Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

yok canım ben calıssam varya oooooo zaten evli kalmam kendimi biliyorum esimi cok ezerim

aaa ama meslegi olan kadın tabiki calıssın o kadar üni okumussun neden evde oturasın ama ben kendime göre is bulamadım cünkü evlilikle calısmak cok zor yani ben yapamıyorum erken kalkmak zaten baslı basına bi is

isten yana sansım olmadı yani pek
Sizde kadınları ezen erkeklerin kadın versiyonusunuz galiba oh ne güzel dünya

Kendi rutinimi anlatmaya başlamadan önce belirtmek isterim ki özellikle şu kriz döneminde insanlar ekonomi yüzünden kan ağlarken ithal ürünleriyle kendince mutluluğunu paylaşırken başkalarının kırılabileceğini düşünememek büyük görgüsüzlük.

Macro Center’ı hepimiz severiz ama buranın yüzde seksenlik kısmı Bim indirimlerini bekliyor.

Yoksa ben de her sabah ithal kahvemle kahvaltı ederim ama kahvemin kilosu 55 tl :) ithal ürün ayrı şey, aşırı pahalı bir alışveriş sepeti olması ayrı şey. Neyse.

Ben erken de kalksam geç de, aşırı ithal kahvem makinede hazır olurken yatağımı gayet şekilli şukullu bir biçimde toplamayı başarırım. Aynı anda komodinlerimin ve yatak başlığımın vs tozunu hemen alırım bu arada da camı açarım. Bunlar 10 dk sürüyor. Sonra kişisel bakım (diş fırçalama, tuvalete gitme insana benzeme vs :KK70:) için de 10 dk ayırırım.

Bu arada kahve zaten demini almış olur ama ben bir beş dk daha beklerim ve evi şöyle bir şarjlı el süpürgesiyle süpürürüm. Bu esnada eşim evdeyse de değilse de rutin değişmez.

Genelde takıntılı olduğumdan zaten evde akşamdan kalma bulaşık kir dağınıklık olmaz, sonra kahvemi içerim, genelde eşimle ikimiz de önce kahve- çikolata ya da kruvasan yemeyi, saat 11’den sonra asıl kahvaltıya geçmeyi severiz. Eğer eşim evde değilse bunu tek başıma yine uygularım. Kahve faslından sonra kahvaltıya geçmeden evin tozunu alır ve yer silerim, eğer varsa makineye çamaşır atarım.

Tuvalet ya da mutfak temizliği elzem bir şey değildir benim için çünkü kir olsa da olmasa da günlük olarak yaparım bunları. Hatta dakikalık olarak:) tuvaleti kullandıkça kirlense de kirlenmese de kullan at ürünleriyle her gün silerim, üç dört günde bir de çamaşır suyu ile ovalarım.

Mutfak da aynı şekilde. Su bile sıçrasa dolapları ya da tezgahı sürekli silerim, buzdolabının içinde su lekesi görsem anında orayı da silerim. Bunlar benim vaktimi almaz çünkü kir tutmadığı için maksimum bir iki dakika alır.

Haftada iki kez falan da şarjı süpürgeyle değil elektrikli süpürgeyle dip köşe ve örümcek temizlerim.

Bunun dışında cam önü mermerleri vs de günlük sildiğim şeylerdendir. Ama camı yağmur yağmayacağından emin oldukça silerim. Halı perde yıkama yıkatma işim ise sık değildir. Birkaç ayda bir yaparım. Zaten evde terliksiz dolaşmayız, her gün yer sildiğimden çok fazla kirlenmez de.

Bu arada eşim ne yapar? İş değiştirdiği ve birkaç hafta evde olduğu zamanlar da olur. Bu gibi zamanlarda ne istersem yapar ki genelde “canım çamaşırları çıkarır mısın, örümcekleri alır mısın” gibi şeyler olur. İşte olduğu zamanlar ise eve gelince kahve çay yapmak, etraftaki kahve bardaklarını toplamak, yemeğin soğanını doğramak, (gözlerim aşırı yaşarıyor mahvoluyorum) şarjlı el süpürgesiyle evi şöyle bir süpürmek gibi kısa işler yapar sağ olsun. Keyfi yerindeyse ve yorgun değilse yemeğe de yardım eder bulaşık çamaşır yerleştirmeye de. Perdeleri zaten o asar.

Ayrıca çamaşırlarını doğrudan sepete atmak, lavaboyu asla kirli bırakmamak, döktüğü şeyi temizlemek gibi güzel huyları olduğundan külfet olmaz.

Yani işin özü çalışıyor olsam da olmasam da günlük işlerim kir toz birikmesine engel olduğundan evimdeki en büyük iş perde yıkamaktır onu da senede iki üç kez yaparım bu konuda aşırı titiz değilim çünkü hem fon hem tül hem güneşlik kullanıyorum gözüm korkar :/

Şu an da ithal kahvemi içiyorum saygılar.

organik bi kalıpken neden ithal olmasın
valla catır catır da yazarım missssssssssssss gibi ithal ürünlerle kahvaltı cok keyifli allahıma sükürler olsun allah kerkeze nasip etsin insallahh
Ya bacım hala devam ediyorsun ayıptır ya. Ya bir başlığa bak bir mesajlarına. Taktın organik ürünlere hey Allahım. Allah herkese nasip etsin diyor bir de, ya sabır.

yurt dısınada oldugunu biliyorum ne sanslısın burası bi dip not

yaa simdi bencede keyifli bisey her aksam dısarsa yemek valla evli olmasam bende böyle yaparım ne güzel restorantlar var kuzinede yemek pisen ille hep kebap pizza degil ama ben severim dısarda yemeyi esim annesine ne zaman gitse kalmalı 3 5 gun evde yemem zaten gezer tozar yemeyimi yer annemde gider cay icerim

ben seviyom valla ya bana hizmet edilsin herseyi en iyisini en güzelini yiyim

almanca kursuna yazıldım bu arada b1 seviyesini atlatıp b2 almam lazım sen japonyadamıydın almanca bliyomusun ögrenme sürem ne kadardır

ha niye yazdım bunu dersen almanya gecen gun 50 bin hasta bakım icin kisi alıcakmıs belediyele görüstüm b2 olmadan olmaz dedi o yuzden ihtal ürünlere ulasma icin bi fırsat
Bu rahatlığı ehli keyifliği bırakıp
Almanya ya gidip hasta bakıcılığımı yapacaksın
Olmadı şimdi :)

Böyle şeyleri okuyunca üzülüyorum. Çünkü lisans mezunuyum
Öğretmenim daha doğrusu.
Atama yok zaten o konuya girmiyorum da.

Yaşadığım yer küçük .özel kurumları kapı kapı gezdim. Iş yok. Bir işverenin karşısında red cevabı alınca artık tutamadım. Hüngür hüngür ağlamaya başladım. Adam şok oldu. Aslında o ana kadar çok ugrasip her kapidan kovulmus ve dolmustum.
. Marketlere kasiyer olarak başvuru yaptım yok. Is filan da seçmiyorum hani. Bulaşık yıkayayim restoranlarda dedim
Eşim kıyameti kopardı abartma diye.

Bazen olmayınca olmuyor
Biz üretmek istiyoruz da.

Bizim üretmemizi isteyen çıkmıyor.

O yüzden çalışan kadın çalışmayan kadın ifadeleri bile tek başına kalbimi kırmaya yetiyor...

Evde bol bol kitap okuyorum
Işleme yapıyorum
Ama aklımda daima büyük emek harcadığım 4 senemin hazin sonu geliyor .
Gel sarılalım..
Ben üniversitede hoca olmak için uğraşıyorum, üniversite+ master 6 senemi verdim, yurt dışında sunumlar yaptım, makalelerim yayımlandı. Yaklaşık 500 kitap okudum, sayısız tiyatroya sergiye katıldım. Ve İşkur’a gittim hademelik önerdiler. Ağlayasım geldi ama güldüm. Aynı durumdayım. Eşim de öğretmen aslında ama özel sektörde orada burada çalışıyor. Ben de aynı ifadelere aynı şekilde üzülüyorum. Ama umudumu asla kaybetmeyeceğim sen de kaybetme. Çünkü karma her zaman işler. Gün gelecek hak ettiğimiz yere geleceğiz..

Gel sarılalım..
Ben üniversitede hoca olmak için uğraşıyorum, üniversite+ master 6 senemi verdim, yurt dışında sunumlar yaptım, makalelerim yayımlandı. Yaklaşık 500 kitap okudum, sayısız tiyatroya sergiye katıldım. Ve İşkur’a gittim hademelik önerdiler. Ağlayasım geldi ama güldüm. Aynı durumdayım. Eşim de öğretmen aslında ama özel sektörde orada burada çalışıyor. Ben de aynı ifadelere aynı şekilde üzülüyorum. Ama umudumu asla kaybetmeyeceğim sen de kaybetme. Çünkü karma her zaman işler. Gün gelecek hak ettiğimiz yere geleceğiz..

Bir ara çok bunalmıştım. Intihar mı etsem filan düşünüyodum. Sürekli balkonlarda geziyordum. Sonra ondan da vazgeçtim m cesaretim yok
Hak etmediğime rıza gösteriyorum.

Benim umudum yok ama umudu olanları seviyorum.

Allah sana çok kapi açsın da sen hangisi diye karar vereme ınsallah .

Niye yardımcı kocalara acınmış anlamıyorum gerçek hayatta da böyle yapıyo kocası yardım etmeyenler. Ay ben kıyamam diyolar :KK70: kimse kimseye kıymıyo ki yardımcı kocalar her şeyi içinden gelerek yapıyo siz rahat olun avukat hanımlar :p

Düzenli temizlik yapmam kirlendikçe temizlerim haftada bir çamasır yıkarım biriktiyse tabii yemek bittikçe pişiririm hergün sıcak yemek yenmediği zaman ısraf oluyor malum sabah kalkıp eşime kahvaltı hazırlamak ilk işim sonra geri yatiş yatagı toplarım odayı havalandırrım kahvaltımı yaparım geri gelir tv izlerim bulaşık çoksa makineye atarım tek tükse elde yıkarım ortalıgı süpürğm oturma odasını ve mutfagı ozelıkle tuvaleti banyo ikisini kirlendikçe yıkarım cocuksuz olduuğm için yetiyor bunlar titiz değilim gerektikçe yaparım sadece

Tüm ev işleri bendedır. Eşim çok yoğun ve yorucu bi iste çalışıyor. Eve gelmesi hergün enasagi 9 zaten vakti kalmaz yardıma şuana kadar bayram temzlikleri dışında eşimden talebim olmadı adil bir insanm gereksiz feminstlik yapamam ben özel ders veriyorum haftanın bi iki günü boş o günler temizliği hallediyorum

Ben anlatayım hemen; yok. Bende temizlik düzen yok. 7.5 aylık uyumamaya ve bir saniye durmamaya yemin etmiş bir bebem var. Bebe uyuduğunda ki yarım saat hasbelkader, varsa yemek yiyorum. Biberon yıka tezgah temizle, su kaynat derken uyanıyor. Sonra yine arada zaman kalırsa tuvalet lavabo temizliyorum hergün. Yere birşey döküldüyse kucağımda onla süpürüyorum, kucağıma almazsam morarana kadar ağlıyor çünkü melek kızım. 2 haftaya bir yardımcı kadın geliyor. Yarım gün yani cam kapı dolap falan yok, temizliyor. Annem gelince yapıyorum, teyzem gelirse yapıyorum falan. Evim dandini ve ayakta ama minnoşum sağlıklı ve mutlu, o yüzden fifi :)

:KK70: :KK70: :KK70: sımdı okuyunca bende bır dehsete dustum ama acıklayayım
ben gazıanteplıyım burda odun atesınde fırınlar var onların isi olur
bırde burası toprak ve agaclık alanın cogunluk oldugu yer tozu topragı olur
eger aylık yıkamazsam o isi cıkarmak ıcın o perde 3 gun camasır suyunda beklemelı :KK70: kuru temızlemecıye gıtmelı
ama her ay yıkayınca kısa ayarda yarım saatlıkte yıkıyorum tozu gıtsın maksat... hep temız temız kalıyor

yasadıgımız yerle de alakalı bıraz
mesela hergun yerı sılmek zorundayım bırda cok kum fırtınası olur toprak yagar sılmezsem yerler hep toprak

her gun evı havalandırıyorum malum ...
Hergun ev süpürürüm ama silmeye gelince biri beni tutuyor yaaaa ama şimdi şevke geldim herkes uyumasa iş yapacağım:halay:

Yarim veya 1 gibi gece
İsim varsa gece 2yi buluyor
Maşallah size ne diyeyim :) ben de bebekten dolayı bazen 1 bazen 2 saat uykuyla duruyorum, gece hiç uyku yok, sabahları 1 2 saat uyumuş oluyorum da bir yerden sonra vücudum çökmüş gibi hissediyorum. O kadar uyku ile zinde olabiliyor musunuz?

Ben temizliyorum topluyorum ama yok yine dağınık 3 yaşında oğlum sağolsun düzeni öğrenmiyor bütün oyuncaklar ortada defteri kalemi kitabı arabaları her yer heryerde

Evi komple düzene sokmam lazım ama yok olmuyor anca günlük işlere yetişiyorum detay düzenini bir türlü yapamıyorum ıvır zıvırda çok evde oyüzden hep stresliyim

Bide ben anlatayim:dondurma:Üç tane kızım var.Sabah 6 da kalkar hemen kahvaltı hazırlarım.Büyük kızlarin beslenmelerini hazırlarım.Büyük kızımi kaldırır ,saçlarını tararim,sever ,öper ,okula yollarım.Eşimde bu arada işe gider.Sonra ortanci kızımı kaldırır,aynı islemleri onada uygular servise bindiririm.Tabi hemen yataklar havalandirilip kapatılır.Sonra en minnak kızım kalkar,güzel bir kahvalti yaparız.Mutfak toplarım, hemen yemek koyarım ocaga.Cunku muhakkak kızlar gelmeden yemeğim hazır olur,salatama kadar.Evimi süpürürüm,toz alırım.Hergun silme yapamam vaktim yok.Banyo,tuvalet temizlenir.Derken kızlar gelir .Yemek , bulaşık,ders ,e bide bebek tamam ben pelt:halay:Ama surekli evimi toplarim,yoksa baş edemem valla.

Benimde ikitame cocugum var biri 3 yasinda biri 1 bucuk hala uyumadilar 1 den 2 den asagi uyumazlar 11 11 bucuk civari kalkarlar ustlerini degistiririm cizgi film acarim mutfaga gecerim cayi koyarim bulask makinezlside bulask varsa yerlestiririm kahvalti hazirlarim yeriz iceriz sofrayi toplarim dururlarsa durmazlarsa iceri gecerim onlarla beraber icerlerini.toplamaya calisirim sonra supururum saat 3 te geri uyuturum ikisini yemegimi yaparim onlar uyurken vaktim kalirsa kapilari camlari mutfak dolaplarini silerim sonra kalkarlar heryerin agzina tekrar ederler yani temizlik yapsamda aksama kadr yine ev dandiniiii

alıskanlık :) esımde erken kalkar bende
bekarken hem iş hem okul durumundan dolayı erken kalkmaya alısmıstım ondan olsa gerek
pazar gunlerıde dahıl 6 da kalkarım

eger erken kalkmak ıstıyorsanız 1 hafta hergun aynı saatde uyanınca vucut alısıyor alarm calmadan kendılıgınden uyanıyorsunuz ben oyle alısmıstım :)
hayran oldum düzeninize dolap duzenleyicisi örnek foto atabilir misiniz birde calisiyor musunuz

hayran oldum düzeninize dolap duzenleyicisi örnek foto atabilir misiniz birde calisiyor musunuz
evden calısıyorum
ımalatcıyız ınternet uzerınden satısla ılgılenıyorum gunluk 2 saat ofıse ugruyorum
3 yasında cocugum var 1 tane
ornek foto atayım tabıkı gece saat 1 sımdı gordum mesajınızı cekeyım hemen resım :)

Maşallah size ne diyeyim :) ben de bebekten dolayı bazen 1 bazen 2 saat uykuyla duruyorum, gece hiç uyku yok, sabahları 1 2 saat uyumuş oluyorum da bir yerden sonra vücudum çökmüş gibi hissediyorum. O kadar uyku ile zinde olabiliyor musunuz?
Sagolun, cocuktan once uzun sureler uyurdum,tabii bu kadar isim de yoktu evde ve calisiyordum. Yine erken kalkardim ama erken de yatardim o zamanlar. Simdi cocuk var ve bazi seyleri o uyuduktan sonra yapmak zorunda kaliyorum. Camasir makinasi ,kurutma makinasi hep gece calistiriyorum. Evim musait komsu rahatsiz etme gibi bir durumum yok,veya evde uyuyanlari uyandıracak bir yerde degil makinalar.

Ya da yemek yapacagim zaman mutlaka gece yapiyorum. Ayrica esimle birbirimize ancak vakit ayirabiliyoruz, beraber dizi,film izliyoruz. Ben bakimlarimi gece yapiyorum,manikur pedikur cilt bakimi gibi. Ya da kitap okuyabiliyorum en azindan. Kendimi iyi hissediyorum,aksi halde zaten bu duzeni devam ettiremem. Bir de oglum 3 yasina geldi,artik ise de baslamam gerekecek,ki o zaman gunduz idare ettigim her seyi gece yapmam zorunlu hale gelecek,onceden alismak lazim her duruma ;)

Evi derli toplu ve temiz tutmaya calisiyoruz esimle beraber. Bizde her sey musterek. Ben disarida calismiyor olabilirim su an ama bu gecici bir durum. O nedenle isleri her zaman beraber yapiyoruz, temizlik yapmadigim bir gun bile yok,her gun yemek yapiliyor,her gun ev defalarca toparlaniyor, buyuk ve agir isler her zaman esimin. Cocukla ilgilenmek aksamlari donusumlu, son 1 yildir gece arkadaslarimla bulusmalarima da devam ediyorum. O esnada cocuga esim bakiyor evde. Ayni sekilde esim de sosyal cevresine vakit ayiriyor bazi geceler. Birbirimize anlayisli davranmaya calisiyoruz en azindan caba sarfediyoruz bunun icin.

Back
X