Taşındık ama kaynanamlar zırt pırt bizde

allahım bu tarz insanlardan gerçekten nefret ediyorum. ne işin var evli insanların evinde. lütfen annesi babası diye duyar kasmayın kadınların da anneleri babaları var onlar niye zırt pırt gelip kızımın yeri ayrı ona düşkünüm diye kalmıyorlar aylarca. tüm damat anneleri bu kadar görgüsüz olmak zorunda mı anlamıyorum. sen de hiç tasalanma kuzum kimsenin hizmetçisi değilsin. annen kabul ediyorsa eğer gıcıklıgına anneni de kalmaya çağır. ya da onlar gidince anneni kalmaya çağır gelsin kalsın. DOĞALGAZA ELEKTRİĞE EŞLİK EDERİM der o da. eşiniz de görsün kaynanayla kalmak (kalmaya çalışmak) zırt pırt gelmek nasıl görsün. biraz edep yahuu !

Evet o kadar zor geldi. Benim anam babam salondaki üçlü koltuğa tv kumandasına gelip 1 ay çömse senin zoruna gitmeyecek sanki. Diyecek...
onu da diyemezmiş eşinin ailesiymiş saygısızlık yapamazmış öyle dedi
ve bunu söyleyenlere de hayatında hiç mi sevgi görmedin kocan seni kapı önüne koyar baba evine yollar diyor :)

Ben bunun sabır olduğunu düşünmüyorum ya. Bu başka bir şey, bu kızcağızda korku var, terk edilme , babaevine yollanma, eltilerinin işittiği lafları işitme korkusu, vs.
Birsürü kişi oldukça mantıklı yorum yapmış. Al karşına konuş denilmiş bir bahane bulmuş, eşine söyle denilmiş, kendin söyle denilmiş ya açık açık kov bile denilmiş. Hiçbirini kabul etmemiş. Üstelik yorum yapanlara hakaret ediyor.
Evet kayınvalide kayınpeder eş gerçekten çok sorunlu. Ama sorunun büyüğü konu sahibinde bence. Hepimiz çeşitli sorunlar yaşıyoruz ailemizle, etrafımızla. Ama çözülmesi için uğraşmak, bir şeyler denemek gerekmez mi? Sabır boyun eğmek değil ki. Düzelmesi için en makul çarelere bakılır ama bazen de kavga çıkması gerekir bence. Konu sahibi ak dediğimize kara diyor. O kadar onaylanma beğenilme ihtiyacı var ki, sanırım özgüveni ve özsaygısı eksik. Uzman hanımlar daha iyi anlayacaktır psikolojisini.

Korkuyorsa bişey diyemez, bu düzen de böyle bi ömür sürer. Konu sahibi okuyosundur bunu bil ki, bu tipler arsız olur yüzsüz olur. Kendileri anlasın gitsin filan diye yazmışsın. Boş yere bekleme kendi kendine bişey düzelmez. Bu tipleri kovarak zor yollarsın evinden. Sen zannediyo musun ki, senin rahatsızlığının farkında değiller. Her şeyin bal gibi farkındalar da senin evin otel gibi. Yemek yok temzlik yok. Yan gel yat yeri. Kapıdan kovsan bacadan girer bunlar. O yüzden bunlar gibi çirkef olcaksın, evet gerekirse kovacaksın ve gerekecek. Bunlara gücün ve eş desteğin yoksa çekeceğin çile var. Kk da benzer konuları okursan neyle karşı karşıya kaldığını anlarsın.

Kendi evimde misafir gibi hissettigimden dolayi uzun sure kalmalarini istemiyorum demek zor degil.
40 dakika mesafede oturuyorlarsa hafta 1 onlar gelir haftada 1 de siz gidersiniz gerci bana gore o bile fazla. Ama oglunu gormek istiyormuş ya indan diyorum.
Diger gelinler belki careyi cirkeflikte bulmuslardir.
Okurken benim icim daraldi yemin ederim.
Senin annen baban gelip haftalarca kalsa esin ne kadar rahat edebilir.
Tek kaynana olsa hadi yine iyi bir de kayin peder var. Ne dusa girebilirsin rahat rahat ne de esinle yakinlasabilirsin.
Hayir bir de siz de kalip faturalara yardim edelim ayagina kendileri fatira derdinden kurtuluyor.
Biran once artik tavrinizi belli etmelisiniz yoksa evlilliginiz zarar gorecek benden soylemesi.

onu da diyemezmiş eşinin ailesiymiş saygısızlık yapamazmış öyle dedi
ve bunu söyleyenlere de hayatında hiç mi sevgi görmedin kocan seni kapı önüne koyar baba evine yollar diyor :)
Valla beybitom kocam beni yollasa da nereye gideceğime ben karar veririm. Ayrıca böyle bi evde zaten kalmam, kendim giderim. Özgürlük önemli.

Esine de toz kondurmuyorsun. Birisine bir sey anlatmanin yolu sadece defolun demek mi? Annesiyle arasi cok iyiyse "anne sizi cok seviyoruz ama biz yeni evliyiz. Siz boyle uzun uzun biz de kaldiginizda bizim ozel hayatimiz kalmiyor,esim babamdan dolayi rahat edemiyor." diyebilir. Siz istiyorsunuz ki biz bir sey demeyelim onlar anlasin gitsin. O kapasitede insanlar olsa zaten gei0 haftalarca kalmazlar.

Bu arada size bişey diyeyim. Kızında kalsın, hep bizde kalmasın demşsin. Kızında kalamaz. Çünkü orda damat var. Kızının yuvasının huzurunu bozmak istemezler, maazallah dul kalıverir ortada sonra. Ama sizin aranız bozulsa öyle mi? Ne de olsa el kızısın. Damat der ki ananı babanı yolla yoksa ben topunuzu birden yollayacam der. Damadın olduğu yerde bunlar öyle rahat ve uzun uzun yayılamazlar. Belli ki diğer gelinlere de senden önce bi bezdirmiş ve kovulmuşlar. Artık resti çekmiş diğerleri. Burda da en zayıf halka siz kaldınız.

Daha 20 yaşındasın. Çok gençsin ve tecrübesizsin. Seni de hayat eğitir elbet... Ayrıca kaynana çok sevdiğinden değil, oğlu laf edemesin kalmalarına diye yağlayıp ballıyo. Köyde soba yakmak var bi de sizde rahat etmek var sonuçta. Niye sizin eş, en sevdiği oğlu biliyo musunuz? Diğerleri kovdu bi bu kaldı evine çökebileceği de ondan. Yağlıyo ballıyo ki o da işini biliyo çakal.

Anlıyolar da safa yatıyolar yavrum. Sen de şunu bi anla. Hangi gelin rahatsız olmaz ki bu durumdan. Kaynanan senn kadar saf mı? Feleğin çemberinden geçmiştir o. 'Ben bakarım ona biz de kahvaltı yapmıycaz' ayyy yesinler. 'Bak ben ne kadar iyyim annelik yapıyorum gör oğlum, eğer laf ederse bize, söyletme' demenin hal dili. Sen de anlayacaksın sadece biraz zaman lazım

Vallaha yanlış anlamayin ama sizde benim gibi susarsaniz evliliginizin ilerki döneminde benim gibi patlak verirsiniz hakkinizi savunun
Evet bence de baştan mesafeyi koymaliyim aslında bakılınca pek bişey yok gelip biraz kaliyolar gibi gözüküyor ama resmen yari zamanlı aynı evde yaşıyoruz gibi olmaya başladı

Zamlar yüzünden sizde kalıyorlar bence başka açıklaması olamaz bu ne böyle her gün her gün gelinir mi ya

Kocanız ve kayınlarınızda sandığınız kadar iyi değil bence ağzınız açık onlar çok iyi diyip diyip durmuşsunuz kocanız sizle hiç mi sevişmek istemiyor belki çocuk yapacaksınız kayınlarınız gelmediği günleri ayarlayıp hesaplayıp mı çocuk yapacaksınız bu ne saçmaşıktır böyle kendinizi bu kadar ezdirmeyin değerinizi bilin yazıktır günahtır bu ne ya okurken baygınlık geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…