Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

Çok dağınık ve temizliği hiç takmayan bir insanken kızım doğduktan sonra bir titizlik yapıştı üstüme. Her gün ufak süpürgeyle evi mutlaka süpürürüm. Haftada 1 veya 2 kere büyük süpürgeyle süpürürüm. Banyo tuvalet 2 günde 1 temizlerim. Camlar kirlilik durumuna göre eşim siler. Mutfa hiçbir zaman dağınık olmaz.

Şu an fazlalıklardan kurtulma ve marie kondo yöntemini uygulamaya çalışıyorum. 1 günde evden 6 büyük çöp torbası fazlalık çıkarttığımı bilirim. Evimiz küçük ve çok eşya var içim daralıyor resmen. Giysi dolapların hallettim ve dikey şekilde katlayıp yerleştirdim hiç dağılmıyor. Haftada 2 gün çamaşır yıkarım asmakla uğraşmam genelde kuruturum. Eşim kendi kıyafetlerini ütüler. Buna rağmen ütü yüküm çok fazla kızım 18 aylık ama hala ütülüyorum kıyafetlerini. Ütülemeden bir şey koyamıyorum maalesef. Eskiden hiç takmazdım neden böyle oldu bilmiyorum.

Iste olay burda planlamadan geciyo aslinda,plan tamamsa uygulama kolay oluyo..benim genelde aklima bisey gelmez zaten ama biri onume liste koysa 1 saatte hepsini yapicak kapasiteye sahibim ki o sebeple ya esimden ya annemden ya bi arkadasimdan fikir alirim cogunlukla,sonrasi zaten hallolur ev isinde de duzen tamamsa bazen tek basima tam temizligi 1 saatte bitirebilirim oyalanmadan. Onemli olan on hazirlik asamasi

İşte benim beyinde planlama kısmı çalışmıyor :)))) plansız hayat yaşıyorum

valla enerji bendede yok ama tirnagin varsa basini kasi misali kizim daha 1 yasinda yerlerde ne bulsa agzina atiyor elini ayagini her yere suruyor mecburum supurup silmeye kizim kizim aksam 7 de gece uykusuna yatiyor 8 e kadar son islerimi yapip 12 ye kadar falan dinleniyorum bos bos oturup

Ben haftanın 5 günü çalışıyorum. Bu nedenle haftada bir gün yardımcı kadın gelir. Hem çalışıp hem de kalan vaktimi temizliğe harcamak istemiyorum asla. Zaten çamaşır, ütü ve yemek bende. Bunlarda yetiyor. Pazar günü 4-5 çeşit ana yemek yapıp dolaba atıyorum. En fazla 3 saatimi alıyor. Hafta içi yanına çorba, pilav,makarna yaparak yetiyor. Çamaşırı da haftasonu yıkayıp, hafta içi bir akşam ütülüyorum. 8 yaşında bir kızım var. Ev ahalisi olarak sabah 8 de çıkıp akşam 7 de evde olduğumuzdan haftalık kadının yaptığı temizlik yetiyor bize. Dağınıklığı sevmem hiç. Dağınık olmaz evim. Eşim de sofrayı kurar, bulaşık makinesini boşaltır. Bazen çamaşırları toplar. İdare ediyoruz işte.

Hafta içi rutinimden bahsedeyim.Canım ben çalışan anneyim 5 de eve geliyorum yemek yiyiorum sonra bulaşıkları lavanoya koyup evi topluyorum küçük bir kızım olduğu için dağılmış oluyor haliyle. Sonra evi süpürüyorum detaylıca saat 19 30 da süpürme bitiyor. Mop ile evi siliyorum çok detaylı olmasa da. Sonra dönüp bulaşıkları yıkıyorum tezgahı falan çamaşır suyu ile siliyorum.En son banyo klızeti ve lavabosunu yıkıyorum. İşim 10 da bitiyor Her gün evi süpürdüğüm için toz çok olmuyor hafta sonu toz alıyorum

Bacının selamini niye almıyorsunuz? Aleykümselam bacicim valla evde bebe var. Başımı bulup da temizlik memizlik yapamıyorum. Kaldi ki karnimi bile zor doyuruyorum. Süpürge tutarsam şükrediyorum

Ben de çalışan bir ikiz annesi olarak yazayım.Çocukları okula yolladıktan sonra önce çocuk odasını derleyip toplayıp süpürüp havalandırıyorum ordan mutfak işi,diğer odalar ve en son süpürge sime işini yapıp alt katın temizliğini bitirip üst katın işini yapıyorum .vardiyam öğlen başlıyorsa bu şekilde.Sabah başlıyorsa eve geldiğimde darmadağınık oluyor ev hemen toplayabildiğim kadar toplayıp yemek hazırlama,çocuklarla sohbet,oyun ve uyutma ,anlayacağın boş vaktim hiç yok.2 haftada 1 ütü yapıyorum sanayi ütüsü almıştım.Ütü masasının altına aliminyum folyo serdim(bi ütücünün tavsiyesidir) 2 saate ütülerim bitiyor.Yemek,ütü heryer bana ait eşim sadece çamaşır asar bir de hergece oğlumuzu çişe kaldırır o kadar .Ben çok yoruluyorum inşallah düz ayak bi eve çıkarım ilerde .kışın cam silmiyorum sürekli yağmur yağıyor çünkü :) yılda bir kez temizlikçi alabiliyorum :) 2 günde 1 yemek yapıyorum en az 2 çeşit ya da 3 çeşit.Yoğurdumu da kendim mayalıyorum :)

11 yıllık evliyim u hep böyle ama eşimde çok çalışkandır o yüzden adam bizim için çalışıyor,bazen kızsamda çok üstüne gitmiyorum.Çünkü o hep yapma der bi kadın bul der,bende güvenilir kimseyi bulamıyorum kabahat bende yani :)

Ben haftaiçi sabah 7.30 da kalkarım kahvaltımı yapıp toplarım. Sonra hazırlanıp kursa giderim. 12.40 gibi kurstan gelirim yatak odasını toplarım. (Eğer eşim uyumuyorsa giderken toplarım) Hergün Süpürge yaparım. 2-3 günde bir toz alırım, yerleri silerim. Gün içinde yemeğimi yaparım. Akşamdan mutfağım tertemiz olur kesinlikle bulaşık bırakmam. 2 günde bir çamaşır yıkar asarım mutlaka. Hafta sonu en geç 9 da kalkarım. Ortalığı toparlarım nevresimleri değiştiririm. Genel olarak hafta sonu ayrıntılı temizlik yaparım. 3 günde bir balkonu yıkarım mutlaka. 15 günde bir cam silerim. Banyoyu her süpürge açtığımda süpürür silerim. Günü birlik lavobayı ovarım. Misafir odasını kullanmadığımız için büyük temizlik yapacağım zaman temizlerim orayı.
Genel anlamda hergün yaptığım için birikmez işlerim. Ve bu dediklerimi sabahtan yaparsam eğer saat 12-1 e kadar bitmiş olur sonraya bir yemek kalır, sonra keyif yaparım. Eğer kurstan sonra başladıysam 5e kadar biter herşey keyif yaparım sonra. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. He birde mutfak dolaplarını da ayda 2 kere silerim. Bu dediklerim çok gibi gözükse de genel de günlük yapıldığı için çok vakit almıyor ve her vakit ev tertemiz oluyor.

Çalışmıyor musunuz iyi eşiniz yapıyor

Ben hiç bir şekilde işlere yetisemiyorum. Çok zor geliyor. Temizlik yaptigimda çok rahatliyorum toz düşmesin diye parmak uçlarında yürüyorum ama yine de hep kirleniyor her yer.
Musluklar için cif ve poset olayını uyguluyorum wc banyo çabuk bitiyor ama toz alma çok bitmeyen bir is.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…