Kendi rutinimi anlatmaya başlamadan önce belirtmek isterim ki özellikle şu kriz döneminde insanlar ekonomi yüzünden kan ağlarken ithal ürünleriyle kendince mutluluğunu paylaşırken başkalarının kırılabileceğini düşünememek büyük görgüsüzlük.
Macro Center’ı hepimiz severiz ama buranın yüzde seksenlik kısmı Bim indirimlerini bekliyor.
Yoksa ben de her sabah ithal kahvemle kahvaltı ederim ama kahvemin kilosu 55 tl :) ithal ürün ayrı şey, aşırı pahalı bir alışveriş sepeti olması ayrı şey. Neyse.
Ben erken de kalksam geç de, aşırı ithal kahvem makinede hazır olurken yatağımı gayet şekilli şukullu bir biçimde toplamayı başarırım. Aynı anda komodinlerimin ve yatak başlığımın vs tozunu hemen alırım bu arada da camı açarım. Bunlar 10 dk sürüyor. Sonra kişisel bakım (diş fırçalama, tuvalete gitme insana benzeme vs

) için de 10 dk ayırırım.
Bu arada kahve zaten demini almış olur ama ben bir beş dk daha beklerim ve evi şöyle bir şarjlı el süpürgesiyle süpürürüm. Bu esnada eşim evdeyse de değilse de rutin değişmez.
Genelde takıntılı olduğumdan zaten evde akşamdan kalma bulaşık kir dağınıklık olmaz, sonra kahvemi içerim, genelde eşimle ikimiz de önce kahve- çikolata ya da kruvasan yemeyi, saat 11’den sonra asıl kahvaltıya geçmeyi severiz. Eğer eşim evde değilse bunu tek başıma yine uygularım. Kahve faslından sonra kahvaltıya geçmeden evin tozunu alır ve yer silerim, eğer varsa makineye çamaşır atarım.
Tuvalet ya da mutfak temizliği elzem bir şey değildir benim için çünkü kir olsa da olmasa da günlük olarak yaparım bunları. Hatta dakikalık olarak:) tuvaleti kullandıkça kirlense de kirlenmese de kullan at ürünleriyle her gün silerim, üç dört günde bir de çamaşır suyu ile ovalarım.
Mutfak da aynı şekilde. Su bile sıçrasa dolapları ya da tezgahı sürekli silerim, buzdolabının içinde su lekesi görsem anında orayı da silerim. Bunlar benim vaktimi almaz çünkü kir tutmadığı için maksimum bir iki dakika alır.
Haftada iki kez falan da şarjı süpürgeyle değil elektrikli süpürgeyle dip köşe ve örümcek temizlerim.
Bunun dışında cam önü mermerleri vs de günlük sildiğim şeylerdendir. Ama camı yağmur yağmayacağından emin oldukça silerim. Halı perde yıkama yıkatma işim ise sık değildir. Birkaç ayda bir yaparım. Zaten evde terliksiz dolaşmayız, her gün yer sildiğimden çok fazla kirlenmez de.
Bu arada eşim ne yapar? İş değiştirdiği ve birkaç hafta evde olduğu zamanlar da olur. Bu gibi zamanlarda ne istersem yapar ki genelde “canım çamaşırları çıkarır mısın, örümcekleri alır mısın” gibi şeyler olur. İşte olduğu zamanlar ise eve gelince kahve çay yapmak, etraftaki kahve bardaklarını toplamak, yemeğin soğanını doğramak, (gözlerim aşırı yaşarıyor mahvoluyorum) şarjlı el süpürgesiyle evi şöyle bir süpürmek gibi kısa işler yapar sağ olsun. Keyfi yerindeyse ve yorgun değilse yemeğe de yardım eder bulaşık çamaşır yerleştirmeye de. Perdeleri zaten o asar.
Ayrıca çamaşırlarını doğrudan sepete atmak, lavaboyu asla kirli bırakmamak, döktüğü şeyi temizlemek gibi güzel huyları olduğundan külfet olmaz.
Yani işin özü çalışıyor olsam da olmasam da günlük işlerim kir toz birikmesine engel olduğundan evimdeki en büyük iş perde yıkamaktır onu da senede iki üç kez yaparım bu konuda aşırı titiz değilim çünkü hem fon hem tül hem güneşlik kullanıyorum gözüm korkar :/
Şu an da ithal kahvemi içiyorum saygılar.