bu adam mı lanet sen lanet görmemişsin. :(

Görüyorum ki konumuz günlük temizlik rutininden ne yediğimize, hangi marketten aldığımza, kocaları nasıl kırbaçladığımıza kadar gelmiş :halay::halay: Neyse ben yine de kısaca rutinimi yazayım :

(Genel olarak eşim de ben de çok düzenli insanlarız çocuğumuz yok, kedimiz var, bi arkadaşın da bahsettiği gibi dolaplar çekmeceler içleri organizer larla düzenli kalabiliyo ekstra iş çıkmıyo.)

Sabah kalkar işime giderim, her gün akşam döndüğümde geceden çalıştırdığım bulaşık makinemi kaldırırım, çamaşır atarım, tuvaletleri ve lavaboları kısaca temizlerim, mutfak tezgahımı silerim, tamamı yarım saatimi alır.

2 günde bir çorbamı ve tek çeşit yemeğimi yaparım, bazen yanlarına makarna pilav eklerim. Çamaşırları genellikle eşim serer.

Haftada 1 kere ben 1 kere eşim evi sadece süpürürüz,1 akşam da beraber süpürür siler toz alırız.(2 saatten uzun sürmez)

Ayda 1 kere de temizlikçi gelir cam kapı dolap ne gerekiyosa halleder.

Haftasonuna iş bırakmam çünkü gezmeyi çok severim.Misafir ağırlamayı da severim..En sevmediğim şey iki ayağımın bi papuca girmesidir. O yüzden hep düzenli tertipliyimdir ama bunu sağlamak için de kendimi harap etmem açıkçası kendiliğinden oluşan bi durum evim pek dağılmaz,her an misafire hazırımdır.

Ama tabi çocuk olsa işler bu kadar tıkırında yürür mü orası kafamda koca bir soru işareti :KK14:

Back
X