- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi Dertli Gizem
-
Annemin hayat felsefesibızde ev hep bırlıkte temızlenır rutınımde gunluktur
hergun yer supurulur toz alınır sılınır banyo wc mutfak cıflenır
her hafta cam sılınır
her ay perde yukanır duvarlar sılınır
dolap ıclerı habıre elım degdıkce cıkarılır evımde kullanmadıgım 1 tane fazla esyam yok ve herseyım dolap ıcı duzenleyıcı kutularda oldugu ıcın tum evı cıkarsam mutfak ve tum dolapları 2 saatımı alır maksımum
evde az esya kutulu duzen oldugu ıcın ve gunluk temızlık oldugu ıcın evden tasındıgımda evı yerlestırmem bıle 4 saatımı almıstı oyle dıyeyım anla...
baza altında yorgan yastıklar vagumlu hurclaarda pek katlı kıyafetım yok pıjamalarım bıle askıda asılı bırtek ıc gıyım katlı 1 cekmece de cunku cok kıyafetde yıgmam 2 kapaklı gardılop bende 2 kapaklı esımde gardılobun gerı kalanı bos
3 yasında kızım var onun oyuncakları bıle kutularda hepsını bırden cıkarmam yarısı odasındaysa yarısı kılıtlı kutuda donusumlu oynatırım kı usanmasın oyuncaklarıyla dıye bu odasını tertıplı tutmasına da sebep olur bırde benden gordugu ıcın heralde aldıgını hemen ısı bıtınce yerıne koyar ... bızde herseyın yerı var herkes bılır yerınden baska bır yere konmaz en bastan sagladık duzenı
cam silme esıme aıt perde asma esıme aıt bazen yerlerı o supurur
az esya cok huzur ...
karşı komşum her hafta cam silip perde yıkar, evler 160 metre kare, kadın sabah 6da kalkıyor. Eşimin dikkatini çekmiş söyle o ablaya hasta etcek kendini yazık önrünü ziyan ediyo dediAyyy her ay ne perdesi ablacim ben 4 ayda bir yikiyorun dehsete düstüm suan
onceki yazilarimda belirtmistim imkan varsa ve calismiyorsa sorun var.yoksa size sonuna kadar saygi duyuyorumBöyle şeyleri okuyunca üzülüyorum. Çünkü lisans mezunuyum
Öğretmenim daha doğrusu.
Atama yok zaten o konuya girmiyorum da.
Yaşadığım yer küçük .özel kurumları kapı kapı gezdim. Iş yok. Bir işverenin karşısında red cevabı alınca artık tutamadım. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Adam şok oldu. Aslında o ana kadar çok ugrasip her kapidan kovulmus ve dolmustum.
. Marketlere kasiyer olarak başvuru yaptım yok. Is filan da seçmiyorum hani. Bulaşık yıkayayim restoranlarda dedim
Eşim kıyameti kopardı abartma diye.
Bazen olmayınca olmuyor
Biz üretmek istiyoruz da.
Bizim üretmemizi isteyen çıkmıyor.
O yüzden çalışan kadın çalışmayan kadın ifadeleri bile tek başına kalbimi kırmaya yetiyor...
Evde bol bol kitap okuyorum
Işleme yapıyorum
Ama aklımda daima büyük emek harcadığım 4 senemin hazin sonu geliyor .
ayy estagfurullah basımın ustunde yerınız varEv arkadaşlarım o kadar pis ki evinize özendim resmenbeni sahiplenir misiniz tüy dökmem, havlama alışkanlığım yok ama arada miyavlarım, tuvalet eğitimim de var
Annemin hayat felsefesi
"Aldığını aldığım yere koy" o zaman hiç işin olmaz der.
karşı komşum her hafta cam silip perde yıkar, evler 160 metre kare, kadın sabah 6da kalkıyor. Eşimin dikkatini çekmiş söyle o ablaya hasta etcek kendini yazık önrünü ziyan ediyo dedi
Bende 3 4 ayda bir yıkarım perdeleri haftada 1 çarşafları değiştiririm, kadın bana mikropmuşum gibi bakıyo. Haftada 1 çarşaf mı değiştirilir ben haftada 3 değiştiriyorum nerdeyse dedi. Kadın bildiğin hasta temizlik diye aklını oynatmış.
Gecen yatılı misafirim var. Kadın daha once hastaydim hergun cam siliyordum yağmur yağardı ben silerdim tekrar yağardi ben yine silerdim diye bahsetmisti.karşı komşum her hafta cam silip perde yıkar, evler 160 metre kare, kadın sabah 6da kalkıyor. Eşimin dikkatini çekmiş söyle o ablaya hasta etcek kendini yazık önrünü ziyan ediyo dedi
Bende 3 4 ayda bir yıkarım perdeleri haftada 1 çarşafları değiştiririm, kadın bana mikropmuşum gibi bakıyo. Haftada 1 çarşaf mı değiştirilir ben haftada 3 değiştiriyorum nerdeyse dedi. Kadın bildiğin hasta temizlik diye aklını oynatmış.
Selamun aleykum kardeş ve ablacıklarım benim derdim temizlik günlük iş rutininiz ne kaçta kalkıp neler yapıyorsunuz? Haftalık ve günlük iş rutininiz nasıl. Hadi paylaşıp motive olalımevinizi nasıl her daim ve temiz tutarsınız program sunun şu bacınıza
herşeye okey de yemek hazırlamak nasıl 3 saat alır ya 1 saatte pişer ve yenir bizim evde ki ben çalışan bir kadınım, eşimde öyle yardım eden biri değildir.tamama kadın iste calısmıyor ama evde 24 saat calısıyo is bitiyomu evde hayırr bitmiyo eee evi tek basıan nasıl batırabilirsin tabiki hayır
ama erkekler zaten düzensiz özelikle benimkisi titiz erkek vardır ama benimki degil
o yuzden her hafta olmayabilir ama her ay derin temizlik esimledir ha arada yardım ettiririm onun aklına gelmez camasır makınesindeki camasırları asmak söylerim yada yemekten sonra cay koyda getir derim
2 haftada bi mutlaka yardm isterim esimden özellikle kendi annesi gelicekse :))
hani bi espiri vardır ya kaynana kaynana evde toz arama sen gelmeden ogluna dip köse yaptırdım diye aynen öyle
kendi akrabalarındna biri gelicekse mutfak benimdir kalan tüm ev esimindir hem onun anasını agarlıcam hemde evi mi temizlicem yuhh süpermen mıyım ben
sonucta tamam haftalık yardm eder ama evde is bitmiyo ki yemek hazırlamak bile baslı basına 3 saatini alıyo insanın
sen çalışmak isteyip de çalışmayansın ancak aradaki ayrım farklıBöyle şeyleri okuyunca üzülüyorum. Çünkü lisans mezunuyum
Öğretmenim daha doğrusu.
Atama yok zaten o konuya girmiyorum da.
Yaşadığım yer küçük .özel kurumları kapı kapı gezdim. Iş yok. Bir işverenin karşısında red cevabı alınca artık tutamadım. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Adam şok oldu. Aslında o ana kadar çok ugrasip her kapidan kovulmus ve dolmustum.
. Marketlere kasiyer olarak başvuru yaptım yok. Is filan da seçmiyorum hani. Bulaşık yıkayayim restoranlarda dedim
Eşim kıyameti kopardı abartma diye.
Bazen olmayınca olmuyor
Biz üretmek istiyoruz da.
Bizim üretmemizi isteyen çıkmıyor.
O yüzden çalışan kadın çalışmayan kadın ifadeleri bile tek başına kalbimi kırmaya yetiyor...
Evde bol bol kitap okuyorum
Işleme yapıyorum
Ama aklımda daima büyük emek harcadığım 4 senemin hazin sonu geliyor .
ben de bir saatte ıkı cesit yemek , salata /çorba yaparımherşeye okey de yemek hazırlamak nasıl 3 saat alır ya 1 saatte pişer ve yenir bizim evde ki ben çalışan bir kadınım, eşimde öyle yardım eden biri değildir.
aynen bende öyleben de bir saatte ıkı cesit yemek , salata /çorba yaparım
ben de çalışıyorum
3 saatte halil ibrahim sofrası hazırlarım:)
Komşuma göre sizinki daha normal sınırlarda geldi bana. Bende toz alıp süpürüp silmeyi hergün yapıyorum veya gün aşırı. O yüzden büyük temizliğe gerek kalmıyor. Eşim çok yoğun çalışmasına rağmen 1 çocuk 1 de bebekle çok yoruluyorum diye yardım eder. Camlar perdeler balkonlar ondadır :)) bi tek bulaşıktan nefret eder. Gerçi ben kendi yaptığımdan başkasını içime sindiremem bebiş biraz büyüsün yine hepsini elime alırım evelallah :)ayy estagfurullah basımın ustunde yerınız var
kesınlıkle :) ev duzenlı olunca temızlık en kolayı cok cabuk bıtıyor zaten
benımde evım 180 m2 o kadında kendımı gordum ben sabah 6 da uyanırım saat kacta yatarsam yatayım kı cogunlukla 2 den once yatmam gece
ama sabah 6 da ayaktayımdır guzel kahvaltımı yapar cocugum uyurken tum ıslerımı hallederım
hergun 2 saatlıgıne ugradıgım bır ofısım var cogunlukla ıslerımı evden yapıyorum hem ev işi hemde evde iş :)
bızım burda kadınlar hep erken uyanır ve genel olarak temızlık boyledır
erkeklerımız de mantı yapar dolma yapar salcaya tarhanaya yardım eder
mesela esımın evlendıgımız sıralar coraplarını saga sola bırakma huyu vardı en nefret ettıgım seydı onu cozduk şukur :) 1 cınnet herseyı cozuyor
onun dısında genel olarak benım gıbı buranın ınsanları... yanı ben matah bırsey yapmıyorum aslında burası ıcın benım yaptıklarım cok sıradan oyle dıyeyım...
burdakı kadınlar tası sıkar suyunu cıkarır masallahları var
bırde aslında temızlıge hızmet etmemek ıcın sık sık yapıyorum sımdı evın kırlenmesını bekleyınce 1-2 gununu temızlıge ayırıyorsun
ama hergun yapınca 1 saatde tum ev tertemız yorulmuyorsun :)
bazı insanların eli ağır oluyo :) Ben 3 saatte yemek programına katılır 8 çeşit yemek 3 çeşit tatlı yaparımben de bir saatte ıkı cesit yemek , salata /çorba yaparım
ben de çalışıyorum
3 saatte halil ibrahim sofrası hazırlarım:)
Ay evet ya karşı komşum gelince ben bir stres oluyorumGecen yatılı misafirim var. Kadın daha once hastaydim hergun cam siliyordum yağmur yağardı ben silerdim tekrar yağardi ben yine silerdim diye bahsetmisti.
Esime dedim ki ben cok panikledim bu kadin cok temiz dedim esim e temiz ya canim ev dedi.
Ama benim karsim da 10 kaplan gucunde hergun cam silen bir abla var
Neyse ki cok tatli minnos bi kadindi cok iyi gecti :) insan böyle insanlari agirlarkende panikliyor
bu kadar gezip tozduguna göre evdesin ..kadin veya erkek farketmez ama dışarda bu kadar çalışıp üstüne birde evin bütün ağır işini yapmak cok zor..yyani yanlış anlamayin ama işlerim yarim kaliyor agliyorum esime o yapıyor dediniz ya mizmiz sürekli şikayetçi bir insanla aynı evde olmak çok zor.bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))
sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
camlar esime ailttir silemem cok soguk yazın cok sıcak :))
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin
aylık tum buyuk temizlilkleri esimle yaparım yok öyle yarım ekmek 3 köfte
aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo
valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem
ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin
haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma
ayy estagfurullah basımın ustunde yerınız var
kesınlıkle :) ev duzenlı olunca temızlık en kolayı cok cabuk bıtıyor zaten
benımde evım 180 m2 o kadında kendımı gordum ben sabah 6 da uyanırım saat kacta yatarsam yatayım kı cogunlukla 2 den once yatmam gece
ama sabah 6 da ayaktayımdır guzel kahvaltımı yapar cocugum uyurken tum ıslerımı hallederım
hergun 2 saatlıgıne ugradıgım bır ofısım var cogunlukla ıslerımı evden yapıyorum hem ev işi hemde evde iş :)
bızım burda kadınlar hep erken uyanır ve genel olarak temızlık boyledır
erkeklerımız de mantı yapar dolma yapar salcaya tarhanaya yardım eder
mesela esımın evlendıgımız sıralar coraplarını saga sola bırakma huyu vardı en nefret ettıgım seydı onu cozduk şukur :) 1 cınnet herseyı cozuyor
onun dısında genel olarak benım gıbı buranın ınsanları... yanı ben matah bırsey yapmıyorum aslında burası ıcın benım yaptıklarım cok sıradan oyle dıyeyım...
burdakı kadınlar tası sıkar suyunu cıkarır masallahları var
bırde aslında temızlıge hızmet etmemek ıcın sık sık yapıyorum sımdı evın kırlenmesını bekleyınce 1-2 gununu temızlıge ayırıyorsun
ama hergun yapınca 1 saatde tum ev tertemız yorulmuyorsun :)
gözlerim açıldı şu yazınızı okurken onun anasi ne demek o seninde annen..Bulmuşsun melek gibi adamı bide begenmiyorsun..otur kalk sukrettamama kadın iste calısmıyor ama evde 24 saat calısıyo is bitiyomu evde hayırr bitmiyo eee evi tek basıan nasıl batırabilirsin tabiki hayır
ama erkekler zaten düzensiz özelikle benimkisi titiz erkek vardır ama benimki degil
o yuzden her hafta olmayabilir ama her ay derin temizlik esimledir ha arada yardım ettiririm onun aklına gelmez camasır makınesindeki camasırları asmak söylerim yada yemekten sonra cay koyda getir derim
2 haftada bi mutlaka yardm isterim esimden özellikle kendi annesi gelicekse :))
hani bi espiri vardır ya kaynana kaynana evde toz arama sen gelmeden ogluna dip köse yaptırdım diye aynen öyle
kendi akrabalarındna biri gelicekse mutfak benimdir kalan tüm ev esimindir hem onun anasını agarlıcam hemde evi mi temizlicem yuhh süpermen mıyım ben
sonucta tamam haftalık yardm eder ama evde is bitmiyo ki yemek hazırlamak bile baslı basına 3 saatini alıyo insanın
alıskanlık :) esımde erken kalkar bendeay alakasız olacak ama kışında 6 da mı kalkıyorsunuz ben hava aydınlanmadan kalkamıyorum ya bi yönteminiz varmı varsa söyleyin lütfen
bazı insanların eli ağır oluyo :) Ben 3 saatte yemek programına katılır 8 çeşit yemek 3 çeşit tatlı yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?