Merhabalar,
Nasıl davranmam gereken bir konuda emin olamıyorum, olayın gidişatına göre davranmakta negatife döndürmeye başladı gerçekten mantıklı yorumlara ihtiyacım var desteğiniz önemli.
2 yıl önce eşimden boşandım. Kendi kişisel sorunlarımızla ilgili olduğundan aileleri müdahele ettirmedik. Boşanmadan öncede ben çalıştığım için kızıma babannesi bakıyordu gündüzleri. Kendiside eşini yıllar önce kaybetmiş tek olduğu için kızıma kendisinin bakmak istediğini bakıcı tutmamıza gerek olmadığını söyledi. Çokta iyi baktı hakkını asla ödeyemem. Biz boşandıktan sonra da problem sizin probleminiz ben torunuma bakmaya devam edeceğim yine akşam gelip alırsın dedi. Açıkcası bu durum bana da çok mantıklı geldi boşanmanın üstüne kızımı bakıcıya bırakıp düzenini bozmak istemedim. O dönemde hiçbir problem olmadı.taki kızımın babasını 4 ay önce kaybedene kadar.
Ben kızım için hep yanında oldum. Cenaze işlerimleri ile bizzat ilgilendim. Çünkü benim için hem babasını kaybetmiş 8 yaşımdaki kızım hem de evlatını kaybetmiş bir anne vardı. Herşeyi ile ilgilenmeye çalıştım. Halada öyleyim asla kırmak istemiyorum. Kızımda çok bağlı babannesine.
Ancak son dönemlerde kızım bir hata yapsa sana bakmam diye tehtit etmeye başlamış. Ben kızımla birşey konuşsam annenle ne konuyorsun hemen bana söyleyeceksin demeye başlamış. Benim onayım olmadan asla gitmesini istemediğim bir okul gezisine imza vermiş. Kızıma benim sözlerimden başka kümsenin sözünü dinlemeyeceksin cümlesini kulaklarımla duydum. Tatilde abimlere gittik döndüğümüzde annenle tatile gittiysen benimlede gideceksin yoksa bundan sonra tatil yok ben izin vermem dedi kızıma yanımda. Konuşmayı çok denedim ama hemen ağlamaya başlıyor. Böyle biri asla değildi. Boşandığımızda bile benim arkamda durdu.Yasadıklarını anlıyorum evlat kaybetti ama bu tavırları kızımın psikolojisini çok etkilemeye başladı. Gitmek istemiyorum diye ağlıyor hergün. Ben de çalışmaya mecburum. Bakıcı tutayım diyorum ama biliyorum kızımda istemez babannede. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı inanın şaşırdım.
Yasanan boşanma, sonra ölüm şimdi de bu davranışlar beni de çok etkiledi. Kızım için ayakta durmaya çalışıyorum ama bu durumun altından nasıl kalcağım bilemiyorum.