Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

Annemin hayat felsefesi
"Aldığını aldığım yere koy" o zaman hiç işin olmaz der.

Ayyy her ay ne perdesi ablacim ben 4 ayda bir yikiyorun dehsete düstüm suan
karşı komşum her hafta cam silip perde yıkar, evler 160 metre kare, kadın sabah 6da kalkıyor. Eşimin dikkatini çekmiş söyle o ablaya hasta etcek kendini yazık önrünü ziyan ediyo dedi

Bende 3 4 ayda bir yıkarım perdeleri haftada 1 çarşafları değiştiririm, kadın bana mikropmuşum gibi bakıyo. Haftada 1 çarşaf mı değiştirilir ben haftada 3 değiştiriyorum nerdeyse dedi. Kadın bildiğin hasta temizlik diye aklını oynatmış.

onceki yazilarimda belirtmistim imkan varsa ve calismiyorsa sorun var.yoksa size sonuna kadar saygi duyuyorum

Ev arkadaşlarım o kadar pis ki evinize özendim resmen beni sahiplenir misiniz tüy dökmem, havlama alışkanlığım yok ama arada miyavlarım, tuvalet eğitimim de var
ayy estagfurullah basımın ustunde yerınız var

Annemin hayat felsefesi
"Aldığını aldığım yere koy" o zaman hiç işin olmaz der.

kesınlıkle :) ev duzenlı olunca temızlık en kolayı cok cabuk bıtıyor zaten

benımde evım 180 m2 o kadında kendımı gordum ben sabah 6 da uyanırım saat kacta yatarsam yatayım kı cogunlukla 2 den once yatmam gece
ama sabah 6 da ayaktayımdır guzel kahvaltımı yapar cocugum uyurken tum ıslerımı hallederım
hergun 2 saatlıgıne ugradıgım bır ofısım var cogunlukla ıslerımı evden yapıyorum hem ev işi hemde evde iş :)
bızım burda kadınlar hep erken uyanır ve genel olarak temızlık boyledır
erkeklerımız de mantı yapar dolma yapar salcaya tarhanaya yardım eder
mesela esımın evlendıgımız sıralar coraplarını saga sola bırakma huyu vardı en nefret ettıgım seydı onu cozduk şukur :) 1 cınnet herseyı cozuyor

onun dısında genel olarak benım gıbı buranın ınsanları... yanı ben matah bırsey yapmıyorum aslında burası ıcın benım yaptıklarım cok sıradan oyle dıyeyım...
burdakı kadınlar tası sıkar suyunu cıkarır masallahları var
bırde aslında temızlıge hızmet etmemek ıcın sık sık yapıyorum sımdı evın kırlenmesını bekleyınce 1-2 gununu temızlıge ayırıyorsun
ama hergun yapınca 1 saatde tum ev tertemız yorulmuyorsun :)

Gecen yatılı misafirim var. Kadın daha once hastaydim hergun cam siliyordum yağmur yağardı ben silerdim tekrar yağardi ben yine silerdim diye bahsetmisti.
Esime dedim ki ben cok panikledim bu kadin cok temiz dedim esim e temiz ya canim ev dedi.

Ama benim karsim da 10 kaplan gucunde hergun cam silen bir abla var
Neyse ki cok tatli minnos bi kadindi cok iyi gecti :) insan böyle insanlari agirlarkende panikliyor

Zaten yeni evliyim ee bebisde yok evim hep topludur :) yatak odasi ve mutfak her gun rutin olarak toplanir zaten iş degil keyfim sağlığım onemli benim icin canim neyi ne zaman yapmak isterse o zaman yaparim 1 hafta hic ev süpürüyorsam 3 gun ust uste supurdugum olur keyfime bagli ay da 1 kere saglam yaparim oyle gider yani :) bulasik utu camasir rutin herkesde kirlendi at yika kuruyunca hemen utule falan hergun yemek vardir o şart eşimi de bunaltmam kendimi de zaten hep yardim eder bana istedigimi yapar gocunmaz suan rahatim cuma işe basliyorum ev hep toplu olamaz belki bakicaz artikk:)

Ay bende geldim tam olduuuu, nasılsınız hanımlar ? Keyifler yerinde mi? Çaylar kahveler içildiyse, temizlikler yapıldıysa, keyfinizde yerindeyse, sıra bendeeeee, en sevdiğim an
Gülümseyin çekiyoruuuuuummmm

3 güne bi toz alır evi süpürürüm haftada bi silerim. Cam kapı kalorifer ben silmem. Çamaşır sulu wc duşa kabin vs eşimde çünkü alerjim var. Eşim mutfakta çok aktiftir. Misafire beraber hazırlanırız evdeyse. Hiç dağınık değildir. Benim rutinim bu..

herşeye okey de yemek hazırlamak nasıl 3 saat alır ya 1 saatte pişer ve yenir bizim evde ki ben çalışan bir kadınım, eşimde öyle yardım eden biri değildir.

sen çalışmak isteyip de çalışmayansın ancak aradaki ayrım farklı
sanirim arkadaş hem çalışmayıp hem eşini bir çıkar sebebi olarak gören , faydacılık sağlanyan mantıktaki insanlar için yazmış

herşeye okey de yemek hazırlamak nasıl 3 saat alır ya 1 saatte pişer ve yenir bizim evde ki ben çalışan bir kadınım, eşimde öyle yardım eden biri değildir.
ben de bir saatte ıkı cesit yemek , salata /çorba yaparım
ben de çalışıyorum
3 saatte halil ibrahim sofrası hazırlarım:)

Komşuma göre sizinki daha normal sınırlarda geldi bana. Bende toz alıp süpürüp silmeyi hergün yapıyorum veya gün aşırı. O yüzden büyük temizliğe gerek kalmıyor. Eşim çok yoğun çalışmasına rağmen 1 çocuk 1 de bebekle çok yoruluyorum diye yardım eder. Camlar perdeler balkonlar ondadır :)) bi tek bulaşıktan nefret eder. Gerçi ben kendi yaptığımdan başkasını içime sindiremem bebiş biraz büyüsün yine hepsini elime alırım evelallah :)

Ay evet ya karşı komşum gelince ben bir stres oluyorum bazen çok gerginsin hayırdır diyor, ağır misafirim var nolsun diyorum gerçi oğlum da bana kral şakirdeki kadriye gibisin anne, temizlik hastası oldun diyo

bu kadar gezip tozduguna göre evdesin ..kadin veya erkek farketmez ama dışarda bu kadar çalışıp üstüne birde evin bütün ağır işini yapmak cok zor..yyani yanlış anlamayin ama işlerim yarim kaliyor agliyorum esime o yapıyor dediniz ya mizmiz sürekli şikayetçi bir insanla aynı evde olmak çok zor.

ay alakasız olacak ama kışında 6 da mı kalkıyorsunuz ben hava aydınlanmadan kalkamıyorum ya bi yönteminiz varmı varsa söyleyin lütfen

gözlerim açıldı şu yazınızı okurken onun anasi ne demek o seninde annen..Bulmuşsun melek gibi adamı bide begenmiyorsun..otur kalk sukret

ay alakasız olacak ama kışında 6 da mı kalkıyorsunuz ben hava aydınlanmadan kalkamıyorum ya bi yönteminiz varmı varsa söyleyin lütfen
alıskanlık :) esımde erken kalkar bende
bekarken hem iş hem okul durumundan dolayı erken kalkmaya alısmıstım ondan olsa gerek
pazar gunlerıde dahıl 6 da kalkarım

eger erken kalkmak ıstıyorsanız 1 hafta hergun aynı saatde uyanınca vucut alısıyor alarm calmadan kendılıgınden uyanıyorsunuz ben oyle alısmıstım :)

bazı insanların eli ağır oluyo :) Ben 3 saatte yemek programına katılır 8 çeşit yemek 3 çeşit tatlı yaparım

Tembelliğimden olsa gerek, bazen birkaç saatte bir sürü şey hazırlayabiliyorken, bazen birkaç saat sadece malzemelere bakıp ne pişirsem donukluğu yaşayabilirim
Beyin donuyor açıp kapamak gerekiyor, error veriyor resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…