Tatile gitmek isteyen eş meselesi

Eşim bana böyle bir şey teklif etse gerçekten çok kırılırdım. Gerçekten o ne öyle "senden bunaldım bütün yıl, biraz kafamı dinleyeyim" der gibi? İnsan tatile sevdiği kişiyle birlikte gitmek istemez de ne ister?

Seninle birlikteyken yapamayacağı ne yapacak ki arkadaşlarıyla tatile gidince? Erkek erkeğe muhabbet ise olay, haftasonu akşamları çıkıp takılır arkadaşlarıyla olur biter. Tatile gitmek de ne?

Esim tatile gitmek istediğini söyledi arkadaşıyla.
Ben de gitmeni istemiyorum dedim.
ama gitmek istiyorsan git.
ben nereye kiminle gidecegini bilmek istemiyorum.
gittiğin süre içerisinde de konuşmayalım dedim.
Çok kızdı.
Bileceksin ve konuşacağız dedi.
ben de ben bilmek ve duymak istemediğimi belirttim.
Ben umursamak istemiyorum. Üstüne de düşmek istemiyorum.
Ve sizce nasıl davranmaliyim?

Eşim bana dese ki erkek arkadaşlarımla tatile gideceğim, topla eşyalarını bir daha da dönme derim. Nasıl bir rahatlık bu? İlla arkadaşlarla gidilecekse, eşli eşli gidilinir, beraber eğlenilir. Siz gitmesine ses çıkarmamışsınız ki, o zaman bırakın gidip rahatça tatilini yapsın.

Çok kızdı.
Bence nasıl davranmalısın? Mantıklı..
Kazık kadar adam arkadaşıyla tatile gitmek için izin almamalı mesela ya da sen istemiyor olabilirsin zaten sen gitmiyorsun, onun istediği bir şey de senin isteğine göre şekillenmemeli.
Bilmek istememek ne demek? Adam senle hayatını paylaşmak istiyor sen reddediyorsun, sonr akonu açarsın burada eşim bana hiçbir şeyini anlatmıyor diye..
Sabırlıymı, ben olsam bilmek istemiyorum diyen birne bir daha ısrar edip bir şey anlatmaya çalışmazdım.
Evlenmek demek kimsenin ayrı ayrı hayatı olmaması demek değil ki, aldatmanın hiçbir haklı sebebi yoktur desteklemem ama bu da en büyük sebeplerden biri. Nefessiz, zevksiz, istediklerinden mahrum bırakıyorsunuz insanları en basiti bir tatile bile gidemiyor.. Bence istemiyorsan bile kırma anlatmak istiyorsa anlatsın kendinden itersin evde oturan ama senle birlikte olmayan bir kocan olur..

Çok haklısın. Ama eşim gitmek istiyor ve Hayır gitme demek istemiyorum. Biraz kendi düşünsün istiyorum gitmemesi gerektiğini.

Erkeklerin bu yolla farkındalık kazandığını hiç görmedim, sizin fark ettirmeniz gerektiğini düşünüyorum. O giderse bence siz de gidin, eğlenin hem de empati kuramadığı için sizi anlamış olur yaşayarak.

benim eşim de gidiyor ben gayet normal karşıladım git git dedim yalnız ilk başta 10 gün dedi öyle diyince gözlerimi açtım kocaman 10 günmüüü diye sordum sonrasında 1 haftaya indi şimdilerde 3-4 gün diyor. bu arada ben de 2 kız arkadaşımla maltaya gidiyorum deniz, kum, güneş :)

Eger tek basina tatile gidecekse siz ikiniz gideceginiz tatili iptal edin illaki nedenini soracaktir seni dusndum iki tatil yorar ee bende senin gibi ayri bir plan yaptim biz birlikde bu sene tatil yapamayiz bu sartlar altinda de ben evi bekledim sen yokken sira sende hirsiz fln girerse naparz de size kizacak bisy bulamaz amac gicik olsun yeter gidemz o zamn ve ceza olarkda eger gidrse gitmyin esnzle tatile siizde arkadaslrnzla gidin boyle yok konsmam yok ararmam dersenz gidip geliym bi sekilde basiriz der gonlunu alirm der

Adama gidemezsin beraber gidelim desen daha iyi git ama konusmayacaz ne yaptigini bilmeyecem ne yaparsan yap geri don der gibi bu da ona deger vermediğini hissettirir diger turlu tartissaniz daha iyi en azindan gitmese bile sevdiginden emin olur :)

wow, taşlanıcam şimdi ama...evlenirsem birgün bende kendi başıma/ arkadaşlarımla tatile gidebilme hakkımı saklı tutmak istiyorum. Çok güzel eğlendiğim, kafa arkadaşlarım var. Eşte olsa aynı şeyi değil diye düşünüyorum.

Kaç gün bu tatil sorularına cevap vermemişsiniz hiç. 2-3 günlük bir tatilse, bu olaydan bir kriz yatmaya değmez bence.

wow, taşlanıcam şimdi ama...evlenirsem birgün bende kendi başıma/ arkadaşlarımla tatile gidebilme hakkımı saklı tutmak istiyorum. Çok güzel eğlendiğim, kafa arkadaşlarım var. Eşte olsa aynı şeyi değil diye düşünüyorum.
bir haftalik deniz tatili .

Kaç gün bu tatil sorularına cevap vermemişsiniz hiç. 2-3 günlük bir tatilse, bu olaydan bir kriz yatmaya değmez bence.

Bence nasıl davranmalısın? Mantıklı..
Kazık kadar adam arkadaşıyla tatile gitmek için izin almamalı mesela ya da sen istemiyor olabilirsin zaten sen gitmiyorsun, onun istediği bir şey de senin isteğine göre şekillenmemeli.
Bilmek istememek ne demek? Adam senle hayatını paylaşmak istiyor sen reddediyorsun, sonr akonu açarsın burada eşim bana hiçbir şeyini anlatmıyor diye..
Sabırlıymı, ben olsam bilmek istemiyorum diyen birne bir daha ısrar edip bir şey anlatmaya çalışmazdım.
Evlenmek demek kimsenin ayrı ayrı hayatı olmaması demek değil ki, aldatmanın hiçbir haklı sebebi yoktur desteklemem ama bu da en büyük sebeplerden biri. Nefessiz, zevksiz, istediklerinden mahrum bırakıyorsunuz insanları en basiti bir tatile bile gidemiyor.. Bence istemiyorsan bile kırma anlatmak istiyorsa anlatsın kendinden itersin evde oturan ama senle birlikte olmayan bir kocan olur..
O kadar çok kırgınım ki merak bile etmiyorum. Soguyacaksa soğusun. Yapacak bi şey yok. O beni dusunmuyorsa bende onu düşünmem yani.

bir hafta deniz tatili ..

Erkeklerin bu yolla farkındalık kazandığını hiç görmedim, sizin fark ettirmeniz gerektiğini düşünüyorum. O giderse bence siz de gidin, eğlenin hem de empati kuramadığı için sizi anlamış olur yaşayarak.
İşte bu dediğinizi o bu fikri belirtmeden önce yapmam gerekir. Mesela sömestr tatilinde ben bi plan yapacağım arkadaşlarımla. O zaman anlar

Çok kızdı.

Benim evlilik anlayışıma göre eşler "asla ve asla arkadaşlarıyla tatile gidemez" "hatta gitmeyi teklif dahi" edemez. Neden müsaade ediyorsunuz ki gitmesine mutsuz olacaksanız. Bence "gidemezsin" deyip kestirip atın.

nerden cıktı bu evlı erkeklerın yalnız tatıle gıtmelerı ya
bız karı koca gıdıyoruz zaten senede bır kere gıdıyoruz
2 kere ayrı ayrı gıtcemıze 1 kere gıdıp en ıyısınden tatılı yapıyorz
paranızmı az, zamanımız mı az bılemedım
Zaman bol.öğretmeniz ikimizde. Ama o arkadaşlarıyla da gitmek istiyor. Her yaz gittiği için.

X