• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınalım mı ?

Anlamadigim birsey var eviniz yeni mutfak dolabi ve kombisiz ev mi olur evi yapan kisi bunlari yapip satar cevrem de boyle yapan gormedim hic mutfak dolabi,kombi size ait olamaz ki karsi tarafin yaptirmasi gerek.

Borc icin de sunu demek istiyorum ilk once annen komsuya verdigi 2 altini istesin sonra siz de halaniza odeme yapin bir daha isteyecek olursaniz en azindan sizin icin daha iyi olur geciktirirseniz de size olan guvenleri sarsılır bir daha isiniz düştüğünde yardım etmezler

Türkçe biliyor musunuz?
:)
Yani burada bu kadar önce borcunuzu ödeyin yazıldıktan sonra bu sonuca nasıl vardınız çok merak ettim doğrusu..

Tabiki burada yazılanı yapmak zorunda değilsiniz ama çıkarım bu degil. Buradakileri okuyup sonuca varmışsınız gibi yazmayın.

Mutfak dolabı hayati ihtiyaç degil, eve girin. Eşyaları idareten masanın üstüne dizin borcunuzu ödeyin, bitince yapılır dolap
Ben borcumuzu ödemeyelim demiyorum ki , sadece şunu anlatamıyorum sanırım
Elimizde var 8 bin bu para halama borcumuzu ödemeye yetmiyor . Hadi bir miktarını ödedik ondan sonrası ?
Şehre inmeden de nasıl ödeyebiliriz onu bilemiyorum .
Yani benim niyetim halama borç takmak yada geç ödemek değil
Babam yaptı bi cahillik onun arkasını toplamaya çalışıyorum ve en mantıklı olanı bulmaya.
Sizler diyorsunuz ki önce borç tamam katılıyorum ama bende bu borcu ödemek için şehre inip evimize girdikten sonra hemen bir tüketici kredisi çekip halama tamamını ödemek mantıklı dğeilmi diyorum
Çnkü şehre indiğimiz zaman ben hem yol paramdan yana kar etmiş olcam bide annem çalışacak 20 bin kredi çeksek halam olan borcumuzu öderiz annemle ikimizde aylık 1.000 tl öderiz krediyi

Anlamadigim birsey var eviniz yeni mutfak dolabi ve kombisiz ev mi olur evi yapan kisi bunlari yapip satar cevrem de boyle yapan gormedim hic mutfak dolabi,kombi size ait olamaz ki karsi tarafin yaptirmasi gerek.

Borc icin de sunu demek istiyorum ilk once annen komsuya verdigi 2 altini istesin sonra siz de halaniza odeme yapin bir daha isteyecek olursaniz en azindan sizin icin daha iyi olur geciktirirseniz de size olan guvenleri sarsılır bir daha isiniz düştüğünde yardım etmezler
Burada yapmayan mütayitler var maalesef şehirden kaynaklı sanırım yapanlar da parasını içinde alıyor zaten

Git halanla açık açık konuş böyle kıvranacağına
Hala elimizde 8 bin var bunla altin alip sana vereyim geri kalani sonra mi odeyeyim de
Yada biraz daha beklersen annem ise girsin bende yol parasindan kurtulayim tek seferde odeyeyim de olsun bitsin

Ben olsam yapi markerlerden hazir mutfak alirim karta taksitle biran once eve gecerim
Kombinin acelesi yok
Yapı marketlerde satıldığını duydum ama nasıl geldiği konusunda hiçbir fikrim yok daha önce taktıran da duymadım

Önce elinizdekiyle borcun bi kısmını da olsa verinki insanların yüzüne bakmaya yüzünüz olsun. Evinize de taşının hemen kredi cekip yaptırırsınız dolabı. 1 2 ay mutfak dolapsız kimse ölmez dolap mı varmış eskiden yaşanıyomuş gayet

Elimizde var 8 bin bu para halama borcumuzu ödemeye yetmiyor . Hadi bir miktarını ödedik ondan sonrası ?
Babam yaptı bi cahillik onun arkasını toplamaya çalışıyorum ve en mantıklı olanı bulmaya.
Sizler diyorsunuz ki önce borç tamam katılıyorum ama bende bu borcu ödemek için şehre inip evimize girdikten sonra hemen bir tüketici kredisi çekip halama tamamını ödemek mantıklı dğeilmi diyorum
Çnkü şehre indiğimiz zaman ben hem yol paramdan yana kar etmiş olcam bide annem çalışacak 20 bin kredi çeksek halam olan borcumuzu öderiz annemle ikimizde aylık 1.000 tl öderiz krediyi
Tüketici kredisi çekmek için eve girmenize gerek yok ki.

25000 kredi çekseniz, 20’sini halanıza verseniz geri kalan 5 bin artı 8 bin size yeter.
Kredinin ilk iki taksidini bu hazır paradan ödersiniz. Bu esnada mutfak da yapılır. En fazla 2 ay sonra şehirdeki evinizdesiniz.

Zaten altın almışsınız, Zarar etmişsiniz.
Şimdi bir de kredi çekeceksiniz, faizi ile yine zarar edeceksiniz. Henüz yeni işe başladınız, anneniz daha iş bulmadı.
Durumunuzun ne olacağı belli değil. varsayımlar üzerine hesap yapıyorsunuz, umalım ki tutsun.
Mutfak dolabı yerine idareten bir şeyler uydururdum ben olsam.
Koydeki evden herhangi bir dolap getirseniz sizi idare eder. Paranız yoksa standartları düşürürsünüz...

Bence dediğiniz çok mantıklı halanıza durumu izah edin zaten o da yatirim için saklıyordur altınları bi aciliyeti yoktur sizi anlayacaktır sonuçta ona olan borcu ödemek için yapacaksınız dediğiniz gibi köyde kalır ve eldekini verirseniz hem taksit taksit ödenmiş olacak borç hem de siz sıkıntı cekeceksiniz

Herkese günaydınnnnn canlarım :KK24:
Buraları çok özledim takip ediyordum sizleri ama çoktandır konu açmıyordum ,
Size danışmak istediklerim var bugün.

Aranızda beni bilenler var açtığım konulardan ötürü , bilmeyenlere de yorumlarda sordukça anlatırım artık.
Ocak ayında ev aldık biliyorsunz yaz sonunda bitecek demişlerdi 225.000 tlye
Sonra seçim vaadi esnasında kredilerin faiz oranları düşünce bizim anlaştığımız bina da kredi aşamasına gelmediği için ben babamla görüşüp yan blok da bi daireye geçelim dedim orası bitmişti çnkü .
Mütayitle görüştüm oranın m2 si daha büyük olması nedeni ile 235.000 olur dedi zar zor anlaştık.

İlerde bankaya faize para vereceğimize hem büyük eve geçelim hemde karımız olsun dye dşündüm

İyi ki de böyle yapmışım 0,98 den 160 bin kredi çektik geri ödemesi 276 bin
Şuan da faizler 1,92 falan 160 bin çeksek 404 bin :KK22:
İnanılmaz bir karımız var o yönden yana

Her neyse asıl derdimize gelelim peşinat esnasında babam halamdan borç aldı altınlarını falan tazminatımı alınca vercem diyerek sonra tazminatını aldı.
Gitti bütün paraya ev sahibine mütayite yatırdı beni dinlemedi .
Neymiş peşinat ne kadar çok verirsek o kadar iyimiş .
Ev kredi zamanına geldiğinde krediyle alırız halana altını dedi.

Ne dediysem ikna edemedm.

Şimdi de çok şükür evi adık ama içinde mutfakdolabı kombi vs. yok bunlar için belli bi para lazım
Yine benim çok zeki babam kredi çekerken beni dinlemeyp sadece mütayite vereceği kadar para çekti .
Bankacı kredi çıkmayabilir demiş bizim babam da korkmuş sanki 160 da aynı 170 de çıkmazsa ikisine de çıkmaz korktuğu için 160 bin diye başvuru da bulunmuş .
Seçimden 2 gün önce tapu işlemleri için merkeze indik o zaman diyo bankacıya 170 yapamaz mıyız diye oda abi yaparım da beklememiz lazım seçimden sonra faizler ne olur belli olmaz hiç riske girme dedi

Bizde bütün parayı mütayite yatırdık tapu masrafları için de halamın altınlarını bozdurduk

Şimdi de kara kara dşünüyoruz.
Halmlar bizden altın bekliyo kurban da verecem dedi toplam da 52 gr bilezik 6tane tam altın 20 bin civarı
Altın da uçtu gitti bide :KK62:

Aksilik olmazsa 4 bin kadar eski işyermden tazminatımı alacağım 2 bin evde var 2 bin de annemler fındık toplamaya gitti o zaman kazandı 8 bin tl paramız var.

Şimdi biz bu parayla mutfak dolabı mı yaptırsak kiii en uygunu 6 bin tl fiyat verdi
Yoksa biraz halama olan borcumuzu mu ödesek onlarda en son babam kurban da verecem dedi :mad:

Mutfak dolabı yaptırmadan evi ne kiraya verebiliyoruz nede kendimiz oturmaya gidebiliyoruz.
Kiraya vermek bana mantıklı gelmiyo çnkü biz köyde oturuyoruz ben çalışıyorum aylık 450 tl yol param tutuyo evi kiraya versek 700-750 tl 300 tl için kiraya vermeye değmez gidersek hem annem de çalışır diyorum ama eve taşınırsak halamlara da ayıp olur bize borçları varken çarsıda keyif çatıyo derler

Napalım sizce sıkıştık kaldık düşün düşün kafayı sıyırdım resmen
Ayagını yorganına gore uzat kuralına hep uydum ..odeyebilecegim kadar krediyle ev aldim kimseden borc almak mantikli degil..Daha kucugunde kalsaniz daha huzurlu olurdunuz simdi..

Ne olursa olsun borç borçtur, kar zarar falan bunları düşünmek söz konusu dahi olamaz. Borcunuza sadık olup zamanında ödeyiniz. Taksit taksit ödeyin zamanında ödeyin, belki kadının o parayı kullanacağı başka yerler var. Herkes sizin kafanızdaki plana uymak zorunda değil. Beklemek zorunda da değil. Hem söz verip hem kafanıza göre iş yapıyorsunuz yok şehre insem de onu yapsam da bunu yapsam da, ne kadar ayıp ya.

Son düzenleme:
Zaten bidaha hangi yüzle isteriz ki Allah düşürmesin yine bu duruma da , sanırım en iyisi elimizdeavcumuzda ne kadar varsa vermek
BorcunuzU verin yoksa bir şekilde çıkar acısı... Kimsenin hakkı kimseye yar olmaz.. Ayrıca dolapsiz evde oturabilirsiniz bence calistip biriktirdikce de yaptırırsinız dolabı

Siz kaç yaşındasınız ?? Kendinize ait bir hayat kurmayacak mısınız? Annenlere ev almak evet çok güzel bi hareket ama bu kadar uzun vadede hep onlara mı çalışacaksınız?? Ben anne ve babasına krediyle ev alan çocuklar için gerçekten çok üzülüyorum.

Tabiki öncelik borç odemek.Üstelik zamanda vermis babanız.
çok zorlayarak ev almissiniz hayırlı olsun Güle güle kullanin ama o kalan 8binden borcunuzun bir kısmını hemen verin.belki o insanlar kurban parası yapacak! Ne rahatlık babanizdaki hâl.

Burada yapmayan mütayitler var maalesef şehirden kaynaklı sanırım yapanlar da parasını içinde alıyor zaten
Siz ise baslayali kac ay oldu,yeniyse 6 ayi doldurmadan zaten kredi cekemezsiniz eski is yerinizde ki sigortaya bakmazlar.

Annem de caliscak diyorsunda isi garantimi peki ya evde ki hesap carsiya uymazsa siz bu evi cok plansiz aldiniz be canim ilk actiginda da yazmistim almayin diye öyle hatirliyorum yada baska bitmis ev alin diyede yazmis olabilirim

Mutfakta tezgah ta mi yok mutfak dolapsiz idare edilir gerekirse banyoda yikarsiniz bulasiklari,kombi olmasada olur tuple pisirirsiniz buyuk boylarindan aldiniz mi nereden baksan 2.5 .3 ay gider once borcu odeyin hic olmazsa bir kısmını.

Ayrica eve tasininca aboneliklere bir sürü para gidecek yoksa santiye mi diye geçiyor eğer santiye diye geciyorsa cok yuksek su ve elektrik faturası ödersiniz.

Başlığı *tanışalım mı?* şeklinde okudum bir saattir kim kimle tanışıyor çözmeye çalışıyorum :))

Konuya dönersek önce elbette borcunuzu ödeyin. Ödeyinki yapacağınızın bir hayrı olsun. Borcu bırakıp başka şeylere bakarsanız yaptığınızında hayrı olmaz.

İyi ki de böyle yapmışım 0,98 den 160 bin kredi çektik geri ödemesi 276 bin
Şuan da faizler 1,92 falan 160 bin çeksek 404 bin :KK22:
İnanılmaz bir karımız var o yönden yana
Artı şu kısım dikktimi çekti. kapitalist ve faiz sistem böyledir işte. Aldığın miktarın neredeyse iki katını iki yüz yıl boyunca ödetir ömürlük borç altına sokar seni, ama sen dahada fazla olabilirdi çook karlıyız diye sevinirsin....

Back
X