Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

Dertli Gizem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
80
51
3
28
Selamun aleykum kardeş ve ablacıklarım benim derdim temizlik günlük iş rutininiz ne kaçta kalkıp neler yapıyorsunuz? Haftalık ve günlük iş rutininiz nasıl. Hadi paylaşıp motive olalım evinizi nasıl her daim ve temiz tutarsınız program sunun şu bacınıza

bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))

sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
camlar esime ailttir silemem cok soguk yazın cok sıcak :))
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin

aylık tum buyuk temizlilkleri esimle yaparım yok öyle yarım ekmek 3 köfte
aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo

valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem

ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin

haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma

Ben sabah 8 buçukta eşimle beraber kalkıyorum o gittikten sonra yatağı örtüp giyinme odasını topluyorum başka biyer dağınık olmuyo çünkü geceden toplu bırakıyorum heryeri bul.mak.yatmadan önce çalıştırıyorum sabahta hemen boşaltıyorum.iki haftada bi yardımcı geliyo gelmediği hafta büyük temizliği ben yapıyorum mutfak dolapları buzdolabı vs. Diğer hafta o yapıyo.2 günde bi tuvalet lavobo temizliyorum günlük olarak da ıslak temizlik bezleriyle çok pratik silip atıyosun banyo için olanlarıyla.onun haricinde Haftada bi gece çamaşır yıkıyorum arka arkaya iki üç makine bitince yatarken salona seriyorum sabaha kurumuş oluyo ertesi gün katlama yerleştirme ütüleme oluyo ütü masam hep açık çıktıkça birikmeden yapıp asıyorum.yemek her gün yapıyorum eşim geldiğinde mutfak heryer toplu karşılıyorum yemek yedikten sonra bulaşıkları koyup bende oturuyorum akşam ev işi yapmıyorum ütülerin de nevresim çarşaf yemek masası örtüsü gibi büyük parçalarını ütücüye veryorum tanesini 3 liraya yapıyo bişey tutmuyo benim eşimde düzen takıntısı var iki parça bişey olsa etrafta evin haline bak der o yüzden bende bu rutine alıştım ama yoruluyorum

Kadın da çalışıyorsa işler evet ortak olmalı çalışmıyorsa yardımcı olmalı. Ama bu kullanmak anlamına gelmiyor bn çalışsam karım 11 e kadar yatsın geleyim ev temizleyeym yok öyle bi dünya

Ben birşey istemıyorum banane ne koklarsan kokla
Anlatım tarzın hoşuma gitti eleştirmemiştim aslında
valla burdakiler benim yasantımı mars ta yasıyormusun gibi yazdıgı icin kendime cok degr veririm önceligim hep kendimindir diye kızıyolar bana senide onlardan zattettim valla ne yalan yok :))

Konuya yorum yapamadım:) 2 kızım var kalkar kalkmaz kahvaltı hazırlarım onları okula gönderdikten sonra çamaşır bulaşık makinesi çalışır doluysa eğer. Yoksa yataklat ortalığı toparlarım sil süpür toz al wc banyo yemek saat 12 dedi mi biter kalan vakitte benim oluyor

bızde ev hep bırlıkte temızlenır rutınımde gunluktur
hergun yer supurulur toz alınır sılınır banyo wc mutfak cıflenır
her hafta cam sılınır
her ay perde yukanır duvarlar sılınır

dolap ıclerı habıre elım degdıkce cıkarılır evımde kullanmadıgım 1 tane fazla esyam yok ve herseyım dolap ıcı duzenleyıcı kutularda oldugu ıcın tum evı cıkarsam mutfak ve tum dolapları 2 saatımı alır maksımum

evde az esya kutulu duzen oldugu ıcın ve gunluk temızlık oldugu ıcın evden tasındıgımda evı yerlestırmem bıle 4 saatımı almıstı oyle dıyeyım anla...

baza altında yorgan yastıklar vagumlu hurclaarda pek katlı kıyafetım yok pıjamalarım bıle askıda asılı bırtek ıc gıyım katlı 1 cekmece de cunku cok kıyafetde yıgmam 2 kapaklı gardılop bende 2 kapaklı esımde gardılobun gerı kalanı bos

3 yasında kızım var onun oyuncakları bıle kutularda hepsını bırden cıkarmam yarısı odasındaysa yarısı kılıtlı kutuda donusumlu oynatırım kı usanmasın oyuncaklarıyla dıye bu odasını tertıplı tutmasına da sebep olur bırde benden gordugu ıcın heralde aldıgını hemen ısı bıtınce yerıne koyar ... bızde herseyın yerı var herkes bılır yerınden baska bır yere konmaz en bastan sagladık duzenı

cam silme esıme aıt perde asma esıme aıt bazen yerlerı o supurur
az esya cok huzur ...

nerden buldunuz o eşi valla helal olsun :))masallah

tamama kadın iste calısmıyor ama evde 24 saat calısıyo is bitiyomu evde hayırr bitmiyo eee evi tek basıan nasıl batırabilirsin tabiki hayır
ama erkekler zaten düzensiz özelikle benimkisi titiz erkek vardır ama benimki degil
o yuzden her hafta olmayabilir ama her ay derin temizlik esimledir ha arada yardım ettiririm onun aklına gelmez camasır makınesindeki camasırları asmak söylerim yada yemekten sonra cay koyda getir derim

2 haftada bi mutlaka yardm isterim esimden özellikle kendi annesi gelicekse :))

hani bi espiri vardır ya kaynana kaynana evde toz arama sen gelmeden ogluna dip köse yaptırdım diye aynen öyle

kendi akrabalarındna biri gelicekse mutfak benimdir kalan tüm ev esimindir hem onun anasını agarlıcam hemde evi mi temizlicem yuhh süpermen mıyım ben

sonucta tamam haftalık yardm eder ama evde is bitmiyo ki yemek hazırlamak bile baslı basına 3 saatini alıyo insanın

Ayyy her ay ne perdesi ablacim ben 4 ayda bir yikiyorun dehsete düstüm suan

Öncelikle canlı olmalı bunun içinde takarım kulaklığımı dip , köşe heryeri hergün siliyorum hiç te kirlenmiyor , onun dışında banyo çamaşır suyuyla hergün temizlenir , sonuç itibariyle hep yaparsan kirlenmez ve çabuk biter ama birikince, daha zor oluyor

sabah 9 gibi kalkarım. yarım saat telefonla takılırım kalkar camları perdeleri açarım. yazsa cam hiç kapanmaz gece bile. sonra kahvaltı yaparım mutfağı toplarım. çocuksuz olduğum için ev zaten topludur hep. üstümü başımı giyinip 11de kursa gidiyorum. kışsa giderken camı da kapatırım. haftada 3 gün evi süpürüp silerim tozları alırım. her gün tuvalet banyoyu yıkarım. her ay reglimin son günü de aylık temizlik yaparım. camlar tüller perdeler vs. reglimde kursa gitmiyorum bu yüzden son günü tercih ediyorum düzenimi böyle oturttum, benimle aynı konumda olan evli ve çocuksuz arkadaşlarım fazla yaptığımı söylüyor. ama benim içim böyle rahat ediyor

nerden buldunuz o eşi valla helal olsun :))masallah
bulmadım yaptım diyelim söylene söylene
vizyonlu ol askım
batılı ol askım
batının iyi yönlerini al askım
entellektüel ol askım
arada bi hadis eslere yardım etmek vs vs vs

ama en cok istedigim sey yemek yapan bi es ne sanstır kimbilir vardır burda mis gibi 4 cesıt yemek cırakıcak bi es

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…