Taşındık ama kaynanamlar zırt pırt bizde

Aradaki dengeyi esiniz kurmali
Bende kalkin gidin diyemezdim iyiki evli değilim :KK45:bilemedim ne yapilir

Açık iletişim kurun. Ve kocanız evde yokken, konuşun, evimden gidin diyin. Kocanıza şikayet ederlerse inkar edin.
Bakın böyle böyle boşanan bir sürü kişi var, baştan önleminizi alın, varsın “gelin bizi kovdu” desinler, yarın “dul” lafını duymak daha zor olacak emin olun.

Bu nedir ya.Ev ev üstünde.Resmen tatil köyü muamelesi yapıyor bazısı.

Valla kaynananız sandığınız kadar iyi birisi değil.

Size müsait misiniz diye sorma gereği duymadan çıkıp gelip uzunca kalıyor. Aman oğlumun yeri ayrı diye lafları söyleyip ben istediğim kadar kalırım kimsin demeye getiriyor. Size yaptığı şeyin saygısızlık olduğunun farkında değil misiniz gerçekten? Bir de bahaneye bakın faturalara yardım edeceklermiş ne münasebet? Siz kendi evinizi geçindiremiyor musunuz?

Eşinizin ailesinin sizi adam yerine koyduğu yok.

Yok ben hizmetimi ederim, yok ben gidin diyemem, ama uzak yol zor geldiler gitsinler mi, eşim nasıl gidin desin falan derseniz de gitmezler zaten. Bakın sizden başka çocukları var ama sadece sizde kalıyorlar. Sebebi belli değil mi? Sizi pısırık buldular at koşturuyorlar.

Eşinizle net şekilde konuşacaksınız.O da mıymıy etmeden söyleyecek bir dahaki sefere. İstediğiniz saatte kalkamazsınız istediğiniz gibi rahat giuinemezsiniz sürekli böyle yaşanır mı? Hem anam babam niye benim faturamı ödemek için kalkıp yanıma gelecek eşiniz buna niye ses çıkarmıyor?

Ha eşiniz de doğrudan diyemiyorsa da dolaylı desin. Evde yokuz plan yaptık desin hastayız belki covidiz desin dertli annesine gidecek desin ya da annesi gelecek misafirimiz var desin püskürtsün gelmelerini.

Yok Allahtan eşim bana hak veriyor bende ilk dile getirdigimde korkmuştum hani ailemi istemiyorsun gibisinden konuşur beni anlamaz diye ama bugün artık ablanda kalsınlar görür dedim tamam dedi bişey demedi zaten gelmeden önce bazen istemiyorsan gelmesinler der de nasıl istemiyorum diyim ki kaynanam telefon açıyor gelcez diyor hiç soran yok gelelim mi diye
Madem istemiyorum demiyorsun , hani eş hayatınızdaki herşeyden önemli ya… hani o küçücük kalbi kırılır ya, çekeceksin o zaman.
Ne tavsiye verelim ki ? Açık açık eşine söyleyeceksin, psikolojik olarak kaldıramıyorum diye. Artıl şu eşlerinizi , kendinizden fazla düşünmeyi bıraksanız mı acaba yaw?

İcim sisti. Surekli onlari hakli goruyor, bizzat yasamadigin olaylardan cok emin konusuyorsun. Şöyle diyemem, böyle yapamam, yaşlılar köyden gelip kalıyorlar, haklılar hemen gidemezler, gidin diyemem,istemedigimi belli edemem, eşim hakli.
E ne diyelim dua et o zaman bol bol.
Bana da öyle geldi. Ayrıca kayınvalidemin en sevdiği gelini benim diğerleri hep çirkef. Diğer gelini durduk yere niye gerizekalı dedi bilmek isterdim. Kayınvalide sessiz çoluk çocuk gürültüsü olmayan kafa dinleyeceği ortamı bulmuş yayıldıkça yayılıyor konu sahibi de aman muhabbetimiz bozulmasın modunda. Kocası ameliyat olmuş evinde bakacağına getirmiş oğlunun evine. Doğalgaz elektrik faturası fazla gelirmiş destek olacaklarmış, yani onlar gelince konu sahibinin evindeki fatura tutarı yükselmeyecek.

Yatak odasında da mı başbaşa kalmıyorsunuz eşinizle? Gece yatağa geçince usulünce nabzını yoklayın o ne düşünüyor memnun mu durumdan rahatsız mı? Böyle durumda öne çıkan olmak istemem önden eşim gitsin ama baktım öyle hallolmayacak ben devreye girerim
Bende şunu yapmayı düşünüyorum esimle onlar gidene
Valla kaynananız sandığınız kadar iyi birisi değil.

Size müsait misiniz diye sorma gereği duymadan çıkıp gelip uzunca kalıyor. Aman oğlumun yeri ayrı diye lafları söyleyip ben istediğim kadar kalırım kimsin demeye getiriyor. Size yaptığı şeyin saygısızlık olduğunun farkında değil misiniz gerçekten? Bir de bahaneye bakın faturalara yardım edeceklermiş ne münasebet? Siz kendi evinizi geçindiremiyor musunuz?

Eşinizin ailesinin sizi adam yerine koyduğu yok.

Yok ben hizmetimi ederim, yok ben gidin diyemem, ama uzak yol zor geldiler gitsinler mi, eşim nasıl gidin desin falan derseniz de gitmezler zaten. Bakın sizden başka çocukları var ama sadece sizde kalıyorlar. Sebebi belli değil mi? Sizi pısırık buldular at koşturuyorlar.

Eşinizle net şekilde konuşacaksınız.O da mıymıy etmeden söyleyecek bir dahaki sefere. İstediğiniz saatte kalkamazsınız istediğiniz gibi rahat giuinemezsiniz sürekli böyle yaşanır mı? Hem anam babam niye benim faturamı ödemek için kalkıp yanıma gelecek eşiniz buna niye ses çıkarmıyor?

Ha eşiniz de doğrudan diyemiyorsa da dolaylı desin. Evde yokuz plan yaptık desin hastayız belki covidiz desin dertli annesine gidecek desin ya da annesi gelecek misafirimiz var desin püskürtsün gelmelerini.
Eşimle konuştum zaten bu seferlik böyle oldu yazın onlar kendilerine ev tutcak dedi zaten pisiriklikla falan alakası yok eşimin ailesi benim ailem sadece saygısız bı insan değilim onlara kalkın gidin diyemem orta yol bulmaya çalışıyorum zaten hastalandım bugün yataktan çıkmam artik bidaha geleceklerine de kızinda kalsın derim açık açık eşime onlara direk diyince şimdi olaylar büyür anlamazlar çünkü ama eşime dersem o halleder diye düşünüyorum

Yanlış anlama ama sen kaynanani karşına alip konussan bile arkandan gelin beni evden kovdu der kendimden biliyorum çünkü diger gelinlerine canim kizim derlerdi ki canim kizim dedigi eltimde kaynanayi 2 sene önce dövdü ama nedense gözlerinde değerli bana gelincede melek söyle böyle evlendik evleneli huzur vermemislerdi en sonunda sokağa çıkma yasağı varken bana melek sen çok kötüsün dedi kayinbaba niye baba dedim karisini doven eltim iyiymiş ben kotuymusum ben evime almak zorundaymisim ben kimmisim ki eltimi eve sokmuyormusum bende dedimki defolun gidin evimden kayinbaba üstüme yürüdü eşime diyoki karini döv yoksa ayagimin altina alicam bende ortalığı yıktım kocam bugüne kadar bana elini sürmedi sizin yüzünüzden mutlu olamadık 8 yıldır etmediginiz kalmadı bana diger gelinleriniz sizi karakola sikayet bile etti yapmadiginiz halde sizi hirsiz tuttular ötekisi de karını dövüp sokağa atti bugüne kadar benim size yaptığım gelinliği hiçbir gelininiz yapmadı anam babam yok diye içimden geçtiniz sizde onur gurur şeref olsa bana bu lafi demezdiniz burasi benim evim şimdi defolun gidin dedim eşimle beni rahat birakin sizin yüzünüzden kari kocaligimiz kalmadı hergun kavga ediyoruz ben bıktım dedim eşiminde yüzüne karşı bana yapilan zulmü görmezlikten geleceksen sende defol dedim bana yapılanları bildiği için ailesiyle defalarca oda yüz göz olduğu için beni savundu tabi ki bak kizim dovecem seni dedi bi daha bana vur dedim cadde üzerindeki polislere sesleneyim seni içeri attirayimda gör bakalim gelin nasil oluyormuş dedim beni dedim cildirttiniz defolun dedim eşimlede ertesi gün ayrılık karari aldım valizimi aldim tam ciktim karakola gidecem anam babam yok siginma evine gidecem esim yolda beni yakalayip bana diz çöküp agladi kim ne derse desin ben seni seviyorum diye sen haklısın dedi ama bu kadar sanslida olmayabilirdim çünkü ailesinin yüzünü defalarca kez gördü baskasi olsa benim yerimde defalarca ayrılırdı ben sevdim ve susmustum ama en sonunda patlamistim yani demem o ki daha sonra melek beni evden kovdu diye adimi cikartti bende millete bana neler yaptığını söyledim millet kayinbabayi kinadi kaynanayi kınadı karşımda duran insanlar bile bana hak verdiler ama bu kadar şanslı olmayabilirdim bunu size örnek olarak veriyorum sizde ona göre hareket edin bana sorarsanız kendileri elbet gidecekler gittiklerinde geri gelmek isterlerse bahaneler üretin benim gibi yüz göz olmayin kimseyle biraz uzun oldu ama kusura bakmayin
Evet bence de baştan mesafeyi koymaliyim aslında bakılınca pek bişey yok gelip biraz kaliyolar gibi gözüküyor ama resmen yari zamanlı aynı evde yaşıyoruz gibi olmaya başladı

Resmen evinize çökmüşler ya bu kadar uzun kalınır mı sormuyorlar mı kalabilir miyiz faln diye böyle insanlara zerre saygım olmaz.
Ya ne biliyim bende kötü olmak istemiyorum zaten normalde kalmazlardi ameliyat oldu diye kaldı ona pek bişey demedim ama şimdi tekrar geldiler aynı evde yaşar gibi olduk

Siz sonra gelensiniz ne oldugunu sadece duyarsiniz.
Eltilerinizin de bir geçmişi vardir belki kv ile.
Anlatilanlara pek inanmayin derim.
Mış eki kullaniyorsunuz yani görmediniz duydunuz.

Ayni binada otururken nasildiniz hep bir arada miydiniz ?
Genelde aşağıya gelip oturmami isterlerdi eşim uzakta çalıştığı için ama eşim beni hep savundu napsin burda oturup siz kendinize göre konuşuyorsunuz falan gibi hani öyle bı kötülük de görmedim kaynanamdan

Yuh artık cidden hayretle okudum.çirkeflik iş yapıyorsa sende çirkef ol arkadaşım.bu nedir yahu 40dk lık mesafeye zırt pırt gelinip okdr süre kalınırmı .sımdıden tedbir almassan koyun koyuna bir yaşam seni bekliyor.gidecekleri zamanı bekle tekrar gelecekleri zamn ararlarsa şayet evde değiliz de planımız var de .evlerine ziyarete gittiğinizde laf sokusturursa ee bizde evliyiz bir yuvamız hayatımız var de hiçte çekinme kırılanda kırılsın bu kdr suistimal ediyorlarsa sende lafını çekme.hasta vs olsalar neyse keyfiyede yapmasnlar bi zahmet.herkesin bir yuvası düzeni var.senden yüz bulmuşlar baya
Ya telefonda kaynanam dedi gelcez bir ay kalcaz bende lafın gelişi diyor diye gelin dedim ne diyim ki gelmeyin diyemedim napsam bilemedim ya off yaşım 20 sonradan afedersiniz bokunu cikarsinlar istemiyor zaten eşime aşırı düşkün kaynanam dediğim gibi işe bile uğurlamaya kalkıyor resmen böyle yaşamak istediğinden çok eminim ama ben geldiklerinde biraz daha kalın demedigim için kalmiyolar yoksa gitmezler bence

Siz onları ay kırmıyım modunda devam edersen iki ayrı yerinden sen kırılıcaksın.Diğer eltinleri örnek al.
Ben ağzıma geleni sayardım ben üzüleceğini söylerim onlar üzülür. Önlerine bir bardak su koymam.

Ya telefonda kaynanam dedi gelcez bir ay kalcaz bende lafın gelişi diyor diye gelin dedim ne diyim ki gelmeyin diyemedim napsam bilemedim ya off yaşım 20 sonradan afedersiniz bokunu cikarsinlar istemiyor zaten eşime aşırı düşkün kaynanam dediğim gibi işe bile uğurlamaya kalkıyor resmen böyle yaşamak istediğinden çok eminim ama ben geldiklerinde biraz daha kalın demedigim için kalmiyolar yoksa gitmezler bence
Uğurlamaya kalksa ne olacak öp kocanı sarıl uğurla o utanmıyor senmi utancan.

Öff yani bize anlatırken bile ezile büzüle bir hal olmuşsunuz. Siz böyle kanatsız melek gibi davranmaya devam ederseniz 1-2 seneye kalmaz, iyice yerleşirler evinize. Beğenmediğiniz "çirkef" eltileriniz huzurla devam ederler hayatlarına. Siz de "hep iyi niyetimden kaybediyorum" temalı whatsapp durumları paylaşıp durursunuz artık.

Öff yani bize anlatırken bile ezile büzüle bir hal olmuşsunuz. Siz böyle kanatsız melek gibi davranmaya devam ederseniz 1-2 seneye kalmaz, iyice yerleşirler evinize. Beğenmediğiniz "çirkef" eltileriniz huzurla devam ederler hayatlarına. Siz de "hep iyi niyetimden kaybediyorum" temalı whatsapp durumları paylaşıp durursunuz artık.
Eşime dedim ama sıktın artık dedi dün akşamda bu sabahta diyince galiba hep konu annem dedi annesine o hasta siz kahvaltı yapın falan demiş o da biz zaten kahvaltı pek yapmak istemiyoruz ben bakarım ona demiş ama ben akşama gidin kızınıza demeyi düşünüyordum of napsam bilemedim eşimde işe giderken bana sarıldı falan problem yok aramızda zaten aramız açılsın istemem sadece anlasınlar çok kaldiklarini

Siz onları ay kırmıyım modunda devam edersen iki ayrı yerinden sen kırılıcaksın.Diğer eltinleri örnek al.
Ben ağzıma geleni sayardım ben üzüleceğini söylerim onlar üzülür. Önlerine bir bardak su koymam.
Eşim işe gitti bende hasta odada yatıyorum acaba kaynanama akşam kızına gidin mi desem napsam

Eşiniz yada siz Ablayla konuşun samimiyetiniz nasıl bilmiyorum ama o desin anne birazda bizde kalınolmaz öyle desin

Eşim işe gitti bende hasta odada yatıyorum acaba kaynanama akşam kızına gidin mi desem napsam
Direk öyle dersen eşini doldurup sana cehpe alırlar. Bir ara içereye git annem ve kardeşlerim ile konuştum bana kalmaya gelecekler sizin eşyaları toplayalım evinize mi gidersiniz görümceme diye sor. Anneni ara gerekirse bir iki gün gerçekten kalsınlar.

Direk öyle dersen eşini doldurup sana cehpe alırlar. Bir ara içereye git annem ve kardeşlerim ile konuştum bana kalmaya gelecekler sizin eşyaları toplayalım evinize mi gidersiniz görümceme diye sor. Anneni ara gerekirse bir iki gün gerçekten kalsınlar.
İşte o imkansız annemler çok uzakta oturuyor

Eşimi doldurcaklarini sanmam çünkü eşim zaten bana hak veriyor ve de öyle bişey yapmaya kalkarlarsa ne diyeceğimi çok iyi bilirim onlara bı dakka bile kalamazlar o zaman bu evde

X