O zaman konu daha da büyür gibime geliyor ben hastayım ya dicem direk ya kizinizda kalın artık ben hastayım dinlencem diycem bişey diyemezler o kadar kaldıklarını kendileride biliyor çünküEşiniz yada siz Ablayla konuşun samimiyetiniz nasıl bilmiyorum ama o desin anne birazda bizde kalınolmaz öyle desin
Yakınında hiç mi bir yakının arkadaş çevren yokEşim işe gitti bende hasta odada yatıyorum acaba kaynanama akşam kızına gidin mi desem napsam
İşte o imkansız annemler çok uzakta oturuyor
Önceden kaynanamla altlı üstlü oturuyorduk şimdi taşındik arada 40 dakka mesafe var kaynanam kötü biri değildir ama daha taşinali 4 ay anca oldu kayinbabam ameliyat oldu bir ay bizde kaldı kızları olmasına rağmen onlara gitmedi bizim evde çocuk yok rahatmıs neyse hastalık dedim bir ay olmadan yine çıkıp geldiler bir haftadır kalıyorlar aramızda da şehirler yok yada yıllardır gorusmedigimiz aramadigimiz falan da yok kızları var onlarda degil her geldiklerinde bende kalıyorlar ve ben kısa zaman önce çok zor tramvalardan geçtim hâlâ da etkisindeyim eşimle baş başa olmak bana iyi geliyordu ama sürekli kaynanamlar bize gelip kalarak nefes aldirmiyolar kızlarıyla da aynı yerde oturuyoruz gidip onlarda da kalalım bunlar yeni evliler demiyolar gelme sebepleri de kışın doğalgaz elektrik parası fazla gelirmiş eşime maddi destek olcaklarmis ne alaka ordan para gonderilmiyormu yada geldin diyelim haftalarca mi kalmak gerek ben saygısızlık etmem hizmetimi de yaparım ama gerçekten çok zor bı süreçten geçtim kafa dinlememe fırsat verilmiyor onlar evdeler diye doğru düzgün eşimle yan yana bile gelemiyoruz örnek veriyim eşim beni görmek için işten geldi sarilcakti tam annesi uğurlamak için kapıda bekledi resmen sanki onun bı eşi yok sanki o bekarmis gibi. Zaten kendi de şunu söyledi diğer çocukları aramam onları karilarina bıraktım naparlarsa yapsınlar ama eşimin yeri onda ayriymis onu merak ediyormuş falan resmen eşimi paylaşmak istemiyor istiyor ki eski günlerde ki gibi aynı evin içinde olsunlar falan bende grip oldum hâlâ bizdeler yarın yataktan çıkmayı düşünmüyorum zaten halim de yok kendi evimde misafir gibiyim uzanamiyorum çünkü kaynanam da Kayinbabamda oturduğumuz odada akşama kadar uzaniyolar onların yanında da uzanamiyorum haliyle ve ben şunu seziyorum ben desem ki gitmeyin beraber yaşayalım kaynanam muradına ericek çünkü eşime hâlâ 10 yaşında çocuk gibi bekar gibi davranıyor eğer böyle sürekli kalmaya devam ederlerse benim çocuğum olunca evin içinden çıkmazlar çünkü alıştılar gibi düşünüyorum onların rahatlari yerinde burda başka gelinleri de var onlar çirkef olunca onlardan yüz bulmuyorlar zırt pırt da rahatsız edip her gün her gün naptınız ne ettiniz diyemiyolar haliyle yanlış anlamayın ben ailesini hiç istemiyorum demiyorum ama daha taşinali yeni olmuş durmadan bizde kalmaya başlamaları ve sadece bizde kalıp diğerlerinde kalmamaları benim canımı sıkıyor sonuçta bizimde bı özel hayatımız var en basitinden eşimle uzanıp da TV karşısında keyif yapamaz olduk kendi evimizde yabancı gibi sarilamiyoruz bile iki üç gün bende üç gün diğerlerinde kalsalar zaten problem yok sıkıntı gelip gitmek istememelerinde hatta kaynanam kıyafetlerimi burda birakiyim gelirken tasimiyim bile dedi resmen yerini ayarlıyordedim ya ben kalın kalın desem bidaha kendi evine donmuycek ve biz daha iki üç senelik evliyiz asıl olay şu şimdi iyice yüz bulup sonra evimden gitmek bilmezlerse ben böyle bişey istemiyorum tabiki anne baba ama zaten yatalak değiller hasta değiller gidip tabiki hal hatır sorcaksin ama ben sürekli aynı evin içinde olmak istemiyorum daha dün bir bugün iki taşinali gelip haftalarca kalmaya başladılar çünkü dediğim gibi kaynanam eşimle sürekli beraber olmak istiyor napsam bilemedim benim halimden anlayan biri bu gidişatın çiğ gibi buyumemesi için ne yapabileceğimi söyleyebilir mi amacım onları kırmak yada istememek falan değil sadece bir tek bizde sürekli kalmaları kendi evimde misafir gibi olmak rahat edememek kalacak çocukları varken sadece bizde kalmaları canımı sıkıyor hepsi bu napcagimi bilemedim eşime dedim o da bişey demiyor haklısın diyor
Arkadaşlarım var ama aynı civarda oturuyoruz zatenYakınında hiç mi bir yakının arkadaş çevren yok
Varsın saf oluyum onlar gibi edepsiz olmaktan iyidirSen sinir cizmeyi bilmediginden eltilerin cirkef sanmissin. Degiller. Sen saf saf onlarla yasarken onlar kendi kalelerini koruyolar aferin onlara
Ay ne bilim hiç mi komşun arkdaşın yok sürekli gelip çayını kahveni içen yada kadınlar arasında gün falan yaparlar mesela desenki pazartesi güne katıldım ilk gün bende siz gidin bence evinize gün maratonu zaten yorucu ayak altında kalmayın zaten arkadaşlar muhafazakar evde erkek falan istemiyorlar. Anne sizin yanınızda rahat edemezler falan filan.Eşim işe gitti bende hasta odada yatıyorum acaba kaynanama akşam kızına gidin mi desem napsam
Eşimi doldurcaklarini sanmam çünkü eşim zaten bana hak veriyor ve de öyle bişey yapmaya kalkarlarsa ne diyeceğimi çok iyi bilirim onlara bı dakka bile kalamazlar o zaman bu evde
Bak canım arkadaşlarını yemekli davetler ver kibarca sepetle bunları sizin gençlerin arasında ne işiniz var haydi herkes evine. Gençler rahat edemez siz varken de.Arkadaşlarım var ama aynı civarda oturuyoruz zaten
yalan söyleyerek sorun çözülmeyeceğini kimse öğretmedimi size?O zaman konu daha da büyür gibime geliyor ben hastayım ya dicem direk ya kizinizda kalın artık ben hastayım dinlencem diycem bişey diyemezler o kadar kaldıklarını kendileride biliyor çünkü
Yalan söylemiyorum ki hastayım gerçektenyalan söyleyerek sorun çözülmeyeceğini kimse öğretmedimi size?
bu sefer hasta oldunuz bir sonrakinde ne olacak ? yalanlar tükenince ne olacak
yüzlerine karşı bizim işimiz var müsait değiliz demeniz gerek
müsait değiliz demek kötü birşey değil bunu bile diyemeyip evlerinde yatılı kabul etmeyen eltilerinize çirkef edepsiz diyorsunuz.
Öyle bişey yapsam var ya kaynanam muhabbet var diye daha da hoşuna gider hiç gitmez ne diyosun sen bakma ben muhabbet etmiyorum pek sıkılıp gidiyor öyle birileri gelcek hiç gitmezAy ne bilim hiç mi komşun arkdaşın yok sürekli gelip çayını kahveni içen yada kadınlar arasında gün falan yaparlar mesela desenki pazartesi güne katıldım ilk gün bende siz gidin bence evinize gün maratonu zaten yorucu ayak altında kalmayın zaten arkadaşlar muhafazakar evde erkek falan istemiyorlar. Anne sizin yanınızda rahat edemezler falan filan.
ha sırf hakkınızda birşey demesinler diye kabul ediyorsunuzBu sefer de valla o kadar hizmetten sonra ben kötü olurum adım bizi istemiyora çıkar hiç uğraşamam zaten yaşlılar anlamazlar
gelir iki çorba yaparım halin yokmuş der gelirYalan söylemiyorum ki hastayım gerçekten
Müsait değiliz dersem ne oldu nereye gitceksiniz falan der direk gelmeyin dersem de bu sefer onca insanlık yapıp da en kötusu ben olmak istemiyorumdiğer eltilere çirkef ve edepsiz demişsiniz sözlerinize dikkat edin sizin beceremediğinizi onlar yapabiliyor diye mi çirkef edepsiz oldular ?
ezdirmeyin kendinizi hanımefendi? altlı üstlü olduğumuz için taşındık şimdide aynı evde yaşıyoruz ne anladık bu işte dersiniz gelmezler
kaynanan arayıp geliyoruz diyormuş o esnada müsait değiliz başka zaman görüşürüz artık dersiniz ? sorun çözülür
Kızınıza gidin akşama hastayım zaten ben mi desem o da bakarım falan derse dinlensem geçer zaten eşim bakar bana mı desem bence bugün gitmesi gerektiğini anladı anladı anlamazsa daha kalacak gibigelir iki çorba yaparım halin yokmuş der gelir
açık açık konuşmazsanız gelir hep gelir çünkü öyle bir hizmet ediyorsunuz ki gelmelerinden memnunsunuz sanıyorlar
nereye gitceksiniz dediğinde rapor vermeyin işimiz var işte diyin ? birdaha müsait değiliz dediğinizde soramaz onunda önüne geçmiş olursunuzMüsait değiliz dersem ne oldu nereye gitceksiniz falan der direk gelmeyin dersem de bu sefer onca insanlık yapıp da en kötusu ben olmak istemiyorum
Açıksa seni istemiyorlar millet senin yanında ne konuşacak matem evi herkes sessiz sessiz takılırÖyle bişey yapsam var ya kaynanam muhabbet var diye daha da hoşuna gider hiç gitmez ne diyosun sen bakma ben muhabbet etmiyorum pek sıkılıp gidiyor öyle birileri gelcek hiç gitmez
anlasada anlamamazlığa gelirKızınıza gidin akşama hastayım zaten ben mi desem o da bakarım falan derse dinlensem geçer zaten eşim bakar bana mı desem bence bugün gitmesi gerektiğini anladı anladı anlamazsa daha kalacak gibi
nereye gitceksiniz dediğinde rapor vermeyin işimiz var işte diyin ? birdaha müsait değiliz dediğinizde soramaz onunda önüne geçmiş olursunuz
bunca zaman insanlık yapmadınız yanlış yorumluyorsunuz herşeyi bunca zaman aman kötü söz söylemesinler diye hizmet ettiniz o zaman bunu bir ömür devam ettirmelisiniz cünkü ömür boyu her an ağızlarından olumsuz birşey çıkabilir
ele güne karşı diye düşündüğünüzden ağırladığınızı yazmışsınız oele güne karşı hastaymış güya bizi eve almadı gidip bakacaktım güya da diyecektir
sevimli ve en seven gelin olmak adına istememenize rağmen ağırladığınız anlaşılmasın istiyorsunuz ama oyle bir dünya yok işte mecburen müsait değiliz diyeceksiniz kayınvalidem niye ne işin var dese aaa üstüme sağlık ne münasebet derimne münasebet niye ne işim olduğunu söyleyeyım belki özel? kaynanam benim niye herşeyimi bilsin?
sınır koymayı bilmiyorsunuz
Elalemin yüzünden baktığımı falan yazmadım benim demek istediğim şu kaynanamın hiç bı kotu sözünü başka oğluyla aramızı açması gibi olumsuz şeyler gormemisken bunca zaman kalkıp da kalplerini kırmak yada gidin demek istemiyorum sadece orta yolu bulmak hani geldiklerinde bu kadar kalmamalarini istiyorum hepsi bu çünkü eşimle özel hayatımız da bitmiş oluyor bu yüzdennereye gitceksiniz dediğinde rapor vermeyin işimiz var işte diyin ? birdaha müsait değiliz dediğinizde soramaz onunda önüne geçmiş olursunuz
bunca zaman insanlık yapmadınız yanlış yorumluyorsunuz herşeyi bunca zaman aman kötü söz söylemesinler diye hizmet ettiniz o zaman bunu bir ömür devam ettirmelisiniz cünkü ömür boyu her an ağızlarından olumsuz birşey çıkabilir
ele güne karşı diye düşündüğünüzden ağırladığınızı yazmışsınız oele güne karşı hastaymış güya bizi eve almadı gidip bakacaktım güya da diyecektir
sevimli ve en seven gelin olmak adına istememenize rağmen ağırladığınız anlaşılmasın istiyorsunuz ama oyle bir dünya yok işte mecburen müsait değiliz diyeceksiniz kayınvalidem niye ne işin var dese aaa üstüme sağlık ne münasebet derimne münasebet niye ne işim olduğunu söyleyeyım belki özel? kaynanam benim niye herşeyimi bilsin?
sınır koymayı bilmiyorsunuz